Skip to main content

Κούβα Γουατεμάλα Ονδούρα Μεξικό στις Γιορτές!

Πανόραμα Κούβας -
Πολιτισμός Μάγιας (Τικάλ)

17 Ημέρες

Αναχώρηση : 23.12.2012

Η Κούβα, "Το Μαργαριτάρι της Καραϊβικής", δεν είναι ένα ακόμη νησί. Μια μοναδική γοητεία αναβλύζει από κάθε γωνιά της. Ο ερωτισμός ξεχειλίζει. Η ζωντάνια της εκφράζεται στην εξωτική μουσική και της χορούς της. Η Κούβα δεν είναι μόνο Κομμουνισμός και Πούρα.

Η Γουατεμάλα είναι μια μαγευτική χώρα στο έδαφος της οποίας αναπτύχθηκαν οι πολιτισμοί των Μάγιας και των Ολμέκων. Μια χώρα με συγκλονιστικούς αρχαιολογικούς χώρους, αποικιακές πόλεις, παραδοσιακά χωριά, ηφαιστειογενείς λίμνες και υπέροχα τοπία.

Η Κόστα Ρίκα είναι μια χώρα ευλογημένη, με πλούσια βλάστηση, νερά, θαυμάσια τοπία που δημιούργησε η φύση. Πόλεις αποικιακές με ιδιαίτερο χαρακτήρα και χρώμα, λαός φιλόξενος, ζεστός, όμορφος. Ένας κόσμος μαγευτικός που θα σας τραβήξει με τη δραματική ομορφιά του, με τα φλογερά τραγούδια του και τις μουσικές του, με τις καυτερές γεύσεις του…

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΑΒΑΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ’30 ΚΑΙ ΤΟΥ ’50 – ΠΟΤΟ ΣΕ ΜΠΑΡΑΚΙ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ)

Η Αβάνα ιδρύθηκε το 1515. Χωρίζεται σε 3 τμήματα: το ιστορικό, το αποικιακό και το σύγχρονο. Η παλιά Αβάνα, η οποία υπήρξε περιτριγυρισμένη από τείχη, κρίθηκε από την Unesco τόπος παγκόσμιας κληρονομιάς. Και παρόλο που αυτό αποτελεί από μόνο του πόλο έλξης για την πόλη, η πρωτεύουσα της Κούβας συγκεντρώνει προκλήσεις ικανές να σας σαγηνεύσουν. Σίγουρα είναι καρφωμένα στο μυαλό μας τα λόγια του Χέμινγουεϊ, ότι "σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν ταξιδέψω, η Αβάνα θα΄ ναι πάντα μέσα στην καρδιά μου".

