Skip to main content

Κλασική Κίνα, Καλοκαίρι 2014, από 1779

BEST CHINA

ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΝΑ – ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΓΙΑΝΓΚΤΣΕ - ΣΑΓΚΑΗ

Πεκίνο-Σινικό Tείχος-Τάφοι των Μινγκ-Aπαγορευμένη Πόλη-Tιέν Aν Mεν-Τέμπλο του Ουρανού-Σιάν- Πήλινος Στρατός-Tσονγκτσίν-Σπήλαια Nταζού-Τρία Φαράγγια-Κρουαζιέρα στον ποταμό Γιανγκτσέ-Σαγκάη-«Παλιά Πόλη του Νερού» Zhouzhouang

12 ΗΜΕΡΕΣ

 Αναχωρήσεις: Απρίλιος εώς Οκτώβριος 2014

 

 

1η μέρα : Πτήση – στην Πρωτεύουσα του κόσμου

Με την μοναδική μας εμπειρία στην Άπω Ανατολή, σας καλούμε να γνωρίσετε όχι μόνο τα μνημεία της Κίνας, αλλά μία θρησκευτική διαχρονικότητα, που συνοδεύεται από μία κοινωνική διαχρονικότητα και βέβαια τις «σταρ» της χώρας, που είναι τα τρία φαράγγια του ποταμού Γιανγκτσέ.
Πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για το φανταστικό Πεκίνο, πρωτεύουσα της Κίνας, και ένας έρωτας γεννιέται.
Ολονύκτια πτήση.

 

2η μέρα : Πεκίνο-το πιο νόστιμο παπάκι

Στην Κίνα με 4000 χρόνων πολιτισμό να έχει στο κορμί της, το Κράτος είναι «θρησκεία», η φιλοσοφία είναι «θρησκεία», η ηθική είναι «θρησκεία», οι κοινωνικές σχέσεις είναι «θρησκεία».
Στην διάρκεια του ταξιδιού θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να σας αποκαλύψουμε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν την φυσιογνωμία της.
Το Πεκίνο, που θα έλθουμε σήμερα, πρωτεύουσα της χώρας, εδώ και αρκετούς αιώνες, που δίχως άλλο θα το ερωτευθείτε, έχει να μας δείξει τα πιο εντυπωσιακά κτίρια και τους πιο αμύθητους θησαυρούς της χώρας.

Άφιξη στη Χαμπαλίν (σημερινό Πεκίνο), και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.
Βγείτε, με τον συνοδό σας, στην πόλη, τη πυκνοκατοικημένη που στους αιώνες που κύλησαν δεν έχασε την αρμονία της παραδοσιακής κινέζικης αρχιτεκτονικής, και «φυλακίστε» τις ομορφιές της.

Φυσικά γνωρίζετε ότι το φαγητό στην Κίνα είναι τέχνη απαράμιλλη και η πάπια Πεκίνου που θα σας «μαγειρέψουμε» σήμερα το βράδυ θεωρείται από τις μεγαλύτερες νοστιμιές της παγκόσμιας μαγειρικής τέχνης. Πρόκληση για τον ουρανίσκό σας, που θα τον δροσίσετε με ένα ποτήρι παγωμένης μπύρας.
Από αύριο θα εκτεθούμε στα τοπία της πόλης, στην καθημερινότητά της και στην κουλτούρα της.

 

3η μέρα :Πεκίνο-στο Τείχος που «φειδιάζει» και στα ζωόμορφα αγάλματα-Μογγολικό Σόου

Το πρωί θα πάρουμε τον δρόμο για να επισκεφθούμε δύο ζηλευτά μνημεία που προστατεύονται από την Unesco. Είναι ο πρώτος αρμός αυτών που στην διάρκεια του ταξιδιού θα δείτε.
Το Σινικό Τείχος, που «φειδιάζει» ατελείωτο και συμβολίζει σήμερα τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης και την εκπληκτική κινεζική υπομονή.
Δοκιμάστε και την δική σας, αν θέλετε, περπατώντας 8000 χλμ, όσο και το μήκος του, για να ζήσετε κάτι που ποτέ δεν είχατε φανταστεί .
Στους τάφους των αυτοκρατόρων της δυναστείας των Μίνγκ με τον Κεντρικό δρόμο που στολίζεται με λαξεμένα, πάνω στην πέτρα, ζώα και αυλικούς, θα ανακαλύψουμε μαζί, όλα αυτά που μαρτυράνε μία πολιτιστική παράδοση που μένει ασάλευτη στο χρόνο και μια αρχιτεκτονική που βασίζεται στην απλότητα.

Το βράδυ, για να κάνουμε κέφι, θα έλθουμε για το δείπνο μας, σε τοπικό εστιατόριο με παράσταση από μογγολικούς χορούς και μουσική.

 

4η μέρα : Πεκίνο-το Παλάτι που αστραποβολάει – Καμπάνα του Πεκίνου-Χουτόνγκ-Τέμπλο του Ουρανού-Kung Fu Show

Σήμερα, μαζί με τον αρχηγό σας, θα ζήσουμε το «όνειρο» της ευδαιμονίας. Θα περπατήσουμε στην γιγάντια πλατεία Τιέν Αν Μεν, στην Λεωφόρο της Αιώνιας Ειρήνης, και από εδώ θα περάσουμε στην «Απαγορευμένη Πόλη», το τεράστιο αυτοκρατορικό Παλάτι, «μία πόλη μέσα στην Πόλη», που την γυροφέρνει κόκκινο υψηλό τείχος και σήμερα είναι ένα υπαίθριο μουσείο.
Θα σας εξηγήσουμε πως ζούσαν οι αυτοκρατόρες σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που είναι μνημείο της UNESCO μοναδικό, και θα συνεχίσουμε για τον «Πύργο της Καμπάνας», όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη καμπάνα της πόλης, αφετηρία, από όπου μπορείτε να περπατήσετε το παλιό Πεκίνο (Χουτόνγκ), που είναι φτιαγμένο με το πνεύμα της αρχαίας αρχιτεκτονικής, για να ζήσουμε κοντά σε ανθρώπους που αποτελούν σήμερα, μικρές αξιόλογες κοινότητες για τους λαογράφους, τους ποιητές και για τους ταξιδιώτες με ενδιαφέρον.
Συνεχίζουμε με μία ακόμα επίσκεψη στο Τέμπλο του Ουρανού, τον περίφημο κυκλικό Ναό, δείγμα αρχιτεκτονικής της Κίνας και σύμβολο του Πεκίνου.
Το βράδυ, μετά από το δείπνο μας στο ξενοδοχείο, θα παρακολουθήσουμε ένα φολκλορικό πρόγραμμα Κουνγκ Φου, που λένε ότι αρέσει πολύ.

 

5η μέρα : Πεκίνο – Σιάν - Πήλινος Στρατός – JadeΜουσείο (Νεφρίτης)

Το πρωί φεύγουμε με πτήση για το Σιάν, το ισχυρό κέντρο έντεκα δυναστειών μέχρι το τέλος του 10ου αιώνα, για να σας γνωρίσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά «κομμάτια» της χώρας, και να επισκεφθούμε το πιο επιβλητικό μαυσωλείο της Κίνας, τον Πήλινο Στρατό που θεωρείται ένα από τα θαύματα του πλανήτη. Αυτό είναι το κίνητρό μας σήμερα.
Άφιξη και η εκδρομή μας, 30 χλμ. ανατολικά του Σιαν θα προσθέσει μία ακόμα εμπειρία στην τόσο ενδιαφέρουσα διαδρομή μας στο αχανές σώμα της χώρας. Τί να πρωτοθαυμάσεις εδώ.
Θα συναντήσουμε την υπόγεια μεγάλη πήλινη στρατιά του αυτοκράτορα της Κίνας, Σι Χουάνγκ Τι, ο οποίος περισσότερο από 2.000 χρόνια είχε θαφτεί περιτριγυρισμένος από χιλιάδες αγάλματα από τερακότα τα οποία κατασκευάστηκαν ένα προς ένα, με αναπαράσταση της οργάνωσης του στρατού και της αυλής.
Είναι κάτι που αξίζει να δείτε. Θα σας μαγέψει με την παράταξή του, τα χρώματά του, τα κουστούμια του και την γαλήνια αρμονία του. Πιστεύουμε πως και μόνο για αυτήν την εμπειρία, αξίζει να ταξιδέψει κανείς στην μακρινή Κίνα. Συνεχίζουμε με μία επίσκεψη στο JadeΜουσείο και αργότερα θα έλθουμε στο ξενοδοχείο μας.
Η παλιά πόλη περιστοιχίζεται από τείχος κατασκευασμένο την εποχή της δυναστείας των Μίνγκ. Στο Ιστορικό κέντρο, η συνοικία των μουσουλμάνων Hui με τα τετραγωνισμένα οικόπεδα, την ευκρινή πορεία των δρόμων και τα ισόγεια ή διώροφα σπίτια, εντυπωσιάζει.
Θα έχετε μία παραστατική εικόνα για το πως ήταν το τοπίο της πόλης στις παλιότερες εποχές, αν αποφασίσετε στον ελεύθερο χρόνο σας να την σιγοπερπατήσετε με τον συνοδό σας.
Το βράδυ δοκιμάζουμε σε τοπικό εστιατόριο ένα δείπνο dumpling με ένα ποτήρι μπύρα ή αναψυκτικό.  

 

6η μέρα: Σιάν-Περιήγηση-Tσονγκτσίν-Σπήλαια Nταζού-Ποταμός Γιανγκτσέ

Πρωινό αξέχαστο, αλλά δεν καθυστερούμε γιατί πρέπει να ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την Παγόδα της Μεγάλης Άγριας Χήνας και το Δημαρχείο.
Αργότερα, πτήση για την μεγαλούπολη της Tσονγκτσίν η οποία αποτελεί την οικονομική πρωτεύουσα της ενδοχώρας της Κίνας. Άφιξη και ανάλογα την πτήση, συνεχίζουμε (προαιρετικά) 110 χλμ δυτικά για την Νταζού όπου θα επισκεφθούμε πληθώρα από θαυμάσια αγάλματα που είναι σκαλισμένα σε βράχους και διακοσμούν τα καταπληκτικά ομώνυμα σπήλαια.
Αργότερα, μετά το δείπνο μας, που συνοδεύεται από ένα ποτήρι μπύρας ή αναψυκτικό, θα έλθουμε στο λιμάνι όπου στις 21.00 περίπου, θα επιβιβαστούμε στο ποταμόπλοιο, για μια τριήμερη κρουαζιέρα στα νερά του θρυλικού ποταμού Γιανγκτσέ για να ζήσουμε ένα από τα σύγχρονα θαύματα του ανθρώπου με μαγευτικά τοπία και σπάνιες φυσικές διαδρομές. Χωριά, πόλεις, φύση και αρχαίοι τόποι θα σας χαρίσουν συνολικά ένα αξέχαστο ταξίδι.
Διανυκτέρευση στο ποταμόπλοιο.

 

7η μέρα: Kρουαζιέρα στα τρία Φαράγγια-Φαράγγια Κουτάνγκ και Βου

Το πρωί, ταξιδεύοντας αντίθετα προς τη ροή του ποταμού και μέσα από υδάτινα ρεύματα, θα επισκεφθούμε την πόλη του Λευκού Αυτοκράτορα, ήρωα της κλασσικής Κινεζικής λογοτεχνίας, το Φενγκτού ή όπως οι ντόπιοι ονομάζουν την «πόλη του διαβόλου» και θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με το πρώτο από τα τρία φαράγγια το Κουτάνγκ (8 χλμ) με μοναδική φυσική ομορφιά. Ακολουθεί το συναρπαστικό φαράγγι Βού (45 χλμ) με τα εντυπωσιακά πανύψηλα βουνά και τις ονομαστές 12 κορυφές, από τις οποίες η θέα είναι μοναδική.

 

8η μέρα: Kρουαζιέρα στο Γιανγκτσέ-Σενόνγκ-Σιλίνγκ-Βόλτα με Σαμπάν

Σήμερα θα έρθουμε στο Μπετονγκ και στη συνέχεια στα στενά του Σενόνγκ τα οποία θα διασχίσουμε φωτογραφίζοντας υπέροχα τοπία ανάμεσα σε ψηλά βουνά από τα οποία αιωρούνται τα «φέρετρα των νεκρών». Θα φτάσουμε στο σημείο όπου το ποτάμι γίνεται πιο ορμητικό και θα επιβιβαστούμε σε σαμπάν που τα "κουμαντάρουν" βαστάζοι.
Επιβίβαση στο ποταμόπλοιο και απόπλους για το τρίτο φαράγγι, το Σιλίνγκ (76 χλμ).
Μία φορά να δεις τα τρία φαράγγια, δεν τα ξεχνάς ποτέ.

 

9η μέρα: Γιτσάνγκ-επίσκεψη του Υδροηλεκτρικού Φράγματος-Σαγκάη

Πλέοντας προς το Γιτσάνγκ θα παρακολουθήσουμε τη διαδικασία που θα ακολουθήσει το ποταμόπλοιο για να κατεβεί τα "5 σκαλιά" που θα το φέρουν στο παλιό επίπεδο του ποταμού. Άφιξη στο Γιτσάνγκ.
Αποβίβαση και συνεχίζουμε με μία ενδιαφέρουσα επίσκεψη ενός από τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά φράγματα στον κόσμο. Αργότερα πτήση για τη Σαγκάη
Σαγκάη, σημαίνει «πάνω στην θάλασσα», και είναι συνάμα ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου, με επιρροές από μακρινούς πολιτισμούς.
Άφιξη στην περιοχή των πιο μεγάλων και ζωντανών μητροπόλεων της Κίνας, που κατοικείται από εκατομμύρια κατοίκους, αφού κατά μήκος αυτής της πολύβουης κατοικημένης περιοχής, αναπτύσσεται δυναμικά ο πυρήνας του οικονομικού θαύματος της χώρας.
Δέκα εκατομμύρια κόσμος, με λοξά μάτια και ολόφωτο χαμόγελο, μας περιμένει για να μας δείξει ό,τι πιο ενδιαφέρον και σημαντικό, έχει να μας παρουσιάσει η πόλη τους.
Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.
Ακολουθεί δείπνο που συνοδεύεται από ένα ποτήρι μπύρας ή αναψυκτικό.

 

10η μέρα : Σαγκάη-Περιήγηση στα θαυμαστά της πόλης- ακροβατικά που ζαλίζουν

Σήμερα το πρωί θα θαυμάσουμε τόσο την ζωντανή κινέζικη πόλη, όσο και την πολυτελή συνοικία στις όχθες του Huangpu (Bund), η οποία κατασκευάστηκε την εποχή της αποικιοκρατίας.
Η πόλη είναι γνωστή για την άλλοτε «αμαρτωλή» ζωή της, η οποία έγινε «αθώα» μετά την επανάσταση του 1949, και απίστευτα εργατική και παραγωγική. Αυτή η πόλη όλα τα υπόσχεται και όλα μπορεί να τα ικανοποιήσει.
Η Σαγκάη έχει 25 πανεπιστήμια, μεγάλα πλούσια πολυκαταστήματα, χιλιάδες ουρανοξύστες και πλήθος κόσμου, που πάντα έχει ένα χαμόγελο για τον τουρίστα.
Οι περιηγήσεις μας, περιλαμβάνουν τον κήπο του Γιου Γκουάν, με την θαυμαστή αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα, την παγόδα του Λούνγκ Χουάν, φτιαγμένη την εποχή των Τσίνγκ, το Βουδιστικό μοναστήρι, όπου θα δούμε το σπάνιο έργο τέχνης, το άγαλμα του Βούδα από άσπρο Ζάντ, με έκφραση γλυκιά και γεμάτη κατανόηση, τις καινούργιες γειτονιές, όπου άλλοτε η ζωή ήταν απάνθρωπη, και τις παλιές αγγλικές συνοικίες που σήμερα έχουν αξιοποιηθεί για τον λαό.
Αργότερα στον ελεύθερο χρόνο σας, μπορείτε να χαρείτε τα μαγαζιά της πόλης που λέγεται ότι έχουν προσφορές μοναδικές. Εδώ η Σαγκάη κουβαλά τη δική της φήμη και δεν χρειάζεσθε «γονική συναίνεση» για να ψωνίσετε.
Το απόγευμα θα απολαύσουμε ένα ακροβατικό σόου που ζαλίζει, θα σας παρουσιάσουμε ακροβατικά νούμερα που περιφρονούν το νόμο της βαρύτητας από τολμηρούς Κινέζους καλλιτέχνες που μοιάζει να ισορροπούν στο κενό και να αναμετριούνται με τους θεούς και τα στοιχεία της φύσης.
Το βράδυ, αφού απολαύσετε το φαγητό σας στο ξενοδοχείο, σκεφθείτε ότι η νυχτερινή ζωή στη Σαγκάη μπορεί να είναι από συμπαθητικά αθώα μέχρι ξέφρενη, ανάλογα με το τι θέλετε.

 

11η μέρα : Σαγκάη-εκδρομή στην πόλη πάνω στο «νερό» Zhouzhouang-Βόλτα με πλοιάριο στα Κανάλια

Σήμερα το πρωί έχουμε προγραμματίσει μια εκδρομή που θα σας οδηγήσει, μετά από μια δίωρη διαδρομή με πούλμαν, μέσα από τους ορυζώνες του Δέλτα, που σχηματίζει ο ποταμός Chang Tiang, στο Zhouzhouang, την πόλη πάνω στο «νερό», η οποία χτίστηκε πριν 900 χρόνια. Εδώ να δείτε τι έχετε να θαυμάσετε.
‘Aφιξη στο «λαμπερό μαργαριτάρι» χτισμένο μεταξύ λιμνών και βουνών, με πολυάριθμες γέφυρες οι οποίες έχουν κατασκευασθεί την περίοδο της δυναστείας των Mινγκ και των Tσινγκ. Θα έχουμε μια απολαυστική περιήγηση με πλοιάριο στα κανάλια της πόλης, την οποία ενώνουν 36 πανέμορφες γέφυρες με διαφορετικά σχήματα και στυλ, κατασκευασμένες από ξύλο, πέτρα και μάρμαρο.
Επιστροφή στη Σαγκάη και αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για την Αθήνα.
Ολονύχτια πτήση.

 

12η μέρα : Αθήνα

Ήταν τόσο συγκλονιστικά και πολλά αυτά που ζήσατε που σήμερα φθάνοντας στην Αθήνα αναρωτιέστε πώς γίνεται να ζείτε χωρίς να τα ξέρατε.

 

 

Αναχωρήσεις:              16/4, 16/5, 30/5, 13/6, 27/6, 11/7, 12/9, 26/9, 17/10 
Τιμή κατ’άτομο    
Δίκλινο:                                     1.779 €
Επιβ. Μονόκλινου:                       700 €

 

Αναχωρήσεις:             25/7, 8/8, 15/8
Τιμή κατ’άτομο
Δίκλινο:                                      1830 
Επιβ. Μονόκλινου:                        700 €

 

Περιλαμβάνονται:

Aεροπορικά  εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό

Φιλοξενία σε ξενοδοχεία Πολυτελείας & Α’ Κατηγορίας στη Σαγκάη

Διαμονή στο ποταμόπλοιο στον ποταμό Γιανκσέ, σε δίκλινες καμπίνες (standard)

Όλες οι προβλεπόμενες επισκέψεις στη διάρκεια της κρουαζιέρας.

Ημιδιατροφή κάθε μέρα - Ευρωπαϊκού τύπου και Κινέζικου τύπου (το Κινέζικο συνοδεύεται από ένα ποτήρι μπύρα ή αναψυκτικό).

Πλήρης διατροφή στο ποταμόπλοιο

Δείπνο με παπάκι / μογγόλικο δείπνο με σόου / Κουνγκ Φου σόου

Mεταφορές από/προς τα ξενοδοχεία και για όλες τις εσωτερικές μεταφορές του προγράμματος

Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως ακριβώς περιγράφονται

Tοπικός έμπειρος ξεναγός

Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα

Ταξιδιωτική θήκη με κατατοπιστικά έντυπα

Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

Φόροι αεροδρομίων

Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά

 Ατομική ασφαλιστική κάλυψη

Bίζα εισόδου 35€

Τοπικοί Φόροι 80€

 

 

Σημειώσεις:

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ταξιδιωτών. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι εκτελείται με επιβάρυνση: 150 € κατ΄ άτομο.

Η προαιρετική επίσκεψη στα Σπήλαια Νταζού, εξαρτάται από την ώρα επιβεβαίωσης της αναχώρησης της πτήσης Σιάν – Τσονγκτσίν.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την είσοδό σας στην περιοχή.

Aπαιτείται βίζα εισόδου για την Kίνα, το διαβατήριό σας και 2 έγχρωμες φωτογραφίες , 10 μέρες πριν την αναχώρηση).

Υγειονομικές προφυλάξεις:

Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Tο νερό δεν είναι πόσιμο.