Skip to main content

Ρατζαστάν – Γκουτζαράτ, έρημος αλατιού του Κούτς, δρόμοι των καραβανιών και χωριά των φυλών της βορειοδυτικής Ινδίας | 15.03.2024 Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ από 1799

Αναχώρηση: 15/03

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ημέρα: ΔΕΛΧΙ – ΜΑΝΤΑΒΑ

Άφιξη το πρωί στο Δελχί και αναχώρηση οδικώς για την πόλη Μάνταβα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΜΑΝΤΑΒΑ – ΜΠΙΚΑΝΕΡ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε οδικώς για την πόλη-φρούριο Μπικανέρ, που υπήρξε σταθμός στον δρόμο των καραβανιών. Είναι η τέταρτη σε μέγεθος πόλη του Ρατζαστάν και λιγότερο τουριστική σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στην πόλη, όπου δεσπόζει το κάστρο Τζουναγκάρθ με τα υπέροχα ζωγραφισμένα παλάτια. Κατασκευάσθηκε στο διάστημα 1588-1593 από τον Raja Rai Singh, έναν στρατηγό στον στρατό του Μογγόλου αυτοκράτορα Άκμπαρ και περιβάλλεται από συμπαγές τείχος μήκους 986 μέτρων, με 37 προμαχώνες και τάφρο πλάτους 9 μέτρων.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΠΙΚΑΝΕΡ – ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ: Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ

Αναχωρούμε σήμερα από την Μπικανέρ με προορισμό μας την Τζαϊσάλμερ, στην καρδιά της μεγάλης ερήμου Θαρ. Η στρατηγική της θέση στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ινδίας και Κεντρικής Ασίας έφερε ευημερία στην πόλη. Μέσα από τα πανύψηλα τείχη της πόλης βρίσκονται μεγαλόπρεποι ναοί, παλάτια μαχαραγιάδων, παλιές κατοικίες και αρχοντικά (havelis) εμπόρων και αστών με ποικίλες διακοσμήσεις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
Το απόγευμα θα βγούμε έξω από την πόλη για μια βόλτα πάνω σε καμήλες στους αμμόλοφους της ερήμου Θαρ για να βιώσουμε και εμείς, κάτι από την απόκοσμη και επιβλητική ατμόσφαιρα της απεραντοσύνης της ερήμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στην Τζαϊσάλμερ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ (ξενάγηση)

Η ημέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στην Τζαϊσάλμερ, γνωστή και ως «χρυσή πόλη», όνομα που οφείλεται στον κιτρινωπό ψαμμίτη που έχει χρησιμοποιηθεί ως οικοδομικό υλικό στην πόλη και στο κάστρο, το οποίο είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου.
Εμείς θα επισκεφτούμε το επιβλητικό αυτό φρούριο, καθώς και ζαϊνιστικούς ναούς και πολλά αρχοντικά με περίτεχνα σκαλιστά μπαλκόνια (Havelis), όπως το Salim Singh Haveli, το Nathumal Haveli και το Patwon Haveli. Θα αφουγκραστούμε τον παλμό της χιλιόχρονης καστροπολιτείας, της αρχαιότερης οχυρωματικής πόλης στο Ρατζαστάν. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Τζαϊσάλμερ.

 

6η ημέρα: ΤΖΑΪΣΑΛΜΕΡ – ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για την Τζοντπούρ, την αρχαιότερη πόλη του Ρατζαστάν, ακόμα έναν σταθμό των καραβανιών της ερήμου.
Με την άφιξή μας θα επισκεφθούμε την κορωνίδα της πόλης, το φρούριο Μερανγκάρ (Mehrangarth). Θρονιασμένο στην κορυφή φυσικού πέτρινου λόφου αντικρίζει από ψηλά την κυανή πόλη. Τα επιβλητικά τείχη του έρχονται σε αντίθεση με τα πανέμορφα παλάτια που κρύβει στο εσωτερικό του. Όμως, παρά την ομορφιά και τη χλιδή τους, κρύβουν πολλές τραγικές ιστορίες: το τελευταίο σάτι στο παλάτι αυτό, έγινε το 1843. Ακόμα υπάρχουν κοντά σε μια από τις κεντρικές εισόδους, τα αποτυπώματα από τα χέρια των γυναικών που ρίχτηκαν οικειοθελώς στην πυρά.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το περίφημο Jaswant Thada, γνωστό και ως Ταζ Μαχάλ της Τζοντπούρ. Πρόκειται για κενοτάφιο που κατασκευάστηκε το 1899 από τον μαχαραγιά Sardar Singh προς τιμήν του πατέρα του, μαχαραγιά Jaswant Singh II. Χτισμένο με σκαλιστό μάρμαρο και περισσή τέχνη, το εντυπωσιακό αυτό μνημείο εκπέμπει μια εκτυφλωτική λάμψη, καθώς οι ακτίνες του ηλίου αντανακλώνται στις εξωτερικές του επιφάνειες.
Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΤΖΟΝΤΠΟΥΡ – ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε με προορισμό την Ουνταϊπούρ, την πιο ρομαντική πόλη του Ρατζαστάν.
Ατμοσφαιρική, πολύβουη και ζωντανή πόλη, περήφανη για την πολιτιστική της κληρονομιά, μια όαση στην έρημο που εξάπτει τη φαντασία και κερδίζει αμέσως την καρδιά κάθε επισκέπτη. Αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα της τουριστικής βιομηχανίας της Ινδίας.
Κτισμένη γύρω από δύο λίμνες, την Πιτσόλα και τη Φατέχ Σαγκάρ, γεμάτη από μαγευτικά παλάτια, φρούρια και μύθους, η πόλη μοιάζει σαν να βγαίνει από τις σελίδες κάποιου παραμυθιού. Τα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά της κάλλη, συνυπάρχουν γοητευτικά με το υδάτινο στοιχείο.
Η διαχρονική της αίγλη πιστοποιείται από την πληθώρα των Ινδών ποιητών, λογοτεχνών και καλλιτεχνών, που εξακολουθούν να αντλούν έμπνευση από την ομορφιά της. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ: ξενάγηση

Η πόλη του Ουντάι, όπως είναι το όνομά της, ιδρύθηκε από τον μαχαραγιά Udai Singh B΄ το 1568. Σύμφωνα με τον μύθο, ο μαχαραγιάς συνάντησε έναν περιπλανώμενο γηραιό ασκητή που διαλογιζόταν σ΄ ένα λόφο κοντά στη λίμνη Πιτσόλα, ο οποίος τον συμβούλεψε να κτίσει την πρωτεύουσά του στην τοποθεσία αυτή για να είναι απόρθητη, καθώς η περιοχή περιβάλλεται από δάση, λίμνες και την οροσειρά Αραβάλι. Με σημαντική ιστορική διαδρομή, η Ουνταϊπούρ γνώρισε μέρες δόξας και ευημερίας κατά τον 16ο και τον 17ο αιώνα.
Η ομορφιά της, όμως, γοήτευσε και τους παραγωγούς του Χόλυγουντ που τη χρησιμοποίησαν ως σκηνικό για διάσημες ταινίες. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων το Παλάτι της Πόλης, το μεγαλύτερο σύμπλεγμα παλατιού, σε ένα μέρος του οποίου και σήμερα ακόμα διαμένει ο σημερινός Μαχαραγιάς, τον Ναό Τζαγκτίς (Jagdish), τους κήπους Σαχελιόν (Sahelion Ki Bari), καθώς και τα Γκατς της λίμνης, όπου ευλαβείς πιστοί παίρνουν τον τελετουργικό καθαρμό, ενώ δίπλα τους γυναίκες με πολύχρωμα σάρι, απλώνουν σειρές μεταξωτών για να στεγνώσουν στον ήλιο.
Στο παζάρι της πόλης χτυπά η καρδιά της πραγματικής Ινδίας: λαμπερά και εντυπωσιακά χρώματα, δυνατές μυρωδιές από κάθε λογής μπαχαρικά και φρούτα, αγελάδες, φωνές, λαϊκά ινδικά τραγούδια από φτηνά κασετόφωνα, μικροπωλητές, υπαίθρια εστιατόρια, γυναίκες που κουβαλούν τεράστιους μπόγους στο κεφάλι, ή πλέκουν καλάθια από μπαμπού. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΟΥΝΤΑΪΠΟΥΡ – ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς με προορισμό μας για σήμερα το Αχμενταμπάντ, την πρωτεύουσα του Γκουτζαράτ για πολλούς αιώνες.
Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη, η οποία άνθισε και ξέπεσε στο πέρασμα μόλις τριών αιώνων! Από κέντρο κουλτούρας και γνώσης τον 18ο αι., περνά στη βιομηχανική παραγωγή υφασμάτων και χάνεται τελικά από το προσκήνιο, όταν οι κάτοικοί της μεταναστεύουν μαζικά κάτω από τις επιταγές των Άγγλων.
Το Αχμενταμπάντ (Ahmedabad) χαρακτηρίστηκε ως η πρώτη πόλη Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2017, χτυπώντας τόσο το Δελχί όσο και το Βομβάη. Η περιτοιχισμένη παλιά πόλη του ιδρύθηκε από τον Σουλτάνο Αχμάντ Σάχ τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί ποικίλες κοινότητες Ινδουιστών, Ισλαμιστών και Τζάιν.
Η Παλιά Πόλη χωρίζεται σε πολυάριθμα pols (ιστορικές κατοικημένες γειτονιές με λωρίδες εκκαθάρισης και ξυλόγλυπτα σπίτια). Επιπλέον, έχει μερικά από τα ωραιότερα παραδείγματα της ινδο-ισλαμικής αρχιτεκτονικής και της ινδουιστικής μουσουλμανικής τέχνης στην Ινδία.
Η γνωριμία μας λοιπόν με την πόλη ξεκινά με το Μουσείο Υφαντών Calico, για να δούμε εκλεκτά δείγματα της τοπικής τέχνης του Γκουτζαράτ «Mata ni pachedi». Το όνομα αυτό σημαίνει «πίσω από το είδωλο της θεάς» και στην ουσία πρόκειται για υφαντά διακοσμημένα με ζωγραφικές αφηγήσεις της θεάς Durga στις διάφορες ενσαρκώσεις της.
Συνεχίζουμε με το τζαμί Τζαμά Μαστζίντ του 15ου αι., κατασκευασμένο πάνω σε ερείπια ινδουιστικών ναών, αλλά με δεξιοτεχνία και ξεχωριστή αισθητική λαμπρότητα. Ξεχωρίζουν οι «τρεμάμενοι μιναρέδες» και το μαυσωλείο του ιδρυτή της πόλης Αχμέντ Σαχ στην ανατολική είσοδο.
Θα δούμε κατόπιν το άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι, απ’ όπου διεύθυνε την «ειρηνική επανάσταση», από το 1915 έως την οριστική ανεξαρτησία της Ινδίας. Σώζονται πολλά από τα προσωπικά του αντικείμενα, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο θα δούμε να κατασκευάζουν χαρτί με τον παραδοσιακό τρόπο.
Συνεχίζουμε με τον Τζαϊνιστικό ναό Χάθε Σινγκ (Hathi Sing), στον οποίο θα θαυμάσουμε τον περίτεχνο διάκοσμό του από λευκό μάρμαρο, ηλικίας 150 ετών, που μοιάζει εξωτερικά με τον διάσημο ναό του Ranakpur.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ – ΜΠΟΥΤΖ

Μετά το πρωινό μας συνεχίζουμε ακόμα πιο δυτικά, με κατεύθυνση την Μπουτζ (Bhuj). Εναλλαγές τοπίου, εικόνες καθημερινής ζωής, πλανόδιοι και νομάδες συνθέτουν ένα πλούσιο θέαμα για τα μάτια και μία πρόκληση για τον φωτογραφικό φακό.
Άφιξη στην Μπουτζ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το φρούριο της πόλης και το παλάτι Aaina Mahal (18ος αι.), ένα ανάκτορο που ενώ φυσικά είναι γνήσιο δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής παράδοσης, φέρει εμφανείς ευρωπαϊκές επιρροές. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΜΠΟΥΤΖ – ολοήμερη εκδρομή στα χωριά της ερήμου αλατιού Κουτς

Πρωινή αναχώρηση για μια ολοήμερη εκδρομή στην πιο χαρακτηριστική αλλά και μυστηριώδη πλευρά της Δυτικής Ινδίας, για να την ανακαλύψουμε μέσα από τα μάτια άγνωστων νομαδικών φυλών, περιδιαβαίνοντας αλλόκοτες εκτάσεις και απολαμβάνοντας σπάνια γεωλογικά φαινόμενα.
Μια από τις μεγαλύτερες ερήμους αλατιού στον κόσμο, η Κουτς (Μεγάλο Ραν της Κουτς) είναι γνωστή όχι μόνο για τη φυσική της ομορφιά και μεγαλοπρέπεια αλλά και για αυτό που δημιούργησαν οι κάτοικοί της, έναν σπάνιο καμβά πολιτισμού, μια πληθώρα μορφών τέχνης και μια υπερβολική αφθονία ζωής.
Εξερευνούμε τα χωριά Μπάννι για να γνωρίσουμε τις τοπικές φυλές Meghwal και Muthwa, ανθρώπους που έχουν μάθει να επιβιώνουν μέσα σε σχετικά αφιλόξενες συνθήκες, διατηρώντας στην καθημερινότητά τους πρακτικές που έχουν μείνει απαράλλακτες εδώ και πολλούς αιώνες.
Επιστροφή στην Μπουτζ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΜΠΟΥΤΖ – ΝΤΑΣΑΝΤΑ (jeep safari στο Μικρό Ραν της Κουτς)

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς με προορισμό την Ντασάντα, γνωστή και ως Μικρό Ραν της Κουτς. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο resort που θα μας φιλοξενήσει.
Το απόγευμα θα επιβιβαστούμε στα jeep για ένα σαφάρι στο Καταφύγιο Ασιατικού Όναγρου που βρίσκεται στην περιοχή. Πρόκειται για έναν απέραντο προστατευόμενο βιότοπο, πρωταγωνιστής του οποίου δεν είναι άλλος από τον σπάνιο (και ενδημικό) ασιατικό όναγρο (Asian Wild Ass), ή γκούντουρ (gudkhur), ένα ζώο που απειλείται με εξαφάνιση και μόνο σ’ αυτή εδώ την τοποθεσία μπορεί ακόμα να απολαμβάνει προστασία. Θα δούμε βέβαια και άλλα σπάνια άγρια ζώα, όπως τη μαύρη αντιλόπη, τον ινδικό λύκο, αλεπούδες της ερήμου και τσακάλια, όπως επίσης και φλαμίνγκος, γερανούς, πελεκάνους και δεκάδες ακόμη πτηνά και θηλαστικά. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Ντασάντα.

 

13η ημέρα: ΝΤΑΣΑΝΤΑ – ΜΟΝΤΕΡΑ (Ναός του Ήλιου) – ΠΑΤΑΝ (Ράννι Κι Βαβ) – ΣΙΝΤΠΟΥΡ – ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ

Αφήνουμε πίσω μας την Ντασάντα και αναχωρούμε για την επιστροφή μας στο Αχμενταμπάντ.
Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στην Μοντέρα (Modhera) για να δούμε από κοντά ένα από τα λεγόμενα 7 θαύματα της Ινδίας: είναι ο Ναός του Ήλιου (Sun Temple), ένα από τα ωραιότερα δείγματα της ινδικής αρχιτεκτονικής των αρχών της περασμένης χιλιετίας (11ος αι.), αφιερωμένος στον Θεό Ήλιο, τον Σουριά (Surya). Κάθε εκατοστό του οικοδομήματος, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του, είναι υπέροχα σκαλισμένο με θεούς και θεές, πουλιά, άγρια ζώα και λουλούδια. Η μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται και από το γεγονός πως ο ναός σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε ο ήλιος της αυγής να φωτίζει την εικόνα του Σουριά, την εποχή των ισημεριών.
Συνεχίζουμε για το Πατάν (Patan), την πρωτεύουσα θα έλεγε κανείς των εκλεκτών υφασμάτων της Ινδίας. Τα έντονα χρώματα, τα περίτεχνα σχέδια αλλά και η ανθεκτικότητα των υφασμάτων που παράγονται εδώ είναι παροιμιώδη. Στο Πατάν θα δούμε από κοντά το Rani Ki Vav, ένα από τα παραδοσιακά περίτεχνα πηγάδια-δεξαμενές του Γκουτζαράτ, κτίσμα του 11ου αι. τον βασιλιά Μπιμντέβ Α’.
Φτάνουμε μόλις 30 χλμ. ανατολικά του Πατάν, στη Σιντπούρ (Siddhpur), ιστορική πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σαρασβάτι. Το όνομά της σημαίνει «ευσεβής τόπος» και υπήρξε εξέχουσα πόλη τον 10ο αιώνα, γεμάτη ναούς, παραδοσιακά περίτεχνα πηγάδια-δεξαμενές, άσραμ και άλλους ιερούς τόπους. Σήμερα, φτάνοντας κανείς στη Σιντπούρ αντικρίζει σειρές από εγκαταλελειμμένα αρχοντικά (havelis), ελάχιστους κατοίκους και οχήματα να κυκλοφορούν στους δρόμους. Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι πραγματικά εντυπωσιακή και θυμίζει κάτι από… Κούβα!
Άφιξη στο Αχμενταμπάντ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ – Πτήση Επιστροφής

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα μεταφερθούμε στο αε-ροδρόμιο του Αχμενταμπάντ για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  15/3/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1799 € 890 €
  Twin Room 1799 € 890 €
  Triple Room 1799 € 890 €
  Single Room 2689 € 890 €

Extras

+ Βίζα Ινδίας :  35 €

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία και resort 4*, 5* και 5* Deluxe.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Σαφάρι με jeep στο Καταφύγιο Ασιατικού Όναγρου στο Μικρό Ραν της Κουτς
  • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Θαρ.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

 

Δεν περιλαμβάνονται 
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890€
  • Βίζα Ινδίας: 35€

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

EK 210

15/03/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

17:05

23:40

EK 510

16/03/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΔΕΛΧΙ

04:20

08:55

EK 539

28/03/2024

ΑΧΜΕΝΤΑΜΠΑΝΤ –  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

04:20

06:10

EK 209

28/03/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

14:00