Skip to main content

Βόρεια Ταϊλάνδη, Μπανγκόκ IAN-ΑΠΡ απο 1.099 €

Τσιάνγκ Μάι, Τσιάνγκ Ράι (Χρυσό Τρίγωνο), Σουκοτάι, Πιτσανουλόκ, Αγιούταγια, Μπανγκόκ

Δυνατότητα επεκτάσης 1 νύχτας με διάσχιση της πυκνής ζούγκλας με φυλές: Κάρον, Λαχού, Άκχα & Γιάο
Δυνατότητα επεκτάσης στα εξωτικά νησιά Πούκετ ή Σαμούι ή στο μαγευτικό Λάος

Αναχωρήσεις: 16.01, 23.01, 30.01, 06.02, 13.02, 20.02, 27.02,06.03, 13.03, 20.03, 27.03, 03.04

Η Ταϊλάνδη, το "Κόσμημα της Ασίας", είναι μια χώρα εξωτική, με πλούσια ιστορία και αμέτρητες φυσικές ομορφιές. Οι λαμπροί Nαοί της, τα επιβλητικά παλάτια της, οι αρχαίες πόλεις της, το τροπικό της κλίμα, οι λευκές αμμουδιές της και τα καταπράσινα βουνά της, την καθιστούν τον πιο ελκυστικό τουριστικό προορισμό της Ασίας. Ζωντάνια, φως, ορχιδέες, ρουμπίνια, πληρωμένοι έρωτες και πάθος για τη θρησκεία, τα κύρια χαρακτηριστικά της. Οι κάτοικοί της συνδυάζουν με θαυμαστή αρμονία τον πολιτισμό τους με τις σύγχρονες δυτικές επιρροές. Είναι εξαιρετικά φιλικοί και ευγενικοί. Το χαμόγελο είναι το χαρακτηριστικό των Ταϊλανδών.

Η Μπανγκόκ, η "Βενετία της Ανατολής", είναι μια κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και σαγηνευτική, χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Mενάμ). Είναι η 4η κατά σειρά πρωτεύουσα της χώρας, μετά από το Σουκοτάι, την Αγιούταγια και το Θόνμπουρι.

Το Χρυσό Τρίγωνο, η περιοχή που σχηματίζεται ανάμεσα στη Βιρμανία, το Λάος και την Ταϊλάνδη, εξακολουθεί να εκπέμπει έναν αέρα περιπέτειας και μυστηρίου. Είναι το τριεθνές σημείο συνάντησης της κρατικής εκδοχής τριών ιστορικών εθνών: των Τάι, των Λάο και των Βιρμανών. Το Τσιάνγκ Μάι, η πρωτεύουσα του Βορρά, είναι η κυριότερη πόλη της βόρειας Ταϊλάνδης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, τη Μπανγκόκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η Μπανγκόκ είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Νάμ (Μενάμ) και ονομάζεται "Βενετία της Ανατολής" από τις πολυάριθμες διώρυγες και κανάλια (κλόνγκ) που τη διατέμνουν.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ

Άφιξη στη Μπανγκόκ και επιβίβαση στην πτήση με προορισμό την πρωτεύουσα του Βορρά, το Τσιάνγκ Μάι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απογευματινή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Περνώντας με τα πόδια τα παλιά της τείχη στο σημείο της πύλης Τα Πέ, θα βρεθούμε στην Παλιά Πόλη όπου θα περιηγηθούμε στους δρόμους της βλέποντας εξωτερικά μερικούς από τους πιο σημαντικούς ναούς της, όπως τον WatPhraSingh, τον WatChediLuangκ.ά. Το βράδυ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το περίφημο νυχτερινό παζάρι στο κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ - ΜΠΑΝ ΤΟΝΓΚ ΛΟΥΑΝΓΚ (ΦΥΛΕΣ), SHOWEΛΕΦΑΝΤΩΝ

Σήμερα τo πρωί θα μεταβούμε στο κοντινό Μπάν Τόνγκ Λουάνγκ. Πρόκειται για μία περιοχή η οποία από το 2005 προστατεύεται από τις τοπικές αρχές σε μια προσπάθεια να διασωθεί η πολιτιστική κληρονομιά των ορεσίβιων φυλών του βορρά. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μέλη των φυλών Κάρεν, Λαχού, Γιάο ή Μιέν και Παλόνγκ, κάθε μια με τις δικές της φορεσιές και χειροτεχνήματα, αλλά και τις ιδιαίτερες παραδόσεις και έθιμά τους. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για μία τοπική φάρμα ελεφάντων, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα show από τα συμπαθή αυτά παχύδερμα. Ακολουθεί επίσκεψη στο σήμα κατατεθέν της πόλης, το ναό Βατ Ντόι Σουτέπ. Ο ναός αυτός κατασκευάστηκε το 1383 στην κορυφή του όρους Doi Suthep σε υψόμετρο 1.100 m. Στο κέντρο του βρίσκεται η χρυσή παγόδα που περιέχει ιερά λείψανα του Βούδα. Ο ναός αυτός αποτελεί κέντρο προσκυνήματος πιστών από όλο τον κόσμο. Αφού ανεβούμε στην κορυφή, θα απολαύσουμε μια εξαιρετική θέα της πόλης του Τσιάνγκ Μάι και της ευρύτερης περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4ηΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ - ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ (ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ)

Οδική μεταφορά για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊλάνδης, Βιρμανίας και Λάος. Εκεί θα απολαύσουμε βόλτα με βάρκα στον ποταμό Μεκόνγκ. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Τσιάνγκ Ράι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Τσιάνγκ Ραϊ είναι η βορειότερη επαρχία της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως η πύλη προς το Χρυσό Τρίγωνο ή "Τρίγωνο του Οπίου". Η περιοχή είναι επίσης γνωστή και ως η πύλη για τη Νότια Κίνα. Η πόλη Τσιάνγκ Ράι ιδρύθηκε από τον βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Διαθέτει τους δικούς του χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα που έρχεται από τα γύρω βουνά. Αν κάποιος επισκέπτης κάνει μια πρωινή βόλτα στην πόλη, θα δει τους μοναχούς με τις πορτοκαλοκίτρινες λιτές φορεσιές τους να πλημμυρίζουν τους τόπους λατρείας. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί με "εξωτική" αρχιτεκτονική υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές.

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ - ΣΟΥΚΟΤΑΪ

Πρωινή αναχώρηση για το Σουκοτάι, την πρώτη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, λίκνο του ταϊλανδέζικου πολιτισμού, πυρήνας του πρώτου ανεξάρτητου βασιλείου της χώρας (1238). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε τον σύγχρονο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, λευκό Ναό WatRongKhun που σχεδιάστηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη ChalermchaiKositpipat το 1997. Άφιξη στο Σουκοτάι και επίσκεψη του ιστορικού πάρκου με τα ερείπια της πόλης, η οποία ήταν πρωτεύσα του βασιλείου του Σουκοτάι κατά τον 13ο και 14ο αιώνα. Τα τείχη της σχημάτιζαν ένα ορθογώνιο 2 km επί 1,6 km, μέσα στο οποίο βρίσκονται τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και 26 ακόμα ναών με μεγαλύτερο τον WatMahadhat. Με το ειδικό τραινάκι θα περιηγηθούμε στο χώρο και κάνοντας επιλεγμένες στάσεις θα ξεναγηθούμε σε μια σειρά μνημείων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΥΚΟΤΑΪ - ΠΙΤΣΑΝΟΥΛΟΚ - ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ

Οδική αναχώρηση για το Πιτσανουλόκ, γνωστό ως "πόλη των δύο ποταμών". Το Πιτσανουλόκ είναι μια από τις πιο όμορφες επαρχίες του Βορά. Άφιξη και επίσκεψη στο ναό WatMahadhat. Χτισμένος το 1357, ο ναός Βατ Πρα Μαχαντάτ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στεγάζει μια από τις ομορφότερες εικόνες του Βούδα στην Ταϊλάνδη. Συνεχίζουμε για την Αγιούταγια, παλιά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης από το 1350 ως το 1767. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Πρωινή επίσκεψη στο ιστορικό πάρκο της πόλης με τους ναούς του 14ου – 18ου αιώνα. Ο αρχαιολογικός χώρος, αναγνωρισμένος από το 1981 ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco, καλύπτει ένα εμβαδον 289 εκταρίων με ερείπια από την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1797 από τους Βιρμανούς. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και τις τρεις στούπες του Βατ Πχρα Σι Σανπφέτ που θα μας εντυπωσιάσουν. Στη συνέχεια θα δούμε το μνημείο Βατ Μαχατχάτ, όπου το κεφάλι του Βούδα βρίσκεται σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυάριθμες ρίζες ενός δέντρου και το Βατ Πανανγκ Τσονγκ με τον μεγαλύτερο καθιστό Βούδα. Μετά την ξενάγησή μας θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Μπανγκόκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φθάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Κτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 m2. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια κι έγινε παραμύθι από την Κατμαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για το Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί και την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή Ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η - 10η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Ελεύθερες ημέρες στη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης για να απολαύσετε εκδρομές και ψώνια ή να συμμετάσχετε σε κάποια προαιρετική εκδρομή, όπως τη μεγάλη πλωτή αγορά ή τη γέφυρα του ποταμού Κβάι.

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

1.099 € κατ’ άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονοκλίνου: +310 €

Σημαντική Παρατήρηση

Η παραπάνω τιμή ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων.

Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και για 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται.

Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτομο

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* Superior
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων

Δυνατότητα επεκτάσης 1 νύχτας με διάσχιση της πυκνής ζούγκλας
με φυλές: Κάρον, Λαχού, Άκχα & Γιάο

 1η - 4ηΗΜΕΡΑ: Όπως το παραπάνω πρόγραμμα

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ – ΦΥΛΕΣ ΚΑΡΕΝ, ΛΑΧΟΥ, ΑΚΧΑ, ΓΙΑΟ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για μία όμορφη και σχετικά «ξεκούραστη» περιπέτεια. Επιβιβαζόμαστε στο Τσιάνγκ Ράι σε ένα μακρύ τοπικό πλοιάριο, και πλέουμε στον ποταμό Κοκ, μέχρι να φτάσουμε στο χωριό που κατοικεί η φυλή Κάρεν. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να γνωρίσουμε από κοντά τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις αλλά και την καθημερινότητα της φυλής Κάρεν, με το ιδιαίτερο συνήθειο των γυναικών της φυλής, που τοποθετούν χρυσούς κρίκους κυρίως στο λαιμό για να μακρύνει. (από εκεί έχουν λάβει και την ονομασία «Γυναίκες καμηλοπαρδάλεις». Επίσης θα δούμε με τη ευχέρεια οι άντρες της φυλής κουμαντάρουν ελέφαντες! Αφού έρθουμε σε επαφή και γνωρίσουμε αυτά τα τεράστια αλλά κατά τα άλλα καλοκάγαθα ζώα, θα ανέβουμε στις πλάτες τους για ένα δίωρο οδοιπορικό μέσα στη πυκνή και αυθεντική ζούγκλα της Ταϊλάνδης και θα καταλήξουμε στο χωριό της φυλής Λαχού. Εκεί θα γνωρίσουμε την ιδιαίτερη τεχνοτροπία που χρησιμοποιούν οι ιθαγενείς για να χτίσουν τα σπίτια τους. Μέσα από ένα μαγικό μονοπάτι που διαπερνά ένα άλλο σημείο της ζούγκλας και που θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πολλά τοπικά είδη χλωρίδας και πανίδας, θα φτάσουμε στο χωριό της φυλής Άκχα. Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής θα συναντήσουμε και άλλο χωρίό της φυλής Άκχα αλλά και ένα χωριό της φυλής των Γιάο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ - ΣΟΥΚΟΤΑΪ

Πρωινή αναχώρηση για το Σουκοτάι, την πρώτη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, λίκνο του ταϊλανδέζικου πολιτισμού, πυρήνας του πρώτου ανεξάρτητου βασιλείου της χώρας (1238). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε τον σύγχρονο, αμφιλεγόμενης αισθητικής, λευκό Ναό WatRongKhun που σχεδιάστηκε από τον διάσημο καλλιτέχνη ChalermchaiKositpipat το 1997. Άφιξη στο Σουκοτάι και επίσκεψη του ιστορικού πάρκου με τα ερείπια της πόλης, η οποία ήταν πρωτεύσα του βασιλείου του Σουκοτάι κατά τον 13ο και 14ο αιώνα. Τα τείχη της σχημάτιζαν ένα ορθογώνιο 2 km επί 1,6 km, μέσα στο οποίο βρίσκονται τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και 26 ακόμα ναών με μεγαλύτερο τον WatMahadhat. Με το ειδικό τραινάκι θα περιηγηθούμε στο χώρο και κάνοντας επιλεγμένες στάσεις θα ξεναγηθούμε σε μια σειρά μνημείων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΟΥΚΟΤΑΪ - ΠΙΤΣΑΝΟΥΛΟΚ - ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ

Οδική αναχώρηση για το Πιτσανουλόκ, γνωστό ως "πόλη των δύο ποταμών". Το Πιτσανουλόκ είναι μια από τις πιο όμορφες επαρχίες του Βορά. Άφιξη και επίσκεψη στο ναό WatMahadhat. Χτισμένος το 1357, ο ναός Βατ Πρα Μαχαντάτ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και στεγάζει μια από τις ομορφότερες εικόνες του Βούδα στην Ταϊλάνδη. Συνεχίζουμε για την Αγιούταγια, παλιά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης από το 1350 ως το 1767. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Πρωινή επίσκεψη στο ιστορικό πάρκο της πόλης με τους ναούς του 14ου – 18ου αιώνα. Ο αρχαιολογικός χώρος, αναγνωρισμένος από το 1981 ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco, καλύπτει ένα εμβαδον 289 εκταρίων με ερείπια από την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1797 από τους Βιρμανούς. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και τις τρεις στούπες του Βατ Πχρα Σι Σανπφέτ που θα μας εντυπωσιάσουν. Στη συνέχεια θα δούμε το μνημείο Βατ Μαχατχάτ, όπου το κεφάλι του Βούδα βρίσκεται σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυάριθμες ρίζες ενός δέντρου και το Βατ Πανανγκ Τσονγκ με τον μεγαλύτερο καθιστό Βούδα. Μετά την ξενάγησή μας θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Μπανγκόκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φθάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Κτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 m2. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια κι έγινε παραμύθι από την Κατμαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για το Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί και την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή Ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

10η - 11η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Ελεύθερες ημέρες στη πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης για να απολαύσετε εκδρομές και ψώνια ή να συμμετάσχετε σε κάποια προαιρετική εκδρομή, όπως τη μεγάλη πλωτή αγορά ή τη γέφυρα του ποταμού Κβάι.

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ - ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ

  1.299 € κατ’ άτομο σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου: +340 €

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΙΔΙΚΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σημαντική Παρατήρηση

Η παραπάνω επέκταση πραγματοποιείται ακόμα και για 2 άτομα χωρίς τη συνοδεία αρχηγού

Απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 5 ατόμων για την συνοδεία αρχηγού.

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 4* Superior
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο

    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων

ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ σε ΠΟΥΚΕΤ ή ΣΑΜΟΥΙ

15ήμερο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δυνατότητα επέκτασης του ανωτέρω βασικού πακέτου στα νησιά Πούκετ ή Σαμούι

Στην επέκταση περιλαμβάνονται

Αεροπορικά εισιτήρια, 4 διαν/σεις σε ξενοδοχεία 4* & 4* sup, πρωινό, μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

Στο Πούκετ: Υπηρεσίες Έλληνα Αντιπροσώπου

Στο Σαμούι: Υπηρεσίες τοπικού Αγγλόφωνου Αντιπροσώπου

Το Πούκετ φωλιάζει στα γαλήνια νερά της θάλασσας του Άνταμαν, στις ακτές τις Ταϊλάνδης που βλέπουν στον Ινδικό Ωκεανό. Με τις λευκές παραλίες, τα υπερμοντέρνα αλλά συνάμα και γραφικά ξενοδοχεία, όραμα τροπικού παραδείσου, υπόσχεται πολλά. Η Πατόνγκ, η πιο διάσημη παραλία του νησιού έχει έντονη νυχτερινή ζωή και είναι το βασίλειο του παζαριού.

Το Σαμούι είναι ένα ειδυλλιακό τροπικό νησί και βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης, πίσω από τη νότια χερσόνησο του Πούκετ. Είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί της Ταϊλάνδης, μετά το Πούκετ και το Κο Τσανγκ. Περιβάλλεται από πεντακάθαρη θάλασσα με κάτασπρες αμμουδερές παραλίες γεμάτες από φοινικόδεντρα, ήσυχα νερά, καταπράσινους λόφους και φιλόξενους κατοίκους. Είναι ένας ιδανικός τόπος για ξεκούραση και ευχάριστες διακοπές.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

Πούκετ

+ 571 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

Μονόκλινο + 270 €

Σαμούι

+ 495 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

Μονόκλινο + 200 €

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΛΑΟΣ

Ακολουθώντας το Μεκόνγκ

15ήμερο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δυνατότητα επέκτασης του ανωτέρω βασικού πακέτου στο Λάος

Μια ενδιαφέρουσα εκδρομή σν πλω μέσω του Μεκόνγκ και στη συνέχεια οδικά στην μαγική παλιά πρωτεύουσα του Λάος, Λουάνγκ Πραάνγκ που έχει μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο

1η ως 10η ημέρα : Ως ανωτέρω πρόγραμμα με αντίστροφη φορά ξεκινώντας από Μπανγκόκ και τελειώνοντας στο Τσιανγκ Ράι.

11η HMEPA: ΤΣΙΑΝΓΚ ΡΑΪ - ΧΟΥΕ ΣΕΪ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΜΕΚΟΝΓΚ - ΠΑΚ ΜΠΕΝΓΚ

Σήμερα θα διασχίσουμε οδικώς τα σύνορα Ταϊλάνδης περνώντας στο παρθένο έδαφος του Λάος. Από το Τσιενγκ Κόνγκ θα περάσουμε με βάρκα απέναντι στο Χούε Σάι. Θα μεταφερθούμε στην αποβάθρα και θα επιβιβαστούμε στο ποταμόπλοιο με το οποίο θα ταξιδέψουμε στον ποταμό Μεκόνγκ. Η ενδιαφέρουσα αυτή διαδρομή θα μας δώσει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μοναδικές στιγμές της ζωής των μειονοτικών φυλών που ζουν στις όχθες του ποταμού. Πριν το ηλιοβασίλεμα θα φθάσουμε στο Πακμπένγκ και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η HMEPA: ΠΑΚΜΠΕΝΓΚ - ΛOYANΓK ΠPAΠANΓK

Σήμερα το πρωί θα αρχίσουμε την πλεύση στον ποταμό Μεκόνγκ με τελικό προορισμό την παλιά πρωτεύουσα του Λάος, τη Λουάνγκ Πραπάνγκ. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μας, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο φημισμένα σπήλαια στο Πακ Ου, το οποίο φιλοξενεί 1.000 περίπου αγάλματα του Βούδα σε διάφορα μεγέθη, καθώς και το γραφικό χωριό Μπαν Σανγκ Χάι, όπου θα δούμε την παραγωγή του τοπικού ποτού Λάο-Λάο από ρύζι. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στη Λουάνγκ Πραπάνγκ, μια ήσυχη πόλη στα βόρεια του Λάος, σε ένα πολύ όμορφο σημείο ανάμεσα στη συμβολή των ποταμών Khan και Μekong, περικυκλωμένη από πανύψηλα βουνά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Οι φιλόξενοι και φιλήσυχοι άνθρωποι του Λάος θα μας υποδεχτούν με τελετή Μπάτσι, κατά την οποία θα λάβετε ευχές για καλοτυχία, όπως συνηθίζουν να κάνουν ως καλωσόρισμα. Διανυκτέρευση.

13η HMEPA: ΛOYANΓK ΠPAΠANΓK

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με την πόλη, που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και θεωρείται μια από τις πιο παραδοσιακές και καλοδιατηρημένες πόλεις της Νοτιοανατολικής Ασίας. Η πόλη ξεχωρίζει για τους πολλούς ιστορικούς της ναούς τους κυριότερους των οποίων θα επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας και συγκεκριμένα τους WatSeneWatXiengThong. Συνεχίζουμε με μια εκδρομή στον καταρράκτη Κουάνγκσι και κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά φυλές της περιοχή. Επιστροφή στην πόλη και η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί στον ιερό λόφο Που Σί, όπου θα θαυμάσουμε την ιερή επίχρυση στούπα καθώς και μια μοναδική, πανοραμική θέα της πόλης και του Μεκόνγκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

14η HMEPA: ΛOYANΓK ΠPAΠANΓK – ΠΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Μπανγκόκ, απ΄οπου θα πάρουμε τη βραδινή πτήση για Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η HMEPA: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ

+ 680 €κατ’ άτομο στο δίκλινο

Μονόκλινο + 190 €