Είναι η ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, τα αμερικάνικα αυτοκίνητα του ’50, τα αποικιακά κτίρια, το άρωμα των ανθρώπων που σε κάνουν να μην χορταίνεις αυτήν την πόλη. Η Αβάνα είναι η ερωμένη του χρόνου και της μνήμης, κι ας μην έχει χρήματα να φροντίσει τον εαυτό της, να ανακαινίσει τα μνημεία της, τα νεοκλασικά της και τις εκκλησίες της. Ξεκινάμε διασχίζοντας την παραλιακή λεωφόρο Μαλεκόν απ’ όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο του Άραβα που δεσπόζει στην είσοδο του λιμανιού της Αβάνας δίπλα στο φρούριο Λα Καμπάνια. Φθάνοντας έξω από το ιστορικό κέντρο θα επισκεφθούμε το Μουσείο της HAVANA CLUB, το γνωστό σε όλους ΡΟΥΜΙ, όπου θα μάθουμε όλη την ιστορία της παραγωγής του από το ζαχαροκάλαμο μέχρι και το τελικό στάδιο της εμφιάλωσής του σε μπουκάλια. Στο παραδοσιακό BAR του μουσείου θα δοκιμάσουμε άφθονες γεύσεις σε σφηνάκια από τις καλύτερες ποικιλίες ρούμι!! Συνεχίζουμε με την Πλατεία των Όπλων, το Κάστρο Real Fuerza, – το παλαιότερο της Κούβας – και καταλήγουμε στον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Centro Habana, όπου δεσπόζει το Καπιτώλιο στο οποίο στεγάζεται το 3ο μεγαλύτερο σε μέγεθος άγαλμα του κόσμου (εάν το Καπιτώλιο είναι κλειστό για ανακαίνιση θα δούμε εναλλακτικά το Μουσείο Capitano Henerale), την Πλατεία της Επανάστασης με το άγαλμα του Χοσέ Μαρτί, εδώ όπου ο Φιντέλ Κάστρο εκφωνεί τους λόγους του και το Πανεπιστήμιο της Αβάνας. Τέλος θα περάσουμε από το πάρκο Κοπέλια με το ξακουστό παγωτό που πρέπει οπωσδήποτε να γευθείτε. Σήμερα σας επιφυλάσσει μια εντυπωσιακή βόλτα με τα χαρακτηριστικά αυτοκίνητα της Κούβας του ΄30 και του ΄50 καθώς μεταφερόμαστε σε τοπικό εστιατόριο της Αβάνας. Διαλέγουμε τον τρόπο αυτό μεταφοράς για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα της Κούβας του μεσοπολέμου. Το ίδιο βράδυ παίρνουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ (ΒΙΝΙΑΛΕΣ – ΠΙΝΑΡ ΝΤΕΛ ΡΙΟ)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε για την επαρχία του Πινάρ Ντελ Ρίο, την κατεξοχήν καπνοπαραγωγό περιοχή της Κούβας. Η κοιλάδα του Βινιάλες, το ομορφότερο ίσως τοπίο στην Κούβα με τους μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς και την οργιώδη βλάστηση που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς της UNESCO θα σας εντυπωσιάσει τόσο όσο και ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ντόπιων, αφού το ρολόι φαίνεται να έχει σταματήσει σε περασμένες, πιο ξένοιαστες δεκαετίες. Θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο πούρων προκειμένου να δούμε τον τρόπο παραγωγής του διασημότερου εξαγώγιμου προϊόντος της περιοχής, το σπήλαιο του Ινδιάνου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα, ενώ το παραδοσιακό γεύμα αυθεντικής κουβανικής κουζίνας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε την επίσκεψη σε μια από τις αυθεντικότερες επαρχίες της Κούβας. Επιστροφή στην Αβάνα και το υπόλοιπο απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε την πρωτεύουσα της Κούβας.

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ - ΓΚΟΥΑΜΑ - ΦΑΡΜΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ - ΣΙΕΝ ΦΟΥΕΓΚΟΣ - ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Μετά από ένα χορταστικό πρωινό θα κατευθυνθούμε οδικώς προς τα νοτιοανατολικά, με προορισμό την αποικιακή πόλη Σιενφουέγκος. Πρώτος μας σταθμός είναι η περιοχή Γκουαμά. Σίγουρα η περιοχή αυτή θα ελκύσει όλους όσους τους συγκινεί η φύση, μια και αυτή η γωνιά της Καραϊβικής είναι ένα τεράστιο Εθνικό πάρκο με τροπικά δάση και τη μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη του νησιού. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να επισκεφθούμε το κέντρο εκτροφής κροκόδειλων που βρίσκεται στο Γκουαμά. Μετά την εξερεύνησή μας στην περιοχή, συνεχίζουμε για την πόλη CIENFUEGOS. Με την άφιξή μας θα κάνουμε μια πανοραμική περιήγηση στην πόλη, η οποία ιδρύθηκε πριν 150 χρόνια από Γάλλους καλλιεργητές ζαχαροκάλαμου και είναι αντιπροσωπευτική του Γαλλικού χρώματος στην Κούβα. Λόγω του σχηματισμού του κόλπου στον οποίο βρίσκεται, αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή καταφύγιο για τους εξερευνητές και τυχοδιώκτες της Καραϊβικής. Ο τέλειος σχηματισμός των δρόμων της σε συνδυασμό με αποικιακά κτίρια που είναι πραγματικά στολίδια, αναδύουν το άρωμα ενός κοσμοπολίτικου αέρα. Από τα κυριότερα μνημεία είναι ένα αντίγραφο του Παρθενώνα που βρίσκεται στο κοιμητήριο της πόλης, η πλατεία των Όπλων και ο Καθεδρικός Ναός. Στον ελεύθερο χρόνο που θα έχετε στην πανέμορφη αυτή πόλη δροσιστείτε απολαμβάνοντας ένα MOHITO ή ένα DAQUIRI σε κάποιο από τα παραδοσιακά μπαρ της κεντρικής πλατείας. Αν αγαπάτε το παγωτό, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις φρούτων και σοκολάτας δίπλα από το θέατρο TOMAS TERRY. Συνεχίζουμε για την πόλη Τρινιδάδ, μια από τις πρώτες κωμοπόλεις που ίδρυσαν οι Ισπανοί στις αρχές του 16ου αιώνα.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

