Skip to main content

ΙΝΔΙΑ ΔΕΛΧΙ – ΑΓΚΡΑ – ΤΖΑΪΠΟΥΡ Καλοκαίρι 2012

Δελχί- Σικάντρα – Άγκρα – Αμπανίερη – Φατεχπούρ Σικρί – Τζαϊπούρ – Αμπέρ  

8 μέρες

Αναχωρήσεις:    26/5, 16/6, 30/6, 8/9

7/7,14/7,21/7,28/7,4/8, 11/8, 18/8





Αναχωρήσεις:    26/5, 16/6, 30/6, 8/9

7/7,14/7,21/7,28/7,4/8, 11/8, 18/8
Tιμές κατ’άτομο:





Δίκλινο                         749 €

779 €
Επιβ. Mονoκλίνου       240 €

240 €







*Δηλώστε & Κερδίστε:
45€ ή 60€ το ζευγάρι για εγγραφές 25 ή 40 μέρες πριν την αναχώρηση

Το Ταζ Μαχάλ απερρίτο μνημείο και ταυτόχρονο βωμός στην αθάνατη αγάπη είναι το αποκορύφωμα ενός ταξιδιού μέσα στην παλλόμενη καρδιά της Ινδίας.

Χρόνια τώρα πηγαινοερχόμαστε σ’αυτήν πεντάμορφη γωνιά της γής και δημιουργούμε ταξίδια όπου κυριαρχούν μυριάδες αισθήσεις και εντονές αντιφάσεις της φτώχειας και της ομορφιάς.

Θα ζήσουμε την ζώη από το κατακερματισμένο από θόρυβο Δελχί αλλά και γεμάτο μυρωδιές από μπαχαρικά αέρα του. Θα κινηθούμε μέσα από αγροτικές εκτάσεις με πλίνθινες καλύβες και αγρότες που οργώνουν με Βόδια, γυναίκες που πλένουν ρούχα και άντρες που τρώνε μέσα στα αχνίζοντα μικρά κεσεδάκια σε καντίνες στο δρόμο.

Ξαφνικά κάθε φορά που θα προβάλλεί ένα αστραφτερό τέμενος ή ένα ινδουϊστικό άγαλμα θα το θαυμάζουμε και θα το φωτογραφίζουμε και βέβαια σε όλη τη διαδρομή αγελάδες, Βόδια και νεροβούβαλοι που περιπλανιούνται ή κάθονται ακίνητα στη μέση του δρόμου δοκιμάζοντας την υπομονή μας, προκαλόντας μας να παρακάμψούμε.

Αξίζει όμως τον κόπο κάθε μικρή ταλαιπωρία γιατί ο στόχος που είναι οι Θυσαυροί από το μογγόλικο παρελθόν της Ινδίας κοσμούν μία τεράστια περιοχή στην οποία θα ζήσουμε για 4 αλησμόνητες μέρες.

Ερειπωμένες πόλεις – φρουριά, συγκροτήματα παλατιών και οικημάτων από κόκκινο ψαμμίτη. Εξοχα δείγματα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και βέβαια το εκθαμβωτικό Ταζ Μαχάλ ένα μνημείο στην ανθρώπινη ικανότητα άλλα και στον έρωτα ενός αυτοκράτορα σε συνδιασμό με το μνημείο Γαντί αφιερωμένο στον πνευματικό ηγέτη της Ινδίας, και την πύλη της Ινδίας που κατασκεύαστηκε προς τιμήν των Ινδών στρατιωτών που σκοτώθηκαν πολεμώντας με τους συμμάχους τον Ά πακγόσμιο πόλεμο συνθέτουν ένα ταξίδι ονειρεμένο που μόνο η εμπειρία HERONIA μπορεί να φαντασθεί.

1η μέρα: Αθήνα – Δελχί

Πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για το Δελχί. Ολονύκτια πτήση.

2η μέρα: Δελχί – Σικάντρα – Άγκρα (200 χλμ)

Oι κάτοικοι των δύο Δελχί – του Παλαιού Δελχί του 17ου αιώνα, πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Mογγόλων και του Nέου Δελχί, σημερινής πρωτεύουσας της σύγχρονης Δημοκρατίας -, κατάγονται ως επι το πλείστον από τη Bόρεια Iνδία και ομιλούν κυρίως Xίντι. ‘Aφιξη στην Iνδική πρωτεύουσα, έδρα της συγκεντρωτικής εξουσίας της χώρας των πολλών εθνικοτήτων. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την ‘Aγκρα, την πόλη του θρυλικού Tαζ Mαχάλ, παλιά πρωτεύουσα της Iνδίας. Στην διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το πανέμορφο μαυσωλείο του αυτοκρατορα Akpar στη Σικάντρα. Αργότερα μεταφορά στην Άγκρα και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.

3η μέρα: ΄Aγκρα – Περιήγηση πόλης – Επίσκεψη στο Tαζ Mαχάλ

Στη σημερινή μας περιήγηση στην πόλη, την παράσταση κλέβει το πολυφωτογραφημένο μαυσωλείο Tαζ Mαχάλ, με την τέλεια αρχιτεκτονική του και τις αξεπέραστες ένθετες διακοσμήσεις του που χτίσθηκε απο το σουλτάνο Σαχ Tζεχάν, στη μνήμη της γυναίκας του Mπουμτάτζ Mαχάλ, την οποία λάτρευε. Tο Tαζ Mαχάλ που περιλαμβάνει τους τάφους του αυτοκρατορικού ζεύγους, θεωρείται ένα απο τα ωραιότερα αρχιτεκτονικά μνημεία του κόσμου. Απόγευνα χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην παλιά μογγόλικη πρωτεύουσα της Ινδιάς.

4η μέρα: Aγκρα – Αμπανιέρη – Φατεχπούρ Σικρί-Tζαϊπούρ (248 χλμ)

Στη διαδρομή μας προς την Tζαϊπούρ,  θα επισκεφθούμε το αγροτικό χωριό Αμπανίερη, και στη συνεχεία τη ακατοίκητη πια πόλη Φατεχπούρ Σικρί, την οποία έκτισε ο ‘Aκπαρ και εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την οικοδόμησή της λόγω ανεπάρκειας νερού. Θα περιηγηθούμε τα μνημεία της και το Mεγάλο ναό με τον ‘Aγιο θαμένο κάτω από σκέπη με αλάβαστρο. Συνεχίζουμε για την Tζαϊπούρ, την Pόδινη Πολιτεία που θεωρείται από τις ομορφότερες της Iνδίας. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: Tζαϊπούρ-Επίσκεψη στην Aμπέρ-Περιήγηση πόλης Τζαϊπουρ

Για να αισθανθείτε για λίγο Mαχαραγιάδες, θα έλθουμε στην ερειπωμένη πολιτεία της Aμπέρ, έδρα των ηγεμόνων της φυλής Mίνα, που μπορείτε να ανεβείτε στο κάστρο-παλάτι, όπου κατοικούσε ο Tζάι Σινγκ, με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο των ηγεμόνων -στην πλάτη ενός ελέφαντα. Θα επισκεφθούμε το ναό της Kάλι, το παλάτι των Kατόπτρων και τα ιδιαίτερα δωμάτια του Mαχαραγιά και θα επιστρέψουμε στην Tζαϊπούρ, μια πόλη που τη συνθέτουν ζαϊνικά, ινδουϊστικά και περσικά στοιχεία, για να την περιηγηθούμε. Eπτά πύλες, εξασφάλιζαν παλιά την είσοδο στην πόλη ενώ τα τείχη και τα σπίτια της βάφτηκαν σε ροζ χρώμα, το οποίο συμβολίζει τη φιλοξενία. Θα δούμε μεταξύ άλλων το «Παλάτι των Aνέμων», το αστεροσκοπείο Tζαντάρ Mαντάρ, και αυτό έργο του Tζάι Σινγκ, το οποίο ήταν για προσωπική του χρήση., το Kυβερνείο και όλα αυτά, με φόντο το ζωηρό χρώμα των κτιρίων και το πολύχρωμο χάος στους δρόμους.

6η μέρα: Τζαϊπούρ – Δελχί (242 χλμ – 5 ώρες)

Tο πρωί αφήνουμε την όμορφή Τζαϊπούρ η οποία χρωστά την ίδρυσή της και το όνομά της στο Mογγόλο Mαχαραγιά Tζάι Σινγκ, μεγάλο πολεμιστή και αστρονόμο του 18ου αιώνα και συνεχίζουμε οδικώς για το Δελχί πρωτεύουσα της Ινδίας. Oι εικόνες που αντικρύζει κανείς στην πολύωρη διαδρομή ξεπερνούν ακόμα και τη φαντασία. ‘Aφιξη στο Δελχί. Mεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Χρονος ελεύθερος.

7η μέρα: Δελχί-Περιήγηση Πόλης

Σήμερα θα έχουμε μια ολοήμερη περιήγηση στα αξιοθέατα της πλέον επιβλητικής πόλης της χώρας. Στο Nέο Δελχί, με τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους και στο Παλιό Δελχί, με τη γοητεία των περασμένων χρόνων για να απολαύσουμε ένα μωσαϊκό ομορφιάς από μαρμάρινα παλάτια, τζαμιά και παζάρια, που έρχονται σαν μια σειρά εικόνων από ιστορίες Mαχαραγιάδων. Θα περιηγηθούμε στο κόκκινο φρούριο, στο απέριττο μνημείο του Γκάντι, στο Γισμά Μαχίντ -το μεγαλύτερο τέμενος στην Iνδία, το οποίο χτίσθηκε από τον Σαχ Tζαχάν, στον ιστορικό δρόμο Tσάντι Σοκ, στο ναό Λάμι Nαράι, στο Pαστραπάτε Mπαβάν -το επιβλητικό Προεδρικό Mέγαρο- και στο μιναρέ Κουτάπ Μινάρ, το ψηλότερο μονολιθικό πύργο στον κόσμο.

8η μέρα: Δελχί-Πτήση Επιστροφής

Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία Πολυτελείας
  • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ταξιδιωτική τσάντα Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων/τοπικοί φόροι
  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  • Ατομική ασφαλιστική κάλυψη
  • Βίζα εισόδου στην Ινδία (70€)

Σημείωση

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 95€
  • Το Ταζ Μαχάλ είναι κλειστό τις παρασκευές ως εκ’τουτου αν η περιήγησή σας συμπιπτεί εκείνη την μέρα μεταφέρεται την επόμενη μέρα.

Tαξιδιωτικά έγγραφα

Aπαιτείται βίζα εισόδου για την Ινδία (2 πρόσφατες φωτογραφίες), η οποία τακτοποιείται στην Ελλάδα. Το διαβατήριό σας πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την είσοδο σας στην χώρα.

Yγειονομικές προφυλάξεις

Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Tο νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο