Skip to main content

Μπαλί και Μπαλί με Κουάλα Λουμπούρ Αναχωρήσεις: 07/07, 21/07, 04/08, 06/08, 12/08, 25/08, 08/09, 22/09 10 ημέρες και 12 ημέρες

Μπαλί & Μπαλί με Κουάλα Λουμπούρ
Αναχωρήσεις: 07/07, 21/07, 04/08, 06/08, 12/08, 25/08, 08/09, 22/09
10 ημέρες και 12 ημέρες

  • ΜΠΑΛΙ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 06/08, 12/08

  • ΜΠΑΛΙ - ΚΟYΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ 12 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 07/07, 21/07, 04/08, 25/05, 08/09, 22/09

 

 

"Μπαλί … Ατελείωτες παραλίες με χρυσή αμμουδιά, οργιώδης βλάστηση, καταπράσινοι ορυζώνες, ενεργά ηφαίστεια, μικρά παραδοσιακά χωριά, μεθυστικές οσμές, ναοί που ξεπροβάλουν από κάθε γωνιά και ζεστά Μπαλινέζικα χαμόγελα. Όλα αυτά και όχι μόνο συνθέτουν τη μαγευτική εικόνα αυτού του απόλυτα μυστηριακού τόπου που ονομάζεται Μπαλί...
Πρόκειται για ένα μικρό νησί, με μέγιστη διάσταση 150 km, με 3 εκατομμύρια κατοίκους και άλλους τόσους τουρίστες να το επισκέπτονται σταθερά – και όχι άδικα – κάθε χρόνο. Άλλωστε ακόμη και η ιστορία αυτού του τόπου μαρτυρά την απίστευτη ομορφιά του καθώς όταν στο τέλος του 16ου αιώνα κατέφθασαν για πρώτη φορά εκεί οι δυτικοί, δημιουργώντας την Ολλανδική αποικία, ο καπετάνιος του πλοίου λέγεται ότι έκανε δύο ολόκληρα χρόνια μέχρι να καταφέρει να πείσει το πλήρωμα ν’ αφήσει αυτόν τον μαγικό τόπο και να επιβιβαστεί στο πλοίο για το ταξίδι της επιστροφής.
Βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της νήσου Ιάβα. Λόγω της θέσης του ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20˚ - 35˚ C, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Το Μπαλί αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο και όχι μόνο για τα, πέρα από κάθε φαντασία, μαγευτικά τοπία του. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο μουσουλμανικό αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, το Μπαλί είναι το μοναδικό στο οποίο επικρατεί η Ινδουιστική θρησκεία. Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που κάνει το Μπαλί τόσο διαφορετικό και ενδιαφέρον. Άλλωστε, σύμφωνα με το μύθο, το Μπαλί αποτέλεσε και τον τελευταίο γήινο σταθμό του Βούδα. Δικαίως ονομάζεται και "νησί των θεών", καθώς όντας ένας καθ’ όλα μυστικιστικός τόπος, ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο Μπαλί είναι οι ναοί του, που αποτελούν ένα μέσο επικοινωνίας των κατοίκων με τα θεία πνεύματα μέσω της προσευχής και της προσφοράς. Τις "άγιες μέρες", όταν κατά το μύθο οι θεότητες και τα πνεύματα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισμού και σ’ αυτά παίρνουν μέρος όλες οι κοινότητες, προσφέροντας καλάθια με φαγητό και πανέμορφα εξωτικά λουλούδια.
Αυτό είναι το Μπαλί, ένας αρχαίος μύθος στη αγκαλιά του Ινδικού, ένα ονειρικό κομμάτι γης."


 

