Skip to main content

H πολύχρωμη μαγεία των Φιλιππίνων: Φεστιβάλ Σινουλόγκ, Σεμπού, Μποχόλ, Σιαργκάο, Μανίλα | 18.01.2024 Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ από 2905

Αναχώρηση: 18/1

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΠΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και επιβίβαση στην πτήση μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σεμπού στις Φιλιππίνες.

 

2η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΣΕΜΠΟΥ

Το Σεμπού θεωρείται η «Βασίλισσα του Νότου» για τις Φιλιππίνες και ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για τους ξένους ταξιδιώτες που το επισκέπτονται κατά εκατομμύρια κάθε χρόνο.
Το λιμάνι του είναι το πιο πολυσύχναστο στη χώρα, ενώ εδώ εντοπίζεται η δεύτερη μεγαλύτερη εναέρια δραστηριότητα. Για πάνω από διακόσια χρόνια η δεύτερη μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη των Φιλιππίνων, είναι σήμερα η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μεγάλη πόλη στο έθνος με μια ετήσια αύξηση άνω του 5% ετησίως. Διαθέτει παραλίες λευκής άμμου, κρυστάλλινα νερά, καθώς και ιστορικά μνημεία που αντανακλούν το κοσμοπολίτικο παρελθόν της.
Το Σεμπού ήταν παρών στη γέννηση του χριστιανικού προσηλυτισμού στην Ασία, όταν έγινε ένα από τα πρώτα εμπορικά κέντρα μεταξύ Μεξικού και Κίνας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ – ΝΗΣΟΣ ΜΠΟΧΟΛ: Ξενάγηση

Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε στο λιμάνι και θα πάρουμε το πλοίο για το πανέμορφο αυτό νησί. Η νήσος Μποχόλ είναι το δέκατο μεγαλύτερο νησί της χώρας, διάσημο για τους κοραλλιογενείς υφάλους του αλλά και για τους εξίσου διάσημους Σοκολατένιους Λόφους του, ένα πραγματικά μαγευτικό δημιούργημα της φύσης! Κατά την άφιξή μας θα επισκεφτούμε μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού, όπως το μνημείο Blood Compact, η ρωμαιοκαθολική εκκλησία Baclayon και το τεχνητό δάσος από μαόνι. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στους Σοκολατένιους Λόφους, τους 1176 λόφους που αποτελούν ένα άλυτο γεωλογικό μυστήριο, ενώ θα κάνουμε και μία στάση για να δούμε το μικρότερο είδος πιθήκου στο φυσικό του περιβάλλον.
Παράλληλα, θα χαλαρώσουμε σε μια μοναδική κρουαζιέρα στους ποταμούς Loay και Loboc και θα απολαύσουμε γεύμα εν πλω. Αργά το απόγευμα θα πάρουμε τον δρόμο του γυρισμού για το Σεμπού και το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΙΝΟΥΛΟΓΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και φεύγουμε για το κέντρο της πόλης. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο Φεστιβάλ Σινουλόγκ. Ένα φεστιβάλ που θα σας πλημμυρίσει με χρώματα και ήχους, καθώς οι ντόπιοι ξεδιπλώνουν το κουβάρι της ιστορίας τους μέσα από τον χορό, τη μουσική και την κίνηση, με μεγαλειώδη κουστούμια. Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για το φεστιβάλ των φεστιβάλ και θα χρειαστούμε ώρες για να απολαύσουμε το μοναδικό υπερθέαμα που μας προσφέρεται. Αργά το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

 

5η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ – ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΚΑΟΥΑΣΑΝ – ΣΟΥΜΙΛΟΝ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη μοναδική εμπειρία που λέγεται καταρράκτες Καουασάν. Σε ένα τοπίο πυκνής βλάστησης θα απολαύσουμε τους καταρράκτες Καουασάν με τις φυσικές πισίνες που σχηματίζουν τα νερά τους καθώς πέφτουν, ενώ θα μας δοθεί η ευκαιρία για πεζοπορία, κανό και φυσικά κολύμβηση στα κρυστάλλινα νερά του.
Αργά το απόγευμα, θα κατευθυνθούμε προς το γειτονικό νησί Σουμιλόν, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας για ξεκούραση μετά από μια μέρα που τη χαρακτηρίζει αναμφισβήτητα το πνεύμα της περιπέτειας.

 

6η ημέρα: ΣΟΥΜΙΛΟΝ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΛΑΙΝΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΣΤΟ ΟΣΛΟΜΠ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το Όσλομπ. Η πόλη είναι γνωστή για τους φαλαινοκαρχαρίες που ζουν στα νερά της. Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ψάρια του πλανήτη, τα οποία ξεχωρίζουν για τις πιτσιλιές στην πλάτη τους. Εν τούτοις, παρά το εντυπωσιακό μέγεθος, το στόμα τους που φτάνει σε μήκος το 1,5 μ (!) και τις δεκάδες σειρές μυτερών δοντιών είναι φυτοφάγοι, τρέφονται δηλαδή κυρίως με πλαγκτόν, ενώ πιστεύεται ότι το είδος τους εμφανίστηκε στον πλανήτη πριν από 70 εκ. χρόνια.
Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνεται η παρακολούθησή τους στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ οι πιο τολμηροί μπορούν να κολυμπήσουν κοντά τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Σουμιλόν και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΣΕΜΠΟΥ – ΣΙΑΡΓΚΑΟ

Αφού απολαύσουμε το τελευταίο μας πρωινό στο νησί αναχωρούμε για το Σεμπού. Από εκεί στη συνέχεια, αεροπορικώς, θα κατευθυνθούμε προς τη νήσο Σιαργκάο. Εδώ θα συναντήσουμε μία από τις πολλές σπάνιες φυλές που εξακολουθούν να επιβιώνουν στα τροπικά δάση των νησιών της περιοχής σε πείσμα του χρόνου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την κρουαζιέρα μας και τη γνωριμία μας με τα γειτονικά νησάκια Naked, Daku και Guyam. Θα ανακαλύψουμε χαμένους παραδείσους, θα δούμε την πλούσια βλάστηση να φτάνει κυριολεκτικά μέχρι το νερό και θα απολαύσουμε κολύμπι με αναπνευστήρα και ακτές με λευκή άμμο σαν όνειρο. Θα επιστρέψουμε αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση και ξεκούραση.

 

9η ημέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΟΥΓΚΜΠΟ9η ημέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΟΥΓΚΜΠΟ

Η μέρα μας περιλαμβάνει γνωριμία με τη λίμνη Σούγκμπο, η ομορφιά της οποίας είναι απαράμιλλη. Εδώ θα εκπλαγείτε από το χρώμα των νερών, τα οποία αναγάγουν το κολύμπι σε μια ονειρική εμπειρία, ενώ η οργιώδης βλάστηση δεν θα αφήσει λεπτό το χέρι σας να απομακρυνθεί από τη φωτογραφική μηχανή. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια στάση στο δάσος Μαασίμ, όπου θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας. Επιστροφή στη βάση μας και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΣΙΑΡΓΚΑΟ – ΜΑΝΙΛΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το αεροδρόμιο όπου μας περιμένει η πτήση μας για Μανίλα. Η Μανίλα έγινε η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων το 1571, όταν η κυβέρνηση μετακινήθηκε από το Σεμπού. Αποτελεί την πύλη εισόδου στη χώρα και απαρτίζεται από ένα παράξενο συνονθύλευμα αρχαίων παραδόσεων και μοντέρνων αξιοθέατων, εκατόχρονων πανέμορφων κατοικιών και αστραφτερών ουρανοξυστών, παλαιομοδίτικων πάγκων που συνορεύουν με τα πιο μοντέρνα εμπορικά κέντρα, όπου μπορεί να βρει κανείς τα πάντα, εμπεριστατωμένων μουσείων για την ημέρα, ντισκοτέκ και μπαρ για φρενήρη νυχτερινή ζωή. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΑΝΙΛΑ – ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

Το τροπικό αεράκι και οι πρωτόγνωρες μυρωδιές δίνουν αμέσως το στίγμα ότι βρισκόμαστε στην ασιατική μεγαλούπολη. Η τελευταία μας ημέρα στις Φιλιππίνες είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση της πρωτεύουσας Μανίλα. Από τις πρώτες κιόλας εικόνες καταλαβαίνει κανείς γιατί ονομάστηκε «μαργαριτάρι της Ανατολής» και «πετράδι της αυτοκρατορίας στον Ειρηνικό» από τους Ισπανούς, που πρώτοι πάτησαν και βέβαια «τρύγησαν» τα χώματά της. Από τον 16ο μέχρι τον 19ο αιώνα ήταν μια καλά οχυρωμένη πόλη, με μεγάλους δρόμους και βασιλικές επαύλεις. Ωστόσο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η πόλη ισοπεδώθηκε και σταδιακά άρχισε η ανοικοδόμησή της, αποτελώντας σήμερα μια σύγχρονη μητρόπολη που αρχιτεκτονικά ακροβατεί μεταξύ ισπανικού, κινεζικού και μαλαισιανού στυλ με ολίγον από... Μανχάταν. Η Μανίλα λοιπόν είναι μια ιδιαίτερα γοητευτική πόλη που συνδυάζει το χτες με το σήμερα. Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε το Rizal Park όπου εκτελέστηκε ο εθνικός ήρωας της χώρας. Στην περιτειχισμένη πόλη του Intramuros, θα περιηγηθούμε στο Fort Santiago, ένα ισπανικό μεσαιωνικό φρούριο, το πιο ανθεκτικό προπύργιο της Ισπανίας στην Ανατολή, το μέρος όπου εκτελέστηκαν πολιτικοί εχθροί και στεγάζει μερικά από τα αναμνηστικά του Rizal. Στάση στον καθεδρικό ναό της Μανίλας, στις εκκλησίες San Agustin και Binondo και το κινεζικό νεκροταφείο. Τέλος, θα δούμε τις ανακαινισμένες περιοχές όπου στέκονται επιβλητικά τα συνεδριακά κέντρα, ο χώρος τέχνης, το Mall of Asia, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα στον κόσμο. Μεσημεριανό σε τοπικό εστιατόριο. Κάπου εδώ το ταξίδι μας φτάνει στο τέλος του και η πτήση επιστροφής μας μάς περιμένει. Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης.

 

12η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Υπερπλήρεις εικόνων, γνώσεων και εμπειριών επιστρέφουμε σπίτι μας, έτοιμοι να ξαναφτιάξουμε βαλίτσες για τον επόμενο προορισμό.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/1/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 2905€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2905 € 880 €
  Twin Room 2905 € 880 €
  Triple Room 2905 € 880 €
  Single Room 4085 € 880 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Κρουαζιέρα και γεύμα εν πλω στους ποταμούς Loay και Loboc στη νήσο Μποχόλ και κρουαζιέρα στα νησιά γύρω από τη νήσο Σιαργκάο.
  • Ημιδιατροφή.
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 880€

 

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

EK 210

18/01/2024

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

17:55

00:20 (+1)

EK 338

19/01/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΣΕΜΠΟΥ

02:45

15:35

EK 335

28/01/2024

ΜΑΝΙΛΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

23:30

04:45 (+1)

EK 209

29/01/2024

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25