Skip to main content

Ινδονησία- Μπαλί – Σουλαβέζι – Δυτική Παπούα - Ιάβα | 28.07.2024 από 3699€

Διάρκεια: 17 ΗΜΕΡΕΣ    28/07

 

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΛΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπαλί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η μέρα: ΜΠΑΛΙ

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με το νησί. Το Μπαλί βρίσκεται στη μέση της Ινδονησίας, απέναντι από το ανατολικότερο σημείο της Ιάβας. Λόγω της θέσης του ανάμεσα στον Ισημερινό και τον Τροπικό του Καρκίνου, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 20˚-35˚C, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για διακοπές και ξεκούραση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το νησί αυτό αποτελεί έναν ξεχωριστό τόπο και όχι μόνο για τα, πέρα από κάθε φαντασία, μαγευτικά τοπία του. Φτάνει μόνο να αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο μουσουλμανικό αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, το Μπαλί είναι το μοναδικό στο οποίο επικρατεί η Ινδουιστική θρησκεία. Κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που το κάνει τόσο διαφορετικό και ενδιαφέρον.

Δικαίως ονομάζεται και «νησί των θεών», καθώς όντας ένας καθ’ όλα μυστικιστικός τόπος, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στο Μπαλί είναι οι ναοί του, που αποτελούν μέσο επικοινωνίας των κατοίκων με τα θεία πνεύματα, μέσω της προσευχής και της προσφοράς.

Τις «άγιες μέρες», όταν σύμφωνα με τον μύθο, οι θεότητες και τα πνεύματα κατεβαίνουν στη γη, οι ναοί γίνονται κέντρα πολυπληθών εκδηλώσεων λατρείας. Τα φεστιβάλ των ναών είναι οδηγός εξαγνισμού και σ’ αυτά παίρνουν μέρος όλες οι κοινότητες, προσφέροντας καλάθια με φαγητό και πανέμορφα εξωτικά λουλούδια. 

Διανυκτέρευση στο Μπαλί.

 

3η μέρα: ΜΠΑΛΙ: ξενάγηση, Ηφαίστειο Κινταμάνι

Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Περνώντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού, όπου βρίσκεται το Κινταμάνι. Πρώτος σταθμός το χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ και συνεχίζουμε για το χωριό Μας γνωστό για τα ξυλόγλυπτά του. Συνεχίζουμε προς το σπήλαιο ελεφάντων Goa Gajah, ένας ναός που χρονολογείται από τον 9ο αιώνα. Στην είσοδο του ναού υπάρχουν γλυπτά διαφόρων όψεων λαξευμένα σε βράχο. Το κύριο σκάλισμα μοιάζει με το πρόσωπο ενός ελέφαντα, γι’ αυτό το ιερό είναι επίσης γνωστό ως «το σπήλαιο των ελεφάντων» και διαθέτει μεγάλη πισίνα, σιντριβάνια και αυλή.

Επόμενη στάση σε φυτεία καλλιέργειας καφέ. Συνεχίζουμε και φθάνουμε στο Κινταμάνι, το οποίο είναι σκαρφαλωμένο σε ύψος 1.500 μέτρων στην άκρη της Καλντέρας Batur, έχει θέα στην υπέροχη λίμνη και προσφέρει πανοραμική θέα στο ενεργό ηφαίστειο.

Τέλος θα επισκεφθούμε τον ναό Tirta Empul, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Tampaksiring στο χωριό Manukaya. Το χωριό απέχει 30 λεπτά οδικώς από το βόρειο τμήμα του Ubud. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ναούς νερού στην Ινδονησία. Ο ναός ιδρύθηκε το 926 μ.Χ. και είναι αφιερωμένος στον Βισνού, ο οποίος είναι ο Ινδού Θεός του νερού. Το όνομα του ναού στην πραγματικότητα σημαίνει «πηγή αγιασμού» στα Μπαλινέζικα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

4η μέρα: ΜΠΑΛΙ – Mεταφορά στο αεροδρόμιο

Πρωινό ελεύθερο για μπάνιο και ξεκούραση. Μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο το νησί, έναν τόπο με βαθιές παραδόσεις και πολιτισμό.
Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Τζαγιαπούρα. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

 

5η μέρα: Άφιξη ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ – ΓΟΥΑΜΕΝΑ

Άφιξη τα ξημερώματα στην Τζαγιαπούρα και άμεση ανταπόκριση με πτήση διάρκειας περίπου 45’, που θα μας φέρει στο κέντρο του νησιού και συγκεκριμένα στην πανέμορφη Κοιλάδα Μπάλιεμ. Η κοιλάδα αυτή, με έκταση περίπου 1.250 τετρ. χλμ. αποτελεί καταφύγιο για αρκετές φυλές, οι οποίες είναι γνωστές ως «Ντάνι». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη μικρή πόλη Γουαμένα, στο κέντρο της κοιλάδας και επίσκεψη στην τοπική αγορά της Τζιμπάμα με είδη λαϊκής τέχνης των ντόπιων. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο χωριό Σινάτμα για μια υπέροχη θέα της κοιλάδας Μπάλιεμ και της Γουαμένα και στο χωριό Γουεσαπούτ με την κρεμαστή γέφυρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η μέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ – Όμπια (φυλές Ντάνι) - ΓΟΥΑΜΕΝΑ

Πρωινή αναχώρηση για μια 40λεπτη διαδρομή με προορισμό το χωριό Όμπια των Ντάνι, στο οποίο διατηρείται ατόφιος ο πατροπαράδοτος τρόπος ζωής τους, όπως θα διαπιστώσουμε και εμείς, βλέποντας τα σπίτια τους, τις… ενδυματολογικές τους συνήθειες, αλλά και παρακολουθώντας τον χορό του πολέμου. Στο παρελθόν, για οποιοδήποτε είδος προβλήματος (κατοχή εδαφών, χοίρων κ.λπ.) μπορούσε να εκραγεί ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ των φυλών. Με την αναπαράσταση αυτή θα γνωρίσουμε πώς ακριβώς γινόταν ο πόλεμος μεταξύ των φυλών. Στο τέλος θα σφάξουν ένα γουρούνι και θα το μαγειρέψουν μαζί με γλυκοπατάτες, χόρτα και λαχανικά για περίπου 3 ώρες. Επίσης, θα δούμε την 250 ετών μούμια που βρέθηκε στην περιοχή και θα ανεβούμε στο όρος Μίλι (περίπου 2 ώρες), όπου σε ένα φαράγγι ανάμεσα σε δύο ψηλούς λόφους υπάρχουν αλμυροί υδάτινοι πόροι, από τους οποίους οι Ντάνι βγάζουν αλάτι με παραδοσιακό τρόπο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ - ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στη Τζαγιαπούρα. πρωτεύουσα της Δυτικής Παπούα (Ινδονησιακή Παπούα). Η Νέα Γουινέα είναι το 2ο μετά τη Γροιλανδία μεγαλύτερο νησί της Γης. Σήμερα είναι χωρισμένη περίπου στη μέση με μια κάθετη γραμμή: η ανατολική της πλευρά λέγεται Παπούα-Νέα Γουινέα ή Παπουασία και είναι ανεξάρτητη χώρα, ενώ η δυτική της πλευρά ονομάζεται Δυτική Παπούα (Ίριαν Τζάγια) και αποτελεί τμήμα της Ινδονησίας. Η Δυτική Παπούα είναι η πιο απομακρυσμένη και ανέγγιχτη περιοχή της Ινδονησίας, ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη στον πλανήτη. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από τροπικές αδιαπέραστες ζούγκλες και βάλτους, όπου ζουν φυλές για τις οποίες ο χρόνος έχει σταματήσει. Χιονοσκεπή βουνά που φτάνουν τα 5.000 μ. και στα οποία διατηρούνται παγετώνες (αν και βρίσκεται μόλις 20 νότια του Ισημερινού), ορεινά δάση, άγρια ποτάμια, βάλτοι και φαράγγια συμπληρώνουν μαζί με τα τροπικά δάση την αλλόκοτη γεωγραφία της περιοχής.

Η ημέρα συνεχίζεται με ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το μνημείο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε μηχανοκίνητη βάρκα για μια κρουαζιέρα στη Λίμνη Σεντάνι. Θα επισκεφτούμε τα χωριουδάκια Αγιάπο και Άσεϊ, οι κάτοικοι των οποίων ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και τη χειροτεχνία. Μετά το γεύμα μας σε εστιατόριο με θέα τη λίμνη και το γαλήνιο περιβάλλον της, θα ανηφορίσουμε στον λόφο Πολιμάκ, στο σημείο όπου βρίσκεται ο κρατικός τηλεοπτικός σταθμός TVRI. Από εκεί θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα σε ολόκληρη την πόλη της Τζαγιαπούρα. Θα ολοκληρώσουμε τις επισκέψεις μας στην Τζαγιαπούρα με την αγορά Χαμαντί και έπειτα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η μέρα: ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ – ΜΑΚΑΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ) Πάρε Πάρε – ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ

Σήμερα αναχωρούμε με προορισμό το Σουλαβέζι, όπως ονομάζεται σήμερα η εξωτική Κελέβη. Μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο της Τζαγιαπούρα , απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την πρωτεύουσα του Σουλαβέζι, το Μακασάρ (Ουζούνγκ Πατάνγκ). Άφιξη και αναχωρούμε για την περιοχή των Τοράγιας, οι επικήδειες τελετές των οποίων είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που φέρνει τους ταξιδιώτες στο νησί. Η συναρπαστική διαδρομή μας μέσα από τοπία απαράμιλλης ομορφιάς ακολουθεί αρχικά την ακτή έως την πόλη-λιμάνι Πάρε-Πάρε, όπου κάνουμε μια στάση, πριν ανηφορίσουμε προς την ορεινή ενδοχώρα του νησιού.

Επόμενος σταθμός μας το Πουνκάκ Λακαουάνγκ (Puncak Lakawang), όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας και κυρίως την ανυπέρβλητη πανοραμική θέα ολόκληρης της περιοχής από ψηλά.

Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας, φτιαγμένο σαν παραδοσιακό «χωριό», που βρίσκεται στην καρδιά της Γης των Τοράγιας, στο οποίο και θα διανυκτερεύσουμε.

 

9η μέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ (ολοήμερη εκδρομή)

Οι δύο επόμενες ημέρες είναι αφιερωμένες στην Τάνα Τοράτζα (Γη των Τοράγιας), για να απολαύσουμε στο έπακρο τις μαγευτικές εικόνες και εμπειρίες που έχει να προσφέρει αυτό το κομμάτι της Ινδονησίας. Θα γνωρίσουμε την κουλτούρα των Τοράγιας και τα μοναδικά ταφικά έθιμά τους, με επισκέψεις σε χωριά της γύρω περιοχής. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψή μας στο Λέμο, όπου θα δούμε από κοντά τους κρεμαστούς τάφους και την ιδιαίτερη συλλογή από προγονικά ξύλινα ομοιώματα, τα τάου τάου. Θα συνεχίσουμε με τη Λόντα, όπου θα θαυμάσουμε τα αρχαία ταφικά μνημεία σε πολυδαίδαλες σπηλιές. Στη συνέχεια μας περιμένει το Κέτε Κέσου, με τους ορυζώνες και τα χαρακτηριστικά σπίτια των Τοράτζα, τα περίφημα τονγκονάν με τις καραβόσχημες στέγες, ένα θαυμάσιο χωριό που φημίζεται για την ξυλογλυπτική τέχνη των κατοίκων του. Θα σταματήσουμε επίσης στο Ραντεπάο, με την εξωτική αγορά του, μεγάλο τμήμα της οποίας είναι το παζάρι των νεροβούβαλων (σύμβολο ευμάρειας και κοινωνικού στάτους για κάθε Τοράτζα). 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για να διαθέσουμε όπως θέλουμε. Διανυκτέρευση.

 

10η μέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ (ολοήμερη εκδρομή)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για άλλη μια συναρπαστική ολοήμερη εξερεύνηση της Γης των Τοράγιας. Επισκεπτόμαστε το Μπατουτουμόνγκα με την υπέροχη θέα στο Ραντεπάο και τις γύρω κοιλάδες. Συνεχίζουμε στο Παλάγουα, το μικρό χωριουδάκι που στέκει στην κορυφή ενός λόφου, με τα χαρακτηριστικά σπίτια των Τοράτζα, τους ορυζώνες και τις σιταποθήκες. Επόμενος σταθμός μας το Σαντάν, το θαυμάσιο χωριό με τα πολύχρωμα παραδοσιακά υφαντά. Κάνουμε στάση για φαγητό στο Ραντεπάο πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

11η μέρα: ΓΗ ΤΩΝ ΤΟΡΑΓΙΑΣ –ΜΑΚΑΣΑΡ (ΟΥΖΟΥΝΓΚ ΠΑΝΤΑΝΓΚ)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το Μακασάρ. Στη διαδρομή γέυμα σε τοπικό εστιατόριο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

12η μέρα: ΜΑΚΑΣΑΡ –ΣΟΥΡΑΜΠΑΓΙΑ- ΜΠΡΟΜΟ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο μεταφορά στο αεροδρόμιο με προορισμό τη Σουραμπάγια. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Μπρόμο. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο λοτζ. Ελεύθερος χρόνος για να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την περιοχή και διανυκτέρευση.

 

13η μέρα: ΜΠΡΟΜΟ (εκδρομή) – ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ

Πρωινό ξύπνημα και επιβίβαση σε τζιπ 4X4 για μια διαδρομή 30 λεπτών έως το Παναντζακάν, απ’ όπου θα απολαύσουμε την καταπληκτική θέα του όρους Μπρόμο και της γύρω περιοχής, καθώς θα βλέπουμε τον ήλιο να ανατέλλει πίσω από το ηφαίστειο. Το Μπρόμο είναι ένα ενεργό ηφαίστειο στην Ανατολική Ιάβα. Έχει ύψος 2.329 μέτρα και η πιο πρόσφατη έκρηξή του έλαβε χώρα το 2011. Το ηφαίστειο αυτό βρίσκεται στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο και αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό της Ινδονησίας.

Μετά την περιήγησή μας στο Παναντζακάν θα συνεχίσουμε με τα τζιπ μέχρι την άκρη της λίμνης από στάχτη που περιβάλλει τον κρατήρα, εκεί όπου η πρωινή υγρασία σε συνδυασμό με το καλυμμένο με την γκρίζα ηφαιστειακή σκόνη έδαφος δημιουργεί μια παράξενη ατμόσφαιρα, που πολλοί την προσομοιάζουν με αυτήν της επιφάνειας της Σελήνης.

Θα ακολουθήσει μια 20λεπτη διαδρομή με άλογα για να φτάσουμε στη βάση του κρατήρα. Από εκεί θα σκαρφαλώσουμε στα σκαλοπάτια που θα μας οδηγήσουν στο χείλος του κρατήρα. Με δέος θα αντικρίσουμε την αδάμαστη δύναμη της ίδιας της δημιουργίας του πλανήτη μας. Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Ακολουθεί η μεταφορά μας προς την Τζογκτζακάρτα, την πόλη της Ιάβας που είναι γνωστή και ως «Φλωρεντία της Ινδονησίας». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η μέρα: ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ – Ναός Μπορομπουντούρ

Μετά το πρωινό μας και αφού κάνουμε check out από το ξενοδοχείο, κατευθυνόμαστε οδικώς προς τον Μπορομπουντούρ, τον μεγαλύτερο βουδιστικό ναό του κόσμου, με τα 504 αγάλματα του Βούδα. Πρόκειται για μια συμπαγή μάζα, για την οποία χρειάστηκαν 700.000 κυβικά πέτρας προκειμένου να χτιστεί. Η UNESCO ξόδεψε εκατομμύρια δολάρια για να τον αναστηλώσει και να τον συντηρήσει. Θα εξηγήσουμε τους συμβολισμούς της τρισδιάστατης αυτής τεράστιας μάνταλα, θα μείνουμε έκθαμβοι από τη ζωντάνια των ανάγλυφων που κοσμούν κάθε εξωτερική επιφάνεια όλων των επιπέδων του ναού και θα νιώσουμε τη μυστικιστική του ατμόσφαιρα. Αφού απολαύσουμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό αρχαίο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ινδονησίας γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κι αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

15η μέρα: ΤΖΟΓΚΤΖΑΚΑΡΤΑ (ξενάγηση) με Ναό Πραμπανάν

Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα στην Τζογκτζακάρτα, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιάβας. Αφού πάρουμε το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για μια χορταστική ξενάγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό Παλάτι του Σουλτάνου (Kraton) και θα θαυμάσουμε το Κάστρο του Νερού (Taman Sari), έναν ιδιαίτερο χώρο αναψυχής για τον τοπικό ηγεμόνα και το χαρέμι του.

Έπειτα θα συνεχίσουμε για το Πραμπανάν, ένα σύμπλεγμα ινδουιστικών ναών, ίσως των πιο όμορφων σε ολόκληρη την Ινδονησία. Χτισμένοι τον 9ο αιώνα, οι ναοί αυτοί αποτελούν μάρτυρες της έντονης ινδουιστικής επιρροής κατά τον Μεσαίωνα. Μόλις φτάσουμε θα θαυμάσουμε τους αφιερωμένους ναούς σε όλες τις σημαντικές θεότητες του ινδουιστικού πάνθεου, καθώς και των «αρμάτων» τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το Πραμπανάν αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το 1991. Με τη βοήθεια του ξεναγού μας θα μάθουμε τα πάντα σχετικά με την ιστορία και τους συμβολισμούς των ναών.

Μετά την ξενάγηση, επιστροφή στην πόλη της Τζογκτζακάρτα και στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

16η μέρα: ΤΖΟΓΚΑΚΑΡΤΑ-ΤΖΑΚΑΡΤΑ ΠΤΗΣΗ ΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Τζακάρτα και στη συνέχεια για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Διανυκτέρευσή στο αεροσκάφος.

 

17η μέρα: ΑΦΙΞΗ στην ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα την 17η μέρα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣHΜΕΙΩΣΗ:

Τα ξενοδοχεία στο παραθαλάσσιο τμήμα του Μπαλί με τα ξενοδοχεία στην Ιάβα δεν έχουν τις ίδιες παροχές  παρά την κατηγορία τους . Είναι από τα καλύτερα στην κάθε περιοχή αλλά είναι απλά καταλύματα με  τις βασικές παροχές.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3699€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3699 € 920 €
  Twin Room 3699 € 920 €
  Triple Room 3699 € 920 €
  Single Room 4619 € 920 €

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK1846

28/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:05

22:35

TK 066

29/07/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ -ΜΠΑΛΙ

01:55

19:15

TK 057

12/08/2024

ΤΖΑΚΑΡΤΑ-ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:00

04:40+1

TK1849

13/08/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή για 2 διανυκτερεύσεις στο Μπαλί, σε ξενοδοχείο 5* 
  • Ημιδιατροφή στη Δυτική Παπούα και Ιάβα , πλήρη διατροφή στο Σουλαβέζι και μόνο πρωινό στο Μπαλί.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στη Δυτική Παπούα και στο Σουλαβέζι. Στη Γουαμένα σε απλά καταλύματα, από τα καλύτερα διαθέσιμα λόγω χαμηλής υποδομής της περιοχής.
  • Έλληνας αρχηγός συνοδός  του γραφείου μας
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με τοπικό ξεναγό.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, αποσκευή μέχρι 20 κιλά και χειραποσκευή 8 κιλά, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής, ασθένεια covid.):920 €

Βίζα Ινδονησίας  35 usd πληρωτέα με την άφιξη στο Μπαλί.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου.

Απαιτείται φωτοτυπία του με την εγγραφή σας.

Στα ξενοδοχεία το check-in είναι στις 15.00 και το check-out στις 11.00-12.00 ανεξάρτητα από τις ώρες άφιξης και αναχώρησης λόγω των πτήσεων.