(ανάλογα με την αναχώρηση, η διανυκτέρευση του Τρινιδάδ μπορεί να μεταφερθεί στο Σιενφουέγκος)

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΝΙΔΑΔ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ – ΚΑΡΔΕΝΑΣ – ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Ξεκινάμε την ξενάγηση της ίσως πιο αυθεντικής πόλης της Κούβας, που διατηρεί άθικτο τον αποικιακό της χαρακτήρα, με τους πλακόστρωτους δρόμους, τις κεραμιδένιες σκεπές και τις εσωτερικές αυλές. Δικαιωματικά ονομάζεται "η πόλη όπου σταμάτησε ο χρόνος", μια και όλα έχουν μείνει όπως ήταν πριν από 4 αιώνες. Η Ουνέσκο την έχει περιλάβει στον κατάλογο των πόλεων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα περπατήσουμε στην παλιά ιστορική περιοχή της με την κεντρική πλατεία, το Ρομαντικό Μουσείο και θα επισκεφθούμε το PALACIO CANTERO (δημοτικό μουσείο). Στη Canchachara, ένα τοπικό pub, γευθείτε μια γουλιά από το ομώνυμο ποτό φτιαγμένο από μέλι, λεμόνι και ρούμι. Σίγουρα θα σας αναζωογονήσει, αφού οι άποικοι συνήθιζαν να το δίνουν στους σκλάβους για να αντέξουν τη σκληρή δουλειά στις φυτείες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σάντα Κλάρα που το όνομά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Τσε Γκεβάρα. Εδώ βρίσκεται το Μαυσωλείο του Τσε και των συντρόφων του καθώς και το άγαλμά του. Με την άφιξή μας θα δούμε το σημείο όπου ο Τσε ανατίναξε το τραίνο του Μπατίστα. Είναι σίγουρα το καλύτερο μέρος για να μας μιλήσει ο αρχηγός μας για την επανάσταση και να μας διηγηθεί όλη την πρόσφατη ιστορία της Κούβας. Συνεχίζουμε για το Βαραδέρο μέσω CARDENAS, την αποικιακή πόλη με σύμβολο το ποδήλατο, εκεί όπου γεννήθηκε το φημισμένο ρούμι HAVANA CLUB και καταλήγουμε στον τροπικό Βορρά, στο πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της χώρας, που όλοι συμφωνούν πως έχει την πιο όμορφη παραλία της Καραϊβικής. Η 20 χιλιομέτρων αυτή παραλία σε συνδυασμό με την άσπρη, λεπτή άμμο και τα τυρκουάζ ζεστά νερά κάνουν πραγματικά το Βαραδέρο μοναδικό. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Ελεύθερη ημέρα στο Βαραδέρο. Απολαύστε τον ήλιο, την θάλασσα και εξερευνήστε τους μοναδικούς κοραλλιογενείς ύφαλους!

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΔΕΡΟ – ΑΒΑΝΑ – ΠΑΛΕΝΚΕ

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Αβάνα από όπου θα επιβιβαστούμε σε πτήση για την Βιλλαχερμόζα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη και αναχώρηση με το πούλμαν για το Παλένκε. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΛΕΝΚΕ - ΦΛΟΡΕΣ

Αναχωρούμε σήμερα για τη βόρεια επαρχία της χώρας και συγκεκριμένα για τη γραφική πόλη Φλόρες με την πανέμορφη λίμνη Πετέν να την αγκαλιάζει νωχελικά. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΟΡΕΣ (ΤΙΚΑΛ)

