Skip to main content

Βόρεια Ταϊλάνδη, Μπανγκόκ Πάσχα

Τσιάνγκ Μάι, Τσιάνγκ Ράι (Χρυσό Τρίγωνο), Σουκοτάι, Πιτσανουλόκ, Αγιούταγια, Μπανγκόκ

 

ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΝΓΚΟΚ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ

 Επέκτασεις στα εξωτικά νησιά Πουκέτ ή Σαμούι

Αναχώρηση : 03.05     10,13 Ημέρες

 

Η Ταϊλάνδη, το "Κόσμημα της Ασίας", είναι μια χώρα εξωτική, με πλούσια ιστορία και αμέτρητες φυσικές ομορφιές. Οι λαμπροί Nαοί της, τα επιβλητικά παλάτια της, οι αρχαίες πόλεις της, το τροπικό της κλίμα, οι λευκές αμμουδιές της και τα καταπράσινα βουνά της, την καθιστούν τον πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό της Ασίας. Ζωντάνια, φως, ορχιδέες, ρουμπίνια, πληρωμένοι έρωτες και πάθος για τη θρησκεία, τα κύρια χαρακτηριστικά της. Οι κάτοικοί της συνδυάζουν με θαυμαστή αρμονία τον πολιτισμό τους με τις σύγχρονες δυτικές επιρροές. Είναι εξαιρετικά φιλικοί και ευγενικοί. Το χαμόγελο είναι το χαρακτηριστικό των Ταϊλανδών.

Η Μπανγκόκ, η "Βενετία της Ανατολής", είναι μια κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και σαγηνευτική, χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Mενάμ). Είναι η 4η κατά σειρά πρωτεύουσα της χώρας, μετά από το Σουκοτάι, την Αγιούταγια και το Θόνμπουρι.

Το Χρυσό Τρίγωνο, η περιοχή που σχηματίζεται ανάμεσα στη Βιρμανία, το Λάος και την Ταϊλάνδη, εξακολουθεί να εκπέμπει έναν αέρα περιπέτειας και μυστηρίου. Είναι το τριεθνές σημείο συνάντησης της κρατικής εκδοχής τριών ιστορικών εθνών: των Τάι, των Λάο και των Βιρμανών.

Το Τσιάνγκ Μάι, ηπρωτεύουσα του Βορρά, είναι η κυριότερη πόλη της βόρειας Ταϊλάνδης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, τη Μπανγκόκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η Μπανγκόκ είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Νάμ (Μενάμ) και ονομάζεται "Βενετία της Ανατολής" από τις πολυάριθμες διώρυγες και κανάλια (κλόνγκ) που τη διατέμνουν.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

 

Άφιξη στη Μπανγκόκ ή Κρουνγκ Τεπ, την "πόλη των Αγγέλων". Καλωσόρισμα του τοπικού αντιπροσώπου μας, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ προτείνουμε μια βόλτα στην νυχτερινή αγορά της πόλης, την Πατ Πονγκ. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

 

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φθάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με πορσελάνη και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Κτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 m2. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών, και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια κι έγινε παραμύθι από τη Κατμαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του τείχους. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Βορρά, το Τσιάνγκ Μάι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Περνώντας με τα πόδια τα παλιά τείχη της πόλης στο σημείο της πύλης Τα πέ θα βρεθούμε στην παλιά πόλη όπου θα περιηγηθούμε στους δρόμους της βλέποντας εξωτερικά μερικούς από τους πιο σημαντικούς ναούς της, όπως ο WatPhraSingh, oWatChediLuang και άλλοι. Το βράδυ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το νυχτερινό παζάρι στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ

 

To πρωί θα μεταβούμε σε μια τοπική φάρμα ελεφάντων για να παρακολουθήσουμε ένα show από τα συμπαθή αυτά παχύδερμα. Ακολουθεί επίσκεψη στο σήμα κατατεθέν της πόλης, το ναό Βατ Ντόι Σουτέπ. Αυτός ο ναός κατασκευάστηκε το 1383 στην κορυφή του όρους Doi Suthep σε υψόμετρο 1.100 m. Στο κέντρο του βρίσκεται η χρυσή παγόδα που περιέχει ιερά λείψανα του Βούδα. Ο ναός αυτός αποτελεί κέντρο προσκυνήματος πιστών από όλο τον κόσμο. Αφού ανεβούμε στην κορυφή, θα απολαύσουμε μια εξαιρετική θέα της πόλης του Τσιάνγκ Μάι και της ευρύτερης περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

 

6ηΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ - ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ (ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ)

 

Οδική μεταφορά για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊλάνδης, Βιρμανίας και Λάος. Εκεί θα απολαύσουμε βόλτα με βάρκα στον ποταμό Μεκόνγκ. Στη συνέχεια Θα αναχωρήσουμε για το Τσιάνγκ Ράι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Τσιάνγκ Ραϊ είναιη βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως "η πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο" ή "Τρίγωνο του οπίου". Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η πύλη για τη Νότια Κίνα. Η πόλη Τσιάνγκ Ράι ιδρύθηκε από τον βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του ταϊλανδέζικου βασιλείου των Lanna Thai - του "Βασιλείου του 1.000.000 ορυζώνων", όπως ονομαζόταν. Διαθέτει τους δικούς του χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα που έρχεται από τα γύρω βουνά. Αν κάποιος επισκέπτης κάνει μια πρωινή βόλτα στην πόλη, θα δει τους μοναχούς με τις πορτοκαλοκίτρινες λιτές φορεσιές τους να πλημμυρίζουν τους τόπους λατρείας. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί, με "εξωτική" αρχιτεκτονική, υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ - ΣΟΥΚΟΤΑΪ

 

Πρωινή αναχώρηση για το Σουκοτάι, την πρώτη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, λίκνο του ταϊλανδέζικου πολιτισμού, πυρήνας του πρώτου ανεξάρτητου βασιλείου της χώρας (1238). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε τον πανέμορφο λευκό Ναό WatRongKhun. Άφιξη στο Σουκοτάι και επίσκεψη του ιστορικού πάρκου που περιλαμβάνει τα ερείπια της πόλης η οποία ήταν πρωτεύσα του βασιλείου του Σουκοτάι κατά τον 13ο και 14ο αιώνα. Τα τείχη της πόλης σχημάτιζαν ένα ορθογώνιο 2 km επί 1,6 km, μέσα στο οποίο βρίσκονται τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και 26 ακόμα ναών με μεγαλύτερο τον WatMahadhat. Με το ειδικό τραινάκι θα περιηγηθούμε το χώρο και κάνοντας στάσεις θα ξεναγηθούμε σε μια σειρά μνημείων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΥΚΟΤΑΪ - ΠΙΤΣΑΝΟΥΛΟΚ - ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ

 

Οδική αναχώρηση για το Πιτσανουλόκ, γνωστό ως "πόλη των δύο ποταμών". Το Πιτσανουλόκ είναι μια από τις πιο όμορφες επαρχίες του Βορά. Άφιξη και επίσκεψη στο ναό WatMahadhat. Χτισμένος το 1357 ο ναός Βατ Πρα Μαχαντάτ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στεγάζει μια από τις ομορφότερες εικόνες του Βούδα στην Ταϊλάνδη. Συνεχίζουμε για την Αγιούταγια, παλιά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης από το 1350 ως το 1767. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

 

Πρωινή επίσκεψη στο ιστορικό πάρκο της πόλης με τους ναούς του 14ου – 18ου αιώνα. Ο αρχαιολογικός χώρος, αναγνωρισμένος από το 1981 ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco, καλύπτει ένα εμβαδον 289 εκταρίων με ερείπια από την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1797 από τους Βιρμανούς. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Μπανγκόκ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση 

 

 
 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κάντε την κράτηση σας έως 31/03/13 και ταξιδέψτε την περίοδο του Πάσχα απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως από 150 €  - 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

999 κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 330 €

 

 

 

 

 

 

 

 

                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                    

 Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* Superior
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έλληνας τοπικός αντιπρόσωπος /αρχηγός που μπορεί να σας περιμένει στην Ασία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

  • 540 ΕΥΡΩ Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων

 

 

 

ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ σε ΠΟΥΚΕΤ ή ΣΑΜΟΥΙ

13ήμερο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Δυνατότητα επέκτασης του ανωτέρω βασικού πακέτου στα νησιά Πούκετ ή Σαμούι

 

Στην επέκταση περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια, 3 διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4* sup στο Πούκετ / 4* στο Σαμούι, πρωινό , μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο Πούκετ υπηρεσίες έλληνα αντιπροσώπου

 

Το Πούκετ φωλιάζει στα γαλήνια νερά της θάλασσας του Άνταμαν, στις ακτές τις Ταϊλάνδης που βλέπουν στον Ινδικό Ωκεανό. Με τις λευκές παραλίες, τα υπερμοντέρνα αλλά συνάμα και γραφικά ξενοδοχεία, όραμα τροπικού παραδείσου, υπόσχεται πολλά. Η Πατόνγκ, η πιο διάσημη παραλία του νησιού έχει έντονη νυχτερινή ζωή και είναι το βασίλειο του παζαριού.

 

Το Σαμούι είναι ένα ειδυλλιακό τροπικό νησί και βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης, πίσω από τη νότια χερσόνησο του Πούκετ. Είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ταϊλάνδης, μετά το Πούκετ και το Κο Τσανγκ. Περιβάλλεται από πεντακάθαρη θάλασσα με κάτασπρες αμμουδερές παραλίες γεμάτες από φοινικόδεντρα, ήσυχα νερά, καταπράσινους λόφους και φιλόξενους κατοίκους. Είναι ένας ιδανικός τόπος για ξεκούραση και ευχάριστες διακοπές.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

Πούκετ: + 439 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 160 €

Σαμούι: + 450 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 120 €

 

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.