Skip to main content

Μεγαλιθική Ινδονησία & Ανατολικό Τιμόρ Καλοκαίρι & Νοέμβριος 2020 από 4859,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 10/7, 2/9, 2/11

 27 ΗΜΕΡΕΣ

 


Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπαλί.

2η ημέρα: Άφιξη στο Μπαλί

 

Άφιξη στο Μπαλί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Μπαλί – Πτήση για Ντίλι (Ανατολικό Τιμόρ)

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα και κύριο λιμένα του Ανατολικού Τιμόρ (Τιμόρ-Λέστε), το Ντίλι. Αφού ολοκληρώσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για την έκδοση βίζας, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ντίλι (ξενάγηση)

 

Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα τη γνωριμία μας με το Τιμόρ, με ξενάγηση στο Ντίλι. Η γοητευτική πρωτεύουσα της νησιωτικής χώρας μπορεί να είναι το εμπορικό κέντρο της περιοχής αλλά παραμένει μια ήσυχη παραθαλάσσια πόλη που περιβάλλεται από άγρια φύση. Θα επισκεφθούμε επιβλητικά κυβερνητικά κτήρια, τον Καθεδρικό Ναό, το Τέμενος Αν Νουρ και την πολύχρωμη αγορά Τάις. Μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο θα επισκεφθούμε τους λόφους που περιβάλλουν την πρωτεύουσα, το ανάκτορο Λαχάνε, το προάστιο Ντάρε, καθώς και το χωριό Μάνλεο. Το απόγευμα θα ανεβούμε προς το μνημείο του Βασιλέως Χριστού (Christo Rey) για να απολαύσουμε τη μαγευτική θέα της πόλης. Το επιβλητικό άγαλμα του Ιησού, βρίσκεται στην ανατολική είσοδο του κόλπου, έχει ύψος 27 μέτρων και στέκεται πάνω σε μια υδρόγειο σφαίρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Ντίλι – Χαλιλούλικ (Δυτικό Τιμόρ/Ινδονησία) – Μπεσικάμα (φυλές Τετούν και Γουανιμπεσάκ) – Μπετούν

 

 Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση οδικώς για τα σύνορα με το δυτικό Τιμόρ (Ινδονησία). Αφού περάσουμε τα σύνορα θα μεταβούμε στο χωριό Χαλιλούλικ. Η συγκεκριμένη περιοχή υπήρξε σημαντικό πεδίο μαχών κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο μεταξύ των ιαπωνικών και των συμμαχικών δυνάμεων. Μέχρι και το 1980 υπήρχαν στο χωριό εγκαταλελειμμένα απομεινάρια των οπλικών συστημάτων που είχαν χρησιμοποιηθεί τότε. Από εκεί θα μεταβούμε στη Μπετούν, πρωτεύουσα της περιφέρειας Μάλακα, που εκτείνεται σε ολόκληρη τη συνοριακή γραμμή με το Ανατολικό Τιμόρ. Μικρή στάση στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και συνεχίζουμε οδικώς για το χωριό Μπεσικάμα όπου θα παρακολουθήσουμε παραδοσιακούς χορούς από μέλη της φυλής Τετούν ενώ θα συναντήσουμε και τη φυλή των Γουανιμπεσάκ, από τις μεγαλύτερες παραδοσιακές φυλές στην περιοχή. Εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά τις ξύλινες κατοικίες των ντόπιων και να απολαύσουμε τις πολύχρωμες παραδοσιακές ενδυμασίες τους. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο στο Μπετούν για διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Μπετούν – Μανουλέα (φυλή Οελολόκ) – Ταμκέζι – Κεφαμενάνου

 

