Skip to main content

ΠΛΗΡΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2024 16 ΗΜΕΡΕΣ από 4990€

Αναχώρηση: 23 Μαρτίου – 07 Απριλίου  16 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΟΦΙΑ ΓΑΣΤΡΑ

Τόκυο, Νίκκο, Ματσουμότο, Ναγκάνο, Καναζάβα, Χιροσίμα, Οσάκα

Ημέρα 1η (23/3): Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Τόκυο

Αναχώρηση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Τόκυο, τη λαμπερή πρωτεύουσα της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου» που όχι μόνο είναι μια υπερσύγχρονη μεγαλούπολη αλλά που ανάμεσα στα εντυπωσιακά μοντέρνα δημιουργήματα διατηρεί «γωνιές» που παραπέμπουν σε παλαιότερες, πιο ρομαντικές εποχές.

 

Ημέρα 2η (24/3): Τόκυο 

Άφιξη στο Τόκυο, τον γιγαντιαίο μητροπολιτικό κολοσσό! Μια μεταμοντέρνα και ταυτοχρόνως παραδοσιακή πόλη, όπου ανάμεσα στα εντυπωσιακά ατσάλινα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, η πόλη καταφέρνει να αποπνέει ακόμα κάτι από τον ρομαντισμό, το μυστήριο και την αυστηρή παράδοση του παρελθόντος. Η πρώτη αίσθηση που αποκομίζουμε με την άφιξη στο διεθνές αεροδρόμιο “Ναρίτα” του Τόκυο, 65 χλμ. ανατολικά του κέντρου, είναι ακριβώς η ίδια που θα μας συνοδεύει σε ολόκληρο το ταξίδι!  Τάξη, ηρεμία και καθαριότητα που επικρατεί παντού, γεγονός πρωτοφανές για ένα από τα πλέον πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου και της διακριτικής ευγένειας των κυβερνητικών υπαλλήλων, που διεκπεραιώνουν ταχύτατα τις διαδικασίες εισόδου στην χώρα, έχοντας στη διάθεσή τους τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά ηλεκτρονικά μηχανήματα για τα οποία η Ιαπωνία είναι παγκοσμίως γνωστή. Η διαδρομή μέχρι το ξενοδοχείο εντυπωσιάζει με την οργιώδη βλάστηση να επικρατεί παντού, την άριστη ποιότητα του οδοστρώματος και την απόλυτη τάξη στην ροή κυκλοφορίας των τελευταίων μοντέλων αυτοκινήτων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3η (25/3): Τόκυο, 1η ολοήμερη ξενάγηση 

Sakura στην καρδιά του Τόκυο και η πόλη από ψηλά..

"Yukoso irasshai, καλώς ήρθατε!"

Το Τόκυο μας αποκαλύπτει την πιο όμορφη, ανοιξιάτικη "φορεσιά" του στον εθνικό κήπο  Ueno, που οι ανθισμένες κερασιές μονοπωλούν το ενδιαφέρον αναγγέλλοντας τη άνοιξη! Η Sakura (ανθοφορία) γιορτάζεται και οι Ιάπωνες  απολαμβάνουν το Hanami ( φεστιβάλ ανθοφορίας) ντυμένοι με παραδοσιακά κιμονό βολτάροντας στο πάρκο! Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει από το Εθνικό Μουσείο στο οποίο μας αποκαλύπτονται εξαιρετικά έργα τέχνης,  συλλογές κεραμικών και σπάνια χειρόγραφα καλλιγραφίας, δείγματα ενός πολιτισμού υψηλής αισθητικής, κουλτούρας και παράδοσης! Συνεχίζουμε με το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, όπου οι εξαιρετικές συλλογές γλυπτών και καλλιγραφίας του 20ου αι. συναρπάζουν! Αμέσως μετά σειρά έχει η παραδοσιακή συνοικία Ασακούσα με τον Ιερό Ναό αφιερωμένο στη θεότητα Κάνον.  Ο πεζόδρομος Nakamise Dori είναι η καλύτερη επιλογή για βόλτα και ένα νοερό ταξίδι στην εποχή του μεσοπολέμου, όπου η αριστοκρατική τάξη σύχναζε για μεταξωτά και προϊόντα πολυτελείας! Στα απομεινάρια του σήμερα τα εξαιρετικά κιμονό και τα είδη παραδοσιακής ιαπωνικής ενδυμασίας, μαζί με σουβενίρ και σνακ σε ταχυφαγεία που ο φωτογραφικός φακός θα λατρέψει!  Ώρα να δούμε την πόλη από ψηλά και να φτάσουμε στο απόγειο της Ιαπωνικής τεχνολογίας...Ο πύργος τηλεπικοινωνιών Sky Tree είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κατασκεύασμα στον κόσμο με ύψος 634 μ. και από το παρατηρητήριο, η θέα φτάνει μέχρι τα 70 Χλμ απόσταση! Η μέρα μας κλείνει με την επίσκεψη μας στην Γκίνζα με τα ακριβά καταστήματα και τα κομψά καφέ και τους ακριβότερος εμπορικούς δρόμους του κόσμου. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. 

 

Ημέρα 4η (26/3): Τόκυο - ολοήμερη εκδρομή στο Νίκκο 

Φύση και λατρεία: Το ένδοξο παρελθόν σε έναν επίγειο παράδεισο.

Η περιοχή του Νίκκο βρίσκεται μέσα σε μία ειδυλλιακή βλάστηση που έχει χαρακτηρισθεί ως Εθνικός Δρυμός. Τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορικά μνημεία ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής είναι όπως ισχυρίζονται οι Ιάπωνες “Ολόκληρη η Ιαπωνία”. Το λατρευτικό συγκρότημα κατασκευασμένο τον 8ο αιώνα, από τον Βουδιστή ιερέα Shodo, αποτελεί τον χώρο ανάπαυσης της μεγαλύτερης προσωπικότητας που γέννησε η Ιαπωνία, του Τοκουγκάουα Ιεασού και ταυτοχρόνως δηλώνει την αγάπη της δυναστείας Τοκουγκάουα για την θρησκεία και την καλλιτεχνία. Η σημερινή μας ξενάγηση στους ναούς του Νίκκο που συμπεριλαμβάνονται στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της Unesco, θα μας αποκαλύψει την διακοσμητική υπερβολή που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την λιτή εμφάνιση των παραδοσιακών κτιρίων της Ιαπωνίας. Θα μας μυήσει στις κρυφές σελίδες της ιστορίας, της πιο διάσημης δυναστείας της χώρας και θα μας προσφέρει στιγμές γαλήνης και ηρεμίας μέσα σε ένα τοπίο ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς. Ξεκινώντας από την κόκκινη τοξωτή γέφυρα Shink-yo, πάνω στον ποταμό Daiya και περιδιαβαίνοντας τα υπέροχα διακοσμημένα ιερά κτίρια με ανάγλυφες παραστάσεις, απεικονίσεις ζώων και πουλιών και με εμφανή την επίδραση των Βουδιστικών κανόνων, ερχόμαστε σε επαφή με τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς την ορεινή λίμνη Τσουζέντζικο απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο που την περιβάλλει και θα τελειώσουμε με μια στάση για φωτογράφιση του ορμητικού καταρράκτη Κέλγκόν, που η υδατόπτωση του αγγίζει τα 97 μέτρα. Επιστροφή στο Τόκυο . Δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

Ημέρα 5η (27/3): Τόκυο - 2η ολοήμερη ξενάγηση.

Αρμονία των αισθήσεων, αντιθέσεις και φουτουριστικά gadget: Made in Japan.

Η γνωριμία μας με την πρωτεύουσα συνεχίζεται και μας αποδεικνύει πως δεν ήταν ποτέ μια αυτούσια πόλη. Αποτελείται ουσιαστικά από μια συστάδα αστικών πυρήνων που η ένωσή τους, από τα τέλη του 19ου αιώνα, δημιούργησε σταδιακά έναν κολοσσιαίο γίγαντα, με πληθυσμό που σήμερα ξεπερνάει τα τριάντα εκατομμύρια κατοίκους. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται συμπαγής και ο προσανατολισμός δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση. Η μέρα μας ξεκινάει από τον λιτό Σιντοϊστικό Ναό “Μειτζί Τζεγκού”, αφιερωμένο στον αυτοκράτορα Μεϊτζί και στην σύζυγό του Shōken, ο οποίος στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, με μια γενναία πράξη παλινόρθωσης του κεντρικού διοικητικού συστήματος, μετέτρεψε την Ιαπωνία από ένα παρακμιακό φεουδαρχικό έθνος, σε παγκόσμια πρωτοπόρα δύναμη. Οι εργασίες κατασκευής του ναού ξεκίνησαν το 1915 και ολοκληρώθηκαν το 1921, ενώ ο περιβάλλων χώρος διαμορφώθηκε στην σημερινή του μορφή το 1926. Το αρχικό κτίσμα καταστράφηκε στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του 1945 και το κτιριακό σύνολο που αντικρύζει σήμερα ο επισκέπτης ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 1958. Το όλο συγκρότημα αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία για εισαγωγή στις βαθύτερες πτυχές της ιδιότυπης θρησκείας της Ιαπωνίας, τον Σιντοϊσμό. Συνεχίζουμε για τη Shibuya για να διασχίσουμε ένα σταυροδρόμι από τα πλέον πολυσύχναστα παγκοσμίως, όπου περισσότερο από τρεις χιλιάδες άνθρωποι κινούνται συγχρόνως προς όλες τις κατευθύνσεις με τον δικό τους μοναδικό, ιαπωνικό τρόπο!  Η διάσημη περιοχή Omotesando με τα υπερσύγχρονα κτήρια υψηλής αισθητικής και η γειτονική Harajuku με εμφανή μποέμ στοιχεία και έντονη νεανική διάθεση, θα μας αποκαλύψουν κι άλλες άγνωστες "γωνιές" της πόλης. Μια βόλτα στο πάρκο Yoyogi με τα χαρακτηριστικά δέντρα gingko και η επίσκεψη στους κήπους του βασιλικού ανακτόρου, κλείνουν τη μέρα μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. 

Για την βραδινή  σας έξοδο, προτείνουμε την περιοχή Σιντζούκο που σφύζει από ζωή, έντονη διασκέδαση και εκκεντρικές εμφανίσεις.  Εξαιρετική επιλογή αποτελεί και η περιοχή Ροπόντζι, που περιβάλλεται από πολυεθνικές και πρεσβείες, τη νύχτα όμως αναδεικνύει μια άλλη γοητεία, αφού εκεί οι εργασιομανείς Ιάπωνες αποδεικνύουν πως ξέρουν και να  διασκεδάζουν! 

 

Ημέρα 6η  (28/3): Τόκυο - Ολοήμερη εκδρομή στο Όρος Φούτζι 

"Ποτέ μην πεις ωραίο αν δεν δεις πρώτα το Φούτζι» αρχαίο Ιαπωνικό γνωμικό.

Το όρος – ηφαίστειο με τα 3.776 μέτρα ύψος και τον απόλυτα συμμετρικό του κώνο σκεπασμένο από αιώνιους πάγους, είναι απόλυτα φωτογενές και η θέα του τις ηλιόλουστες μέρες από το Χακόνε στα 2.300 μ. ύψος, μαγευτική. Μια μικρή κρουαζιέρα στη καταγάλανη λίμνη Άσι και η ανάβαση με ειδικό τελεφερίκ στην κορυφή Κοματαγκάκε με τους ατμούς -προϊόν ης γεωθερμικής δραστηριότητας του υπεδάφους- να κυριαρχούν, θα κλείσουν με «ονειρικό» τρόπο τη μέρα μας. Επιστροφή στο Τόκυο , δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 7η (29/3): Τόκυο - Ματσουμότο - Ματσουσιρο - Ναγκάνο

Η υπεροχή της φύσης και το "Ιαπωνικό θαύμα."

Μετά το πρωινό αφήνουμε το πολύβουο Τόκυο. Τα ψηλά κτήρια θα τα διαδεχθεί η ειδυλλιακή εικόνα των Ιαπωνικών Άλπεων με την αμόλυντη φύση και τη γαλήνια ζωή. Πρώτος μας σταθμός το Ματσουμότο, με τα γραφικά σοκάκια του και το υπέροχο «Κάστρο του Κόρακα», όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται το αριστοτεχνικά κτισμένο στις όχθες του ποταμού Μετόμπα κάστρο των Σαμουράι της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Ματσουσίρο ακολουθώντας μια διαδρομή ανάμεσα σε καταπράσινες κοιλάδες. Άφιξη και επίσκεψη στο αυτοκρατορικό καταφύγιο του 2ου παγκόσμιου πολέμου, που στόχο είχε να προφυλάξει την κυβέρνηση της χώρας και την οικογένεια του αυτοκράτορα σε περίπτωση επίθεσης των Συμμαχικών δυνάμεων στην Ιαπωνία. Η κατασκευή ξεκίνησε στις 11 Νοεμβρίου του 1944 και μέχρι την παράδοση της Ιαπωνίας στις 15 Αυγούστου 1945 είχε ολοκληρωθεί το 70% ολοκλήρου του έργου. Αμέτρητες στοές, διαμερίσματα, κέντρα στρατιωτικής διοίκησης...όλα κατασκευασμένα από Κορεάτες που εκτελούσαν καταναγκαστικά έργα! Τελικός προορισμός της μέρας, η πόλη Ναγκάνο χτισμένη στη σκιά του όρους Τακατσούμα 2353 μ., ανάμεσα σε τοπία εξαιρετικής ομορφιάς, στο παρελθόν αποτελούσε σημαντικό κέντρο πολιτισμού και εξουσίας. Φιλοξένησε τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 1998. Σήμερα η βιομηχανική ανάπτυξη και ο τουρισμός  με θέρετρα για χειμερινές διακοπές, χιονοδρομικά κέντρα και παραδοσιακούς ξενώνες με ιαματικά λουτρά, στηρίζουν την οικονομία. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 8η (30/3): Ναγκάνο - ολοήμερη εκδρομή στο εθνικό πάρκο Jigokudani -  Yamanouchi - Shibu. 

Μαϊμούδες στο χιόνι και στις θερμές πηγές, παραδοσιακές ιαπωνικές πόλεις με περίτεχνη ξύλινη διακόσμηση. Γευσιγνωσία Sake, μπάνιο σε θερμές πηγές Onsen:  Ή ζήσε την εμπειρία σαν Ιάπωνας! 

Πρωινή αναχώρηση για το γνωστότερο και ίσως το πιο εντυπωσιακό εθνικό πάρκο της Ιαπωνίας! Το Jigokudani ή "η κοιλάδα του διαβόλου", χιονισμένο τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο, ξεχωρίζει για τη δραματική φύση, την πλούσια αυτοφυή βλάστηση, αλλά κυρίως για τις θερμές πηγές που αναβλύζουν παντού και τους… εξωτικούς κατοίκους του: Μακάκοι του χιονιού με τα κόκκινα προσωπάκια τους, βουτάνε στις θερμές πηγές για να ανταπεξέλθουν στις χαμηλές θερμοκρασίες και ο φωτογραφικός φακός αποθεώνει τις στιγμές! Το μοναδικό μέρος στον κόσμο που μας προσφέρει μια τέτοια εμπειρία!! 

Συνεχίζουμε για την κοντινή γραφική πόλη Yamanouchi με τα χαρακτηριστικά ξύλινα κτήρια, ιαπωνικής τεχνοτροπίας του 18ου άι.  Η πόλη είναι χτισμένη στην κυριολεξία πάνω σε αναρίθμητες θερμές πηγές, οι πρώτες από αυτές χρονολογούνται 1.300 χρόνια πριν! Η περιοχή είναι γνωστή για τα αποστακτήρα Sake...Φυσικά δεν θα παραλείψουμε μια δοκιμή που θα μας φέρει κοντά  στην ιστορία και στις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής του. Επόμενος σταθμός η Shibu με τα αυθεντικότερα Onsen και τους παραδοσιακούς ξενώνες Ryokan. Μοναχοί, ποιητές και Σαμουράι τον 17ο άι.... έμποροι, καλλιγράφοι και πολιτικοί τον 19ο αι: Όλοι θαμώνες και περαστικοί σε μια πόλη που μέχρι σήμερα η ιστορία και η παράδοση είναι αποτυπωμένες στις πανέμορφες ξύλινες κατοικίες και τα ήπια φωτισμένα στενά. Αφού απολαύσουμε το μπάνιο μας στις θερμές πηγές, επιστρέφουμε στο Ναγκάνο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

Ημέρα 9η (31/3): Ναγκάνο - Καναζάβα

Βουδισμός Ζεν,  γκέισες, φύλλα χρυσού και "το κλειδί του παραδείσου" .

Πρωινή ξενάγηση στον βουδιστικό ναό Ζεν Κο Τζι, που επιβλητικά δεσπόζει στο κέντρο της πόλης Ναγκάνο. Ίσως ο σημαντικότερος ναός της Ιαπωνίας, αφού εκεί φυλάσσεται το πρώτο άγαλμα του Βούδα που έφτασε στην χώρα τον 8ο άι. μ.Χ. Η κεντρική αίθουσα υποδοχής είναι διακοσμημένη με αγάλματα του Βούδα και των Μποτισάτβα εξαιρετικής αισθητικής, αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη κρύβεται στο υπόγειο πέρασμα του ναού, που εκεί βρίσκεται καλά κρυμμένο το "κλειδί του Παραδείσου". Όποιος το αγγίξει, εξασφαλίζει μια θέση... Η Νότια είσοδος Sanmon εντυπωσιάζει με την περίτεχνη ξύλινη διακόσμηση και οι φρουροί Νίο μας αποχαιρετούν στην έξοδο Niomon. Συνεχίζουμε για την Καναζάβα, μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ιαπωνίας, αφού γλίτωσε ανέπαφη από τη λαίλαπα του Β' παγκόσμιου πολέμου και βρίθει ιστορικών κτιρίων. Άφιξη στην πόλη και επίσκεψη στην γειτονιά των γκεϊσών, Χιγκάσι. Ξύλινα κτήρια ιαπωνικής φιλοσοφίας από τις αρχές του 19ου άι. (Chaya),  εργαστήρια φύλλων χρυσού και μοναδικές σκηνές με τις γκέισες να παρουσιάζουν την εικόνα της Ιαπωνίας μιας άλλης εποχής! Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η (01/4) : Καναζάβα - Σιρακαβάγκο - Τακαγιάμα 

Ο θρυλικός σαμουράι Μιγιαμότο Μουσάσι και οι επτά αρχές του κώδικα Μπουσίντο: φιλόσοφος ή πολεμιστής; 

Πρωινή ξενάγηση στην Καναζάβα και επίσκεψη στους κήπους Kenrokuen που θεωρούνται από τους ομορφότερους στην Ιαπωνία. Σειρά έχει η γειτονιά των Σαμουράι Ναγκαμάσι που θα μας διδάξει πολλά για τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των τόσο εξεζητημένων πολεμιστών,   επίσκεψη σε μια παραδοσιακή κατοικία οικογένειας σαμουράι για να ζήσουμε στιγμές, που μόνο σε ταινίες μπορεί να αναβιώσουν! Η συνέχεια στην κλειστή αγορά της πόλης Omicho που ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές του 17ου αι. Ατελείωτες οι εικόνες και οι γεύσεις από παραδοσιακά προϊόντα, ψάρια και θαλασσινά! Ώρα να απολαύσουμε σούσι, ράμεν και ότι άλλο μας δελεάσει στα λιλιπούτεια εστιατόρια!

Συνεχίζουμε οδικώς για το Σιρακαβάγκο, το "κόσμημα" της κοιλάδας Σοκάβα,  με τον οικισμό που απαρτίζεται από τις αχυροσκεπείς κατοικίες, μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το τοπίο είναι μαγευτικό ενώ η όλη σύνθεση των εικόνων και των χρωμάτων αποτελούν ένα ταξίδι στο χρόνο, σε μια Ιαπωνία που έχει πλέον χαθεί στο βωμό της εξέλιξης. Επίσκεψη μιας αντιπροσωπευτικής παραδοσιακής κατοικίας στο Ογκιμάτσι και συνεχίζουμε οδικώς μέσα από κατάφυτες κοιλάδες για την Τακαγιάμα, την ομορφότερη πόλη των δυτικών Άλπεων. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 11η (02/4): Τακαγιάμα - Κυότo

Γκέισα, μια ζωντανή ιστορία τέχνης: Shikomi, minarai, maiko και το "Φεγγάρι που Γεννιέται"

Πρωινή περιήγηση στην Τακαγιάμα, την πόλη που οι Ιάπωνες αποκαλούν "Μικρό Κυότο" με την συνοικία Καμί Σανομάτσι στο επίκεντρο. Παλιές καλοδιατηρημένες κατοικίες εμπόρων και αποστακτήρια σάκε, παραπέμπουν σε εικόνες από τις “Αναμνήσεις μίας Γκέισας”. Το κυβερνείο του 19ου αι., πολυτελείς κατοικίες εποχής και μικροσκοπικά παραδοσιακά καταστήματα  κερδίζουν το ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε οδικώς για το Κυότο την πιο ιστορική και αριστοκρατική πόλη της χώρας, αφού αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας από τον

8ο - 17ο αι. Εκατοντάδες ναοί και δεκάδες ιστορικά κτήρια απαρτίζουν την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Άφιξη και ξενάγηση στον ξύλινο ναό Κιγιομίτζου και στην γειτονιά Χιγκασιγιάμα, μια από της ομορφότερες στο Κυότο. Μετά τη βόλτα μας θα παρακολουθήσουμε την παραδοσιακή τελετή του τσαγιού και η μέρα μας κλείνει με δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

 

 

Ημέρα 12η (03/4): Ολοήμερη ξενάγηση στο Κυότο

Τοκουγκάβα Ιεγιάσου και Χατόρι Χάντζο: Ο Ισχυρός,  το καράτε και ο Δαίμονας 

Η μέρα μας αρχίζει με το περίφημο κάστρο Νίτζο, έδρα του Σογκούν Ιεγιάσου από το 1603. Το ανυπέρβλητο "Χρυσό Περίπτερο" η Kinkakuji, χώρος ανάπαυσης του Σογκούν Yoshimitsu καλυμμένο εξωτερικά με φύλλο χρυσού αλλά και ναός Ζεν βουδισμού μετά το θάνατο του το 1403, είναι αδιαμφισβήτητα το διασημότερο αξιοθέατο της Ιαπωνίας  και η ομορφιά του συνεπαίρνει ακόμα και τους μη φανατικούς της ιαπωνικής αισθητικής. Συνεχίζουμε με το δάσος των μπαμπού που βρίσκεται στα προάστια της πόλης και σειρά έχει ο ναός Σανζουσαντζέντο με τα 1000 αγάλματα της θεάς Κάνον. Επίσκεψη στο λατρευτικό κέντρο Γιασάκα και περίπατος στην Γκιόν, τη συνοικία των Γκεισών. Η ατμόσφαιρα στα στενά δρομάκια μοναδική και εμείς θα απολαύσουμε το δείπνο μας σε ένα παραδοσιακό 'Σπίτι του Τσαγιού" , εκεί όπου οι Μάικο κλέβουν την παράσταση! Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 13η (04/4): Κυότο - Νάρα - Οσάκα

Καλωσήρθατε στην Οσάκα! Dotonbori, Gliko Running Man και KUIDAORE για πάντα!!

Πρωινή ξενάγηση στο αυτοκρατορικό ανάκτορο του Κυότο που αποτέλεσε την έδρα και τη διοίκηση της χώρας ως τα μέσα του 29ου αι. όπου η  πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Τόκυο. Κήποι εξαιρετικής ομορφιάς, ανυπέρβλητα τείχη και η έπαυλη των βασιλέων μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Συνεχίζουμε για τον σιντοιστικό ναό Fushimi Inari αφιερωμένο στην ομώνυμη θεότητα του ριζιού, με τα δαιδαλώδη περίκλειστα μονοπάτια καλυμμένα εξ ολοκλήρου κορμούς δέντρων. Το ιερό στην κορυφή του  λόφου εντυπωσιάζει με την υπέροχη Τοξοτή πύλη του. Συνεχίζουμε οδικώς για τη Νάρα, την πρώτη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, μια πόλη που αποπνέει μέχρι σήμερα την αύρα του ένδοξου παρελθόντος. Θα επισκεφθούμε τον ναό Κασούγκα Τάισα που είναι κατασκευασμένος τον 10 αι. σε κινέζικο Ρυθμό και τον ναό Τοντατσί που φιλοξενεί το πελώριο χάλκινο άγαλμα του Μεγάλου Βούδα ύψους 16 μέτρων. Συνεχίζουμε για την Οσάκα, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιαπωνίας και σημαντικό και οικονομικό κέντρο. Άφιξη και περιήγηση στο Ντοτονμπόρι τη διασημότερη γειτονιά που σφύζει από ζωή, με τα χιλιάδες λαμπιόνια και τις διαφημιστικές επιγραφές τελευταίας τεχνολογίας! Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 14η (05/4): Οσάκα - Χιροσίμα - Οσάκα

Χιροσίμα, Ιαπωνία:  Η Καμπάνα της Ειρήνης. Οι επισκέπτες μπορούν να την κτυπήσουν σαν έκκληση για την παγκόσμια ειρήνη. Πάνω στην καμπάνα υπάρχει χαραγμένη η ελληνική επιγραφή: «Γνώθι σαυτόν».

Πρωινή αναχώρηση με το τρένο Shinkansen για τη Χιροσίμα που το όνομα της ξυπνά μνήμες από τις ζοφερές τελευταίες μέρες του πολέμου. Σήμερα είναι πλέον μια μοντέρνα πόλη που δείχνει να έχει ξεπεράσει το τραύμα της ατομικής βόμβας. Η ξενάγηση μας θα ξεκινήσει από το ιερό νησί της Mιγιαζίμα,  και την πολυφωτογραφημένη πύλη «Ιτσουκουσίμα». Πρόκειται για την πιο χαρακτηριστική θαλάσσια πύλη (Τορίι) της Ιαπωνίας, το απόλυτο σύμβολο της Σιντοϊστικής κουλτούρας. Με ύψος 16,8 μέτρων, κατακόκκινη σαν φωτιά, στέκει περήφανη μέσα στην θάλασσα ενώ μπορεί να προσεγγιστεί με τα πόδια από την παραλία, ανάλογα βέβαια με το ύψος της στάθμης της παλίρροιας. Η πύλη κατασκευάσθηκε τον 6ο αιώνα και το 1996 καταγράφηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Επιστροφή στην Χιροσίμα και η ξενάγηση, που μόνο ως τραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί, συνεχίζεται στο Πάρκο της Ειρήνης, με το μοναδικό κτίσμα που έμεινε όρθιο, ακριβώς δίπλα στο σημείο που εξερράγη η ατομική βόμβα, το πρωινό της 6ης Αυγούστου του 1945, να στέκει λαβωμένο από τις θλιβερές μνήμες, το κενοτάφιο των χιλιάδων θυμάτων του εφιαλτικού πολέμου, την Αιώνια Φλόγα, την καμπάνα της Ειρήνης και το Mουσείο με φωτογραφίες, οπτικοακουστικό υλικό και εκθέματα από την φονική εκείνη μέρα. Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου θα επιβιβαστούμε σε επόμενο τρένο Shinkansen με τελικό προορισμό τον επονομαζόμενο οικονομικό Δράκο της Ιαπωνίας, την Οσάκα. Άφιξη και περιήγηση στην τοπική αγορά Kuromon για να πάρουμε μια γεύση από την καθημερινότητα, τις συνήθειες των ντόπιων και τα χιλιάδες μικρογεύματα έτοιμα προς κατανάλωση: ψάρια, οστρακοειδή, χέλι, σούσι, ιδανική στιγμή για ένα σνακ! Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 15η (06/4): Οσάκα - πτήση επιστροφής

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με την επίσκεψη μας στο Aquarium ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, εντός του οποίου βρίσκονται περισσότερα από 29.000 ψάρια, θηλαστικά της θάλασσας, ζώα και πουλιά που η ζωή τους συνδέεται με τους ωκεανούς του πλανήτη. Στα highlights, τα πουλιά - αλιευτές από το “δακτυλίδι της φωτιάς" του Ειρηνικού, και οι διάσημοι φαλαινοκαρχαρίες που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο! Συνεχίζουμε με το κάστρο της Οσάκα και τους υπέροχους κήπους του και φυσικά μας περιμένει το παρατηρητήριο στο Umeda Sky για να απολαύσουμε εικόνες της πόλης από ψηλά. Σειρά έχει η συνοικία Shisenkai με την χαρακτηριστική ιαπωνική ρετρό ατμόσφαιρα  και τις διάσημες νοστιμιές Shisenkai Kushikatsu. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Κανσάι, κορυφαίο τεχνολογικό επίτευγμα της χώρας, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου πάνω σε ένα τεχνικό νησί!! Αναχωρούμε μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα. Sayonara!!

Ημέρα 16η (7/04): Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

23/3

Αθήνα – Κωνσταντινούπολη

21.05

23.40

24/3

Κωνσταντινούπολη  – Τόκυο

02.30

 19.35

06/4

Οσάκα – Κωνσταντινούπολη

21.50

05.00*

07/4

Κωνσταντινούπολη – Αθήνα

07.40

09.05

    (*) Άφιξη την επόμενη μέρα

 

 

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχώρηση

Διαμονή

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΠΛΗΡΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑ 16 ημ.

 

Ημιδιατροφή

23/03

4*, 4*sup

4.990

+980

+990

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) με Turkish Airlines
  • Ξενοδοχεία 4*/4*sup
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός-συνοδός της εκδρομής σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα προορισμού και μία έγχρωμη φωτοτυπία αυτού.