Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

 

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΑΥΣΤΡΙΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012

*Λουμπλιάνα * Λίμνη Μπλεντ * Βιέννη * Κρεμς * Μέλκ * Σάλτσμπουργκ * Κίτσμπιχελ * Ιννσμπρουγκ * Μουσείο Σβαρόφσκυ * Βενετία *

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 18,25/07 & 01,08,15,22/08     8ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟ 575,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 

 

 

 

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βενετία. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Με την άφιξη, θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη κ.α Mεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΛΙΜΝΗ ΜΠΛΕΝΤ – ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στο ευχάριστο παραθεριστικό κέντρο το Μπλεντ, με την πανέμορφη λίμνη του, το φρούριο και την εκκλησία μουσείο του. Τέλος θα καταλήξουμε στην αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας την Βιέννη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και   ακολουθεί η ξενάγηση μας, όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλόπρεπες θερινό ανάκτορο των Αψβούργων το παλάτι Σέμπρουν, με τους υπέροχους κήπους που σε ομορφιά συναγωνίζονται τις Βερσαλλίες. Θα διασχίσουμε την Ρίνγκστράσσε όπου θα δούμε τα πιο όμορφα αξιοθέατα της πόλης. Το επιβλητικό Κοινοβούλιο, το εντυπωσιακό Δημαρχείο – το κτίριο Ένωση φίλων της μουσικής – το βασιλικό θέατρο – το Πανεπιστήμιο – το Εθνικό Πάρκο – την ξακουστή Όπερα της Βιέννης – τα δίδυμα μουσεία (Ιστορίας τέχνης & Φυσικής ιστορίας) που τα χωρίζει το άγαλμα της Μαρίας Τειρεσίας. Θα περάσουμε από το Χειμερινό ανάκτορο Χόφμπουργκ, θα περπατήσουμε στην Ελληνική συνοικία και στο δρόμο των Ελλήνων και θα τελειώσει η ξενάγηση μας στη πλατεία του Άγιου Στέφανου όπου και θα θαυμάσουμε την ομώνυμη μεγαλόπρεπη εκκλησία που δεσπόζει στην καρδιά της πόλης. Ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσουμε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης π.χ. CENTRAL CAFE ή LATMAN CAFÉ κ.λ.π. ή να δειπνήσετε σε ένα παραδοσιακό κελάρι. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ– ΚΡΕΜΣ – ΜΕΛΚ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στο περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μελκ, με την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα. Στην συνέχεια περνώντας από γραφικά χωριά από αμπελώνες και κάστρα θα καταλήξουμε στην πόλη Κρεμς την αρχαιότερη της Κάτω Αυστρίας. Περίπατος στο κέντρο και τα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ) – ΚΙΤΣΜΠΙΧΕΛ - ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΓΚ

Πρωινό και ξεκινάει η περιήγηση μας στην παλιά πόλη, όπου θα δούμε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον υπέροχο Καθεδρικό ναό, την μικρή όπερα, το σπίτι – μουσείο του Μότσαρτ και φυσικά την οδό Γκετράιντε-γκάσσε , με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χιονοδρομικό κέντρο του Κιτσμπίχελ. Περπατήστε στο υπέροχο ιστορικό κέντρο και θαυμάστε τα παλιά αρχοντικά, τα πανέμορφα σαλέ και απολαύστε τον καφέ σας σε ένα παραδοσιακό τυρολέζικο χωριό. Η συνέχεια θα μας φέρει στην πρωτεύουσα   του Τυρόλου το γοητευτικό Ιννσμπρουκ. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΒΑΡΟΦΣΚΥ

Πρωινό και αρχίζει η γνωριμία μας με την πόλη, που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα δούμε την Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε, τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Ιακώβου τα ανάκτορα Χοφμπουργκ , το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού, την Αψίδα του Θριάμβου. Στην συνέχεια επίσκεψη στον κρυστάλλινο κόσμο του μουσείου Σβαρόφσκυ, με έργα διασήμων καλλιτεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα : ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΓΚ - ΒΕΝΕΤΙΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία. Άφιξη

και μεταφορά στο Τρονκέττο. Μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο για την Πιάτσα Σαν Μάρκο, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου –σταυροειδής με πέντε θόλους- που υπήρξε εδώ και περίπου χίλια χρόνια ο τάφος του Αγίου Μάρκου, το ιδιωτικό παρεκκλήσι των δόγηδων, το πνευματικό στήριγμα και το μεγαλύτερο σύμβολο της ισχύος, της εξουσίας και της συνέχειας της ενετικής πολιτείας. Θα δούμε τον Πύργο του Ρολογιού των Μαυριτανών που η λατινική επιγραφή αναφέρει «μετράω μόνο τις ευτυχισμένες ώρες», την Γέφυρα των Στεναγμών κ.α. Θα επισκεφθούμε την ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και θα καταλήξουμε σε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο(περιοχή). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βενετίας απ’ όπου ακολουθεί πτήση της επιστροφής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ : 18,25/07 & 01,08,15,22/08

TIMH : ΔΙΚΛΙΝΟ 575,00 - ΠΑΙΔΙΚΟ 545,00 - ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ 785,00

ΦΟΡΟΙ : 130.00 AZ

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια για τη διαδρομή Αθήνα Βενετία– Αθήνα.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στην βΙΈΝΝΗ
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, εισιτήρια βαπορέττων στη Βενετία και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.