Skip to main content

Νεπάλ – Μπουτάν | Ιούνιος- Οκτώβριος 2023 Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ από 3490

Αναχωρήσεις: 14/7, 1/8, 8/8, 9/8, 13/8, 25/8, 6/9, 4/10

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, όπου θα φτάσουμε το πρωί της επόμενης ημέρας. Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, που δεν έχει καμία επαφή με θάλασσα. Η κοιλάδα Κατμαντού, παρά το μυστήριο που την περιβάλει ως απομονωμένη μνημειακή περιοχή των Ιμαλαϊων, είναι ένα μεγάλο αστικό συγκρότημα και ένας εμπορικός κόμβος τριών εκατομμυρίων κατοίκων. Ξεκίνησε από την ομώνυμη πόλη, αλλά μέσα στις δεκαετίες κατέλαβε τα γειτονικά προάστια και τώρα περιλαμβάνει όλες τις ιστορικές πόλεις της περιοχής: την Πάταν, Κιρτιπούρ, την Τίμι και Μπακταπούρ.

 

2η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΤΑΡΜΠΑΡ – ΣΒΟΓΙΑΜΠΟΥΝΑΤ

Άφιξη στην πρωτεύουσα του Νεπάλ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

Η μυθική Κοιλάδα της Κατμαντού, είναι το ιστορικό κέντρο του Νεπάλ, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν. Οι τρεις κύριες πόλεις της, η Κατμαντού, η Πατάν και η Μπακταπούρ, έχουν η κάθε μια τους τη δική τους καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική παράδοση, είναι τρία κυριολεκτικά «ζωντανά υπαίθρια μουσεία».

Η πρωτεύουσα του Νεπάλ, η Κατμαντού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1331 μ. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1.500 χλμ. πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγησή μας στην πόλη με την πλατεία Ντάρμπαρ, όπου θα δούμε ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων εκφρασμένους σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Ακολουθούν τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, όπου σήμερα χρησιμοποιούνται για διαφορετικές πολιτικές εκδηλώσεις. Κοντά βρίσκεται και το Κουμάρι Μπαχάλ, το παλάτι-κατοικία της «ζωντανής θεάς» Κουμάρι, θεάς-προστάτιδας των βασιλέων. Ο ναός της θεάς είναι μάλιστα και ένα από τα (πολλά) μνημεία της UNESCO στο Νεπάλ.

Συνεχίζουμε την ξενάγηση στην Κατμαντού, με τον ναό Σουαγιαμπουνάθ, τον ναό των μαϊμούδων, την πιο αινιγματική βουδιστική στούπα της κοιλάδας. Χτισμένη πάνω σε ένα δασωμένο λόφο, το μνημείο αυτό του 5ου αιώνα με τη χρυσή σπείρα στην κορυφή, είναι το ιερότερο συγκρότημα των βουδιστών του βορείου Νεπάλ. Αποτελείται από μια κεντρική κωδωνόσχημη στούπα και αμέτρητα μικρά και μεγάλα ιερά, απ’ όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την εκπληκτική θέα της κοιλάδας της Κατμαντού.

Στη συνέχεια της ημέρας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσουμε την αγορά Ταμέλ πριν την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ: ΠΑΤΑΝ – ΠΑΣΟΥΠΑΤΙ ΝΑΤ – ΣΤΟΥΠΑ ΜΠΟΝΤΑΤ

Πρωινό και συνεχίζουμε την ξενάγηση στην περιοχή. Θα επισκεφθούμε την Πατάν ή Λαλιτπούρ, το δεύτερο μεγαλύτερο κομμάτι του αστικού πάζλ μετά την Κατμαντού, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας. Την ονομάζουν πόλη των εορτών, των αγορών και χειροτεχνιών, αντάξια του ονόματος Λαλιτπούρ που σημαίνει «Πόλη της Ομορφιάς». Παρά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι σεισμοί του 2015, τα μνημεία της έχουν αποκατασταθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. θα δούμε την κεντρική της πλατεία με τα ξύλινα παγοδόσχημα παλάτια και ιερά, καθώς και τους δρόμους με τα μαγαζιά χειροτεχνιών.

Τέλος, θα δούμε τις καύσεις των νεκρών στην όχθη του ποταμού Μαγκμάτι, έξω από τον ινδουιστικό ναό Πασουπάτι Νατ (ή Πασπατινάτ). Η είσοδος στο εσωτερικό του ναού επιτρέπεται μόνο στους Ινδουιστές, ωστόσο μπορούμε εξωτερικά να παρατηρήσουμε το τελετουργικό της καύσης των νεκρών και την ευλάβεια των πιστών, καθώς θεωρείται από τους Νεπαλέζους το ίδιο ιερή με το Βαρανάσι για τους Ινδούς.

Θα δούμε επίσης τη βουδιστική στούπα Μπουντνάτ, εδώ όπου φυλάσσονται τα λείψανα του Βούδα Κασιγιάπ, ένας από τους αρχαιότερους Βούδες. Η στούπα ανακαινίστηκε μόλις το 8ο αιώνα και σε όλη τη διάρκεια των αιώνων αποτελεί σπουδαίο ιερό προσκύνημα για τους Βουδιστές, ιδίως τους Θιβετιανούς πρόσφυγες που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή Μπόουντα μετά την εισβολή των Κινέζων στο Θιβέτ τη δεκαετία του 1950. Είναι ακόμη ένα μνημείο της UNESCO στο Νεπάλ, ιδιαίτερης πολιτισμικής αλλά και αισθητικής αξίας.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: ΝΑΓΚΑΡΚΟΤ – ΤΣΑΝΓΚΟΥ ΝΑΡΑΓΙΑΝ – ΜΠΑΚΤΑΠΟΥΡ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την επίσκεψή μας στο Ναγκαρκότ, γραφικό χωριό που απολαμβάνει εκθαμβωτική θέα στα Ιμαλάια: χτισμένο περίπου στα 2.175 μέτρα βλέπει πολλές από τις υψηλότερες κορυφές των Ιμαλαΐων, όπως τις Σαγκαρνάθα, Μανασλού (8.163 μ.), Γκανές Χιμάλ (7.111 μ.), Λανγκτάνγκ και πολλές άλλες. Η θέα δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια…

Θα δούμε στη συνέχεια τον ινδουιστικό ναό Τσάνγκου Ναραγιάν πριν φτάσουμε στη γειτονική Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, μία από τις τρεις αρχαίες πρωτεύουσες του Νεπάλ. Ως πιο απομακρυσμένη, διατήρησε τον αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα περισσότερο από την Πάταν και την Κατμαντού και είναι πλουσιότερη σε περίτεχνα διακοσμημένα κτίρια και μεσαιωνικά ιερά. Θα δούμε την κεντρική της πλατεία με τα περίτεχνα ξύλινα ιερά, τη Χρυσή Πύλη των βασιλέων, το παλάτι των Μάλα και βεβαίως την αγορά των κεραμικών και των ξύλινων χειροτεχνιών.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – Πτήση για ΠΑΡΟ (ΜΠΟΥΤΑΝ) – ΘΙΜΠΟΥ

Αφήνουμε πίσω μας το Νεπάλ και τη μαγευτική Κατμαντού και φεύγουμε για το Μπουτάν, όπου προσγειωνόμαστε στο διεθνές αεροδρόμιο του Πάρο. Το Μπουτάν είναι μια χώρα βαθιά θρησκευόμενων ανθρώπων, που αρχίζουν με την αυγή και τελειώνουν με τη δύση τις προσφορές στους θεούς. Η νυχτερινή ζωή είναι άγνωστη, το αλκοόλ ημιαπαγορευμένο, οι κάτοικοι διασκεδάζουν με περιπάτους, πικνίκ στην υπέροχη φύση και επισκέψεις στους ναούς. Δείχνουν ευτυχισμένοι και λατρεύουν τον βασιλιά θεό.

Συνεχίζουμε λοιπόν οδικώς για την πρωτεύουσα του Μπουτάν, το Θίμφου ή Θίμπου. Στις διαδρομές μας θα διαπιστώσουμε ότι το Μπουτάν είναι μία από τις πιο κλειστές κοινωνίες της Ασίας, αποτελεί ένα αυθεντικό ζωντανό μουσείο της φύσης και του πολιτισμού, με τους κατοίκους να επιμένουν να ντύνονται με παραδοσιακές φορεσιές και τα βουδιστικά ήθη να επικρατούν σε σχεδόν όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής τους ζωής. Θα κατευθυνθούμε κατά μήκος του ποταμού Πάρο μέχρι το Τσουζόμ, όπου θα στρίψουμε στον ποταμό Θίμπου και θα οδηγηθούμε στην καρδιά της πρωτεύουσας του Μπουτάν. Στη διαδρομή θα κάνουμε μια μικρή στάση στη γέφυρα Tachogang Lhakhang, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω της διασχίζοντας τον ποταμό ή απλά να απολαύσουμε τη θέα από την άκρη του δρόμου. Αν έχουμε χρόνο θα κάνουμε μια εξερευνητική βόλτα στην καρδιά της πόλης. Εκεί θα επισκεφτούμε την ντόπια αγορά με τις χειροτεχνίες, όπου θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε και να αγοράσουμε χειροποίητα υφάσματα και πλεκτά, πίνακες «τάνγκα», μάσκες, κεραμικά, κοσμήματα και απίστευτα αντικείμενα από ντόπιους καλλιτέχνες.

Διανυκτέρευση στα 2,400 μέτρα!

 

6η ημέρα: ΘΙΜΠΟΥ: Ξενάγηση

Η μέρα ξεκινάει με μια εμπεριστατωμένη ξενάγηση στην πόλη. Το Θίμπου είναι η πρωτεύουσα και το κέντρο εμπορίου και θρησκείας στη χώρα, ενώ υπάρχει πληθώρα εστιατορίων, internet café, κέντρων διασκέδασης και εμπορικών κέντρων. Ωστόσο, εξακολουθεί να διατηρεί την πολιτιστική της ταυτότητα, χωρίς να αφήνει τον εκσυγχρονισμό να την αλλοιώσει κάνοντάς τη μοναδική. Το Θίμπου άλλωστε, είναι η μόνη πόλη στον κόσμο χωρίς φανάρια!

Κατά τη διάρκεια της βόλτας μας, θα επισκεφτούμε το Εθνικό Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας, που άνοιξε τον Ιούνιο του 2001 για να γνωρίσουμε από κοντά την παραδοσιακή τέχνη της υφαντικής που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, το γιγαντιαίο άγαλμα του Βούδα Ντορντένμα, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στο πάρκο Kuensel Phodrang και έχει θέα στη νότια είσοδο της κοιλάδας του Θίμπου, την εθνική στούπα (King's Memorial Chorten), που ολοκληρώθηκε το 1974 στη μνήμη του 3ου Βασιλιά του Μπουτάν (θεωρείται ως ο θεμελιωτής του σύγχρονου Μπουτάν) και είναι αφιερωμένο στη Παγκόσμια Ειρήνη αλλά και το Simply Bhutan, που ιδρύθηκε το 2010, ένα ζωντανό μουσείο στο οποίο θα δούμε την παραδοσιακή μπουτανέζικη αρχιτεκτονική. Πολύ ενδιαφέρον έχει η αγορά της πόλης όπου θα βρούμε μικροπωλητές λαχανικών και φρούτων από όλη τη χώρα και είναι ανοιχτή καθημερινά εκτός Τρίτης. Τέλος, θα παρακολουθήσουμε τους πολύ δημοφιλής στην περιοχή αγώνες τοξοβολίας στο στάδιο Τσανγκλιμιτάνγκ. Η τοξοβολία είναι το εθνικό σπορ του Μπουτάν και είναι πραγματικά εκπληκτικό να βλέπεις τους αθλητές να χτυπούν τον στόχο από απόσταση 145 μέτρων! Μετά από μια γεμάτη μέρα θα διανυκτερεύσουμε στο Θίμπου.

 

7η ημέρα: ΘΙΜΠΟΥ – ΠΕΡΑΣΜΑ ΝΤΟΧΟΥ-ΛΑ – ΠΟΥΝΑΚΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Πουνάκα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα σταματήσουμε στο εντυπωσιακό πέρασμα Ντοχού-Λα με τα 108 Χόρτεν και τις σημαίες προσευχής να προσδίδουν στο περιβάλλον μια αίσθηση ηρεμίας και ιερότητας, ενώ με καθαρό ουρανό διακρίνονται τα Ιμαλάια. Επόμενος σταθμός της διαδρομής μας είναι ο βοτανικός κήπος Λαμπέρι, στον οποίο υπάρχει μια τεράστια ποικιλία φυτών, βοτάνων και ζώων, ενώ ζουν εκεί περίπου 220 είδη πτηνών. Μετέπειτα επισκεπτόμαστε το Πουνάκα Ντζόνγκ που χτίστηκε το 1637 και είναι γνωστό ως Παλάτι της Μεγάλης Ευτυχίας, πρόκειται για τη θερινή κατοικία του επικεφαλής του Μπουτάν. Βρίσκεται στο σημείο που συναντιούνται οι ποταμοί Phochu και Mochu. Τέλος, θα κάνουμε μια στάση στη κρεμαστή γέφυρα της Πουνάκα, μια από τις μεγαλύτερες στη χώρα. Τα μικρα χωριά που βρίσκονται στις δυο όχθες προσφέρουν μια αυθεντική ματιά στην καθημερινότητα των κατοίκων του Μπουτάν.

Διανυκτέρευση στα 1350 μέτρα υψόμετρο.

 

8η ημέρα: ΠΟΥΝΑΚΑ – ΠΑΡΟ

Αφήνουμε την Πουνάκα και αναχωρούμε οδικώς για το Πάρο, στα δυτικά της χώρας. Η διαδρομή είναι απλά μαγευτική, καθώς θα μπορέσουμε να απολαύσουμε τα εντυπωσιακά Ιμαλάια με τα μονίμως χιονισμένα βουνά. Θα κάνουμε μια στάση στον ναό Chimi Lhakhang, γνωστό ως ναό της γονιμότητας. Σύμφωνα με τους ντόπιους τα άτεκνα ζευγάρια μπορούν να επισκεφτούν τον ναό και να προσευχηθούν για καλύτερη γονιμότητα. Η πεζοπορία στα υπέροχα χωριά της περιοχής θα σας μαγέψει. Φτάνοντας στο Πάρο, θα επισκεφτούμε το Paro Dzong, ένα εντυπωσιακό μοναστήρι-φρούριο του 17ου αιώνα, που θεωρείται ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της μπουτανέζικης αρχιτεκτονικής. Επισκεπτόμαστε επίσης το εθνικό μουσείο Ta Dzong: σκαρφαλωμένο πάνω από το Πάρο, ήταν παρατηρητήριο που χτίστηκε το 1649 για να προστατεύσει το ανυπεράσπιστο τζονγκ που βρίσκεται κάτω, και ανακαινίστηκε το 1968 για να στεγάσει το Εθνικό Μουσείο. Σήμερα αυτό το μουσείο φιλοξενεί τις καλύτερες συλλογές ιστορικών αντικειμένων όλων των εποχών του Μπουτάν, που αξίζει την προσοχή μας.

Θα έχουμε στη συνέχεια χρόνο για να εξερευνήσουμε την πόλη του Πάρο. Υπάρχουν πολλά αυθεντικά καταστήματα χειροτεχνίας, με παραδοσιακά προϊόντα από το Μπουτάν, παντοπωλεία και καταστήματα εισαγόμενων ενδυμάτων εκτός από πολλά μικρά εστιατόρια τριγύρω. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στο Πάρο, σε υψόμετρο 2.200 μ.

 

9η ημέρα: ΠΑΡΟ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΑΚΤΣΑΝΓΚ (ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΤΙΓΡΗΣ)

Σήμερα θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία, θα επισκεφτούμε το μοναστήρι Τακτσάνγκ, γνωστό και ως Φωλιά της Τίγρης, που είναι ίσως το πιο εμβληματικό και θρησκευτικό μέρος του Μπουτάν, γνωστό σε όλο τον κόσμο. Ο ναός είναι ένα από τα πιο ιερά μέρη στη χώρα και βρίσκεται προσκολλημένος σε έναν τεράστιο και απότομο βράχο 900 μέτρα πάνω από την κοιλάδα του Πάρο. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας η διαδρομή μέχρι την κορυφή διαρκεί περίπου 2 ώρες, κάτι όμως που για τους περισσότερους επισκέπτες χρειάζεται ολόκληρη τη μέρα, για να έχουν άλλωστε και την ευκαιρία να θαυμάσουν την υπέροχη θέα κατά τη διαδρομή από εκεί ψηλά. Η ημέρα μας θα κλείσει με ένα όμορφο δείπνο παρέα με ντόπιους κατοίκους της περιοχής, που θα μας βοηθήσει να μάθουμε περισσότερα για τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής του Μπουτάν. Διανυκτέρευση στο Πάρο.

 

10η ημέρα: ΠΑΡΟ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: παραδοσιακό δείπνο με νεπαλέζικους χορούς

Αναχωρούμε από το Πάρο και πετάμε πίσω στην Κατμαντού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας ενώ το βράδυ μάς περιμένει δείπνο σε νεπαλέζικο εστιατόριο με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – Πτήση Επιστροφής και ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Υπερπλήρεις με μοναδικές εμπειρίες που θα μας μείνουν αξέχαστες, επιστρέφουμε σπίτι μας και σκεφτόμαστε ήδη τον επόμενο προορισμό μας!

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/7/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα-11 ημέρες / 9 νύχτες - Τιμή από 3490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3490 € 890 €
  Twin Room 3490 € 890 €
  Triple Room 3490 € 890 €
  Single Room 4190 € 890 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ  :  30 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα-11 ημέρες / 9 νύχτες - Τιμή από 3490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3490 € 890 €
  Twin Room 3490 € 890 €
  Triple Room 3490 € 890 €
  Single Room 4190 € 890 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ  :  30 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  8/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα-11 ημέρες / 9 νύχτες - Τιμή από 3490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3490 € 890 €
  Twin Room 3490 € 890 €
  Triple Room 3490 € 890 €
  Single Room 4190 € 890 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ  :  30 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  9/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα-11 ημέρες / 9 νύχτες - Τιμή από 3490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3490 € 890 €
  Twin Room 3490 € 890 €
  Triple Room 3490 € 890 €
  Single Room 4190 € 890 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ  :  30 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  13/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα-11 ημέρες / 9 νύχτες - Τιμή από 3490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3490 € 890 €
  Twin Room 3490 € 890 €
  Triple Room 3490 € 890 €
  Single Room 4190 € 890 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ  :  30 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/8/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα-11 ημέρες / 9 νύχτες - Τιμή από 3490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3490 € 890 €
  Twin Room 3490 € 890 €
  Triple Room 3490 € 890 €
  Single Room 4190 € 890 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ  :  30 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  6/9/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα-11 ημέρες / 9 νύχτες - Τιμή από 3490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3490 € 890 €
  Twin Room 3490 € 890 €
  Triple Room 3490 € 890 €
  Single Room 4190 € 890 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ  :  30 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/10/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα-11 ημέρες / 9 νύχτες - Τιμή από 3490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3490 € 890 €
  Twin Room 3490 € 890 €
  Triple Room 3490 € 890 €
  Single Room 4190 € 890 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΝΕΠΑΛ  :  30 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην Κατμαντού (το Soaltee Crowne Plaza 5* DLX) και στο Μπουτάν 4* και 3* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές όπου η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή.
  • Ημιδιατροφή στο Νεπάλ και πλήρης διατροφή στο Μπουτάν.
  • Μετακινήσεις με πούλμαν, μικρά αυτοκίνητα ή τζιπ, όπου κρίνεται απαραίτητο.
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός στην περιοχή των Ιμαλαΐων.
  • Δείπνο με νεπαλέζικους χορούς.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €
  • Βίζα Νεπάλ 30 €  (η βίζα εκδίδεται από τοπικά  και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου).

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1850

14/07/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

15:40

17:10

TK 726

14/07/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

20:20

06:05 (+1)

TK 727

24/07/2023

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

07:30

12:45

TK 1845

24/07/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

18:50

20:15

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από-Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 208

01/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:40

00:05 (+1)

QR 648

02/08/2023

ΝΤΟΧΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

01:35

09:05

QR 653

11/08/2023

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ –  ΝΤΟΧΑ

10:10

12:25

QR 207

11/08/2023

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

14:00

18:40

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από-Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1850

01/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 726

01/08/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

20:20

06:15 (+1)

TK 727

11/08/2023

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

07:45

12:55

TK 1845

11/08/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:05

20:30

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από-Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1850

08/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 726

08/08/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

20:20

06:15 (+1)

TK 727

18/08/2023

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

07:45

12:55

TK 1845

18/08/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:05

20:30

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από-Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 208

09/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:40

00:05 (+1)

QR 648

10/08/2023

ΝΤΟΧΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

01:35

09:05

QR 653

19/08/2023

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ –  ΝΤΟΧΑ

10:10

12:25

QR 207

19/08/2023

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

14:00

18:40

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από-Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 208

13/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:40

00:05 (+1)

QR 648

14/08/2023

ΝΤΟΧΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

01:35

09:05

QR 653

23/08/2023

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ –  ΝΤΟΧΑ

10:10

12:25

QR 207

23/08/2023

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

14:00

18:40

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1850

13/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 726

13/08/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

20:20

06:15 (+1)

TK 727

23/08/2023

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

07:45

12:55

TK 1845

23/08/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:05

20:30

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1850

25/08/2023

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 726

25/08/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

20:20

06:15 (+1)

TK 727

04/09/2023

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ –  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

07:45

12:55

TK 1845

04/09/2023

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:05

20:30

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 208

06/09/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:40

00:05 (+1)

QR 648

07/09/2023

ΝΤΟΧΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

01:35

09:05

QR 653

16/09/2023

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ –  ΝΤΟΧΑ

10:10

12:25

QR 207

16/09/2023

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

14:00

18:40

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημέρα
Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

QR 208

04/10/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:40

00:05 (+1)

QR 648

05/10/2023

ΝΤΟΧΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

01:35

09:05

QR 653

14/10/2023

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ –  ΝΤΟΧΑ

10:10

12:25

QR 207

14/10/2023

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

14:00

18:40