Skip to main content

Αυστριακό Πανόραμα Kαλοκαίρι 2020 από 895,00

Σάλτσμπουργκ, Αλατωρυχείο Χάλστατ, Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ, Περτισάου, Λίμνη Άχενζεε, Ίννσμπρουκ, Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι, Λιντς, Μελκ, Βιέννη,  Δάση της Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν   

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 28 Ιουλίου, 4, 11,18, 25 Αυγούστου, 1 Σεπτεμβρίου   

   6 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Βιέννη - Σάλτσμπουργκ, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βιέννη με AEGEAN. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την γενέτειρα του Μότσαρτ, το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ, που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας". Το όνομα Σάλτσμπουργκ σημαίνει "Κάστρο του Αλατιού", καθώς, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική του δύναμη στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Άφιξη και ξενάγηση στην παραμυθένια αυτή πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (Mirabell) με τους κήπους του, ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ (Salzach), θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε (Getreidegasse), τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης (Altstadt) με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ (Hohensalzburg) στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο AUSTRIA TREND EUROPA 4* (www.austria-trend.at). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ - Αλατωρυχείο Χάλστατ - Σάλτσμπουργκ 

Πρωινή αναχώρηση για την εντυπωσιακή περιοχή των κρυστάλλινων λιμνών του Σαλτσκάμεργκουτ (Salzkammergut), που περιβάλλονται από τις πανύψηλες βουνοκορφές των Άλπεων, με τα υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια να αντικατοπτρίζονται στα ήρεμα νερά τους. Εικόνες μοναδικές, σαν να είναι βγαλμένες από την παλέτα ενός ταλαντούχου ζωγράφου! Πρώτος μας σταθμός το ειδυλλιακό χωριό Χάλστατ, το "μαργαριτάρι της Αυστρίας", κτισμένο σε μια απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης (Hallstättersee). Αποτελεί έναν από τους παλαιότερους κατοικημένους οικισμούς στην Ευρώπη και έχει αναγνωριστεί ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Το αλάτι που βρίσκεται στους λόφους πάνω από την πόλη αποτελεί πηγή πλούτου για το Χάλστατ εδώ και αιώνες. Στην ευρύτερη περιοχή θα επισκεφθούμε τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου και θα θαυμάσουμε την πανέμορφη σπηλιά με την υπόγεια λίμνη. Συνεχίζουμε για τη λουτρόπολη Μπαντ Ισλ (Bad Ischl) με τις ιαματικές πηγές, το δημοφιλές θέρετρο Σαιντ Βόλφγκανγκ (St. Wolfgang), τις πανέμορφες λίμνες Άττερζεε (Attersee) και Μόντζεε (Mondsee), το γραφικό χωριό Σαιντ Γκίλγκεν (Saint Gilgen), γενέτειρα της μητέρας του Μότσαρτ, κτισμένο στις όχθες της λίμνης Βόλφγκανγκ (Wolfgangsee) και την πανέμορφη λίμνη Φουσλ (Fuschlsee). Επιστροφή στο Σάλτσμπουργκ. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σάλτσμπουργκ - Λίμνη Άχενζεε - Περτισάου - Ίννσμπρουκ/Ιγκλς 

Πρωινή αναχώρηση για την υπέροχη λίμνη Άχενζεε (Achensee), που περιβάλλεται από τις πυκνοφυτεμένες πλαγιές των βουνών. Θα σταματήσουμε για λίγο στο πανέμορφο χωριό Περτισάου για να απολαύσουμε την εκπληκτική θέα της γύρω περιοχής και θα καταλήξουμε απόγευμα στο Ίννσμπρουκ, όπου κατά την περιήγησή μας θα δούμε τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, τις πλατείες, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε (Μαρίας Θηρεσίας), την Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού, την Αψίδα του Θριάμβου κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο BON ALPINA 3* (www.bon-alpina.at) στο κουκλίστικο Iγκλς, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Ίνσμπρουκ. Διανυκτέρευση.  

4η μέρα: Ιγκλς/Ίννσμπρουκ - Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι - Λιντς - Μελκ - Βιέννη 

Η σημερινή διαδρομή θα μας οδηγήσει στο Βάτενς (Wattens), όπου θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των κρυστάλλων Σβαρόφσκι (Swarovski). Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς Διαδρόμους και στις "Αίθουσες των Θαυμάτων", σε έναν χώρο που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει έναν τεράστιο χώρο για το κατάστημά του, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου Σβαρόφσκι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Λιντς (Linz), την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας και πρωτεύουσα του κρατιδίου της Άνω Αυστρίας, που είναι κτισμένο στις όχθες του Δούναβη. Επόμενος σταθμός μας το Μελκ (Melk), που βρίσκεται στη συμβολή των ποταμών Μελκ και Δούναβη, με το επιβλητικό αββαείο των Βενεδικτίνων στην κορυφή ενός απότομου βραχώδους λόφου - το μεγαλύτερο μπαρόκ θρησκευτικό κτίριο στην Αυστρία και τη Γερμανία - το οποίο αναφέρεται στο μυθιστόρημα "Το όνομα του ρόδου" του Ουμπέρτο Έκο. Συνεχίζουμε για τη Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ARCOTEL KAISERWASSER 4* (www.arcotelhotels.com). Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Βιέννη μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα φημισμένα καφέ της πόλης, που αναδύουν την βιεννέζικη κουλτούρα, όπως το παραδοσιακό Sacher Café με την παγκοσμίως γνωστή σοκολατίνα του, το ιστορικό Cafe Central, τόπο συνάντησης της βιεννέζικης διανόησης στα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, καθώς και το Café Mozart με τον μυρωδάτο καφέ, που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794. Διανυκτέρευση. 

5η μέρα: Βιέννη, Ξενάγηση, Ανάκτορα Σενμπρούν

Πρωινή ξενάγηση πόλης κατά της διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (Hofburg), τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με επίσκεψη στα ανάκτορα Σενμπρούν (Schönbrunn), όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στους κήπους και να επισκεφθείτε τα διαμερίσματα στα οποία ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βιέννη, Εκδρομή στα Δάση της Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν - Αθήνα

Σήμερα μας περιμένουν τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση. Στην περιοχή του Μάγιερλινγκ θα δούμε το κυνηγετικό περίπτερο, γνωστό από το τραγικό ειδύλλιο του πρίγκιπα και διαδόχου της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας Ροδόλφου, μοναχογιού του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α' και της αυτοκράτειρας Σίσυ, με την 17χρονη βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Συνεχίζουμε για την κοσμική λουτρόπολη Μπάντεν με τον καταπράσινο περίγυρο. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 28 Ιουλίου, 4, 11,18, 25 Αυγούστου, 1 Σεπτεμβρίου      6 μέρες

Τιμή κατ’ άτομο

Δίκλινο                                              895                                              

3ο άτομο έως 12 ετών                       695                                                       

Μονόκλινο                                       1245                                                        

                                                           

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check point, parking, φόροι πόλεων: € 200

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

 ΑΘΗΝΑ - ΒΙΕΝΝΗ    A3  860   08.20΄ - 09.40΄

ΒΙΕΝΝΗ - ΑΘΗΝΑ    A3  863   16.55΄ - 20.05΄

  • Πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια (2 διαν/σεις στην ευρύτερη περιοχή του Σάλτσμπουργκ, 1 διαν/ση στο Ίννσμπρουκ, 2 διαν/σεις στη Βιέννη)
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Ξενάγηση στην πόλη του Σάλτσμπουργκ με επίσημο ξεναγό
  • Ξενάγηση στην πόλη της Βιέννης με επίσημο ξεναγό
  • Ξενάγηση στα δάση της Βιέννης με επίσημο ξεναγό
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ανάκτορα και λοιπά αξιοθέατα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, ποτά/αναψυκτικά κλπ.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.