Από το Μπετούν θα ξεκινήσουμε ένα τριήμερο ταξίδι οδικώς, με πολλές στάσεις σε χωριά φυλών, για να καταλήξουμε στο δυτικό άκρο του νησιού, στην πόλη Κουπάνγκ. Πρώτος σταθμός του οδοιπορικού μας το χωριό Μανουλέα όπου θα έχουμε την ευκαρία να παρατηρήσουμε την καθημερινότητα των ιθαγενών που ζουν εκεί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη φυλή Οελολόκ, στην πλαγιά ενός λόφου, μέσα σε πυκνή βλάστηση. Το χωριό αυτό έχει μεγάλη ιστορία και το περιβάλλουν μύθοι και δοξασίες που αξίζει να μάθουμε από τους ντόπιους. Εδώ θα ξεναγηθούμε στο βασιλικό οίκημα Ινστάνα Ράτζα Ταολίν, μια τεράστια καλύβα σε σχήμα κυψέλης που στηρίζεται σε εννέα ξυλόγλυπτα δοκάρια. Από εκεί θα μεταβούμε στην κοινότητα Ταμκέζι, ένα παραδοσιακό χωριό στην κορυφή ενός λόφου με φιλόξενους κατοίκους. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε οδικώς για το Κεφαμενάνου όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

7η ημέρα: Κεφαμενάνου – Μασλέτε – Λόλι – Νίκι Νίκι – Μπότι

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για το παραδοσιακό χωριό Μασλέτε όπου θα ξεναγηθούμε στη βασιλική κατοικία Ράτζα Σνακ. Από εκεί θα μεταβούμε στο χωριό Λόλι, οι κάτοικοι του οποίου είναι ξακουστοί μελισσοκόμοι. Η συγκομιδή του μελιού γίνετε μέσα στη ζούγκλα και πολλοί ντόπιοι ασχολούνται με αυτό το επάγγελμα. Επίσης, οι περισσότεροι ζουν σε παραδοσιακές ξύλινες, δίπατες κατοικίες που έχουν κωνοειδή σκεπή και στηρίζονται σε τέσσερα δοκάρια. Στο κάτω επίπεδο είναι η κυρίως κατοικία και στο άνω επίπεδο αποθηκεύουν τα τρόφιμα τους. Από το Λόλι συνεχίζουμε για το χωριό Νίκι Νίκι, έναν αρκετά μεγάλο παραδοσιακο οικισμό όπου κάθε Τετάρτη πραγματοποιείται ένα πολύ δημοφιλές παζάρι. Εδώ οι ντόπιοι έχουν την δυνατότητα, εκτός από το να αγοράσουν πράγματα που χρειάζονται και να πουλήσουν την πραμάτεια τους, να συναντηθούν με μέλη άλλων φυλών που ζουν στην περιοχή. Στο τέλος της ημέρας καταλήγουμε στην πόλη Μπότι για διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μπότι – Νονέ (φυλή Νταουάν) – Καταρράκτες Οεχάλα – Σοέ

 

Η σημερινή ημέρα ξεκινά με επίσκεψη στο χωριό Νονέ για να γνωρίσουμε τη φυλή των Νταουάν. Προκειμένου να προσεγγίσουμε το παραδοσιακό χωριό θα πρέπει να περπατήσουμε για περίπου ένα χλμ μέσα στη ζούγκλα. Η φυλή των Νταουάν αριθμεί περίπου 800.000 μέλη που κατοικούν σε μικρές κοινότητες των 50-60 ατόμων στην ευρύτερη περιοχή. Το Νονέ μάλιστα είναι η τελευταία κοινότητα στην οποία απαγορεύτηκε το «κυνήγι κεφαλών». Στο παρελθόν, οι ιθαγενείς πίστευαν ότι αν σκότωνες έναν άνδρα και κρατούσες το κεφάλι του στο σπίτι σου, θα απορροφούσες την δύναμη του. Οι παραδοσιακές κατοικίες εδώ είναι ξύλινες, με θολωτή σκεπή που κατεβαίνει αρκετά χαμηλά στο έδαφος. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στους καταρράκτες Οεχάλα, ένα σύμπλεγμα καταρρακτών σε διάφορα επίπεδα μέσα στην καταπράσινη ζούγκλα και θα επισκεφθούμε κοινότητες της περιοχής. Το βράδυ θα καταλήξουμε στην πόλη Σόε για διανυκτέρευση.     

