Skip to main content

Εξερεύνηση του κρυμμένου θησαυρού τoυ Νεπάλ με jeep - Φεστιβάλ Tiji | 26.04.2024 Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ από 3490

Αναχώρηση: 26/04

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού, όπου θα φτάσουμε το πρωί της επόμενης ημέρας.

Το Νεπάλ εκτείνεται κατά μήκος της νότιας πλευράς των Ιμαλαΐων και είναι χώρα μεσόγεια, που δεν έχει καμία επαφή με θάλασσα. Η κοιλάδα Κατμαντού, παρά το μυστήριο που την περιβάλει ως απομονωμένη μνημειακή περιοχή των Ιμαλαϊων, είναι ένα μεγάλο αστικό συγκρότημα και ένας εμπορικός κόμβος τριών εκατομμυρίων κατοίκων. Ξεκίνησε από την ομώνυμη πόλη, αλλά μέσα στις δεκαετίες κατέλαβε τα γειτονικά προάστια και τώρα περιλαμβάνει όλες τις ιστορικές πόλεις της περιοχής: την Πάταν, Κιρτιπούρ, την Τίμι και Μπακταπούρ.

 

2η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: Ξενάγηση

Άφιξη στην Κατμαντού. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε την πόλη. Η μυθική Κοιλάδα της Κατμαντού, είναι το ιστορικό κέντρο του Νεπάλ, εκεί όπου βασίλεια άνθισαν και παρήκμασαν, παλάτια και ναοί κτίστηκαν και ξανακτίστηκαν και η Νεπαλέζικη τέχνη και κουλτούρα αναπτύχθηκαν. Οι τρεις κύριες πόλεις της, η Κατμαντού, η Πατάν και η Μπακταπούρ, έχουν η κάθε μια τους τη δική τους καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική παράδοση, είναι τρία κυριολεκτικά «ζωντανά υπαίθρια μουσεία».

Η πρωτεύουσά του Νεπάλ, η Κατμαντού είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1331 μ. Βρίσκεται στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος με το Κάιρο και το Μαϊάμι και είναι περίπου 1.500 χλμ. πιο κοντά στον Ισημερινό από τις Άλπεις. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγησή μας στην πόλη μέσα από τους λιθόστρωτους δρόμους και τα πολύχρωμα παζάρια για να βρεθούμε στο Κουμάρι Μπαχάλ, το παλάτι-κατοικία της «ζωντανής θεάς» Κουμάρι, θεάς-προστάτιδας των βασιλέων. Ο ναός της θεάς είναι μάλιστα και ένα από τα (πολλά) μνημεία της UNESCO στο Νεπάλ. Σε κοντινή απόσταση θα δούμε το παλιό παλάτι καθώς και την πλατεία Ντάρμπαρ, η οποία είναι συνήθως πλημμυρισμένη από κόσμο που επισκέπτεται τους πολλούς ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων εκφρασμένους σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Ανάμεσά τους και ο ναός Kal Bhairav ο οποίος σύμφωνα με το μύθο, βρέθηκε σε έναν ορυζώνα και αργότερα τοποθετήθηκε στην πλατεία από τον βασιλιά Pratap Malla.

Αργότερα θα περάσουμε στο Μπούνταναθ, τη μεγαλύτερη στούπα στο Νεπάλ, η οποία βρίσκεται στα βόρεια περίχωρα της Κατμαντού. Η συγκεκριμένη στούπα είναι περικυκλωμένη από σπίτι και μοναστήρια όπου ζούν οι Ρίνποτς, φωτισμένοι βουδιστές μοναχοί. Η εντυπωσιακά τεράστια αλλά σχετικά απλη στούπα περιστοιχίζεται στη βάση της από ένα δαχτυλίδι με 108 εικόνες του Βούδα και 147 ένθετα που περιέχουν τροχούς προσευχής.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ: Μπακταπούρ – Πατάν

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση στην γύρω περιοχή που συνθέτουν την Κοιλάδα της Κατμαντού. Πρώτη μας στάση θα είναι η γειτονική αρχαία πόλη Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, μία από τις τρεις αρχαίες πρωτεύουσες του Νεπάλ. Ως πιο απομακρυσμένη, διατήρησε τον αρχιτεκτονικό της χαρακτήρα περισσότερο από την Πάταν και την Κατμαντού και είναι πλουσιότερη σε περίτεχνα διακοσμημένα κτίρια και μεσαιωνικά ιερά. Περνώντας μέσα από την Χρυσή Πύλη των βασιλέων θα δούμε την κεντρική της πλατεία με τα περίτεχνα ξύλινα ιερά. Εδώ βρίσκεται η Πύλη των Λιονταριών, αρκετοί σημαντικοί ναοί, το παλάτι των Μάλα με τα 55 παράθυρα καθώς και το άγαλμα του Βασιλιά Μπουπατίντρα Μάλα. Θα περιδιαβούμε τα στενά δρομάκια για να επισκεφτούμε τους ναούς αλλά και την αγορά των κεραμικών όπου θα δούμε τους τεχνίτες να δημιουργούν κεραμικά αριστουργήματα με τα χέρια τους.

Το απόγευμα συνεχίζουμε την ξενάγηση στην περιοχή με την Πατάν ή Λαλιτπούρ, το δεύτερο μεγαλύτερο κομμάτι του αστικού πάζλ μετά την Κατμαντού, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας. Την ονομάζουν πόλη των εορτών, των αγορών και χειροτεχνιών, αντάξια του ονόματος Λαλιτπούρ που σημαίνει «Πόλη της Ομορφιάς». Παρά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι σεισμοί του 2015, τα μνημεία της έχουν αποκατασταθεί σε ικανοποιητικό βαθμό. Μεταξύ άλλων θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό ναό του θεού Κρίσνα που είναι λαξευμένος σε πέτρα, την κεντρική πλατεία καθώς και τον επονομαζώμενο Χρυσό Ναό. Θα περπατήσουμε στην παλιά αγορά της πόλης, όπου πωλούνται σκεύη από ορείχαλκο και χαλκό, ενώ εκεί βρίσκονται και τα εργαστήρια των λιθοτεχνώ, και αγαλματοποιών. Το Πατάν είναι ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα τόσο της Βουδιστικής θρησκείας Νευάρι, όσο και των παραδοσιακών τεχνών και χειροτεχνίας, και διαθέτει συνολικά 136 αυλές και 55 μεγάλους ναούς.

Επιστροφή στη βάση μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΠΟΚΑΡΑ – ΚΑΛΟΠΑΝΙ

Αφήνουμε την Κατμαντού με αρχικό προορισμό το θέρετρο των Ιμαλαΐων, τη γραφική Ποκάρα. Κατευθυνόμαστε προς το αεροδρόμιο για την πτήση που θα μας μεταφέρει στη δυτική πλευρά της χώρας, περνώντας πάνω από τις εντυπωσιακές οροσειρές Langtang, Ganesh Himal και Manaslu με τη θέα από το αεροπλάνο να είναι μοναδική. Κατά την άφιξή μας μπαίνουμε σε οχήμα SUV και κατευθυνόμαστε ακόμα πιο δυτικά μέχρι το Καλοπάνι. Η γεωγραφία της περιοχής έχει ήδη αλλάξει δραματικά, όπως και η θερμοκρασία.

Σε αυτή τη πλευρά της χώρας βλέπουμε υποτροπικά φυτά και δέντρα, και τα σκληρά δεντρά και τα μπαμπού που κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, δίνουν τη θέση τους σε έλατα, πεύκα και κέδρους. Όλα αυτά ντύνουν μοναδικά τις όχθες του φαραγγιού Καλιγαντάκι με τον ποταμό να μαίνεται από κάτω.

Απόψε θα διανυκτερεύσουμε σε lodge βασικών ανέσεων στο Καλοπάνι.

 

5η ημέρα: ΚΑΛΟΠΑΝΙ – ΜΑΡΦΑ

Η καλή μέρα, λένε, από το πρωί φαίνεται, κι αυτό θα το επιβεβαιώσουμε με τον καλύτερο τρόπο, αφού θα ξυπνήσουμε με την μεγαλειώδη θέα της οροσειράς Νταουλαγκίρι, το 7ο ψηλότερο βουνό στον κόσμο, που αγγίζει τα 8.167 μέτρα ύψος. Το βλέμα μας θα χαθεί στη μαγεία της φύσης που απλώνεται μπροστά στα μάτια μας, καθώς εκτός από το Νταουλαγκίρι, το οποίο στα σανσκριτικά σημαίνει ‘εντυπωσιακό βουνό’, θα διακρίνουμε και τις κορυφές των γύρω βουνών. Στα δυτικά το Τουκούτσε και το Τάσι Κανγκ και στα ανατολικά το Αναπούρνα και το Νιλγκίρι, μεταξύ άλλων.

