Skip to main content

Βελιγράδι Απρίλιος - Μάιος - Ιούνιος 2014, από 385,00

Βελιγράδι την Άνοιξη!
 
4 ημέρες, Αναχώρηση κάθε Πέμπτη
 
 
1η μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση για τη πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, απλωμένο στη συμβολή των ποταμών Σάββα και Δούναβη  με ιστορία 7.000 χρόνων, που δεν αφήνει κάνεναν επισκέπτη αδιάφορο απο την ομορφιά του και τις γοητευτικές του αντιθέσεις. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Για το βράδυ προαιρετική δυνατότητα να ακολουθήσετε μίνι κρουαζιέρα στα φωτισμένα νερά του Σαβα & Δούναβη, καταλήγωντας στη παλιά περιοχή του Βελιγραδίου, το  Ζέμουν, δοκιμάζοντας τη τύχη σας στο Νέο Καζίνο της πόλης.
 
 2η μέρα: Βελιγράδι, ξενάγηση
Πρόγευμα και σήμερα θα γνωρίσουμε τη Σέρβικη πρωτεύουσα ή αλλιώς τη «Λευκή πόλη» των Βαλκανίων. Ξεκινώντας απο το σήμα κατατεθέν της πόλης το Οθωμανικό Φρούριο Καλεμεγκνταν, σκαρφαλωμένο σε βράχο πάνω ακριβώς στη συμβολή του ποταμού Σάβα και Δούναβη, θα θαυμάσουμε τη θέα της πόλης απο ψηλά, πριν βρεθούμε στη πλατεία Δημοκρατίας, όπου κυριαρχεί το άγαλμα του πρίγκιπα Κνεζ Μιχαΐλο, σημείο συνάντησης των ντόπιων κατοίκων. Δεξιά της πλατείας βρίσκεται το Εθνικό Θέατρο, ενώ αριστερά  της ξεκινάει ο γνωστός εμπορικός δρόμος Κνεζ Μιχαΐλοβα στολισμένη με νεοκλασσικά κτίρια, γκαλερί, και πολυκαταστήματα. Ανάμεσα στα αξιοθέατα θα δούμε το μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό στον κόσμο του Αγ. Σάββα, το Λευκό Παλάτι, το Δημαρχείο & το Κοινοβούλιο, το Σπίτι των Λουλουδιών, μουσείο και κατοικία του ηγέτη Τίτο κα.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Για το βράδυ επισκεφτείτε τη μεσαιωνική περιοχή Σκαντάρλια, αγαπημένο μέρος των ντόπιων αλλά και των τουριστών. Εδώ σίγουρα θα βρείτε παραδοσιακό φαγητό, καλό ντόπιο ρακί με συνοδεία ζωντανής μουσικής και φυσικά έντονη νυχτερινή ζωή!
 
 3η μέρα: Βελιγράδι (προαιρετική εκδρομή Πεδιάδα Βοϊβοντίνας - Σρέμσκι Καρλόβσκι - Νόβισαντ)
Πρόγευμα και για όσους επιθυμούν (κόστος συμμετοχής € 90) ακολουθήστε εκδρομή στην ειδυλλιακή πεδιάδα της Βοϊβοντίνα και τον Εθνικό δρυμό Φρούσκα Γκόρα με δασώδεις λόφους κατά μήκος του Δούναβη. Θα επισκεφθούμε την κουκλίστικη πόλη Σρέμσκι Καρλοβσκι ή αλλιώς όπως ονομάζεται Μπαρόκ Πόλη, με ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία, όπως το Πατριαρχείο, η Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία, το Νομαρχιακό Μουσείο, το πρώτο σχολείο Μέσης  Εκπαίδευσης , καθώς και το γνωστό ιστορικό παρεκκλήσι της Ειρήνης. Επόμενος σταθμός μας το μοναδικό Νόβισαντ, που το διασχίζει ο ο Δούναβης και απλώνεται στις  πλαγιές της Φρούσκα Γκόρα, ενώ το κέντρο της πόλης κοσμούν ιστορικά κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών. Επιστροφή το βράδυ στο Βελιγράδι.
 
4η μέρα: Βελιγράδι - Αθήνα
Μετα το πρωινό, χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.
 
 
                               
                               
                ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014
Ξενοδοχεία
PARK 3*
REX 3*
NEVSKI GARNI 4*
PALACE 4*
METROPOL
PALACE 5*
Κατ’ άτομο σε δίκλινο:
385 €
445
575
Mονόκλινο: 
455
555
795
Παιδικό έως 11 ετών:
355 €
415
535
Επιπλέον νύχτα
κατ' άτομο σε δίκλινο
50
60
110
 
 
ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ
 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Αεροπορικά εισιτήρια με AIRSERBIA*3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3*, 4* & 5*   
 *Μεταφορές από και προς τ’ αεροδρόμιο *Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης *Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Φόροι αεροδρομίων € 110 *Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά *Δημοτικός φόρος πόλης 1,5 € το άτομο τη βραδιά *Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
                              
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων  και  μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας. Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων και εορτών. Δυνατότητα πτήσεων Aegean με επιβάρυνση.