Skip to main content

ΜΠΟΡΟΒΕΤΣ 4ΗΜΕΡΟ απο 295€

ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1 Σεπτεμβρίου - 30 Νοεμβρίου 2014

1η μέρα: Αθήνα - Σόφια, ξενάγηση & όρος Βίτοσα - Μπόροβετς

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση για τη πρωτεύουσα της γειτονικής Βουλγαρίας, τη Σόφια, όπου αποτελεί το σημαντικότερο εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας. Άφιξη, υποδοχή απο τον Ελληνόφωνο ξεναγό και απευθείας γνωριμία με τη Βασίλισσα των Βαλκανίων, τη Σόφια. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα δούμε το Καθεδρικό Ναό του Alexander Nevski που στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους και λέγεται ότι είναι το μνημείο που έχει φωτογραφηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Δίπλα απο την εκκλησία του Αγίου Αλέξανδρου Νέφσκυ, βρίσκεται η Βυζαντινή Εκκλησία της Αγ. Σοφίας με τον σταυρό στον κεντρικό της θόλο, ενώ στα δεξιά της κεντρικής εισόδου της, βρίσκεται το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτηπου φωτίζεται από μια αέναη φλόγα στη μνήμη όσων έπεσαν αγωνιζόμενοι για την Βουλγαρία.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης το Κοινοβούλιο, η Όπερα και το Εθνικό Θέατρο Ιβάν Βαζωφ, ένα από τα παλιότερα θέατρα στη χώρα, με τη πρόσοψη του να θυμίζει αρχαιοελληνικό κτίριο με τις έξι άσπρες μαρμάρινες στήλες που απεικονίζουν τον Απόλλωνα και τις Μούσες. Εν συνεχεία, με το τελεφερίκ (κόστος ατομικό), θα επισκεφτούμε το επιβλητικό όρος Βίτοσα, όπου απλώνεται στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης και θα δούμε τη καταπληκτική θέα της πόλης απο ψηλά. Τέλος, μεταφορά σε ένα από τα κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα της Ανατολικής Ευρώπης, το Μπόροβετς, απλωμένο στις πλαγιές του βουνού Ρίλα. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Μπόροβετς                                                                                                        

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για προσωπικές δραστηριότητες. Για τους φίλους σκιέρ, οι χιονοδρομικές πίστες ξετυλίγονται ανάμεσα σε πανύψηλα δέντρα, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό θέαμα και προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες για σπορ, όπως cross - country, σκι, άλματα κα. Επίσης, υπάρχουν οργανωμένες σχολές εκμάθησης σκι & snowboard για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν ή να βελτιωθούν. Αν πάλι δε είστε λάτρης του σπορ, το πασίγνωστο θέρετρο προσφέρει άπειρες επιλογές χαλάρωσης και αναψυχής. Ξεκινήστε με μια ζεστή σοκολάτα σε ένα από τα μικροσκοπικά καφέ του χωριού, περπατήστε ανάμεσα στα έλατα, κάντε ιππασία στο δάσος και ανακαλύψτε τις λίμνες και τα ποτάμια της περιοχής. Για το βράδυ επισκεφτείτε κάποια από τις πολυάριθμες βουλγάρικες ταβέρνες με τα παραδοσιακά πιάτα όπου σίγουρα θα ικανοποιήσουν την όρεξή σας.

3η μέρα: Μπόροβετς - (προαιρετική εκδρομή στη Φιλιππούπολη)

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Προτείνουμε (κόστος ατομικό) ολοήμερη εκδρομή στη Φιλιππούπολη, χτισμένη στις δυο όχθες του ποταμού Μαρίτσα ανάμεσα σε επτά λόφους, αποτελώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Τα περισσότερα αξιοθέατα της Φιλιππούπολης βρίσκονται συγκεντρωμένα μέσα ή γύρω από την παλιά πλήρως πεζοδρομημένη πόλη με οθωμανικά μνημεία κι ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο-στολίδι, όπου γίνονται ακόμη και σήμερα εκδηλώσεις. Αρχοντικά πλούσιων εμπόρων διακοσμημένα εξωτερικά με μπαρόκ λεπτομέρειες, καταστήματα με αντίκες, γεροδεμένα ρωμαϊκά τείχη, επιβλητικές πύλες, εκκλησίες, ενδιαφέροντα μουσεία και αίθουσες τέχνης προσφέρουν μια ανεπανάληπτη βόλτα στη σημερινή Βουλγαρία.

4η μέρα: Μπόροβετς - Σόφια - Αθήνα

Πρόγευμα και αποχαιρετήστε το τοπίο αλπικής ομορφιάς πριν τη μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σόφιας για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

1 Σεπτεμβρίου - 30 Νοεμβρίου 2014

Ξενοδοχεία

LION BOROVETZ 4*

 

πρωινό

ημιδιατροφή

Κατ’ άτομο σε δίκλινο:

295€

345€

Μονόκλινο:

345€

395€

Παιδικό έως 11 ετών:

        265€

315€

Επιπλέον νύχτα

κατ ‘ατομο σε δίκλινο

30 €

40 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Αεροπορικά εισιτήρια *3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ ή ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο 4*
                *Μεταφορές από και προς τ’ αεροδρόμιο *Ελληνόφωνη ξενάγηση Σόφιας & επίσκεψη στο όροςΒίτοσα *Ασφάλεια αστικήςευθύνης.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Φόροι αεροδρομίων € 135 *Είσοδοι μουσείων, έξοδα τελεφερίκ στο βουνό Βίτοσα,
                     φιλοδωρήματα, αχθοφορικά *Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή είναι προαιρετικό.

                              

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
          Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας. Οι τιμές δεν ισχύουνσε περιόδους εκθέσεων,
          συνεδρίων και εορτών. Για πτήσεις Aegean επιβάρυνση από υπόλοιπο δίκτυο πόλεων 85 €.