Μετά το πρωινό μας και με αυτή τη μοναδική θέα για συντροφιά μας, θα κατευθυνθούμε οδικώς προς την Μάρφα. Πρόκειται για έναν τυπικό οικισμό της φυλής Θακάλι, γνωστό για τους κήπους γεμάτους με μηλιές από τις οποίες φτιάχνουν το περίφημο κονιάκ της περιοχής. Στη Μάρφα θα έχουμε την ευκαιρία θα περιηγηθούμε μέσα στον οικισμό και να περπατήσουμε στα σοκάκια και τα όμορφα και τακτοποιημένα σπίτια. Εκεί θα επισκεφτούμε και το προσωρινό σπίτι ενός Ιάπωνα εξερευνητή, του Kai Kawaguchi, ο οποίος επισκέφτηκε την απομακρυσμένη αυτή περιοχή περισσότερο από έναν αιώνα πριν.

Τακτοποίηση στο lodge μας και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΡΦΑ – ΓΚAMI

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε πίσω μας τη Μάρφα και αναχωρούμε για το Γκάμι, ένα από τα πιο όμορφα χωριά στο Άνω Μάστανγκ, με πληθυσμό περίπου 300 κατοίκων. Η σημερινή είναι από τις πιο δύσκολες διαδρομές, καθώς θα περάσουμε μερικά περάσματα μεγάλου υψομέτρου μέσα από ελικοειδή δρόμο, όμως αξίζει τον κόπο αφού θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε στάσεις σε μερικά από τα ιδιαίτερα χωριάς της περιοχής.

Πρώτη μας στάση νωρίς το μεσημέρι θα είναι το Θιβετιανής αρχιτεκτονικής χωριό Καγκμπένι, ένα χωριό που απλώνεται στα σύνορα μεταξύ Κάτω και Άνω Μάστανγκ. Το Καγκμπένι έχει την όψη και την αίσθηση του βόρειου γείτονά του και είναι γνωστό ως «Πύλη στο Άνω Μάστανγκ». Από εκεί θα συνεχίσουμε για το Τσαϊλέ, όπου θα θαυμάσουμε τις παλιές υπόσκαφες κατοικίες, οι οποίες βρίσκονται στις απόκρυμνες πλαγιές των βουνών. Θα περάσουμε επίσης από τα χωριά Σαμάρ και Γκιλίνγκ ανεβαίνοντας συνεχώς υψόμετρο για να καταλήξουμε στο πέρασμα Nya La στα 3.950 μέτρα, πριν κατεβούμε στο Γκάμι που βρίσκεται στα 3.600 μέτρα υψόμετρο.

Τακτοποίηση σε lodge στο Γκάμι και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΓΚΑΜΙ: Ξενάγηση

Πρωινό στο lodge και φεύγουμε για να εξερευνήσουμε το Γκάμι, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής. Θα επισκεφτούμε τα εντυπωσιακά Βουδιστικά μοναστήρια, καθώς η πλειονότητα των κατοίκων ασπάζονται τον Βουδισμό. Τα μοναστήρια είναι στολισμένα με περίπλοκες τοιχογραφίες, αγιογραφίες και θάνγκα, που απεικονίζουν τη ζωή του Βούδα και άλλων βουδιστικών θεοτήτων, και αποτελούν σημαντικό τόπο προσκυνήματος, όχι μόνο για τους ντόπιους αλλά και για πιστούς που έρχονται από ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, θα επισκεφτούμε και κοντινούς οικισμούς χαρακτηριστικά δείγματα του Μαστάνγκ και της αρχιτεκτονικής της περιοχής. Οι κάτοικοί τους ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Το χωριό βρίσκεται σε μια ξηρή και άνυδρη περιοχή και οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει ένα μοναδικό σύστημα άρδευσης για να ποτίζουν τις καλλιέργειές τους. Χρησιμοποιούν υπόγεια κανάλια που ονομάζονται «κούλος» για να φέρουν νερό από τα κοντινά ρέματα στα χωράφια τους. Γνωστοί για τη φιλοξενία και τη ζεστασιά τους δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία να περιποιηθούν τους επισκέπτες. Μετά από μια γεμάτη ημέρα εξερεύνησης και ανακάλυψης, επιστροφή στο λοντζ μας για διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΓΚΑΜΙ – ΛΟ ΜΑΝΤΑΝΓΚ

Συνεχίζουμε για το Λο Μαντάνγκ, την πρωτεύουσα του αρχαίου Βασιλείου του Λο, αλλά και του Άνω Μάστανγκ, στα βόρεια του Νεπάλ. Το Άνω Μάστανγκ θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα παραδείγματα θιβετιανού πολιτισμού στον κόσμο. Το ίδιο το Λο Μαντάνγκ βρίσκεται σε ένα απομονωμένο τραχύ οροπέδιο, κρυμμένο πίσω από τους χιονισμένους γίγαντες των Ιμαλαΐων. Παρότι βρίσκεται εντός των συνόρων του Νεπάλ, καταφέρνει να διατηρεί την αυτονομία του ως ένα ανεξάρτητο βασίλειο που έχει τη δική του κουλτούρα, γλώσσα και διοίκηση. Θα γνωρίσουμε την περιοχή και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

9η-12η ημέρα: ΛΟ ΜΑΝΤΑΝΓΚ: Εξερεύνηση & Φεστιβάλ TIJI

Οι επόμενες τέσσερις ημέρες μας θα είναι αφιερωμένες εξολοκήρου στην εξερεύνηση και ανακάλυψη αυτού του μοναδικού μέρους. Θα περιηγηθούμε εντός της περιτειχισμένης πόλης, όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων το βασιλικό παλάτι, πολλά παλιά μοναστήρια γεμάτα ιστορία, θα μάθουμε για τον αρχαίο πολιτισμό του βασιλείου, τη θρησκεία, τη γλώσσα, τις διατροφικές συνήθειες αλλά και τους ενδυματολογικούς κώδικες.

Αποκορύφωμα της επίσκεψής μας θα είναι φυσικά οι εορταστικές εκδηλώσεις για το περίφημο Φεστιβάλ Tiji, το οποίο θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε. «Το κυνήγι των Δαιμόνων» είναι το επίκεντρο του μύθου του Tiji και οι τελετουργίες που θα παρακολουθήσουμε παραπέμπουν στο κυνήγι του!

Ακόμα, θα εκδράμουμε σε γειτονικά χωριά τα οποία βρίσκονται κοντά στα σύνορα με το Θιβέτ, καθώς και στον αρχαίο ιερό Βουδιστικό τόπο Λούρι Γκόμπα με το μοναστήρι που είναι χτισμένο στις πλαγιές απόκρυμνων βράχων και περιλαμβάνει μερικές από τις αρχαιότερες και πιο όμορφες τοιχρογραφίες της περιοχής. Ο εν λόγω τόπος συνδέεται με την αίρεση Νγίνγκμα Καργκιούπα του θιβετιανού Βουδισμού.

Στο σημείο βρίσκεονται και οι μυστηριώδης σπηλιές Ζονγκ. Φτιαγμένες από ανθρώπινο χέρι και σκαλισμένες μέσα στον σκληρό βράχο της ερήμου, διαθέτουν περισσότερα από 40 δωμάτια. Αν και υπάρχουν εικασίες σχετικά με τον σκοπό αυτών των σπηλαίων-κατοικιών, είναι πολύ πιθανό ότι κάποτε κατοικούνταν από ανώτερους βουδιστές μοναχούς για βαθύ διαλογισμό μέχρι το τέλος της ζωής τους. Θρησκευτικά χαρακτικά τοίχων και ανθρώπινα λείψανα έχουν βρεθεί σε μια σειρά από σπηλιές.

Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο εντός του Λο Μαντάνγκ.

 

13η ημέρα: ΛΟ ΜΑΝΤΑΝΓΚ – ΣΑΜΑΡ

Αφήνουμε πίσω μας το Λο Μαντάνγκ και φεύγουε για το Σαμάρ, ένα γραφικό χωριό μεταξύ των βοσκοτόπων του Γιάκ στα 3.400 μέτρα υψόμετρο. Το Σαμάρ είναι ένα πανέμορφο χωριό, ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν την πεζοπορία, καθώς ο καλύτερος τρόπος για να το γνωρίσει κανείς είναι περπατώντας στα στενά χωμάτινα σοκάκια του. Οι άνθρωποι είναι ευγενικοί και καλοσυνάτοι, και εκτός από σπίτια το χωριό είναι διάσπαρτο με αρχαία μοναστήρια.

Διανυκτέρευση σε lodge ή αντίστοιχο κατάλυμα στο Σαμάρ.

 

14η ημέρα: ΣΑΜΑΡ – ΤΖΟΜΣΟΜ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το κεφαλοχώρι Τζόμσομ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Μάστανγκ, στην καρδιά της οροσειράς Αναπούρνα. Αφού τακτοποιηθούμε στο lodge μας, θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στα παζάρια του Τζόμσομ. Το βράδυ θα κοιμηθούμε νωρίς, ώστε το πρωί να πάρουμε την πτήση για Ποκάρα.

Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: ΤΖΟΜΣΟΝ – ΠΟΚΑΡΑ (λίμνη Μπεγκνάς)

Πετώντας στη μέση του μεγαλύτερου φαραγγιού στον κόσμο, νωρίς το πρωί θα επιστρέψουμε στην εντυπωσιακή Ποκάρα, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε αμέσως οδικώς προς την λίμνη Μπεγκνάς. Η απαιτητική διαδρομή στην επαρχία του Μάστανγκ έχει ολοκληρωθεί και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε όλη τη μέρα μπροστά μας για ξεκούραση στην πισίνα του ξενοδοχείου, ή προαιρετικά απολαμβάνοντας κάποιο χαλαρωτικό μασάζ.

Διανυκτέρευση στο ριζόρτ της λίμνης.

 

16η ημέρα: ΠΟΚΑΡΑ: Ξενάγηση

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην πόλη της Ποκάρα. Θα δούμε ένα ξεχωριστό μνημείο της πόλης το Βίντια Βασίνι (Vindhya Vasini), ένα λευκό θολωτό ιερό αφιερωμένο στη θεά Μπαγκαβάτι ή Μητέρα Θεά, που θεωρείται η σύγχρονη ενσάρκωση της θεάς Σάκτι. Ινδουισμός και Βουδισμός μπλέκονται στο Νεπάλ, μιας και το έδαφος του είναι το σταυροδρόμι βορρά και νότου, ινδουιστικής Ινδίας και βουδιστικού Θιβέτ.
Η επόμενη επίσκεψή μας είναι στους καταρράκτες Ντέβι, περισσότερο γνωστοί στους ντόπιους ως Παατάλε Τσάνγκο. Στη γλώσσα τους αυτό σημαίνει «οι καταρράκτες του Κάτω Κόσμου», και μάλλον αυτό περιγράφει πιο γλαφυρά την αίσθηση που δημιουργούν στον επισκέπτη!

Θα κλείσουμε τη μέρα μας με περίπατο στην όχθη της λίμνης Φέουα, που είναι ο κεντρικός υδάτινος όγκος της πόλης. Η λίμνη Φέουα θα μας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσουμε το ειδυλλιακό περιβάλλον με την πυκνή βλάστηση και τις βουνοκορφές να καθρεφτίζονται στα γαλήνια νερά της.
Κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε μια στάση στο εθνοτικό χωριό Γκουρούνγκ, για να γνωρίσουμε τον ντόπιο πλυθησμό και να επισκεφτούμε τοπική φυτεία καφέ.
Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: ΠΟΚΑΡΑ – πτήση για ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Ποκάρα από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα Κατμαντού. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για χαλαρή βόλτα και ψώνια. Το βράδυ θα επισκεφτούμε τοπικό Νεπαλέζικο εστιατόριο, όπου θα απολαύσουμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας συνοδεία σόου με παραδοσιακή μουσική και χωρό. Διανυκτέρευση.

 

18η ημέρα: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – Πτήση επιστροφής

Πολύ νωρίς τα ξημερώματα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/4/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3490€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3490 € 880 €
  Twin Room 3490 € 880 €
  Triple Room 3490 € 880 €
  Single Room 4290 € 880 €

Extras

+ Βίζα Νεπάλ :  33 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Περιλαμβάνονται πτήσεις για Κατμαντού, Ποκάρα και Τζόμσομ
  • Ξενοδοχεία 4* & 5* καθώς και lodge/guest houses (βασικών ανέσεων) σε Μάστανγκ.
  • Ημιδιατροφή στο μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος. Αποχαιρετηστήριο δείπνο το τελευταίο μας βράδυ στο Νεπάλ, με παραδοσιακά φαγητά και σόου με χορούς και μουσική
  • Είσοδο στην απαγορευμένη περιοχή του Άνω Μάστανγκ (Upper Mustang). Για την παραπέρα πορεία μας απαιτείται ειδική άδεια την οποία έχουμε εξασφαλίσει και η οποία δίδεται μόνο σε επιλεγμένες οργανωμένες ομάδες με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, αξίας 550$.
  • Ειδική άδεια για την είσοδό μας στο Annapurna Conservation Area Project (ACAP).
  • Ειδική άδεια Trekkers' Information Management System (TIMS).
  • Μεταφορά από την Κατμαντού στην Ποκάρα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Μεταφορά από την Ποκάρα στο Μάστανγκ και επιστροφή στην Ποκάρα με ειδικά SUV οχήματα 4x4 (έως 5 άτομα ανά όχημα).
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 880€.
  • Βίζα Νεπάλ 33€ (η βίζα εκδίδεται από τοπικά  και χρειάζεται μια έγχρωμη φωτογραφία διαβατηρίου)

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από –  Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΤΚ 1850

26/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:10

ΤΚ 726

26/04/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

20:20

06:05 (+1)

ΤΚ 727

13/05/2024

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

07:35

12:50

ΤΚ 1845

13/05/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

18:50

20:15