Skip to main content

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ 6 ημέρες 24/12 απο 665,00

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ 6 ημέρες
Βιέννη – Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά - Πράγα – Καστρούπολη – Βιέννη

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ BIENNH– ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για την Βουδαπέστη. Με την άφιξη θα ξεκινήσει η ξενάγηση. Θα δούμε, μερικές από τις οχτώ γέφυρες που συνδέουν την Βούδα με την Πέστη, με πρώτη την γέφυρα των Αλυσίδων, την εντυπωσιακή Πλατεία των Ηρώων, το κτίριο του Κοινοβουλίου – ένα θαυμάσιο παράδειγμα της νέο-γοτθικής αρχιτεκτονικής, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, την Όπερα – ένα από τα πιο έγκυρα μουσικά ιδρύματα στην Ευρώπη, τον ιστορικό ναό του Αγίου Ματτία, τον Πύργο των Ψαράδων, το λόφο του Γκέλερτ με το άγαλμα της Ελευθερίας, το εθνικό μουσείο Καλών Τεχνών και το μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή σας.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για μία εκδρομή, στις πανέμορφες παραδουνάβιες μεσαιωνικές πόλεις της Ουγγαρίας, οι οποίες αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Πρώτος σταθμός ο Άγιος Ανδρέας, το χωριό των καλλιτεχνών, με τα μικρά καλντερίμια, τις πλατειούλες και τα γραφικά σπίτια , το Μουσείο Κεραμικής Τέχνης της Μάργκιτ Κόβατς και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Το Βίζεγκραντ στην όχθη του στενού Donauknie, είναι ένας ακόμη ιστορικός τόπος για το λαό της Ουγγαρίας. Θα δούμε το βασιλικό ανάκτορο, το οποίο έτυχε μεγάλων επεκτάσεων από το Βασιλιά Κορβίνο. Η πόλη, η οποία αποτελεί τη δυτική πύλη του Donauknie εδώ και 1000 χρόνια συνιστά το πνευματικό κέντρο της Καθολικής Ουγγαρίας. Επιστροφή στη Βουδαπέστη το μεσημέρι. Χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας σε κάποιο από τα ιστορικά καφέ της πόλης.

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΡΑΓΑ

Πρόγευμα και σήμερα αποχαιρετούμε την Βουδαπέστη και αναχωρούμε για την Πράγα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

4η HΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ & ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Πρόγευμα. Σήμερα θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό κάστρο Χράτσανυ, με κύρια αξιοθέατα το μοναστήρι Λορέτο, το ναό του Αγίου Βίτου, με τα περίφημα βιτρώ του και το “Δρομάκι των Αλχημιστών”. Θα δούμε τα κυριότερα σημεία της όμορφης Καστρούπολης και θα επιστρέψουμε στην πόλη. Στη μία πλευρά του Μολδάβα θα δούμε τη γραφική συνοικία Μάλα Στράνα και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, θα περάσουμε κατόπιν την αγαλματοστόλιστη γέφυρα του Καρόλου – σύμβολο της τσέχικης πρωτεύουσας - και στην άλλη πλευρά του ποταμού θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, την ιστορική πλατεία της Πράγας με το παλιό Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών του, που θα δείτε μόνο στην Πράγα.

5η HΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βιέννη. Άφιξη και περιήγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε την περίφημη Ρίνγκστρασε στο κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε την Όπερα και τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ. Επίσης, θα δούμε το Κοινοβούλιο, το νεογοτθικό δημαρχείο, το ανάκτορο Μπελβεντέρε και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το σήμα κατατεθέν της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας για να γνωρίσετε την πόλη του βαλς και της κλασικής μουσικής. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι μία πόλη που μαγεύει κάθε επισκέπτη με τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και την αγορά της.

6η Ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα. Χρόνος στη διάθεσή σας για να συμπληρώσετε τις αγορές και τις επισκέψεις σας. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια • Ξενοδοχεία 4* • Πρόγευμα καθημερινά •Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο – ξενοδοχείο εξωτερικού • Εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται • Ασφάλιση Επαγγελματικής & Αστικής Ευθύνης • Συνοδός στο τόπο προορισμού


Δεν περιλαμβάνονται: • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους. • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση: • Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά από αυτές ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων .

 

 

 νηsπραγα βιεννη βουδαπεστη

19

24/12

Austria Trend Savoyen / Clarion 4*/ Mercure 4* ήπαρόμοια

655

175

595

145

Ημιδιατροφή

AirExplore
(Ναυλωμένη πτήση)