Skip to main content

Μεγάλος Γύρος Σρι Λάνκα Τρινκομαλί, 10 ημέρες summer14

Προγραμμα με εμφαση στην Επαρχια και διαμονη στο Τρινκομαλε!

 

Ημέρα 1:  Αθήνα – Κολόμπο Πτήση για το Κολόμπο μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2:  Κολόμπο - Ανουρανταπούρα Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα και μετάβαση οδικώς για την ιστορική Ανουρανταπούρα. Μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας θα επισκεφθούμε το Μιχιντάλε, το Λίκνο του βουδισμού στο νησί. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3:  Ανουρανταπούρα - Τρινκομαλί Σήμερα ετοιμαστείτε για μια εξαιρετική ξενάγηση μια που θα γνωρίσουμε από κοντά τον αρχαιολογικό χώρο της Ανουρανταπούρα που συγκαταλέγεται στα μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Για 1000 περίπου χρόνια η Ανουρανταπούρα ήταν η πρωτεύουσα των Σινγκαλέζων βασιλιάδων που κυριαρχούσαν στη χώρα. Σήμερα μπορείτε να περιδιαβείτε τα ερείπια της αρχαίας πόλης με το περίφημο ιερό δέντρο «Μπό Τρι», ηλικίας 2.200 ετών, τα ερείπια του Brazen Palace, με τις 1,600 κολώνες του, τη πανύψηλη Ruwanveliseya, τη πιο φημισμένη Dagοba, τον καθισμένο Βούδα, σε στάση περισυλλογής και το Isurumuniya, ένας γραφικός «ναός-βράχος» που χρονολογείται από τον 3ο π.Χ. αιώνα και είναι γνωστός για τα όμορφα πέτρινα γλυπτά του. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο όμορφο θέρετρο Τρινκομαλί. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4:  Τρινκομαλί Πρωινή επίσκεψη της πόλης, κατά την οποία θα επισκεφθούμε το Φρούριο Φρέντερικ, το οποίο άλλαξε κατακτητές, αρχίζοντας με τους Πορτογάλους για να συνεχίσουν οι Ολλανδοί, οι Γάλλοι και να έρθουν στο τέλος οι Βρετανοί που του έδωσαν την ονομασία του, προς τιμήν του Δούκα του Γιόρκ το 1803. Θα επισκεφθούμε το Ναό Thirukonesvaram, που λέγεται ότι κτίστηκε από το Βασιλιά Ραβάνα και θεωρείται σαν ένας από τους ιερότερους ναούς των Ινδών Ταμίλ. Μετά την ξενάγηση προαιρετικά θα αναχωρήσουμε με πλοιάριο για να επισκεφθούμε το κοντινό Pigeon Island (Νησί των Περιστεριών), (εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν) έναν παράδεισο, που έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό θαλάσσιο Πάρκο. Επιστροφή στο Τρινκομαλί και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε τις υπέροχες παραλίες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5:  Τρινκομαλί - Μιννερίγια - Χαμπαράνα ή Πολαναρούβα Ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο της Μιννερίγια, όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά τζιπ για να περιηγηθούμε στο Πάρκο, που προσφέρει καταφύγιο σε 24 είδη θηλαστικών: Λεοπαρδάλεις, Ελάφια, αγριογούρουνα, αγριοβούβαλους ,μαϊμούδες, σκαντζόχοιρους, μυρμηγκοφάγους και μαγκούστες και βέβαια τα μεγάλα κοπάδια των ελεφάντων. Τέλος εδώ ενδημούν πληθυσμοί από 160 είδη πουλιών και 25 είδη ερπετών. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Χαμπαράνα ή Πολαναρούβα.

Ημέρα 6:  Χαμπαράνα ή Πολαναρούβα -Σιγκιρίγια - Χαμπαράνα ή Πολαναρούβα Κορυφαίο αξιοθέατο της περιοχής είναι η αρχαία πόλη Πολαναρούβα, που θα επισκεφθούμε. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σρι Λάνκα, με ερείπια της αρχαίας πόλης, των ναών της και του παλατιού. Ιστορικά αναφέρεται στο πρώιμο βασίλειο του νησιού και προστατεύεται από την Ουνέσκο, σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το Βασιλικό Παλάτι, με τα 4 υπέροχα σκαλισμένα στο βράχο αγάλματα του Βούδα, η αίθουσα Ακροάσεων και τα λουτρά, είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα που θα θαυμάσουμε, όπως επίσης και κάποια ερείπια παλαιών Ναών. Το απόγευμα μας περιμένει ο βράχος-φρούριο της Σιγκιρίγια. Στη κορυφή του κάθετου βράχου ύψους 200 μ. βρίσκεται το κάστρο του Κασυάπα, από τον 5ο αιώνα, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Σρι Λάνκα. Στη μέση περίπου της διαδρομής κατά την ανάβασή σας στο βράχο υπάρχουν μέσα σε σπηλιά, οι διάσημες ζωγραφιές με τις γυμνόστηθες γυναίκες της Σιγκιρίγια, από τις ωραιότερες βουδιστικές τοιχογραφίες του νησιού. Απολαύστε τη θέα από τον πρώτο εξώστη ή τολμήστε μια ανάβαση μέχρι εκεί που κάποτε στέκονταν ο θρόνος του κραταιού βασιλιά. Επιστροφή στην Χαμπαράνα ή Πολαναρούβα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7:  Χαμπαράνα ή Πολαναρούβα - Νταμπούλα - Ματάλε - Κάντυ Μετά το πρωινό αφήνουμε ξεκινάμε για το σημερινό μας οδοιπορικό. Πρώτος σταθμός ο υπόσκαφος ναός της Ντάμπουλα. Το μοναστήρι χρονολογείται από τον 1ο π.Χ αιώνα και αποτελείται από πέντε σπήλαια με εξαιρετικές τοιχογραφίες και αγάλματα του Βούδα. Επόμενη στάση το Ματάλε, όπου θα επισκεφθούμε μια φυτεία μπαχαρικών όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα πιο αρωματικά φυτά και μπαχαρικά του πλανήτη και παράλληλα να παρακολουθήσουμε μία μαγειρική επίδειξη. Το απόγευμα ετοιμαστείτε να γνωρίσετε από κοντά την ιερή πόλη του Κάντυ. Κορυφαίο αξιοθέατο της απογευματινής μας ξενάγησης είναι ο Ναός του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Κάντυ.

Ημέρα 8:  Κάντυ (Φυτεία τσαγιού – Περαντένια) Πρωινή αναχώρηση για τη Γκιραγιάμα, όπου θα επισκεφθούμε μία φυτεία και εργοστάσιο τσαγιού. Εδώ θα παρακολουθήσουμε τον τρόπο επεξεργασίας και παρασκευής του και στο τέλος θα γευτούμε το περίφημο «τσάι Κεϋλάνης». Το μεσημέρι, ετοιμαστείτε για κάτι μοναδικό. Οι Βοτανικοί κήποι στη Περαντένια φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών. Απολαύστε μία χαλαρωτική βόλτα στα εξαιρετικά διαμορφωμένα παρτέρια με τα μεθυστικά αρώματα ενώ δεν πρέπει να παραλείψετε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Επιστροφή στο Κάντυ για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 9:  Κάντυ - Πιναβέλα - Κολόμπο Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για την περιοχή της Πιναβέλα, όπου βρίσκεται το Ορφανοτροφείο των Ελεφάντων. Εκεί εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει φροντίδα και περίθαλψη σε εγκαταλελειμμένους και τραυματισμένους ελέφαντες. Το πρωί, την ώρα που τα ζώα παίρνουν το μπάνιο τους στο ποτάμι, το θέαμα είναι μοναδικό. Ελέφαντες όλων των ηλικιών πλατσουρίζουν στα νερά και παίζουν με τα μικρά τους. Αργότερα, αναχώρηση για τη Πρωτεύουσα του νησιού, Κολόμπο. Το απόγευμα θα έχουμε την ξενάγησή μας, κατά την οποία θα επισκεφθούμε την κεντρική περιοχή της πόλης γνωστή με το όνομα «Φρούριο» χτισμένο από τους Πορτογάλους τον 16ο αιώνα. Στη συνέχεια θα δούμε το Εθνικό Μουσείο με θαυμάσιους αρχαιολογικούς θησαυρούς Σινγαλέζικης Τέχνης, θα δούμε το Δημαρχείο, την Πλατεία ανεξαρτησίας, την περιοχή του Σίναμον Γκάρντες και την γραφική αγορά του Πέταχ. Μετά το τέλος της ξενάγησης επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10:  Κολόμπο - Αθήνα Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

    Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): μέσω ενδιάμεσου σταθμού
    Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 4*sup, 5*
    Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά στα ξενοδοχεία
    Μεταφορές
    Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα
    Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
    Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
    Ασφάλεια αστικής ευθύνης
    Ξεναγήσεις και εκδρομές: Πλούσιες ξεναγήσεις σε όλα τα αξιοθέατα
    Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας
    Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
    Ψυχαγωγία: Θέαμα με παραδοσιακούς χορούς και πυροβασία στο Κάντυ

 

Δίκλινο  1190
Μονόκλινο 1630
Φόροι  650