Skip to main content

ΚΕΝΥΑ Χριστούγεννα 2017 - Πρωτοχρονιά 2018 από 1990,00

ΝΑΙΡΟΜΠΙ ΛΙΜΝΗ ΝΑΙΒΑΣΑ ΜΑΣΑΙ ΜΑΡΑ ΜΟΜΠΑΣΑ
24/12/2017
10 ημέρες

1η μέρα: Αθήνα – Ναϊρόμπι. Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Ναϊρόμπι.

2η μέρα: Ναϊρόμπι. Άφιξη νωρίς το πρωί στην Κενυάτικη πρωτεύουσα, και ξενάγηση της πόλης. Κτισμένο πάνω στον Ισημερινό το Ναϊρόμπι έχει ένα πολύ ευχάριστο κλίμα και πολλά ενδιαφέροντα μέρη. Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας είναι το Μουσείο της Κάρεν Μπλίξεν που αποτέλεσε και το σπίτι της Δανής συγγραφέας από το 1914 έως το 1931. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα κέντρο με τις αγαπημένες μας καμηλοπαρδάλεις για να γνωρίσουμε από κοντά τα γοητευτικά αυτά ζώα, να τα ταΐσουμε και να τα φωτογραφίσουμε, μοναδική εμπειρία. Το πρώτο μας βράδυ στην Κένυα θα απολαύσουμε μια μεγάλη ποικιλία κρεατικών στο διεθνούς φήμης εστιατόριο Carnivore.

3η μέρα: Ναϊρόμπι - Λίμνη Ναιβάσα. Αποχαιρετούμε τη πρωτεύουσα σήμερα με κατεύθυνση τη λίμνη Ναιβάσα, στους πρόποδες της κοιλάδας Ριφτ με ένα θαυμάσιο οικοσύστημα. Το καταπράσινο τοπίο γύρω από τη λίμνη θα μας ενθουσιάσει ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να κάνουν μια υπέροχη βαρκάδα.

4η μέρα: Λίμνη Ναιβάσα  - Μασάι Μάρα. Μετά το πλούσιο πρωινό μας αναχωρούμε για την επικράτεια της φυλής των Μασάι, το γνωστό εθνικό πάρκο Μάρα. Στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την αφρικανική σαβάνα και να αντικρύσουμε την καταπληκτική θέα του Μεγάλου Ρήγματος που καταλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της Αφρικανικής Ηπείρου. Εγκατάσταση σε πολυτελές λοτζ στην καρδιά του Πάρκου. Στη συνέχεια ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε: το πρώτο μας σαφάρι μέσα στο μεγαλύτερο καταφύγιο της άγριας ζωής σε όλη την Αφρική για να θαυμάσουμε από κοντά λιοντάρια, ζέβρες, γαζέλες, ελέφαντες και πολλά είδη πουλιών, μοναδική εμπειρία!

5η μέρα: Μασάι Μάρα. Πρωινό φωτογραφικό σαφάρι για να γνωρίσουμε από κοντά την άγρια ζωή και τους σκληρούς αγώνες που διέπουν την συνύπαρξη των ζώων. Αντιλόπες, βούβαλοι, λιοντάρια, ύαινες, ζέβρες, ρινόκεροι, λεοπαρδάλεις σε απόσταση αναπνοής θα μας καθηλώσουν με τις εντυπωσιακές τους παρουσίες και την κυριαρχία τους στον αφρικάνικο χώρο. Το απόγευμα επισκεπτόμαστε ένα τυπικό χωριό της φυλής των Μασάι όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά των πρωτόγονο τρόπο ζωής τους, να ενημερωθούμε για τις καθημερινές δραστηριότητες τους και να αγοράσουμε χειροποίητα αναμνηστικά μικροαντικείμενα. Επιστροφή το απόγευμα στην άνεση των λοτζ μας και πλούσιο δείπνο με τοπικές σπεσιαλιτέ.

6η μέρα: Μασάι Μάρα – Μομπάσα. Σήμερα επιστρέφουμε οδικώς στο Ναιρόμπι και το απόγευμα αναχωρούμε αεροπορικώς για τη «θερμή» πρωτεύουσα της Κένυας την τροπική Μομπάσα. Εγκατάσταση στο πολυτελές παραθαλάσσιο ξενοδοχείο μας. Πριν το δείπνο ενδέχεται χρόνος ελεύθερος για ένα πρώτο μπάνιο στα ζεστά νερά του Ειρηνικού.

7η – 8η  μέρα : Μομπάσα.  Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσετε τον ήλιο, την θάλασσα και την εξωτική παραλία του ξενοδοχείου μας!  Προτείνουμε ακόμη να κάνετε μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή μέχρι το Μαλίντι όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο ωκεάνιο πάρκο της Ανατολικής Αφρικής. Η γνωριμία σας με τον κοραλλιογενή βυθό και το κοσμοπολίτικο ύφος της περιοχής θα σας μείνει αξέχαστη. Ακόμη περπατήστε στη πολύχρωμη πόλη για να δείτε το παλιό λιμάνι, έδρα δουλεμπορίου μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, στη παλιά αραβική γειτονιά με τις εκκλησιαστικές σκαλιστές πόρτες ή επισκεφθείτε ένα από τα πολλά κέντρα ξυλογλυπτικής που διαθέτει η πόλη.

9η– 10η μέρα: Μομπάσα - Ναϊρόμπι - Αθήνα. Λίγες ώρες ελεύθερες να χαρούμε τη πόλη πριν αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μας. Ενδιάμεσα όμως θα έχουμε την ευκαιρία επισκεφθούμε το πορτογαλικό φρούριο που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, από τα βασικά αξιοθέατα της Μομπάσα. Γεμάτοι πλούσιες εντυπώσεις από τη γνωριμία μας με την Αφρικανική χώρα της Κένυας φθάνουμε στην Αθήνα αργά το μεσημέρι της 10ης μέρας.

Σημείωση: Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα. Συνιστάται η χρήση δολαρίων ΗΠΑ από το 2002 και μετά.

Πτήσεις/ ωράρια με Emirates:

  • Αθήνα – Ντουμπάι                 17.55 – 00.20 (Άφιξη την επόμενη μέρα )
  • Ντουμπάι – Ναιρόμπι             01.50 – 06.00
  • Ναιρόμπι – Ντουμπάι             22.45 – 04.45  (Άφιξη την επόμενη μέρα )
  • Ντουμπάι – Αθήνα                 11.50 – 15.25  

Τιμές:
Κατ άτομο σε δίκλινο: 1.990€
Επιβάρυνση μονόκλινου: +590€
Φόροι αεροδρομίων: 760€

Περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Emirates
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* διακ και πολυτελή λοτζ στο σαφάρι ( Sopa Lodges)
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Πλήρης διατροφή στο σαφάρι και όλα τα γεύματα (all inclusive) στη Μομπάσα
  • Γεύμα στο φημισμένο εστιατόριο Carnivore στο Ναιρόμπι
  • Επίσκεψη στο εκπληκτικό μουσείο Κάρεν Μπλίξεν στο Ναιρόμπι και στο φρούριο στη Μομπάσα
  • Επίσκεψη σε χωριό της φυλής Μασάι
  • Τοπικούς ξεναγούς
  • Αρχηγό/Συνοδό για όλες τις μέρες του ταξιδιού σας  
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες  

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, αχθοφορικά  και βίζα εισόδου 50 USD που πληρώνεται και εκδίδεται επί τόπου με την είσοδο στη χώρα
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ό, τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο