Skip to main content

ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΝΑ (9, 11 μέρες)21/12, 27/12/14,23/01,20/02 απο 988,00

ΣΑΓΚΑΗ – ΞΙΤΑΝΓΚ – ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΟΥΤΣΟΟΥ - ΠΕΚΙΝΟ

Λίμνη Γουέστ - Σινικό Τείχος- Απαγορευμένη Πόλη - Tιέν Aν Mεν – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων - Ναός του Ουρανού- Πύργος JinMao

Αναχωρήσεις

21/12, 27/12/14

23/01, 20/02/15

Ημέρες

11

9

Τιμή κατ’ άτομο

Δίκλινο Δωμάτιο

988 €

1125 €

Επιβάρυνση μονόκλινου

342 €

360 €

Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

 1η μέρα: Αθήνα – πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Πεκίνο.  Ολονύχτια πτήση.

2η μέρα: Πεκίνο

Άφιξη στην μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, μια πόλη 18.000.000 κατοίκων. Μια μοντέρνα πόλη, που συνεχώς αλλάζει χρώμα και φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς αγώνες το 2008. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου σε τοπικό εστιατόριο.

 3η μέρα: Πεκίνο - Σινικό Τείχος – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων – Μογγολικοί χοροί                

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή με πρώτη στάση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων όπου θα μάθουμε βήμα προς βήμα τη διαδρομή όλων των αυτοκρατόρων της δυναστείας τον Μινγκ. Αργότερα συνεχίζουμε για μια επίσκεψη στο Σινικό Τείχος, χαρακτηρισμένο από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η συνολική του έκταση σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις είναι 8.851 χλμ. αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ορατό από το διάστημα. Χρόνος για βόλτα και φωτογραφίες του Σινικού Τείχους. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς μογγολικούς χορούς.

4η μέρα: Πεκίνο - Απαγορευμένη Πόλη – Πλατεία Τιεν Αν Μεν – Ναός του Ουρανού - Παράσταση KungFu

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν που είναι η καρδιά του Πεκίνου. Εκεί βρίσκεται και το Μαυσωλείο του Μάο. Μπροστά της υψώνονται τα τείχη της Απαγορευμένης Πόλης όπου και θα επισκεφτούμε. Έχει έκταση 720.000 τ.μ. και αριθμεί 980 κτίρια. Εδώ ζούσαν για περίπου 500 χρόνια οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ και των Τσινγκ. Θα περάσουμε την κεντρική πύλη και περπατώντας θα ξεναγηθούμε στα κυριότερα δωμάτια και θα μάθουμε για την ιστορία αυτής της πόλης. Συνεχίζουμε για το τέμπλο του Ουρανού, ένα από τα πιο συμβολικά κτίρια της Δυναστείας των Μινγκ, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας βασισμένο αρμονικά σύμφωνα με το «Γιν» και το «Γιανγκ». Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο θα απολαύσουμε μια παράσταση KungFuστο «Κόκκινο Θέατρο».

 5η μέρα: Πεκίνο – Χανγκτσόου – Κρουαζιέρα στην Λίμνη Ξιχού  

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Χανγκτσόου, μια από τις αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας και σήμερα ένα δυναμικό οικονομικό κέντρο, στο χρυσό Δέλτα του ποταμού Γιανγκτσέ. Άφιξη και επίσκεψη σε μια πανέμορφη φυτεία τσαγιού. Στη συνέχεια, η βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη Ξιχού (Δυτική λίμνη) με τις κατάφυτες όχθες, τις γωνιές των νούφαρων, τις προκυμαίες των κλαιουσών ιτιών, τα πέτρινα γεφύρια και τα περίπτερα-παγόδες, θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

6η μέρα:Χανγκτσόου – Ξιτάνγκ – Σαγκάη – Ακροβατικό Show

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Ξιτάνγκ, την αρχαία πόλη της Κίνας. Πρόκειται για μια υδάτινη πολιτεία, αφού εδώ συγκλίνουν 9 ποταμοί και 108 γέφυρες οι οποίες από την εποχή των Μινγκ ενώνουν τα διάφορα σημεία της αρχαίας αυτής πόλης, που παραμένει αναλλοίωτη από το χρόνο. Θα περπατήσουμε στο μακρύ σκεπαστό διάδρομο του κεντρικού καναλιού - το πιο φημισμένο τμήμα της πόλης, θα έχουμε βόλτα με πλοιάριο και θα θαυμάσουμε τα μικρά, παμπάλαια σπίτια στα στενά δρομάκια της. Αφήνοντας το ειδυλλιακό τοπίο μεταφερόμαστε στο σήμερα, καθώς αναχωρούμε για τη Σαγκάη, το "Μαργαριτάρι της Ανατολής", την πόλη - φάρο στο δρόμο του εκσυγχρονισμού της Κίνας. Η Σαγκάη, που κάποτε ήταν μια από τις πιο αμαρτωλές πόλεις της Ασίας, απέκτησε την χαμένη αίγλη της και είναι σήμερα η οικονομική πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Άφιξη και αμέσως θα περιηγηθούμε στους κήπους του μανδαρίνου Γιού οι οποίοι κατασκευάστηκαν για την οικογένεια Παν (πλούσιοι αξιωματούχοι επί δυναστείας Μινγκ) και χρειάστηκαν 18 χρόνια για να ολοκληρωθούν (1559-1577). Περίτεχνα περίπτερα, μικρές γέφυρες, μυστικοί διάδρομοι μας αποκαλύπτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο από κήπους, λιμνούλες και σκιερούς διαδρόμους. Στη συνέχεια θα έλθουμε στο Ναό του Jade Buddha όπου θα απολαύσουμε την κατανυκτική ομορφιά των αγαλμάτων του Βούδα και θα ακούσουμε τις ψαλμωδίες των νεαρών μοναχών. Εδώ φυλάσσεται το ομορφότερο ίσως άγαλμα του Βούδα ολόκληρης της Ασίας. Μετά το δείπνο μας στο ξενοδοχείο, μας περιμένει μια αξέχαστη εμπειρία: τα παγκοσμίως φημισμένα ακροβατικά της Σαγκάης σε μια αξέχαστη παράσταση!

 7η μέρα: Σαγκάη – Σουτσόου – Σαγκάη

Πρωινή οδική αναχώρηση για το κοντινό Σουτσόου, την πόλη του νερού, του ρυζιού και του μεταξιού, που είναι κτισμένη σε 14 κανάλια, με 350 καμπυλωτές πέτρινες γέφυρες και 12 μεγάλες παγόδες. Με ιστορία 6.000 χρόνων αποτελεί κέντρο μεγάλης πολιτιστικής σπουδαιότητας. Η "Βενετία της Ανατολής" όπως τη χαρακτήρισε ο Μάρκο Πόλο όταν την επισκέφθηκε, είναι φημισμένη για τους κήπους - μινιατούρες των αρχοντικών της. Ένας μικρόκοσμος, ζωντανός μάρτυρας μιας άλλης εποχής μας αποκαλύπτεται στον κήπο του "Μαέστρου των διχτυών", τον μικρότερο και ωραιότερο της πόλης. Στην βαρκάδα μας που ακολουθεί θα απολαύσουμε τη θέα των καναλιών με τις σειρές των λευκών παλιών σπιτιών, ενώ στο τέλος της περιήγησής μας θα φωτογραφήσουμε από το παρακείμενο πάρκο την Παγόδα της Λευκής Τίγρης που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο. Επιστροφή το απόγευμα στην Σαγκάη όπου θα κλείσουμε την μέρα μας με επίσκεψη στον σούπερ-ουρανοξύστη Jin Mao Tower, ύψους 420,5 μέτρων. Με παραδοσιακά στοιχεία κινεζικού στυλ παγόδας, η μεταμοντέρνα αρχιτεκτονική του συμβολίζει την είσοδο της Σαγκάης στις αρχιτεκτονικές προκλήσεις του 21ου αιώνα. Είναι το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Κίνας. Το ασανσέρ θα μας ανεβάσει σε 45 δευτερόλεπτα στον 88 όροφο(ύψος 340.1 μέτρα) με ταχύτητα ανέμου. Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση αλλά και το υψηλότερο παρατηρητήριο της χώρας. Η θέα όλης της πόλης είναι μοναδική!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

8η μέρα: Σαγκάη - Περιήγηση Πόλης

Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στην τεράστια αυτή πόλη των 18 εκατομμυρίων και πλέον κατοίκων. Θα επισκεφθούμε τον Kήπο Γιού Γιουάν, την παγόδα Λούνγκ Χουά, την περιοχή Μπουντ, το μουσείο, τις υπέροχες πλατείες και τις παλιές συνοικίες. Αργότερα επίσκεψη στον πύργο της τηλεόρασης , ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου , για να απολαύσουμε μια συγκλονιστική θέα της πόλης και του αποικιακού της κέντρου. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και ολονύχτια πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

9η μέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

* Στις αναχωρήσεις 21/12 και 27/12 το πρόγραμμα είναι 11ήμερο με μια επιπλέον νύχτα στο Σιάν με πρωινό και μια νύχτα στην Σαγκάη με πρωινό.

 Ενδεικτικές Πτήσεις:

TK 1844 ATHIST 2140 2305

TK 20   ISTPEK 0100 1605

TK   27    PVGIST 2315 0510*

TK 1845  ISTATH 0740 0905

ΠροτεινόμεναΞενοδοχεία:

Σαγκάη - Merry Hotel Shanghai 4*

Χανγκτσόου - Zhejiang International Hotel 5*

Πεκίνο -BeijingHunanHotel 5*

Περιλαμβάνονται:  

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 5* και 4* στην Σαγκάη
  • Πρωινό και τέσσερα ευρωπαϊκού τύπου δείπνα στα ξενοδοχεία (από τα έξι συνολικά)
  • Παρακολούθηση ακροβατικού σόου στη Σαγκάη
  • Μογγολικοί χοροί στο Πεκίνο με δείπνο
  • Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με πάπια Πεκίνου
  • Πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, είσοδοι, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, Βίζα Εισόδου στην Κίνα, Φιλοδωρήματα , Αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 675 €
  • Τοπικοί φόροι 65 € περίπου κατ' άτομο, πληρωτέοι στην Κίνα

 

Σημειώσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 99 € κατ’ άτομο

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Απαιτείται βίζα εισόδου για την Kίνα, η οποία εκδίδεται από την Αθήνα και χρειάζεται αυτούσιο το διαβατήριο σας και 1 φωτογραφία έγχρωμη σε λευκό φόντο το αργότερο 20 μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • Tο διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην χώρα και να φέρει την υπογραφή του κατόχου

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Το νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο και συνιστούμε το εμφιαλωμένο.