Skip to main content

Γκρουπ Κούβα κάθε Παρασκευή μέχρι και τον Αύγουστο

C u b a

Αβάνα  - Ξενάγηση πόλης - Γουαμά-Σάντα Κλάρα -Σιενφουέγος-Τρινιδάδ-Βαραδέρο

Αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή 09 ημέρες / 07 διανυκτερεύσεις

Αναχωρήσεις 20/07,27/07, 04/08, 12/08 10 ημέρες / 08 διανυκτερεύσεις

 

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΑΒΑΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση για την Αβάνα μέσω ευρωπαϊκού σταθμού.

Μετά την παραλαβή των αποσκευών σας στο αεροδρόμιο της Αβάνας, θα σας συναντήσει η αντιπρόσωπος μας στην Κούβα και θα σας συνοδεύσει μέχρι το ξενοδοχείο σας.

2η ημέρα : ΑΒΑΝΑ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχωρούμε για τη μεστή και κατατοπιστική ξενάγηση μας στην πιο όμορφη πόλη του νησιού. Θα ξεκινήσουμε από την Πλατεία της Επανάστασης με τη διάσημη τεράστια προσωπογραφία του Τσε. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, θα διασχίσουμε τη "σύγχρονη" συνοικία του Βεδάδο και, προχωρώντας κατά μήκος της περίφημης παραλιακής λεωφόρου Malecón, θα καταλήξουμε στο Καπιτώλιο, πιστό αντίγραφο αυτού στην Ουάσινγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών. Η περιήγηση μας αλλάζει ρυθμό και μπαίνουμε στην Habana Vieja ή Παλιά Αβάνα, πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και προστατευόμενη από την UNESCO από το 1982, η οποία φιλοξενεί μερικά από τα ωραιότερα αποικιακά κτίρια στην καραϊβική. Θα ξεκινήσουμε από το μουσείο του ρουμιού, θα περάσουμε στη μοναδική ελληνική ορθόδοξη εκκλησία της Καραϊβικής τον Άγιο Νικόλαο, και στη συνέχεια περπατώντας θα επισκεφθούμε την Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασσίζης (Plaza de San Francisco de Asís) και την Πλατεία των Όπλων (Plaza de Armas). Θα σταματήσουμε να δούμε την εντυπωσιακή Μικρογραφία της Παλιάς Αβάνας (Maqueta de La Habana Vieja) και τέλος θα συνεχίσουμε προς την Καθεδρική Πλατεία ή Plaza de la Catedral, τον «ναΐσκο» Templete και το Castillo de La Fuerza Real. Θα τελειώσουμε τη βόλτα μας με επίσκεψη στο πειρατικό φρούριο Ελ Μόρο, σε θέση περιωπής στην είσοδο του λιμανιού και με μαγευτική θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας. Το βράδυ σας προαιρετικό δείπνο a la carte σε ένα από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια της Αβάνας με θέα στην παλιά πόλη (κόστος 16 € ),

 

3η ημέρα : ΑΒΑΝΑ- ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΒΙΝΙΑΛΕΣ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την μαγευτική κοιλάδα Βινιάλες (Viñales) στη δυτικότερη επαρχία της Κούβας, το Πινάρ δελ Ρίο (Pinar del Río), όπου καλλιεργούνται τα καπνά για τα καλύτερα πούρα στον κόσμο. Η βόλτα μας στην κοιλάδα του Βινιάλες θα σας μείνει αξέχαστη: πράσινοι βελούδινοι λοφίσκοι, γνωστοί με το όνομα mogotes (μογκότες) που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο, ξεπηδούν από την κοιλάδα, κατάφυτοι και σχεδόν απόκοσμοι... πανύψηλα φοινικόδεντρα, καταρράκτες και υπόγειες σπηλιές με ποτάμια συμπληρώνουν το μαγευτικό τοπίο. Επίσκεψη στην τεράστια Τοιχογραφία της Προϊστορίας (Mural de la Prehistoria) και στη Σπηλιά Του Ινδιάνου (Cueva del Indio) για να διασχίσουμε με μικρή βάρκα το υπόγειο ποτάμι της. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστρέφοντας στην Αβάνα, θα κάνουμε μια στάση στο παρατηρητήριο Λος Χασμίνες (Los Jazmines) με τη μαγευτική θέα σε ολόκληρη την κοιλάδα του Βινιάλες. Επιστροφή στην Αβάνα και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο .

4η -5η ημέρα: ΑΒΑΝΑ

Ημέρες ελεύθερες για να περπατήσετε στην παλιά πόλη με τα στενά δρομάκια , τα παραδοσιακά κτίρια και τις υπαίθριες αγορές. Έτσι κι αλλιώς η πόλη απαλλαγμένη από το κυκλοφοριακό πρόβλημα των μεγαλουπόλεων είναι ιδανική για να την περπατήσετε ήσυχα και να επισκεφθείτε τα μουσεία της. Στα ιστορικά μπαράκια μπορείτε να δοκιμάσετε τα διάσημα κοκτέιλ Daquiri και Mojito και να διασκεδάσετε στους ρυθμούς της salsa, του mambo και του tsa tsa. Ο έμπειρος συνοδός του γραφείου μας θα σας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την περιπλάνησή σας στην πόλη η για προαιρετικές εκδρομές. ). Για το βράδυ μπορείτε να συμμετέχετε στο προαιρετικό δείπνο στο Υποβρύχιο Εστιατόριο του Εθνικού Ενυδρείου παρακολουθώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα με δελφίνια(κόστος 16€ ) 

 

6η ημέρα: ΑΒΑΝΑ-ΓΟΥΑΜΑ-ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ -ΣΙΕNΦΟΥΕΓΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για συναρπαστική μίνι κρουαζιέρα με ταχύπλοο σκάφος στη Λίμνη του Θησαυρού (Isla del Tesoro) στο Γκουαμά (Guamá), τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Κούβας, στην καρδιά της οποίας βρίσκεται μια αναπαράσταση Ινδιάνικου χωριού με τα σπίτια να είναι χτισμένα πάνω στη λίμνη και να συνδέονται με την όχθη με ξύλινα μονοπάτια-γέφυρες. Η αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Ταΐνο και 32 γλυπτά με αναπαραστάσεις από τις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής τους ταξιδεύουν τους επισκέπτες εκατοντάδες έτη πίσω στο χρόνο. Στο «Λα Μπόκα», την είσοδο των καναλιών που οδηγούν στη λίμνη, βρίσκεται η «Φάρμα Αναπαραγωγής Κροκοδείλων» όπου τα ζώα αυτά, σημαντικό κομμάτι της άγριας πανίδας της Κούβας, προστατεύονται στο φυσικό τους περιβάλλον από το ανεξέλεγκτο κυνήγι. Αναχώρηση για τη Σάντα Κλάρα, πόλη που σχετίστηκε άμεσα με τον μεγάλο επαναστάτη σύμβολο Τσε Γκεβάρα. Επίσκεψη στο Μαυσωλείο και Μουσείο του Τσε και στο Πάρκο Λεόνσιο Βιντάλ, και τέλος αναχώρηση για το Σιενφουέγος, πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους άποικους και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Πανοραμική ξενάγηση στην πόλη, άφιξη στο ξενοδοχείο σας και τακτοποίηση στα δωμάτια σας. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

7η ημέρα: ΣΙΕNΦΟΥΕΓΟΣ-TΡINIΔΑΔ-ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Πρωινό. Αναχώρηση για το γραφικό Τρινιδάδ, πόλη που ίδρυσαν οι Ισπανοί στις αρχές του 16ου αιώνα, ανακηρυγμένο ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO το 1986. Θα περιπλανηθούμε στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια του με τα χαρακτηριστικά σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τις λουλουδιασμένες εσωτερικές αυλές τους. Επίσκεψη στην κεντρική πλατεία περιστοιχισμένη από αποικιακά κτίρια, στο «Ρομαντικό Μουσείο» και στο παραδοσιακό καφενείο La Canchánchara, όπου θα απολαύσουμε το τοπικό ποτό από ρούμι, μέλι και λεμόνι που έδιναν οι αποικιοκράτες στους σκλάβους για να πάρουν δυνάμεις. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη μαγευτική παραλία του Βαραδέρο (Varadero). Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

8η ημέρα: ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Μέρα ελεύθερη για να χαρούμε τη θάλασσα και να χαλαρώσουμε στην βελούδινη παραλία . Παράλληλα θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις all inclusive υπηρεσίες του ξενοδοχείου που εκτός από πρωινό γεύμα και δείπνο περιλαμβάνονται ποτά, αναψυκτικά σνάκς και θεματικά εστιατόρια καθημερινά.

 

9η - 10η ημέρα: ΒΑΡΑΔΕΡΟ- ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΒΑΝΑΣ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και γεύμα. Αργότερα οδική μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αβάνας για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα την 10η ημέρα.

 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΑΒΑΝΑ NACIONAL 5*

ΒΑΡΑΔΕΡΟ IBEROSTAR LAGUNA AZUL 5*

ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ JAGUA 4*

ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

Κάθε Παρασκευή 9 μέρες

1.199 €

250 €

20/07,27/07, 04/08, 12/08 10 μέρες

1.479 €

280 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση από Αθήνα
  • 4 ή 5 διανυκτερεύσεις στην Αβάνα στο ξενοδοχείο NACIONAL 5* με πρωινό.
  • 1 διανυκτέρευση στο Σιενφουέγος σε ξενοδοχείο JAGUA 4* με ημιδιατροφή..
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο σε ξενοδοχείο IBEROSTAR LAGUNA AZUL 5* All Inclusive.
  • Πρωινό και 6 (έξι ) κύρια γεύματα-δείπνα συνολικά
  • Έλληνας/ αρχηγός συνοδός στην Κούβα( θα σας περιμένει στην Αβάνα και δεν παραμένει μαζί σας κατά τη διάρκεια των ελεύθερων ημερών, στην Αβάνα και στο Βαραδέρο) 
  • Όλες τις ξεναγήσεις, μεταφορές όπως αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια ταξιδιού Αστικής ευθύνης

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Έκδοση βίζας 22 € , Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα , Yποχρεωτική ασφάλεια για την Κούβα 15 €
  • Φόρους αεροδρομίων Ελλάδας 495 € περίπου και Κούβας 25 CUC (πληρωτέα στην Αβάνα)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Oι φόροι αεροδρομίων ενδέχεται να αλλάξουν και το τελικό ποσό δίνεται με την έκδοση των εισιτηρίων.

Στο 9ημερο πρόγραμμα αφαιρείται μία ελεύθερη ημέρα από την Αβάνα ( 4 διανυκτερεύσεις )