Skip to main content

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΒΑ - ΜΠΑΛΙ ΠΑΣΧΑ 2019 από 1790.00

23 Απριλίου
12 ΗΜΕΡΕΣ

Ημέρα 1η: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Τζακάρτα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Τζακάρτα μέσω Ντόχα.
Άφιξη στην πολύβουη μητρόπολη, την Τζακάρτα, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, που αποτελεί το πολιτικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Η Τζακάρτα αναπτύχθηκε ραγδαία τα τελευταία χρόνια και εξαπλώθηκε με γοργούς ρυθμούς στα περίχωρα. Τα γύρω χωριά απορροφήθηκαν και είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της πρωτεύσας, που σήμερα φιλοξενεί περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους, αριθμός που αυξάνεται αισθητά κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν την επισκέπτονται οι εργαζόμενοι και κατ’ επέκταση μειώνεται αργά το απόγευμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Τζακάρτα
Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην πόλη των αντιθέσεων, που συνυπάρχουν αρμονικά χρόνια τώρα, και των κρυμμένων μυστικών, εκεί που οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι που ενώνουν τη μητρόπολη με τα περίχωρα, χωρίς προειδοποίηση, δίνουν απότομα τη θέση τους στα στενά δρομάκια και ακριβώς εκεί που συμβιώνουν οι πολύ πλούσιοι με τους πολύ φτωχούς, με τις ανησυχίες που διακατέχουν τον καθένα, για τη διατήρηση του είδους της ζωής του. Θα γνωρίσουμε τις συνήθειες του σήμερα, που συνδέονται άρρηκτα με το χθες, μέσα από τις ζωντανές παραδόσεις, άψογα διατηρημένες, τόσο στους ανοιχτούς χώρους, όσο και στα μουσεία. Πρώτος σταθμός μας το Εθνικό Μουσείο, πραγματικό κόσμημα της πόλης, στο οποίο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να εντρυφήσει, τόσο στην μακρά ιστορία όσο και στην πολιτιστική κληρονομιά, από την προϊστορία έως το σήμερα. Θα συνεχίσουμε με το γραφικό λιμάνι των ψαράδων, όπου θα δούμε τα γραφικά και ανθεκτικά σε κάθε καιρό ξύλινα ψαροκάικα, που έθρεψαν την πόλη επί σειρά ετών για να κατευθυνθούμε στην πορεία στην πλατεία Φαταχιλά, στην παλιά πόλη, τη Μπατάβια, όπως λεγόταν επί κυριαρχίας των Ολλανδών και όπως τη μνημόνευε στους στοίχους του ο Καββαδίας. Πρωταγωνιστικό ρόλο ανάμεσα στα καλοδιατηρημένα κτήρια που διατηρούν τον αποικιοκρατικό ευρωπαϊκό αέρα, κατέχει το παλιό δημαρχείο, πραγματικό κόσμημα της πλατείας. Θα καταλήξουμε στην πολύχρωμη και γεμάτη ζωή υπαίθρια αγορά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3η: Τζακάρτα – Τζογκτζακάρτα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και την πτήση μας στη Τζογκτζακάρτα. Φτάνοντας θα γνωρίσουμε τα κυριότερα αξιοθέατα της «Φλωρεντίας» της Ινδονησίας, όπως είναι ευρύτερα γνωστή. Έδρα των πανίσχυρων σουλτάνων και ψυχή της Ιάβας, κατέχει ηγετικό ρόλο και δρα ως πυρήνας της καλλιτεχνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Είναι μία πόλη γεμάτη ζωή και εικόνες που ενώ κατακλύζεται από εμπορικά κέντρα, πολυάριθμα εστιατόρια μπαρ, κήπους που δημιουργούν αίσθηση χαλάρωσης και ψυχικής ευεξίας, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την τοπική γλώσσα στην αγνότερη διάλεκτο ενώ διαφυλάττει πιστά τα έθιμά της. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

Ημέρα 4η: Τζογκτζακάρτα
Η σημερινή μας επίσκεψη είναι αφιερωμένη στο πάλαι ποτέ λίκνο της Ινδουιστικής παράδοσης της Ιάβα, το μυθικό Πραμπανάν. Ο αρχαιολογικός χώρος της Κοιλάδας των Βασιλέων είναι διάσπαρτος από ινδουιστικούς ναούς αφιερωμένους στη θεϊκή τριάδα Βίσνου, Βράχμα και Σίβα, ενώ η αρχιτεκτονική και η περίτεχνη διακόσμησή τους «ταξιδεύει» τον επισκέπτη στα τελειότερα μνημεία της ίδιας της Ινδίας. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Μπορομπουντούρ, το οποίο μαζί με το Ανγκόρ στη Καμπότζη και το Παγκάν στη Βιρμανία, έχει τον τίτλο του κορυφαίου μνημείου της Ασιατικής βουδιστικής παράδοσης. Εκεί με δέος θα αντικρίσουμε τη μεγαλύτερη βουδιστική στούπα του κόσμου, που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα. Ένα φαινόμενο, έξω από τα ανθρώπινα μέτρα, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Αργότερα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Τζογκτζακάρτα – Μπαλί (Ουμπούντ)
Αναχώρηση για το αεροδρόμιο με προορισμό την πρωτεύουσα του Μπαλί, Ντενπασάρ. Αυτό το ταξίδι έχει ως στόχο να γνωρίσει στον επισκέπτη ένα διαφορετικό Μπαλί από αυτό που γνωρίζουν οι τουρίστες, δηλαδή τις γνωστές παραλίες. Εμείς θα σας δείξουμε τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού! Μεταφορά στην πιο όμορφη και πιο γραφική πόλη του νησιού, το Ουμπούντ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Ουμπούντ
Το Ουμπούντ με τις συνεχείς θεατρικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις, παρα­μένει η πιο πολιτι­στική περιοχή, ακό­μα σχετικά αλώβητη από τις «καταστρο­φές» του μαζικού τουρισμού των πα­ραλιών. Μετά το πρωινό μας θα επισκεφ­θούμε το Batubulan Village για να απο­λαύσουμε την πα­ράσταση χορού Barong & Keris. Στη συνέχεια θα επι­σκεφθούμε το χωριό Σελούκ, το οποίο είναι γνωστό για τα χειροποίητα χρυσά και ασημένια χειροτεχνήματα και το κεντρικό χωριό Mas Village, με τα καλύτερα έργα τέχνης χειροτεχνίας - ξυλογλυπτικής. Αργότερα, μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο, μας περιμένει ο ιερός ναός Tirta Empul (Αγία Άνοιξη στα Μπαλινέζικα). Η λίμνη του ναού είναι διάσημη για τις ιερές πηγές της, τις οποίες οι Μπαλινέζοι Ινδουιστές επισκέπτονται για τελετουργικό καθαρισμό και θα ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη του σπηλαίου - Ναού Γκόα Λάβα ή Σπηλαίου των Ελεφάντων, όπως είναι ευρύτερα γνωστό, το σπίτι για χιλιάδες νυχτερίδες. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Ουμπούντ. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Ουμπούντ – Λοβίνα
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη γραφική Λοβίνα, στο βόρειο τμήμα του νησιού, μέσα από διαδρομές που αποκαλύπτουν αξιοθέατα και κρυμμένους θησαυρούς που περιμένουν να τους ανακαλύψουμε. Άφιξη και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για βόλτες στην εντυπωσιακή παραλία, με τους γαλήνιους κυματισμούς που βρέχει την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 8η: Λοβίνα – Μπαλί (Νούσα Ντούα)
Ξύπνημα νωρίς το πρωί, για να παρακολουθήσουμε τα παιχνιδίσματα της παροικίας των δελφινιών, που παρεπιδημούν στον κόλπο της Λοβίνα και αργότερα επίσκεψη των θεαματικών καταρρακτών Γκιτ Γκιτ, ύψους 40 μέτρων, με τα κρυστάλλινα νερά, που περιστοιχίζονται από πυκνή βλάστηση και που τους ακολουθεί ο δυσοίωνος μύθος, ότι αν ζευγάρι κολυμπήσει στα νερά του μαζί, θα χωρίσει σύντομα! Συνεχίζουμε για το Μπεντουγκούλ, απ’ όπου θα έχουμε μια πανοραμική άποψη της περιοχής, με τη λίμνη Μπερατάν να καθρεφτίζει στα γαλήνια βαθυγάλανα νερά της τον πιο πολυφωτογραφημένο ναό του νησιού, το Ουλούν Ντανού. Μετά το μεσημεριανό μας και καθοδόν για την επιστροφή μας στη Νούσα Ντούα θα οδηγηθούμε στη «Jatiluwih». Η περιοχή φιλοξενεί περισσότερες από 600 φυτείες ρυζιού, που δημιουργήθηκαν από τοπικούς συνεταιρισμούς, μετά την αλλαγή της διαχείρισης του νερού. Το φαντασμαγορικό, καταπράσινο τοπίο, που ξεκινά από το βουνό για να καταλήξει στη θάλασσα, κόβει την ανάσα και προκαλεί εντυπωσιασμό και δέος με την ομορφιά του, κάνοντας το τοπίο ιδανικό για φωτογραφίσεις, ενώ αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Ημέρα 9η: Μπαλί (Νούσα Ντούα)
Η ημέρας μας είναι ελεύθερη για να εξερευνήσουμε την εξωτική ομορφιά της Νούσα Ντούα, το αποκλειστικό παραθαλάσσιο θέρετρο στο Μπαλί. Βόλτες στις παραλίες με τη λευκή άμμο ή ψώνια στην αξιόλογη τοπική αγορά είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις μας.

Ημέρα 10η: Μπαλί
Μετά το πρωινό ξεκινά η γνωριμία μας με την πόλη. Θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα σημεία μεταξύ των οποίων και το μουσείο του Μπαλί, αντιπροσωπευτικό δείγμα της μπαλινέζικης αρχιτεκτονικής, αφιερωμένο στην τέχνη και τον πολιτισμό. Στους κόλπους του φιλοξενούνται αντικείμενα από την προϊστορία έως σήμερα που δίνουν ενδελεχείς πληροφορίες για την ανθρώπινη ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα συναντήσουμε στο κέντρο της πλατείας Πουπουτάν Ρενόν το μνημείο – ορόσημο της πόλης, το BajraSandhi, κτήριο με στιβαρή δομή, που θυμίζει έντονα καμπάνα προσευχής των ινδουιστών μοναχών και κατασκευάστηκε για να διατηρήσει αθάνατο στις μνήμες των νεότερων το πνεύμα και την ψυχή των μπαλινέζων αγωνιστών για τα ιδανικά της ελευθερίας. Θα καταλήξουμε στην παραθαλάσσια γραφική αγορά της περιοχής Κούτα, γνωστή για την ποικιλοχρωμία της, όπου θα έχουμε ευκαιρία να αγοράσουμε αναμνηστικά δώρα και χειροτεχνήματα πριν επιστρέψουμε πλημμυρισμένοι από εικόνες και χρώματα στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 11η: Μπαλί – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Όλη η μέρα στη διάθεσή μας για τελευταίες βόλτες στις παραλίες ή ψώνια στα πολυκαταστήματα και το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα, μέσω Ντόχα.

Ημέρα 12η: Μπαλί – Αθήνα/Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Διαμονή

Διατροφή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΒΑ – ΜΠΑΛΙ

12 ημ.

23/4

4, 5*

HB

Ημιδιατροφή

1790

+750

790

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με την Qatar Airways
  • Διαμονή στα επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* αστέρων
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός της 12ης μέρα (πρωινό)
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους στους επισκεπτόμενους χώρους
  • Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγός/συνοδό
  • Αχθοφορικά μιας (1) αποσκευής κατ’ άτομο, σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ατομική προαιρετική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
  • Ποτά/αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό / προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ
Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα.
Φωτοτυπία του διαβατηρίου 15 ημέρες πριν την ημερομηνία αναχώρησης του ταξιδιού σας.