Skip to main content

Μπαλί - Το Νησί των Θεών με διαμονή στο Ούμπουντ και Σιγκαπούρη | Ιούλιος - Αύγουστος 2024 Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ από 1689

Αναχωρήσεις: 26/07, 02/08, 09/08, 14/08

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΛΙ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπαλί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ημέρα: ΜΠΑΛΙ

 

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το νησί. Το Μπαλί βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Ιάβας. Λόγω της θέσης του ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20˚-35˚C, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το νησί αυτό αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο και όχι μόνο για τα, πέρα από κάθε φαντασία, μαγευτικά τοπία του. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο μουσουλμανικό αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, το Μπαλί είναι το μοναδικό στο οποίο επικρατεί η Ινδουιστική θρησκεία. Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που το κάνει τόσο διαφορετικό και ενδιαφέρον.

Δικαίως ονομάζεται και «νησί των θεών», καθώς όντας ένας καθ’ όλα μυστικιστικός τόπος, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στο Μπαλί είναι οι ναοί του, που αποτελούν μέσο επικοινωνίας των κατοίκων με τα θεία πνεύματα, μέσω της προσευχής και της προσφοράς.

Τις «άγιες μέρες», όταν σύμφωνα με τον μύθο, οι θεότητες και τα πνεύματα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισμού και σ’ αυτά παίρνουν μέρος όλες οι κοινότητες, προσφέροντας καλάθια με φαγητό και πανέμορφα εξωτικά λουλούδια.

 

3η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: ξενάγηση Lempuyang ,παλάτι του νερού Tirta Gannga, καταρράκτη Tegenungan

 

Ένας από τους υψηλότερους ναούς στο Μπαλί, ο ναός Lempuyang είναι ένας ιερός ινδουιστικός ναός που στέκεται ανάμεσα στους καταπράσινους λόφους του Karangasem. Το χαλαρωτικό περιβάλλον και η γραφική Πύλη του Παραδείσου, σε συνδυασμό με την δροσερή ατμόσφαιρα της λοφώδους περιοχής, έχουν κάνει το ναό έναν αγαπημένο προορισμό στο Νησί των Θεών.

Το όνομα του ίδιου του ναού πιστεύεται ότι προέρχεται από τις λέξεις "lempu" και "hyang". "Lempu" σημαίνει φως, ενώ "hyang" είναι ένας προσδιορισμός για τον Θεό. Επομένως, ο ναός Lempuyang σημαίνει ένας Θεός που λάμπει ένα λαμπρό φως. Το όνομα είναι πολύ ταιριαστό αφού ο ναός βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού, όπου ο ήλιος μπορεί να δει να ανατέλλει το πρωί όμορφα μέσα από την Πύλη του Ουρανού.

Συνεχίζουμε για το παλάτι του νερού  Tirta Gannga που κυριολεκτικά σημαίνει  "νερό από τα Γάγγη", το ιερό ποτάμι της Ινδίας. Το όνομα "Tirta Gangga" σημαίνει κυριολεκτικά "νερό από τα Γάγγη", το ιερό ποτάμι της Ινδίας. Κατασκευάστηκε από τον τελευταίο βασιλιά της Καναγκάσεμ Regency το 1948 και διαθέτει ένα λαβύρινθο από πισίνες, λίμνες και σιντριβάνια που περιβάλλεται από φύση  με καταπράσινους κήπους, πέτρινα γλυπτά και περίτεχνα αγάλματα. Τέλος θα επισκεφθούμε τον καταρράκτη Tegenungan. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

4η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Eκδρομή Δάσος των πιθήκων, Ναός Taman Ayun, Τάνα Λοτ

 

Αναχώρηση για μία εκδρομή στο εσωτερικό του νησιού. Θα επισκεφθούμε την περιοχή Mengwi και τον εντυπωσιακό ναό Taman Ayun του 17oυ αι., που περιβάλλεται από μία μεγάλη τάφρο δίνοντας την εντύπωση πως στέκεται εν μέσω λίμνης!

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Alas Kedaton, το ιερό δάσος των πιθήκων, όπου εκατοντάδες "πειθήνιοι" και πολύ άτακτοι πίθηκοι ζουν στο δάσος γύρω από τον ναό. Θα καταλήξουμε σε έναν από τους επτά «θαλάσσιους» ναούς του Μπαλί, τον ινδουιστικό Τάνα Λοτ (Tanah Lot).

Κτισμένος στην κορυφή ενός μεγάλου βράχου, περιβάλλεται, κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Σύμφωνα με την παράδοση, θαλάσσια δηλητηριώδη φίδια είναι φύλακες του ναού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΜΠΑΛΙ-Ναός Ουλουβάτου

 

Αναχώρηση για το ναό Uluwatu, ή Pura Luhur Uluwatu, ένας από τους έξι βασικούς ναούς που πιστεύεται ότι είναι πνευματικοί πυλώνες του Μπαλί. Γνωστόε για την υπέροχη τοποθεσία του, σκαρφαλωμένος στην κορυφή ενός απότομου βράχου περίπου 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας προσφέρει μαγευτική θέα στον ωκεανό. Μεταφορά σε κοντινή παραλία για μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

6η & 7η ημέρα: ΜΠΑΛΙ

 

Ημέρες ελεύθερες για μπάνιο και ξεκούραση.  Μπορείτε να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το νησί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό.

 

8η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Eat-Pray-Love , Ουμπούντ

 

Αναχώρηση  με προορισμό το Ουμπουντ. Πρώτος σταθμός το χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ και συνεχίζουμε για  το χωριό Μας γνωστό για τα ξυλόγλυπτα του.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ναό Tirta Empul, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Tampaksiring στο χωριό Manukaya. Το χωριό απέχει 30 λεπτά οδικώς από το βόρειο τμήμα του Ουμπούντ. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους κ ναούς νερού στην Ινδονησία. Ο ναός ιδρύθηκε το 926 μ.Χ. και είναι αφιερωμένος στον Βισνού, ο οποίος είναι ο Ινδού Θεός του νερού. Το όνομα του ναού στην πραγματικότητα σημαίνει «πηγή αγιασμού» στα μπαλινέζικα.

Συνεχίζουμε  προς το σπήλαιο ελεφάντων Goa Gajah, ένας ναός που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Στην είσοδο του ναού υπάρχουν γλυπτά διαφόρων όψεων λαξευμένα σε βράχο. Το κύριο σκάλισμα μοιάζει με το πρόσωπο ενός ελέφαντα, γιαυτό το ιερό είναι επίσης γνωστό ως Το σπήλαιο των ελεφάντων και διαθέτει μεγάλη πισίνα, σιντριβάνια και αυλή. Επόμενη στάση ο ναός Gunung Kawi, ι ένας ναός και ταφικό συγκρότημα του 11ου αιώνα στο χωριό Tampaksiring που απλώνεται και στις δύο πλευρές του ποταμού Pakerisan. Αποτελείται από 10 κομμένα σε βράχους candi (ιερά) που είναι λαξευμένα σε περίπου 7 μέτρα ύψος (23 πόδια) στις προστατευμένες κόγχες του απόκρημνου βράχου.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση στο Ούμπουντ.

 

9η ημέρα: ΜΠΑΛΙ: Ουμπούντ περιήγηση, Κινταμάνι

 

Εκδρομή στην περιοχή του Tegalalang για να περπατήσετε στους  ορυζώνες και όσοι επιθυμούν με δικά τους έξοδα να κάνουν την γνωστή κούνια(ubud swing). Επίσκεψη στο παλάτι του Ούμπουντ (ubud palace ) πρώην κατοικία της βασιλικής οικογένειας με τους πανέμορφους κήπους  και περιβάλλοντα χώρο.

Συνεχίζουμε με επίσκεψη σε φυτεία καλλιέργειας καφέ και αργότερα φθάνουμε στο Kintamani το οποίο είναι σκαρφαλωμένο σε ύψος 1500 μέτρων στην άκρη της Καλντέρας Batur, έχει θέα στην υπέροχη λίμνη και προσφέρει πανοραμική θέα στο ενεργό ηφαίστειο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΜΠΑΛΙ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Σιγκαπούρη. Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ (Ξενάγηση πόλης)

 

Πρωινό και πανοραμική περιήγηση στην πόλη, (περίπου 4 ώρες ) κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από τη συνοικία των Μαλαίσιων με το χρυσό τέμενος,  θα επισκεφθούμε τον βοτανικό κήπο με τις ορχιδέες, που θα σας αφήσουν άφωνους με την ομορφιά και την ποικιλία τους, θα μπούμε στη συνοικία των Ινδών με τη μεθυστική μυρωδιά των μπαχαρικών στη συνοικία των Κινέζων και στο ευρωπαϊκό τμήμα της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ - Μεταφορά αεροδρόμιο

 

Μέρα ελεύθερη για μια βόλτα στην υπερσύγχρονη πόλη ή για τα ψώνια σας στα εμπορικά κέντρα ή ακόμη και για μια προαιρετική εκδρομή στο νησάκι Σεντόζα. Αργότερα το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

13η ημέρα: ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ-ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1689€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Nusa Dua Ξενοδοχείο Novotel 5* Double Room 1689 € 590 €
  Twin Room 1689 € 590 €
  Triple Room 1689 € 590 €
  Single Room 2504 € 590 €
Ayodya 5* Deluxe Room Double Room 1779 € 590 €
  Twin Room 1779 € 590 €
  Triple Room 1779 € 590 €
  Single Room 2664 € 590 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1779€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Nusa Dua Ξενοδοχείο Novotel 5* Double Room 1779 € 590 €
  Twin Room 1779 € 590 €
  Triple Room 1779 € 590 €
  Single Room 2594 € 590 €
Ayodya 5* Deluxe Room Double Room 1869 € 590 €
  Twin Room 1869 € 590 €
  Triple Room 1869 € 590 €
  Single Room 2754 € 590 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  9/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1869€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Ayodya 5* Deluxe Room Double Room 1869 € 590 €
  Twin Room 1869 € 590 €
  Triple Room 1869 € 590 €
  Single Room 2754 € 590 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Με μια (1) επιπλέον διανυκτέρευση στη Σιγκαπούρη - Τιμή από 1799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
Nusa Dua Ξενοδοχείο Novotel 5* Double Room 1799 € 590 €
  Twin Room 1799 € 590 €
  Triple Room 1799 € 590 €
  Single Room 2714 € 590 €
Ayodya 5* Deluxe Room Double Room 1889 € 590 €
  Twin Room 1889 € 590 €
  Triple Room 1889 € 590 €
  Single Room 2874 € 590 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή για 6 διανυκτερεύσεις στο Μπαλί σε ξενοδοχείο 5* στην παραλία. 
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Ούμπουντ στο ξενοδοχείο The Garcia Ubud 5*.
  • 2 ή 3 διανυκτερεύσεις στη Σιγκαπούρη σε ξενοδοχείο 4*.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ελληνας αντιπρόσωπος του γραφείου μας Μπαλί και Σιγκαπούρη
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, αποσκευή μέχρι 20 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής, ασθένεια covid.) 590€

  • Βίζα εισόδου πληρωτέα με την άφιξη στο Μπαλί  35€
  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΤR 723

26/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

16:05

08:10 +1

ΤR 284

27/07/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΠΑΛΙ

10:45

13:25

TR 281

04/08/2024

ΜΠΑΛΙ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

10:50

13:30

TR 722

07/08/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΑΘΗΝΑ

01:05

07:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΤR 723

02/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

16:05

08:10 +1

ΤR 284

03/08/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΠΑΛΙ

10:45

13:25

TR 281

11/08/2024

ΜΠΑΛΙ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

10:50

13:30

TR 722

14/08/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΑΘΗΝΑ

01:05

07:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΤR 723

09/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

16:05

08:10 +1

ΤR 284

10/08/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΜΠΑΛΙ

10:45

13:25

TR 281

18/08/2024

ΜΠΑΛΙ – ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

10:50

13:30

TR 722

21/08/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΑΘΗΝΑ

01:05

07:25

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΚ 104

14/082024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

23:10

04:40

ΕΚ398

15/08/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ – ΜΠΑΛΙ

09:10

22:20

TR 281

23/08/2024

ΜΠΑΛΙ-ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

10.50

13.30

ΕΚ 405

26/08/2024

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ – ΝΤΟΥΜΠΑΙ

09:40

13:00

ΕΚ 103

26/08/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΙ– ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

Με μια (1) επιπλέον διανυκτέρευση στη Σιγκαπούρη