9η ημέρα: Σόε – Φατουμνάσι – Οεμπέλο - Κουπάνγκ

 

Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και άμεση αναχώρηση για το χωριό Φατουμνάσι, στις πλαγιές του όρους Μουτίς, το ψηλότερο βουνό του δυτικού Τιμόρ. Το τοπίο είναι μαγευτικό, με καταπράσινες πλαγιές με διάσπαρτους βραχώδεις σχηματισμούς από σκούρο γρανίτη όσο εκτείνεται το μάτι μας. Θα περάσουμε από στέπες στις κορυφές των λόφων, θα δούμε μερικές από τις ελάχιστες λίμνες του νησιού και δάση από μπονζάι και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό Οεμπέλο για να παρακολουθήσουμε τους ντόπιους να τραγουδούν και να παίζουν Σασάντο, ένα παραδοσιακό έγχορδο όργανο με πολύ ιδιαίτερο ήχο. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στην πόλη Κουπάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νούσα Τενγκάρα. Διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Κουπάνγκ – πτήση για Ταμπολάκα (νησί Σούμπα) – Γουαϊκαμπούμπακ

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση μας για το νησί της Σούμπα (Sumba). Φθάνοντας στο αεροδρόμιο της Ταμπολάκα (Tambolaka), θα μεταβούμε στο Γουαϊκαμπούμπακ (Waikabubak), το διοικητικό κέντρο του δυτικού τμήματος του νησιού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα χωριά Πράι Ιτζίνγκ (Prai Ijing), Ταρούνγκ (Tarung) και Γουαϊταμπάρ (Waitabar), τελετουργικά κέντρα της παλαιάς ανιμιστικής θρησκείας του νησιού, με τα παραδοσιακά σπίτια και τους εντυπωσιακούς μονολιθικούς τάφους. Τέλος, θα επισκεφθούμε την αγορά του Γουαϊκαμπούμπακ πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Γουαϊκαμπούμπακ – Κοιλάδα Ανακαλάνγκ – Μάμπορο – Γουαϊκαμπούμπακ

 

Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και άμεση αναχώρηση για την κοιλάδα Ανάκαλανγκ, όπου φιλοξενεί ορισμένους από τους μεγαλύτερους και καλύτερα διατηρημένους μεγαλιθικούς τάφους στην περιοχή. Θα επισκεφθούμε αρκετές φυλές στην κοιλάδα και θα παρατηρήσουμε από κοντά τους πέτρινους τάφους με τις περίτεχνες τοιχογραφίες. Από εκεί θα συνεχίσουμε για την επαρχία Μάμπορο που εκτείνεται μέχρι τις βόρειες ακτές του νησιού στο Αρχιπέλαγο Φλόρες. Θα κάνουμε πικνίκ στις καταπράσινες πλαγιές των βουνών, θα επισκεφθούμε περισσότερες φυλές ιθαγενών αλλά παράλληλα θα απολαύσουμε την εκπληκτική θέα με τους ορυζώνες να απλώνονται μέχρι την ακτογραμμή του νησιού. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.          

12η ημέρα: Γουαϊκαμπούμπακ – Γουανοκάκα - Λαμπόγια (φυλές Γουαϊγκάλι, Πράι Γκόλι, Γουαϊγουάνγκ) - Γουαϊκαμπούμπακ

 

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στις περιοχές Γουανουκάκα και Λαμπόγια στη νότια πλευρά του νησιού. Εδώ θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων τις φυλές Γουαϊγκάλι, Πράι Γκόλι και Γουαϊγουάνγκ οι οποίες παροικούνστις κορυφές λόφων με θέα τον Ινδικό Ωκεανό. Οι ξύλινες παραδοσιακές κατοικίες με τις κωνοειδές σκεπές περιβάλλονται από μεγαλιθικούς τάφους που θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε ενδελεχώς. Θα εξετάσουμε τις περίτεχνες τοιχογραφίες και τα επιβλητικά πέτρινα αγάλματα που είναι διάσπαρτα στην περιοχή και στη συνέχεια αφού διασχίσουμε μαγευτικές εκτάσεις με ορυζώνες θα καταλήξουμε στις εκπληκτικές παραλίες του νησιού. Θα περάσουμε μερικές στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα και ένα υπέροχο γεύμα στην παραλία. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.     

13η ημέρα: Γουαϊκαμπούμπακ – πτήση για Εντέ (νησί Φλόρες)

 

Ελεύθερος χρόνος το πρωί για χαλάρωση και πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχωρούμε το μεσημέρι για το αεροδρόμιο και από εκεί σε μια ώρα περίπου με τοπικές αερογραμμές θα μεταφερθούμε στην πόλη Εντέ που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της νήσου Φλόρες. Οι κάτοικοι του νησιού είναι από τους πιο φιλικούς στην ευρύτερη περιοχή  και θα μας υποδεχθούν με ανοικτές αγκαλιές και πλατιά χαμόγελα. Άφιξη στην Εντέ και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Εντέ (ξενάγηση) – Νουαμπόσι – παραλία Πενγκατζάγουα – Γουόγκο – Μπατζάγουα

 

Η σημερινή μέρα ξεκινά με πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για ξενάγηση στην πολύχρωμη αγορά της πόλης. Στη συνέχεια, καθ’ οδόν για την πόλη Νουαμπόσι θα απολαύσουμε την μαγευτική διαδρομή και τη θέα που προσφέρει στον κόλπο του Εντέ. Συνεχίζοντας για Μπατζάγουα θα σταματήσουμε στην παραλία Πενγκατζάγουα όπου πολλοί ντόπιοι ζουν από τα μπλε βότσαλα που βγάζουν από τη θάλασσα και στη φυλή Γουόγκο για να περιηγηθούμε στις συστοιχίες παραδοσιακών κατοικιών που απαρτίζουν το χωριό τους. Νωρίς το απόγευμα θα φτάσουμε στην Μπατζάγουα για διανυκτέρευση.

15η ημέρα: Μπατζάγουα – φυλή Αϊμέρε – παραλία Μπορόνγκ – λίμνη Ράνα Μέσε – φυλή Πούου - Ρουτένγκ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση οδικώς για την πόλη Ρουτένγκ. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στην περιοχή της φυλής Αϊμέρε για να ξεναγηθούμε σε ένα οινοποιείο που παράγει κρασί από φοινικόδεντρα. Αξίζει να δοκιμάσουμε το Σόπι, ένα αλκοολούχο ποτό που παράγεται αποκλειστικά στη νήσο Φλόρες. Επόμενη στάση μας είναι η παραλία Μπορόνγκ. Θα χαλαρώσουμε κάτω από τα ψηλά δέντρα που φτάνουν μέχρι την θάλασσα και θα απολαύσουμε την μαγευτική θέα στη γύρω περιοχή και τον ινδικό Ωκεανό. Από εκεί θα μεταβούμε στη λίμνη Ράνα Μέσε, έναν υδάτινο καθρέφτη στη μέση της ζούγκλας, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις αντανακλάσεις της πυκνής βλάστησης στα νερά της λίμνης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη φυλή Πούου όπου θα ξεναγηθούμε στις παραδοσιακές κατοικίες και θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε την καθημερινότητα των ιθαγενών της περιοχής. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στην πόλη Ρουτένγκ για διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Ρουτένγκ – φυλή Κάρα – Μέλο - Λαμπουχάνμπατζο

 

Η πόλη Ρουτένγκ βρίσκεται στη ραχοκοκκαλιά της νήσου Φλόρες και συνορεύει με το ομώνυμο πάρκο προστασίας φυσικού περιβάλλοντος. Στο πάρκο αυτό κατοικούν τα ενδημικά πουλιά Νγκιονγκ και αξίζει, καιρού επιτρέποντος, να επισκεφθούμε το πάρκο νωρίς το πρωί για να απολαύσουμε το εξωτικό τους κελάηδισμα. Στο πάρκο υπάρχει επίσης ένας κρατήρας ενεργού ηφαιστείου. Στη συνέχεια, αναχωρούμε οδικώς για την περιοχή της φυλής Κάρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους μοναδικούς στον κόσμο ορυζώνες σε σχήμα ιστού αράχνης. Αποτέλεσμα αυτής της ιδιαιτερότητας είναι τα κομμάτια γης που βρίσκονται στο κέντρο του ιστού να είναι μικρότερα από αυτά στην περιφέρεια. Η ιδιαιτερότητα στο σχήμα των ορυζώνων προέκυψε, όχι για λόγους αισθητικής, αλλά με κοινωνικά κριτήρια καθώς οι ορυζώνες ανήκουν στην ολόκληρη τη φυλή και οι πολυμελείς οικογένειες δικαιούνταν μεγαλύτερα κομμάτια γης. Από εκεί θα μεταβούμε στο χωριό Μέλο για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα που προσφέρει στην περιοχή και στη συνέχεια στην πόλη Λαμπουχάν Μπάτζο, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

17η ημέρα: Λαμπουχάνμπατζο – αρχιπέλαγος Φλόρες – Νησί Κομόντο (διανυκτέρευση σε ιστιοφόρο)

 

Για τις επόμενες δύο ήμερες επιβιβαζόμαστε σε ένα πανέμορφο ξύλινο ιστιοφόρο με το οποίο θα πλεύσουμε το Αρχιπέλαγος Φλόρες και θα επισκεφθούμε το νησί των δράκων Κομόντο. Εν πλω για το νησί Κομόντο, καιρού επιτρέποντος, θα σταματήσουμε στο νησί Μπινταντάρι για κολύμπι στα καταγάλανα νερά του, καταδύσεις στους πανέμορφους κοραλλιογενείς ύφαλους και γεύμα στην λευκή αμμουδιά του εξωτικού νησιού. Από εκεί μετά από πέντε ώρες ιστιοπλοΐας θα φτάσουμε στο Εθνικό Πάρκο Κομόντο. Το πάρκο απαρτίζουν πέντε μεγάλα νησιά και αρκετά μικρότερα, ένα από τα οποία είναι το σπίτι του «Δράκου του Κομόντο», η μεγαλύτερη σαύρα που ζει στη γη. Εκτός βέβαια από τους Δράκους στο πάρκο φιλοξενούνται και δεκάδες άλλα ζώα, όπως άγρια άλογα, ελάφια, αγριόχοιροι, φίδια και πολλά άλλα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την περιοχή Μπανουνγκουλούνγκ όπου θα έχουμε για πρώτη φορά την ευκαιρία να δούμε από κοντά τις γιγάντιες σαύρες. Διανυκτέρευση στο ιστιοφόρο μας.

16η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ (ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΠΟΥΑ)

Ημέρα ελεύθερη στο νησί και αργά τη νύχτα πτήση για Τζαγιαπούρα.

19η ημέρα: Μπίμα – Σουμπάουα

 

Η σημερινή ημέρα ξεκινά με χαλαρή διάθεση, πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγο ελεύθερο χρόνο για ανασύνταξη. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη φυλή Μαρία, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην περιοχή και να επισκεφθούμε ένα από τα κτήρια Λένγκε. Τα κτήρια Λένγκε που υπάρχουν σε διάφορες κοινότητες της περιοχής είναι ξύλινες κατασκευές στις οποίες οι κάτοικοι του οικισμού φυλάσσουν τις ετήσιες σοδειές τους και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σαν κατασκευές αλλά και για την χρησιμότητα τους. Το κτήριο βρίσκεται εκτός της κοινότητας για δύο βασικούς λόγους: για την ασφάλεια των τροφίμων, σε περίπτωση φωτιάς στο χωριό, και για να μπορούν όλοι να βλέπουν κάθε νοικοκυρά όταν πηγαίνει να πάρει προμήθειες, πόσες φορές πηγαίνει και τι ποσότητες παίρνει. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε ένα πεντάωρο ταξίδι οδικώς, κατά μήκος του νησιού, μέχρι την δυτική πλευρά του στην πόλη Σουμπάουα.

20η ημέρα: Σουμπάουα – Μπατού Τερίνγκ – Αικ Ρενούνγκ – Ραμποράν – Σουμπάουα

 

Η σημερινή ημέρα είναι γεμάτη περιπετειώδεις εξερευνήσεις στην ενδοχώρα του νησιού. Ξεκινάμε με πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση για το χωριό Μπατού Τερίνγκ. Από εκεί θα επιβιβαστούμε σε μοτοσυκλέτες και θα οδηγήσουμε για μια ώρα περίπου σε χωματόδρομους μέσα στη ζούγκλα, και στη συνέχεια θα χρειαστεί να περπατήσουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο Αικ Ρενούνγκ. Το Αικ Ρενούνγκ είναι ένα αρχαιολογικό μνημείο μεγαλιθικών τάφων στα βάθη της ζούγκλας που ανακαλύφθηκαν θαμμένοι στη λάσπη το 1971. Το μεσημέρι επιστρέφουμε στο Μπατού Τέρινγκ όπου θα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε την τοπική κουζίνα σε μια παραδοσιακή κατοικία του οικισμού. Μετά το γεύμα θα συνεχίσουμε πάλι με τις μοτοσυκλέτες για έναν άλλο αρχαιολογικό χώρο το Ραμποράν, όπου θα εξερευνήσουμε τα μεγαλιθικά μνημεία της περιοχής. Στο συγκεκριμένο χώρο βρίσκονται δύο πέτρινοι σαρκοφάγοι, η προέλευση των οποίων χάνεται στα βάθη του χρόνου. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο χωριό Μπατού Τέρινγκ από όπου γυρίζουμε στην πόλη Σουμπάουα για διανυκτέρευση.

21η ημέρα: Σουμπάουα - Κουάνγκ Αμό – Λουτούκ Μπατου Πετί – Σουμπάουα

 

Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε για το χωριουδάκι Κουάνγκ Αμό, που βρίσκεται χαμένο μέσα στη ζούγκλα. Από εκεί ξεκινάμε πεζοπορία στο δάσος μέχρι τον αρχαιολογικό χώρο Λουτούκ Μπατου Πετί. Θα χρειαστεί να περπατήσουμε για περίπου δύο ώρες μέσα στην πυκνή ζούγκλα, θα περάσουμε μαγευτικούς καταρράκτες, καταπράσινες εκτάσεις και ξέφωτα που προσφέρουν εκπληκτική θέα. Στον αρχαιολογικό χώρο θα επισκεφθούμε μεγαλιθικούς τάφους με σκαλισμένες πέτρες στη σαρκοφάγο. Η περίοδος κατασκευής των μνημείων αυτών δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί κάνοντας ακόμα πιο έντονη τη μαγεία και τις δοξασίες που τα περιβάλλουν. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στον χωριό Κουάνγκ Αμό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις ασχολίες των ντόπιων αλλά και συναναστραφούμε μαζί τους, καθώς είναι ιδιαίτερα φιλικοί και ανοικτοί στην επαφή με ταξιδιώτες. Το βράδυ θα επιστρέψουμε στη Σουμπάουα για διανυκτέρευση. 

22η ημέρα: Σουμπάουα – Πότο Τάνο – νησί Λομπόκ – παραλία Κούτα

 

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε οδικώς για το λιμάνι Πότο Τάνο. Από εκεί θα πάρουμε το πλοίο της γραμμής για να μεταβούμε ακτοπλοϊκώς στο νησί Λομπόκ. Από εκεί θα μεταβούμε οδικώς στην παραλία Κούτα για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η παραλία Κούτα είναι ένα παραδεισένιο μέρος με λευκή αμμουδιά, γαλάζια, διάφανα νερά και κοκοφοίνικες μέχρι τη θάλασσα. Διανυκτέρευση.

23η ημέρα: Παραλία Κούτα

 

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ξεκούρασης και χαλάρωσης. Όσοι επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν κάποιες από τις δεκάδες επιλογές που προσφέρονται για θαλάσσιες δραστηριότητες στην περιοχή όπως κανό, καταδύσεις, σέρφινγκ και πολλά, άλλα και όσοι θέλουν θα μπορούν να χαλαρώσουν με ένα δροσιστικό κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα. Διανυκτέρευση.

24η ημέρα: Παραλία Κούτα – πτήση για Μπαλί

 

Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του νησιού. Από εκεί με τοπικές αερογραμμές θα μεταβούμε στο Μπαλί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

25η ημέρα: Μπαλί (χωριά Μας-Ούμπουτ, Κινταμάνι, Σινγκαπαντού)

 

Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Διασχίζοντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού, όπου βρίσκεται το Κινταμάνι. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τα φημισμένα για τα χειροτεχνήματά τους χωριά Μας και Ούμπουτ. Φτάνοντας στο Κινταμάνι θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα του βουνού και της λίμνης Μπατούρ, η οποία είναι κρατήρας παλιού ηφαιστείου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ. Στην επιστροφή μας θα δούμε επίσης τη σπηλιά του Ελέφαντα και τις ιερές πηγές Τίρτα Εμπούλ στο χωριό Ταμπάκ. Διανυκτέρευση.

26η ημέρα: Μπαλί – Πτήση επιστροφής

 

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

27η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για τον μεγαλύτερο βουδιστικό ναό του κόσμου, τον εκπληκτικό Μπορομπουντούρ με τα 504 αγάλματα του Βούδα. Πρόκειται για μια συμπαγή μάζα που χρειάσθηκαν 700.000 κυβικά πέτρας για να κτιστεί. Η Ουνέσκο ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να τον αναστηλώσει και να τον συντηρήσει. Αφού επισκεφθούμε και τους μικρότερους ναούς Mendut και Pawon, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/7/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 4859€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4859 € 950 €
  Twin Room 4859 € 950 €
  Triple Room 4859 € 950 €
  Single Room 5739 € 950 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 4859€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4859 € 950 €
  Twin Room 4859 € 950 €
  Triple Room 4859 € 950 €
  Single Room 5739 € 950 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 4859€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 4859 € 950 €
  Twin Room 4859 € 950 €
  Triple Room 4859 € 950 €
  Single Room 5739 € 950 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4* στο Μπαλί και στα άλλα μέρη ή από τα καλύτερα διαθέσιμα στην κάθε περιοχή. Πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι στην επαρχία της Ινδονησίας η υποδομή είναι πολύ χαμηλή!
  • Ημιδιατροφή σε όλο το πρόγραμμα, εκτός από το Μπαλί που είναι μόνο με πρωινό.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 950 €
  • Βίζα Ινδονησίας: Εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά κατά την είσοδό σας στη χώρα (δεν περιλαμβάνεται στο ποσό των φόρων που πληρώνονται στην Ελλάδα) 35-40 $
  • Τοπικοί φόροι που πληρώνονται στην Ινδονησία και δεν περιλαμβάνονται σε αυτούς που πληρώνονται στην Ελλάδα.