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε, μέσω μιας καταπράσινης διαδρομής στο Τικάλ, που είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς του κόσμου, παλιά πρωτεύουσα των Μάγιας. Η μαγεία δεν τελειώνει ποτέ σε ένα τέτοιο ταξίδι! Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην περιοχή αυτή δύο πράγματα θα μας συγκλονίσουν. Πρώτον, ότι ο αρχαιολογικός χώρος είναι κυριολεκτικά κρυμμένος από μια πολύ πυκνή ζούγκλα, όμοια της οποίας δύσκολα συναντάμε. Περπατάμε αρκετή ώρα μέσα σ΄ αυτήν μέχρι να φτάσουμε στην κεντρική πλατεία του αρχαιολογικού χώρου. Δεύτερον, η εικόνα των πυραμίδων έτσι όπως είναι διατεταγμένες. Στη διαδρομή προς την κεντρική πλατεία βρίσκονται πολλά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, που οι Γουατεμαλέζοι και κυρίως η Ουνέσκο προφυλάσσουν και συντηρούν πολύ σχολαστικά. Είναι τόσο έντονη και εντυπωσιακή η ημέρα μας στη ζούγκλα, που θα μας μείνει για πολλά χρόνια χαραγμένη στο μυαλό μας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τον έχει συνεπάρει ο αρχαιολογικός αυτός χώρος. Ακόμα και όσοι επιμένουν ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι αρχαιολογικοί χώροι, η όλη περιοχή θα τους παρασύρει και σίγουρα θα αλλάξουν την άποψή τους αυτή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

ΟΔΙΚΗ ΔΙΑΣΧΙΣΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΟΥΓΚΛΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΕΝ

10η ΗΜΕΡΑ: ΦΛΟΡΕΣ –ΡΙΟ ΝΤΟΥΛΤΣΕ – ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ – ΡΙΟ ΧΟΝΤΟ

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας θα ζήσουμε μία εκπληκτική εμπειρία. Θα μπούμε στα άδυτα της Γουατεμάλας - κάτι που δεν περιλαμβάνεται συνήθως στα προγράμματα των ελληνικών ταξιδιωτικών γραφείων - και θα διασχίσουμε κυριολεκτικά τη Γουατεμάλα, για να δούμε ομορφιά τοπίων και ζούγκλες που οι Έλληνες ταξιδιώτες δεν έχουν εύκολα την ευκαιρία να απολαύσουν! Φθάνουμε στο Ριο Ντούλτσε, που βρίσκεται στη λίμνη Ιζαμπάν. Με βάρκα οδηγούμαστε στην περιοχή Λίβινγκστον. Το Λίβινγκστον κατοικείται από Μαύρους Γουατεμαλέζους που μιλούν Ισπανικά ή μουσικά Αγγλικά, μένουν σε ξύλινα σπιτάκια που είναι βαμμένα σε έντονα χρώματα και ζουν από την αλιεία. Οι κάτοικοι της περιοχής, γνωστοί ως Γκαριφούνα, είναι Αφρικανοί, που οι πρόγονοί τους είχαν έρθει εδώ σαν σκλάβοι. Έτσι, αναμεμιγμένοι με τους Ινδιάνους της Καραϊβικής και με τους Μάγια, έχουν αναπτύξει έναν ενδιαφέροντα πολιτισμό για τον οποίο θα σας μιλήσει ο αρχηγός μας. Στην παραλία αυτή της Καραϊβικής νιώθουμε αποκομμένοι από την πραγματικότητα τόσο λόγω του πρωτόγονου περιβάλλοντος όσο του γεγονότος ότι για να φύγουμε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε βάρκα για το Πουέρτο Μπαρίος! Οδική αναχώρηση για το Ρίο Χόντο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΡΙΟ ΧΟΝΤΟ – ΚΟΠΑΝ- ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Κοπάν που είναι κτισμένος στις όχθες του ποταμού Κοπάν. Ήταν πόλη των Μάγιας από τον 9ο αιώνα και είναι χαρακτηριστική του πολιτισμού τους. Αξέχαστη θα μας μείνει η Ακρόπολη με τις πυραμίδες, η κεντρική πλατεία, οι ναοί και οι κατοικίες τους. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε για την πόλη της Γουατεμάλας . Άφιξη και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

12η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ – ΤΣΙΤΣΙΚΑΣΤΕΝΑΝΓΚΟ - ΑΤΤΙΤΛΑΝ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ινδιάνικο χωριό Τσιτσικαστενάγκο με την πανέμορφη εκκλησία του Σαν Τόμας και την εξαιρετική Ινδιανική αγορά μια από τις πιο διάσημες της Μεσοαμερικής. Συνεχίζουμε για την ομορφότερη λίμνη της γης, υπό το άγρυπνο βλέμμα των ηφαιστείων που την περιτριγυρίζουν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΤΤΙΤΛΑΝ– ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ

Η λίμνη Αττιτλάν θεωρείται η ομορφότερη λίμνη της γης, υπό το άγρυπνο βλέμμα των ηφαιστείων που την περιτριγυρίζουν. Μια βαρκάδα θα μας φέρει σε επαφή με το εκπληκτικό περιβάλλον και θα μας οδηγήσει στο μεγαλύτερο και το πιο εντυπωσιακό από τα 13 χωριά των Ινδιάνων με τις χαρακτηριστικές τους στολές που περιτριγυρίζουν τη λίμνη, το Σαντιάγκο. Επίσκεψη της αποικιακής εκκλησίας και χρόνος για να αγοράσετε παραδοσιακά υφαντά. Στη συνέχεια θα φτάσουμε οδικώς στην πόλη Αντίγκουα. Άφιξη και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

14η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ

Ελεύθερη ημέρα στην πανέμορφη πόλη της Αντίγκουα. Περπατήστε στα γραφικά στενάκια με την αποικιοκρατική αρχιτεκτονική και το αυθεντικό χρώμα κεντρικής Αμερικής.

15η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ- ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

Η Αντίγκουα θεωρείται ως η πιο όμορφη πόλη της Γουατεμάλας, η οποία προστατεύεται από την Ουνέσκο και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας. Τα σπίτια με τα πολλά χρώματα, κόκκινα, πράσινα, κίτρινα, σε καθαρά τοπικό στυλ, δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στο τοπίο. Οι άνθρωποι είναι πραγματικοί Ινδιάνοι Μάγιας. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, το Πανεπιστήμιο Σαν Κάρλος, τη Βασιλική Πλατεία, το μοναστήρι του Τάγματος των Καπουτσίνων καθώς και χώρους όπου οι ντόπιοι υφαίνουν τα ξακουστά τους υφαντά. Νοιώθετε γύρω σας τον αέρα άλλων εποχών και τον χαμένο ρομαντισμό, που δυστυχώς σε ελάχιστα πλέον μέρη του κόσμου συναντά κανείς. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης της Γουατεμάλας και πτήση για Μαδρίτη.

16η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ

Άφιξη μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. (με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας)

17η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Καθώς το Καπιτώλιο είναι κλειστό για ανακαίνιση θα δούμε εναλλακτικά το Μουσείο Capitano Henerale

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Το τελικό πρόγραμμα,  που μπορεί να έχει και αντίστροφη φορά ή αλλαγή της σειράς των ημερών δίνεται 4 – 7 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κάντε την κράτηση σας έως 09.11 και ταξιδέψτε την περίοδο των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές  σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις.

Ωφεληθείτε έτσι έως και 500το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου.

Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν

και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

3.290 κατ’ άτομο στο δίκλινο *

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 697 €

 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία: στην Αβάνα το υπερπολυτελές Melia Cohiba 5* στο Βαραδέρο το Melia Varadero 5*,σε Γουατεμάλα 4* & 5*, στο Παλένκε και μικρό επαρχιακό ξενοδοχείο από τα καλύτερα σε κάθε περιοχή.
  • Πρωινό καθημερινά στη Γουατεμάλα, πλήρης διατροφή στο Βαραδέρο (All Inclusive), 1 γεύματα στην Αβάνα, Ημιδιατροφή στο Τρινιδάδ.
  • Βόλτα με αυτοκίνητα αντίκες του 30 και του 50 και δείπνο σε παραδοσιακό τοπικό εστιατόριο με ποτό.
  • Επίσκεψη στο εργοστάσιο πούρων
  • Επίσκεψη στο μουσείο της Havana Club
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας αρχηγός ( Αναλόγως με την αναχώρηση ο Έλληνας ξεναγός μπορεί να σας περιμένει στην Κούβα). Μετά από την τεράστια εμπειρία μας στο προορισμό εγγυόμαστε ότι ο Έλληνας αρχηγός θα σας ενθουσιάσει.
  • Τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά  

ΔΕΝ Περιλαμβανονται

  • 703 ευρώ που αναλύονται σε : Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. Βίζα Κούβας
  • Φεύγοντας από την Κούβα πληρώνετε τοπικά 25 cuc φόρο εξόδου
  • Τοπικοί φόροι που μπορεί να σας ζητηθούν στα αεροδρόμια.