Skip to main content

Βόρεια Ταϊλάνδη- Λάος 11,15 Ημέρες

Βόρεια Ταϊλάνδη- Λάος 11,15 Ημέρες

Τσιάνγκ Μάι - Τσιάνγκ Ράι (Χρυσό Τρίγωνο) - Μπανγκόκ- Λουανγκ Πραπάνγκ- Βιενσιάν

  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΝΓΚΟΚ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ!
  • Επέκταση στο παραδεισένιο νησί Πούκετ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 05/08, 08/08

  • Ένα πρόγραμμα ιδιαίτερο, ξεχωριστό μια και εκτός από την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου ( Τσιάνγκ Μάι και Τσιάνγκ Ράι) περιλαμβάνει και τα υπόλοιπα πολύ ενδιαφέροντα σημεία της Ταϊλάνδης από την Βόρεια περιοχή της χώρας μέχρι την Μπανγκόκ που σε άλλα προγράμματα της αγοράς είτε είναι προαιρετικά είτε δεν πραγματοποιούνται καθόλου.
  • Καθώς και άλλες εντυπωσιακές πτυχές της χώρας που έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε κατά την οδική μας μεταφορά από το Βορρά στην Μπανγκόκ.

Η Ταϊλάνδη, το "Κόσμημα της Ασίας", είναι μια χώρα εξωτική, με πλούσια ιστορία και αμέτρητες φυσικές ομορφιές. Οι λαμπροί Nαοί της, τα επιβλητικά παλάτια της, οι αρχαίες πόλεις της, το τροπικό της κλίμα, οι λευκές αμμουδιές της και τα καταπράσινα βουνά της, την καθιστούν τον πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό της Ασίας. Ζωντάνια, φως, ορχιδέες, ρουμπίνια, πληρωμένοι έρωτες και πάθος για τη θρησκεία, τα κύρια χαρακτηριστικά της. Οι κάτοικοί της συνδυάζουν με θαυμαστή αρμονία τον πολιτισμό τους με τις σύγχρονες δυτικές επιρροές. Είναι εξαιρετικά φιλικοί και ευγενικοί. Το χαμόγελο είναι το χαρακτηριστικό των Ταϊλανδών.

Η Μπανγκόκ, η "Βενετία της Ανατολής", είναι μια κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και σαγηνευτική, χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Mενάμ). Είναι η 4η κατά σειρά πρωτεύουσα της χώρας, μετά από το Σουκοτάι, την Αγιούταγια και το Θόνμπουρι.

Το Χρυσό Τρίγωνο, η περιοχή που σχηματίζεται ανάμεσα στη Βιρμανία, το Λάος και την Ταϊλάνδη, εξακολουθεί να εκπέμπει έναν αέρα περιπέτειας και μυστηρίου. Είναι το τριεθνές σημείο συνάντησης της κρατικής εκδοχής τριών ιστορικών εθνών: των Τάι, των Λάο και των Βιρμανών. Εδώ διαμένουν διάφορες φυλές με δική τους γλώσσα, ενδυμασία, ήθη και έθιμα.

Το Τσιάνγκ Μάι, η πρωτεύουσα του Βορρά, είναι η κυριότερη πόλη της βόρειας Ταϊλάνδης.

Το Πουκέτ με τις λευκές παραλίες, τα υπερμοντέρνα αλλά συνάμα και γραφικά ξενοδοχεία, όραμα τροπικού παραδείσου, υπόσχεται πολλά. Η Πατόνγκ, η πιο διάσημη παραλία του νησιού έχει έντονη νυχτερινή ζωή και είναι το βασίλειο του παζαριού.

Το Βιενσιάν η πρωτεύουσα του Λάος βρίσκεται σε άνοιγμα του ποταμό Μεκόνγκ στη μέση πολλών εύφορων πεδιάδων. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα πόλη με ζωηρές πολύχρωμες αγορές. Η πόλη πέρα από την φυσική ομορφιά, διαθέτει και ιδιαίτερο ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Παγόδες, αρχαίοι ναοί, μοναχοί και ιδιαίτερη βλάστηση συνθέτουν την εικόνα αυτής της πόλης.

Η Λουάνγκ Πραμπάνγκ, πόλη ευνοημένη κυρίως χάρη στον ποταμό Μεκόνγκ, βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο μεταξύ Κίνας, Βιετνάμ, Ταϊλάνδης και της πρωτεύουσας Βιετνιάν. Ο Μεκόνγκ δίνει ζωή στην πόλη, της οποίας οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι είναι παράλληλοι με το ποτάμι, ενώ οι μικρότεροι, που τέμνουν τους μεγαλύτερους, οδηγούν επίσης στις όχθες του ποταμού. Με βαθύ θρησκευτικό συναίσθημα, οι βουδιστές μοναχοί κατοικούν στα 32 από τα 66 τέμπλα της πόλης. Οι δε αγορές της συνθέτουν ένα πραγματικά πολύχρωμο ανθρώπινο μωσαϊκό από τις περίπου 12 διαφορετικές εθνότητες και τις φυλές που ζουν στα κοντινά χωριά και στις γύρω περιοχές.

11ήμερο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ - Αναχ. 05/08

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, τη Μπανγκόκ.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Άφιξη στη Μπανγκόκ ή Κρουνγκ Τεπ, τη "πόλη των Αγγέλων" . Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ (Ξενάγηση)

Ξενάγηση στη πόλη. Η ξενάγηση ξεκινάει με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φθάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με πορσελάνη και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Κτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 m2. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών, και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια κι έγινε παραμύθι από τη Κατμαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του τείχους. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Ελεύθερη ημέρα στην Ασιατική πόλη.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ- ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ- ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ (ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ)-

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση αεροπορικώς για το Τσιάνγκ Μάι και από εκεί αναχώρηση οδικώς για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου στα σύνορα τριών χωρών, Ταϊλάνδης – Βιρμανίας και Λάος. Φθάνουμε στη συνοριακή πόλη της Ταϊλάνδης Μαε Σαϊ με την παραδοσιακή τοπική αγορά. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι την Τσιάνγκ Σαέν, την πρωτεύουσα των πρώτων βορείων βασιλείων. Περιήγηση στη πόλη όπου θα ανέβουμε τα 383 σκαλοπάτια μέχρι τον ναό ‘War Phra Dat Jom Kitti’ στην κορυφή του λόφου, Θα επισκεφθούμε το τοπικό μουσείο και στη συνέχεια επιβίβαση σε βάρκα για μια μικρή περιήγηση στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου στον ποταμό Μεκόνγκ. Μετά το τέλος της εκδρομής ακολουθεί γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ- ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ

Αναχώρηση οδικώς για την πρωτεύουσα του Βορρά το Τσιανγκ Μαϊ. Θα μεταφερθούμε σε μια τοπική φάρμα ελεφάντων για να παρακολουθήσουμε ένα show από τους συμπαθή παχύδερμα. Ακολουθεί μια επίσκεψη στη φάρμα καλλιέργειας Ορχιδεών και εκτροφής πεταλούδων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον ναό του Βάτ Ντόι Σουτέπ. Αυτός ο ναός κατασκευάστηκε το 1383 στη κορυφή του όρους Doi Suthep σε υψόμετρο 1.100 m. Στο κέντρο του ναού βρίσκεται η χρυσή παγόδα που περιέχει ιερά λείψανα του Βούδα. Ο ναός αυτός είναι κέντρο προσκυνήματος πιστών από όλο τον κόσμο. Αφού ανεβούμε στην κορυφή θα απολαύσουμε μια εξαιρετική θέα της πόλης του Chiang Mai και της ευρύτερης περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ έχουμε κανονίσει το περίφημο δείπνο Καντόκε με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς του βορρά της χώρας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ – ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΠΑΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λάος και τη Λουάνγκ Πραπάνγκ. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΠΑΝΓΚ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΚΟΝΓΚ

Η σημερινή μας ημέρα θα αρχίσει με επίσκεψη στο Bατ Ξινγκ Θόνγκ, το συναρπαστικό Τέμπλο της Χρυσής Πόλης. Στη συνέχεια θα επιβιβασθούμε σε παραδοσιακές βάρκες για μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ. Θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο φημισμένα σπήλαια, το Πακ Ου, στο οποίο φιλοξενούνται αγάλματα του Βούδα. Μία ακόμα στάση στο γραφικό χωριό Μπαν Σανγκ Χάι, όπου θα δούμε την παραγωγή του τοπικού ποτού Λάο-Λάο από ρύζι. Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί πικ νικ σε παραδοσιακό εστιατόριο. Το απόγευμα μας περιμένει μια εκπληκτική εμπειρία καθώς θα επισκεφθούμε τους μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες Κουάνγκ Σάι, καθώς επίσης και τον ιερό λόφο Phousi, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης. Δεν θα παραλείψουμε επίσης να επισκεφτούμε το ναό Wat Aham και την πανύψηλη Στούπα Visoun. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΠΑΝΓΚ- ΒΙΕΝΣΙΑΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιενσιάν. Άφιξη και ξενάγηση, Κατά τη διάρκεια της οποίας επισκεπτόμαστε τους ναούς Wat Sisaket και Wat Phra Keow, τη Χρυσή Στούπα και το Μνημείο Νίκης Πατουχάι. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στην Βιενσιάν

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΣΙΑΝ- ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπανγκόκ. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ- ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη.

 

 

 

15θήμερο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ με επέκταση στο Πούκετ- Αναχ. 08/08

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, τη Μπανγκόκ.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ- ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ (ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ)

Άφιξη στη Μπανγκόκ ή Κρουνγκ Τεπ, τη "πόλη των Αγγέλων". Μετά την άφιξή μας θα συνεχίσουμε αεροπορικώς για το Τσιάνγκ Μάι και από εκεί αναχώρηση οδικώς για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου στα σύνορα τριών χωρών, Ταϊλάνδης – Βιρμανίας και Λάος. Φθάνουμε στη συνοριακή πόλη της Ταϊλάνδης Μαε Σαϊ με την παραδοσιακή τοπική αγορά. Συνεχίζουμε οδικώς μέχρι την Τσιάνγκ Σαέν, την πρωτεύουσα των πρώτων βορείων βασιλείων. Περιήγηση στη πόλη όπου θα ανέβουμε τα 383 σκαλοπάτια μέχρι τον ναό ‘War Phra Dat Jom Kitti’ στην κορυφή του λόφου, Θα επισκεφθούμε το τοπικό μουσείο και στη συνέχεια επιβίβαση σε βάρκα για μια μικρή περιήγηση στην περιοχή του Χρυσού Τριγώνου στον ποταμό Μεκόνγκ. Μετά το τέλος της εκδρομής ακολουθεί γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ- ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ

Αναχώρηση οδικώς για την πρωτεύουσα του Βορρά το Τσιανγκ Μαϊ. Θα μεταφερθούμε σε μια τοπική φάρμα ελεφάντων για να παρακολουθήσουμε ένα show από τους συμπαθή παχύδερμα. Ακολουθεί μια επίσκεψη στη φάρμα καλλιέργειας Ορχιδεών και εκτροφής πεταλούδων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον ναό του Βάτ Ντόι Σουτέπ. Αυτός ο ναός κατασκευάστηκε το 1383 στη κορυφή του όρους Doi Suthep σε υψόμετρο 1.100 m. Στο κέντρο του ναού βρίσκεται η χρυσή παγόδα που περιέχει ιερά λείψανα του Βούδα. Ο ναός αυτός είναι κέντρο προσκυνήματος πιστών από όλο τον κόσμο. Αφού ανεβούμε στην κορυφή θα απολαύσουμε μια εξαιρετική θέα της πόλης του Chiang Mai και της ευρύτερης περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ έχουμε κανονίσει το περίφημο δείπνο Καντόκε με τοπικούς παραδοσιακούς χορούς του βορρά της χώρας. Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ – ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΠΑΝΓΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λάος και τη Λουάνγκ Πραπάνγκ. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΠΑΝΓΚ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΚΟΝΓΚ

Η σημερινή μας ημέρα θα αρχίσει με επίσκεψη στο Bατ Ξινγκ Θόνγκ, το συναρπαστικό Τέμπλο της Χρυσής Πόλης. Στη συνέχεια θα επιβιβασθούμε σε παραδοσιακές βάρκες για μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ. Θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο φημισμένα σπήλαια, το Πακ Ου, στο οποίο φιλοξενούνται αγάλματα του Βούδα. Μία ακόμα στάση στο γραφικό χωριό Μπαν Σανγκ Χάι, όπου θα δούμε την παραγωγή του τοπικού ποτού Λάο-Λάο από ρύζι. Το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί πικ νικ σε παραδοσιακό εστιατόριο. Το απόγευμα μας περιμένει μια εκπληκτική εμπειρία καθώς θα επισκεφθούμε τους μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες Κουάνγκ Σάι, καθώς επίσης και τον ιερό λόφο Phousi, απ’ όπου θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης. Δεν θα παραλείψουμε επίσης να επισκεφτούμε το ναό Wat Aham και την πανύψηλη Στούπα Visoun. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΟΥΑΝΓΚ ΠΡΑΠΑΝΓΚ- ΒΙΕΝΣΙΑΝ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιενσιάν. Άφιξη και ξενάγηση, Κατά τη διάρκεια της οποίας επισκεπτόμαστε τους ναούς Wat Sisaket και Wat Phra Keow, τη Χρυσή Στούπα και το Μνημείο Νίκης Πατουχάι. Μεταφορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στην Βιενσιάν

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΕΝΣΙΑΝ- ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπανγκόκ. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ (Ξενάγηση)- ΠΟΥΚΕΤ

Ξενάγηση στη πόλη. Η ξενάγηση ξεκινάει με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φθάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με πορσελάνη και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Κτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 m2. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών, και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια κι έγινε παραμύθι από τη Κατμαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του τείχους. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο και θα πάρουμε την πτήση μας για Πούκετ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

9η-12η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΚΕΤ

Το Πούκετ είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και έχει περίπου το μέγεθος της Σιγκαπούρης και φωλιάζει στα γαλήνια νερά της θάλασσας του Άνταμαν, στις ακτές τις Ταϊλάνδης που βλέπουν στον Ινδικό Ωκεανό, και είναι 867 χλμ. νότια της Μπανγκόκ. Παλιότερα αντλούσε τον πλούτο του από το αλουμίνιο και το καουτσούκ και έχει μια πλούσια και ενδιαφέρουσα ιστορία. Το νησί ήταν μια από τις βασικές εμπορικές διαδρομές μεταξύ Ινδίας και Κίνας και αναφερόταν συχνά στα ναυτικά ημερολόγια των ξένων εμπόρων. Οι Πορτογάλοι, οι Γάλλοι, οι Ολλανδοί και οι Άγγλοι έκαναν εμπόριο με το Πούκετ. Το πιο διάσημο μνημείο του νησιού είναι το άγαλμα των ηρωίδων Thao Thepkasattri και Thao Sisunthon, που συγκέντρωσαν τους νησιώτες το 1785 για να απωθήσουν τους Βιρμανέζους εισβολείς. Το Πούκετ είναι ένα ευλογημένο νησί, με καταπληκτικούς όρμους, κόλπους, αμμώδεις παραλίες στεφανωμένες με φοίνικες, αστραφτερές θάλασσες διάσπαρτες από νησιά και κατοικείται από ειλικρινείς και φιλόξενους ανθρώπους. Προσφέρει εξαιρετική διαμονή και καταπληκτική κουζίνα που βασίζεται στα θαλασσινά. Μια υπέροχη κινεζο-πορτογαλέζικη αρχιτεκτονική των αρχών του 20ου αιώνα διακοσμεί την πόλη του Πούκετ. Το νησί προσφέρει πολλές ευκαιρίες για αθλητισμό και διασκέδαση. Μέσα σε ένα οργιαστικό τροπικό τοπίο, όλα από τα παραπάνω συνδυάζονται ώστε να δημιουργήσουν μια υπέροχη ατμόσφαιρα για πραγματικά αξέχαστες διακοπές. Η γοητεία του Πούκετ είναι οι καταπληκτικές ακτές του. Οι παραλίες έχουν διάφορα σχήματα, με κάτασπρη άμμο και ήρεμα νερά, ενώ υπάρχουν βραχώδη ακρωτήρια που μαστιγώνονται από τα άγρια κύματα. Ημέρες ελεύθερες για να απολαύσετε τον παράδεισο.

13η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΚΕΤ- ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπανγκόκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Ελεύθερη ημέρα για να κάνουμε τα τελευταία μας ψώνια. Διανυκτέρευση.

 

15η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ- ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα.

 

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό πρόγραμμα δίνεται

3 – 5 μέρες πριν την εκάστοτε αναχώρηση

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 28/06 και ταξιδέψτε την περίοδο του Καλοκαιριού απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές , σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές 

 

11ήμερο Πρόγραμμα

1.499 € κατ’ άτομο σε δίκλινο

Διαφορά μονοκλίνου : + 365 € 

15ήμερο Πρόγραμμα με Πούκετ

+ 299 € κατ’ άτομο σε δίκλινο

Διαφορά μονοκλίνου : + 120 € 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

Σημειώσεις

Η παραπάνω τιμή ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 8 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτομο.

Ο αρχηγός της εκδρομής σας συνοδεύει στο βασικό πρόγραμμα όχι στις επεκτάσεις.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* Superior
  • Πρωινό καθημερινά
  • 5 γεύματα συνολικά στην Βόρεια Ταϊλάνδη
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός συνοδός (Ανάλογα την αναχώρηση μπορεί να σας παραλάβει από Ταϊλάνδη)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • ΠΕΡΙΠΟΥ 518 - 570 ευρω Φόροι Αεροδρομίων  ,  επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα , αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 

προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες στις οποίες διοργανώνει ταξίδια, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας) που προσφέρονται δωρεάν στους συμμετέχοντες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.