ΜΠΑΛΙ
10 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 06/08, 12/08

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΛΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Μπαλί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ
Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Με το 95% των κατοίκων Ινδουιστές, το Μπαλί, το λαμπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, το "νησί των θεών", αποτελεί εξαίρεση στη μουσουλμανική Ινδονησία. Διάσπαρτοι στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 100.000 ναοί. Οι κάτοικοι του νησιού λατρεύουν την ποίηση, το χορό, το θέατρο και τη μουσική και έχουν έφεση στη χειροτεχνία (ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, ζωγραφική). Τέχνη και θρησκευτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένες στο Μπαλί, όπου το μυστηριακό μπλέκεται με το μυστηριώδες και τη μαγεία. Ένας τροπικός παράδεισος με εναλλασσόμενα τοπία. Οι ατέλειωτες παραλίες με τους φοίνικες, τη χρυσή αμμουδιά και τα τυρκουάζ νερά, τα ψηλά βουνά, τα ηφαίστεια, η τροπική βλάστηση, οι μαγευτικοί ορυζώνες, τα ενεργά ηφαίστεια, τα μικρά παραδοσιακά χωριά, οι πανταχού παρόντες ναοί και το χαμόγελο του Μπαλινέζου, όλα αυτά μαζί συνθέτουν την πραγματική εικόνα από το Μπαλί. Ένας αρχαίος μύθος στην αγκαλιά του Ινδικού, ένα ονειρικό κομμάτι γης. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το Μπαλί.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ,  ΞΕΝΑΓΗΣΗ  ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ KINTAMANI
Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Περνώντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού όπου βρίσκεται το Κινταμάνι. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τα φημισμένα για τα χειροτεχνήματά τους χωριά Τσελούκ, Μας και Ούμπουτ. Φτάνοντας στο Κινταμάνι απολαύσουμε τη μαγευτική θέα του βουνού και της λίμνης Μπατούρ, η οποία είναι κρατήρας παλιού ηφαιστείου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ και Κρις. Στην επιστροφή  μας θα δούμε επίσης τη σπηλιά του Ελέφαντα και τις ιερές πηγές Τίρτα Εμπούλ στο χωριό Ταμπάκ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.   

4η – 8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ
Ημέρες ελεύθερες για μπάνιο και ξεκούραση. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το Μπαλί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό. Εναλλακτικά προτείνουμε να ακολουθήσετε προαιρετικά μια κρουαζιέρα στα νησάκια Lembogan Nusa Penida ή Ocean Rafting γύρω από τους βράχους και τις σπηλιές του Nusa Penida, ενώ για εκείνους που προτιμούν την ξηρά, ένα σαφάρι με πολυτελή LAND CRUISE 4x4 είναι η ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψουν απομονωμένα μονοπάτια και περιοχές απρόσιτες για πολλούς.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Πρωινό ελεύθερο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο το απόγευμα και πτήση  για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY

RAMADA RESORT BENOA 4*

969 €

+ 360 €

ANANTA LEGIAN HOTEL 4*

AYODYA RESORT NUSA DUA 5*

1.199 €

+ 558 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχείο στο Μπαλί 4* ή 5* (επιλογή σας και κατόπιν διαθεσιμότητας δωματίων)
  • Πρωινό καθημερινά  
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟ
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  • Βίζα Ινδονησίας η οποία εκδίδεται τοπικά περίπου 35 δολάρια Αμερικής

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
  • Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση


ΜΠΑΛΙ - ΚΟYΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ
12 ΗΜΕΡΕΣ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 07/07, 21/07, 04/08, 25/05, 08/09, 22/09

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την εξωτική Μαλαισία. Η Μαλαισία αποτελείται από δύο ξεχωριστές περιοχές: το Νότιο τμήμα της Μαλαϊκής Χερσονήσου που αποτελεί επίσης και το άκρο της Ινδοκίνας, και το Βόρειο τμήμα του νησιού Βόρνεο, με εξαίρεση το σουλτανάτο του Μπρουνέι.  

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ
Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, την Κουάλα Λουμπούρ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση ή μια πρώτη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΣΠΗΛΙΕΣ ΜΠΑΤΟΥ)
Πρωινή ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το πολύβουο κέντρο της, τμήμα του οποίου αποτελεί η πολύχρωμη Κινέζικη και η Ινδική συνοικία. Θα δούμε την πλατεία Ανεξαρτησίας, το βασιλικό παλάτι, θα επισκεφθούμε το Εθνικό μνημείο το οποίο βρίσκεται στο μεγαλύτερο χώρο πρασίνου της πρωτεύουσας που ονομάζεται "Κήποι της λίμνης", το μουσείο, το Εθνικό τζαμί (εξωτερική επίσκεψη) και το σιδηροδρομικό σταθμό, που είναι ένας από τους πιο γραφικούς του κόσμου, σε Ινδο-ισλαμικό στυλ, με πύργους, θόλους και αψίδες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τις σπηλιές στο Μπατού, πασίγνωστες ανά τον κόσμο με τα 272 σκαλοπάτια τους, τις οποίες επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΜΑΛΑΚΚΑ - ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ
Ολοήμερη εκδρομή στο νότο της Μαλαισίας με προορισμό την όμορφη πόλη Μάλακκα με την αποικιακή της αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με το θρύλο, ένας πρίγκιπας από τη Σουμάτρα είχε επισκεφθεί την περιοχή για κυνήγι και καθώς ξεκουραζόταν κάτω από την σκιά ενός δέντρου, ένα από τα σκυλιά που τον συνόδευαν επιτέθηκε σε ένα ελάφι το οποίο απέκρουσε το σκύλο και τον πέταξε με μία μόλις κίνηση στο ποτάμι. Προς τιμήν του θάρρους του ελαφιού αποφάσισε να ιδρύσει μία πόλη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πόλη έλαβε το όνομά της από το δέντρο "Μέλακα", κάτω από το οποίο ξεκουραζόταν ο πρίγκιπας. Η πόλη αυτή αποτέλεσε μεγάλο εμπορικό και οικονομικό κέντρο και μία από τις πρώτες Πορτογαλικές αποικίες. Η ενσωμάτωση των τοπικών παραδόσεων και της αποικιακών εθίμων που αντικατοπτρίζονται στην αρχιτεκτονική, στις γεύσεις ακόμα και στον καθημερινό τρόπο ζωής, θα σας εντυπωσιάσει. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της με τα καλοσυντηρημένα μνημεία του αποικιακού παρελθόντος της, τα οποία της χάρισαν το τίτλο του της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Επιστροφή στην Κουάλα Λουμπούρ. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ - ΜΠΑΛΙ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπαλί. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Με το 95% των κατοίκων Ινδουιστές, το Mπαλί, το λαμπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, το "νησί των θεών", αποτελεί εξαίρεση στη μουσουλμανική Ινδονησία. Διάσπαρτοι στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 100.000 ναοί. Οι κάτοικοι του νησιού λατρεύουν την ποίηση, το χορό, το θέατρο και τη μουσική και έχουν έφεση στη χειροτεχνία (ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, ζωγραφική). Τέχνη και θρησκευτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένες στο Μπαλί, όπου το μυστηριακό μπλέκεται με το μυστηριώδες και τη μαγεία. Ένας τροπικός παράδεισος με εναλλασσόμενα τοπία. Οι ατέλειωτες παραλίες με τους φοίνικες, τη χρυσή αμμουδιά και τα τυρκουάζ νερά, τα ψηλά βουνά, τα ηφαίστεια, η τροπική βλάστηση, οι μαγευτικοί ορυζώνες, τα ενεργά ηφαίστεια, τα μικρά παραδοσιακά χωριά, οι πανταχού παρόντες ναοί και το χαμόγελο του Μπαλινέζου, όλα αυτά μαζί συνθέτουν την πραγματική εικόνα από το Μπαλί. Ένας αρχαίος μύθος στην αγκαλιά του Ινδικού, ένα ονειρικό κομμάτι γης. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το Μπαλί.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ,  ΞΕΝΑΓΗΣΗ  ΚΑΙ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ KINTAMANI
Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Περνώντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού όπου βρίσκεται το Κινταμάνι. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τα φημισμένα για τα χειροτεχνήματά τους χωριά Τσελούκ, Μας και Ούμπουτ. Φτάνοντας στο Κινταμάνι απολαύσουμε τη μαγευτική θέα του βουνού και της λίμνης Μπατούρ, η οποία είναι κρατήρας παλιού ηφαιστείου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ και Κρις. Στην επιστροφή  μας θα δούμε επίσης τη σπηλιά του Ελέφαντα και τις ιερές πηγές Τίρτα Εμπούλ στο χωριό Ταμπάκ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.   

7η – 10η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ
Ημέρες ελεύθερες για μπάνιο και ξεκούραση. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το Μπαλί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό. Εναλλακτικά προτείνουμε να ακολουθήσετε προαιρετικά μια κρουαζιέρα στα νησάκια Lembogan Nusa Penida ή Ocean Rafting γύρω από τους βράχους και τις σπηλιές του Nusa Penida, ενώ για εκείνους που προτιμούν την ξηρά, ένα σαφάρι με πολυτελή LAND CRUISE 4x4 είναι η ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψουν απομονωμένα μονοπάτια και περιοχές απρόσιτες για πολλούς.

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ
Πρωινό ελεύθερο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο το απόγευμα και πτήση  για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

12η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΙ

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ MONΟΚΛΙNOY

RAMADA RESORT BENOA 4*

1.369 €

+ 378 €

ANANTA LEGIAN HOTEL 4*

1.410 €

+ 390 €

AYODYARESORTNUSADUA 5*

1.568 €

+ 545 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχείο στο Μπαλί 4* ή 5* (επιλογή σας και κατόπιν διαθεσιμότητας δωματίων)
  • Ξενοδοχείο Prince & Residence 5* στην Κουάλα Λουμπούρ
  • Πρωινό καθημερινά  
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ελληνόφωνος αντιπρόσωπος στη Μαλαισία και το Μπαλί  
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων
  • Βίζα Ινδονησίας η οποία εκδίδεται τοπικά περίπου 35 δολάρια Αμερικής

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
  • Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση