Skip to main content

Κουάλα Λουμπούρ, Λόμποκ, Νησιά Γκίλι, Μπαλί Καλοκαιρι εως Οκτωβριο 2024 Από: 1.490€ (2)

Ταξίδι 13 ημερών  Μαλαισια Ινδονησια

20/06,  28/07,  05/09,  24/10

 

  • Επισκεπτόμαστε τα διάσημα σπήλαια Μπατού κατά την ξενάγησή μας στην Κουάλα Λουμπούρ
  • Θα έχουμε χρόνο για βόλτα και ποδηλατάμαξες στο πολύ γραφικό αποικιακό λιμάνι Μάλακα
  • Θα γνωρίσουμε από κοντά το νέο οικονομικό κέντρο της χώρας Πουτρατζάγια, που διοικεί πλέον όλη την χώρα
  • Έχουμε προβλέψει να διαμείνουμε στις καλύτερες περιοχές και σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* στο Μπαλί & Λόμποκ
  • Σας προσφέρουμε μία ανεπανάληπτη εκδρομή και δυνατότητα σνόρκελινγκ στα νησιά Γκίλι (τις Μαλδίβες της Ινδονησίας)
  • Σας προσφέρουμε τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό, με διαμονή στην ελεγχόμενη – ήρεμη παραλιακή περιοχή της Νούσα Ντούα, αλλά και στο καταπράσινο Ούμπουντ
  • Θα απολαύσετε ένα πλήρες πρόγραμμα εκδρομών – ξεναγήσεων για να μπορέσετε να δείτε τα ομορφότερα σημεία του Μπαλί
  • Θα παρακολουθήσουμε την αρχαία παράσταση Κετσακ στον Ναό Ουλουβάτου με θέα τα χρώματα του δειλινού και θα δοκιμάσουμε παραδοσιακή κουζίνα σε ένα από τα γνωστότερα εστιατόρια της περιοχής
  • Θα εξερευνήσουμε το πολύβουο κέντρο και την παραλία της Κούτα & θα δούμε τον ναό της θάλασσας Τάνα Λοτ
  • Θα επισκεφθούμε την λίμνη Μπερατάν που φιλοξενεί τον ναό σύμβολο της χώρας Ούλουν Ντάνου
  • Θα μάθουμε τα πάντα για την καλλιέργεια ρυζιού στο συγκλονιστικό τοπίο των ορυζώνων της περιοχής Τεγαλαλάνγκ
  • Θα γνωρίσουμε τον «όμορφο ναό» Ταμάν Αγιούν
  • Θα παίξουμε με τις μαϊμούδες στο ομώνυμο πάρκο του Ούμπουντ
  • Θα λουστούμε με το ιερό νερό εξαγνισμού & νεότητας στις πηγές Tirta Empoul & θα βουτήξουμε στα νερά του όμορφου καταρράκτη Τεγκενουνγκάν

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κουαλα Λουμπούρ

Πτήση για Μαλαισία, με ενδιάμεσο σταθμό.

Πτήση για Μαλαισία, με ενδιάμεσο σταθμό.

Άφιξη στη Κουάλα και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Μετά την παραλαβή δωματίων, θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία περιήγηση στο κέντρο της πόλης με θέα τους δίδυμους πύργους Πετρόνας και να επισκεφθούμε την τοπική αγορά, γεμάτη από επιλογές για φαγητό και διασκέδαση στα μπαράκια της Τσανγκάτ Μπουκίτ Μπιντάνγκ.

Ημέρα 3η: Κουάλα Λουμπούρ - Πουτρατζάγια - Μάλακα - Κουάλα Λουμπούρ (Π)

25 χιλιόμετρα από την Κουάλα Λουμπούρ θα έχουμε μία πρώτη στάση και γνωριμία με το θαύμα της μηχανικής του μέλλοντος, την πόλη Πουτρατζάγια, που είναι γνωστή για τους μαρμάρινους μιναρέδες, τους περιποιημένους κήπους, την τεχνητή λίμνη των 4 τετραγωνικών χιλιομέτρων πλαισιωμένη από διαμορφωμένα πάρκα και ένα εκλεκτικό μίγμα κτιρίων και γεφυρών. Θα συνεχίζουμε για το επί πολλά χρόνια μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της Νοτιοανατολικής Ασίας, την πόλη Μάλακα, το ιστορικό κέντρο της οποίας βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και έχει διατηρήσει το πορτογαλικό αποικιακό του στυλ και χρώμα. Αφού ξεναγηθούμε στο ιστορικό κέντρο, θα έχετε χρόνο ελεύθερο για να κάνετε μία βόλτα με ποδηλατάμαξες ή με βάρκα στο διάσημο κανάλι της πόλης. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να δοκιμάσετε τους κοτοκεφτέδες με ρύζι (ένα πεντανόστιμο πιάτο της περιοχής) και να το συνοδεύσετε με ένα μιλκσέικ καρύδας (από φρέσκο γάλα καρύδας). Επιστροφή το απόγευμα στην Κουάλα Λουμπούρ και χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε το Πασάρ Σερί (την κεντρική αγορά γεμάτη από μικρομάγαζα και ιδανική για αγορές αναμνηστικών προϊόντων της χώρας).

Ημέρα 4η: Κουάλα Λουμπούρ – Λόμποκ (Π)

Πτήση για Λόμποκ Πρωινή άφιξη στο Λόμποκ, παραλαβή αποσκευών και συνάντηση με τον τοπικό μας συνεργάτη, τακτοποίηση στο πούλμαν και μεταφορά στο παραλιακό resort 5*, λαμβάνοντας μία πρώτη ενημέρωση για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, κάνοντας μία πρώτη στάση στο χωριό Sade για να γνωρίσουμε τα ήθη και τα έθιμα της τοπικής φυλής.  Ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για να απολαύστε το μπάνιο σας στη θάλασσα του ξενοδοχείου

Ημέρα 5η: Λόμποκ – Νησιά Γκίλι – Λόμποκ (Π/Γ)

Στη σημερινή μας ολοήμερη εκδρομή θα απολαύσουμε τις «Μαλδίβες τις Ινδονησίας», μικρά νησάκια που επιπλέουν σε τιρκουάζ νερά και διακοσμούνται από λευκή άμμο, κοκοφοίνικες και ένα πλούσιο πολύχρωμο υποθαλάσσιο βυθό. Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε γεύμα σε ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια των νησιών και θα επιστρέψουμε στη βάση μας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.

Ημέρα 6η: Λόμποκ – θαλάσσια διαδρομή για Μπαλί – Μεταφορά στη Νούσα Ντούα (Π)

Μετά το πρωινό, θα μεταφερθούμε στην προβλήτα για να επιβιβαστούμε στο ταχύπλοο που θα μας μεταφέρει στο λιμάνι Badang Bai του Μπαλί και έχοντας μία ευχάριστη διαδρομή παραλιακά του νησιού, θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στη διακεκριμένη από ξενοδοχεία 5* περιοχή της Νούσα Ντούα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για να ξεκουραστείτε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ή για μία κοντινή επίσκεψη στο Bali Collection, γεμάτο από καταστήματα, εστιατόρια και καφέ.

Ημέρα 7η: Νούσα Ντούα – Ολουβάτου (χορός Κετσακ) – Μπαλινέζικο δείπνο (Π/Δ)

Πρωινό ελεύθερο, μέχρι τη μεσημεριανή μας μετάβαση στο Ουλουβάτου.
Μία διάσημη επική ινδουιστική ιστορία αγάπης (Ραμαγιάνα), αφορά στην κλοπή μιας όμορφης γυναίκας από έναν δαίμονα και την επαναφορά της τάξης από τον πρίγκηπα σύζυγό της και τον αρχηγό του στρατού των πιθήκων. Κάπου εκεί στο τελείωμα του νησιού, με φόντο το υπέροχο τοπίο που χαρίζει ο ωκεανός, το ηλιοβασίλεμα, ο ναός Ουλουβάτου, η φωτιά, η μουσική, τα παιχνίδια του πιθήκου με τον κόσμο και οι ιαχές, δημιουργούν μία κατευναστική ατμόσφαιρα που δεν πρέπει να χάσετε!  Η παράσταση πραγματοποιείται σε ένα αμφιθέατρο με θέα τον ωκεανό την ώρα της δύσης. Ακολουθεί δείπνο σε ένα όμορφο περιβάλλον Μπαλινέζικου εστιατορίου και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρες 8η : Νούσα Ντούα – Ημέρα ελεύθερη για κολύμπι (Π)

Ελεύθερη ημέρα για ξεκούραση και θαλάσσιες δραστηριότητες. Μπορείτε να επισκεφθείτε την τουριστική πρωτεύουσα του νησιού, Κούτα, με τα άφθονα μπαράκια, τις τοπικές ταβέρνες (βαρούνγκ), τις πολυάριθμες αγορές σε είδη ρουχισμού και όχι μόνο, καθώς και την μεγάλη παραλία – πόλο έλξης για τους απανταχού σέρφερς, τέλος μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε την υπέροχα διαμορφωμένη περιοχή Bali Collection (στην ίδια περιοχή με το ξενοδοχείο σας), γεμάτη καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ ή να παρακολουθήσετε μία μπαλινέζικη παράσταση.

Ημέρα 9η: Νούσα Ντούα-Κούτα-Τάνα Λοτ-Λίμνη Μπερατάν-Ούλουν Ντάνου-Ούμπουντ (Π/Γ)

Κατά την μεταφορά μας θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε την ακτογραμμή με τα πολυάριθμα μικρομάγαζα και μπαράκια της Κούτα, να φωτογραφηθούμε στον εντυπωσιακό ναό Τάνα Λοτ (που αποτελεί μέρος της Μπαλινέζικης μυθολογίας και είναι ένας από τους επτά θαλάσσιους ναούς περιμετρικά του νησιού, για να λατρεύεται ο θεός της θάλασσας και του νερού). Χτισμένος στην κορυφή ενός βράχου στον ωκεανό, παίρνοντας διαφορετικά σχήματα καθημερινά από την παλίρροια, δημιουργεί μία υπέροχη ατμόσφαιρα και ένα σημείο για μοναδικές φωτογραφίες.Επόμενη στάση μας η λίμνη Μπράταν, στην κορυφή ενός οροπεδίου (1.500 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας), γνωστή για τον πλωτό ναό Ούλουν Ντάνου, αφιερωμένο στη θεά Ντάνου (βασίλισσα των νερών, λιμνών και ποταμών). Ο ναός αποτελεί την αντιπροσωπευτικότερη εικόνα του νησιού σε όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς και παράλληλα θεωρείται και ο σημαντικότερος ναός για όσους προσεύχονται για γονιμότητα και ευημερία. Η ηρεμία των νερών καθρεφτίζει περίτεχνα τα τρία ιερά χρώματα: κόκκινο, μαύρο και λευκό (που αντιπροσωπεύουν τους θεούς Σίβα, Μπράχμα και Βισνού), ενώ η λεπτή ομίχλη που υψώνεται από τη λίμνη και αιωρείται στον αέρα, γύρω από το ναό, δίνει μια σουρεαλιστική εμφάνιση και μοναδική ομορφιά!

Ημέρα 10η: Ούμπουντ - Δάσος Μαϊμούδων - Ορυζώνες Τεγαλαλάνγκ - Πηγές νερού Tirta Empoul - Καταρράκτης Tegenungan (Π/Γ)

Η πρωινή εκδρομή μας θα έχει πρώτο σταθμό το 27 στρεμμάτων δάσος με 340 πιθήκους, γνωστούς και ως Μακάκες με μακριά ουρά. Στην γαλήνια ατμόσφαιρα του δάσους πέραν των 4 ομάδων μαϊμούδων, θα βρείτε και δύο ναούς ο ένας εκ των οποίων στεγάζει και την «Αγία Πηγή». Θα συνεχίσουμε με τους διάσημους ορυζώνες Τεγαλαλάνγκ (μέρος του πολιτιστικού τοπίου του Μπαλί και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO), για να θαυμάσουμε το τοπίο των λαξευμένων βουνών, με τα σμαραγδένια πράσινα χωράφια που καλλιεργούνται από ντόπιους αγρότες, ενώ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το ίδιο σύστημα άρδευσης από τον όγδοο αιώνα. (Το σημείο θεωρείται από τους επισκέπτες το ομορφότερο φωτογραφικό σποτ του νησιού). Επόμενη στάση μας θα είναι ο ναός Tirta Empoul, με τις 30 πηγές ιερού νερού που δημιουργήθηκαν από τον θεό Ίντρα για εξαγνισμό και διατήρηση νεότητας. Προετοιμαστείτε και εσείς όπως θέλει η παράδοση, να εξαγνιστείτε από το ιερό νερό!

Ημέρα 11η: Ούμπουντ (ημέρα ελεύθερη) (Π)

Ξεκουραστείτε στο μαγευτικό τοπίο του Ούμπουντ και χαλαρώστε με ένα μασάζ σε κάποιο από τα πολυάριθμα spa της περιοχής. Προαιρετικά, μπορείτε να κάνετε βόλτα πάνω σε ελέφαντες και ράφτινγκ στον διάσημο λευκό ποταμό Αγιούνγκ,… Μία αξέχαστη εμπειρία !

Ημέρα 12η: Ούμπουντ-Κουάλα Λουμπούρ (Ξενάγηση πόλης & Σπήλαια Μπατού) (Π)

Κουάλα Λουμπούρ, η πόλη όπου η σύγχρονη, μοντέρνα αρχιτεκτονική παντρεύεται με τα περίτεχνα παραδοσιακά κτίρια, τα εκθαμβωτικά μουσουλμανικά τεμένη συνδυάζονται με τους κατανυκτικούς βουδιστικούς και ινδουιστικούς ναούς, οι πελώριοι ουρανοξύστες και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία συνδυάζονται άριστα με την απανταχού εντυπωσιακά περιποιημένη βλάστηση και την βαθιά ριζωμένη μαλαισιανή κουλτούρα. Πρωινή άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία της Ανεξαρτησίας, το βασιλικό Παλάτι, τους Κήπους της Λίμνης, το Τζαμί και τις πολύχρωμες συνοικίες (κινέζικη και ινδική). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε τα περίφημα σπήλαια Μπατού, που φιλοξενούν τον πιο σημαντικό Ινδουιστικό ναό της χώρας. Μέσα σε ένα φυσικό ύψωμα από ασβεστόλιθο, τα σπήλαια είναι όμορφα διακοσμημένα από 272 πολύχρωμα μεγάλα σκαλιά και από το τεράστιο χρυσό άγαλμα της θεότητας ειρήνης & πολέμου «Μπουρουγκάν», προστάτης των Ταμίλ. Μετά το τέλος της εκδρομής θα επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο για τη βραδινή πτήση επιστροφής.

Ημέρα 13η: Πτήση επιστροφής Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.
  • Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη. Ρωτήστε μας για τις τιμές.

 

ΤΙΜΕΣ 

20/06  ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ   1.490€
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ    2.070€

28/07  ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ  1.650€
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ   2.230€

05/09 ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 1.590€
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ    2.170€

24/10 ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 1.570€
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ    2.150€

Φόροι   990€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Μέσω Κωνσταντινούπολης σε πτήσεις της Turkish .
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή, 10 πρωινά (Π), 3 Γεύματα (Γ), 1 δείπνο (Δ).
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Ταχύπλοο από Λόμποκ - Μπαλί.
  • Ξεναγός: Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού (από Αθήνα).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.
  • Δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλεια με καλύψεις και για Covid-19.

 

Δεν περιλαμβανονται

  • Αχθοφορικά.
  • Φιλοδωρήματα.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.
  • Τοπικοί δημοτικοί φόροι υπηρεσιών & οικολογικοί φόροι, που πληρώνονται υποχρεωτικά από τους πελάτες μόνο κατά την είσοδο στα ξενοδοχεία (αν αυτό χρειαστεί)
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο
  • Κόστος εισόδου στο Μπαλί € 50 περίπου συμπεριλαμβανομένου του νέου οικολογικού φόρου
  • Έξοδα για PCR tests, αν αυτό κριθεί αναγκαίο (κυρίως σε ανεμβολίαστους)

 

Πτήσεις: Turkish Airlines

Ημ/νίες Διαδρομή Αριθ.Πτήσης Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
20/6, 28/7, 5/9, 24/10 Αθήνα–Κων/πολη TΚ 1846 21:50 23:25
21/6, 29/7, 6/9, 25/10 Κων/λη – Κουάλα Λουμπούρ TΚ   60 1:20 16:50
1/7, 8/8, 16/9, 4/11 Κουάλα Λουμπούρ – Κων/λη TΚ   61 23:05
21:25
04:55*
05:40
2/7, 9/8, 17/9, 5/11 Κων/λη – Αθήνα TΚ 1843 07:30
14:00
09:00
14:30

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα