Skip to main content

ΣΕΡΒΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ Καλοκαίρι 2017 από 695,00

7ΗΜΕΡΟ
Ζάγκρεμπ-Λίμνες Πλίτβιτσε-Σπήλαια Ποστόινα-Κάστρο Μπλέντ-Λιουμπλιάνα-Βελιγράδι
13, 20, 27 Ιουλίου & 3, 10 17 Αυγούστου 2017

 

1η μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι - Ζάγκρεμπ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση για το Βελιγράδι. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το Ζάγκρεμπ μέσω των συνόρων Σερβίας - Κροατίας. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση δωματίων. Ακολουθεί ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, όπου θα δούμε τη λεωφόρο Κυρίλλου και Μεθοδίου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός, η Αρχιεπισκοπή με το Προεδρικό Μέγαρο, η Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ζάγκρεμπ - Λίμνες Πλίτβιτσε
Πρόγευμα και θα επισκεφθούμε την κεντρική Κροατία και συγκεκριμένα τον εθνικό δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε, ένα θαύμα της φύσης με απερίγραπτη ομορφιά & μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Γνωστός για τους πολλούς μικρούς και μεγάλους υδάτινους καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στο όμορφο αυτό τοπίο & εν συνεχεία με το καραβάκι να απολαύσουμε τη θέα εν πλω. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Ζάγκρεμπ - Σπήλαια Ποστόινα  - Λιουμπλιάνα
Πρόγευμα και αναχωρούμε για τη Λουμπλιάνα, πρωτεύουσα της Σλοβενίας, με ενδιάμεσο σταθμό στα σπήλαια Ποστόινα. Θα επισκεφθούμε τα μεγαλοπρεπή σπήλαια, που θεωρούνται τα δεύτερα σε μέγεθος στην Ευρώπη. Με ειδικό τρενάκι (προαιρετικά) διασχίζουμε ένα μεγάλο τμήμα του μεγάλου σπηλαίου και απολαμβάνουμε το μοναδικό φαντασμαγορικό εσωτερικό διάκοσμο, από σταλακτίτες και σταλαγμίτες διαφόρων σχημάτων και αποχρώσεων. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς την Λουμπλιάνα, χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού. Γνωριμία με το ιστορικό της κέντρο, με τη γέφυρα του Δράκου, τη τριπλή γέφυρα, το παλαιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό, την πλατεία Πρέσερεν, την Φραγκισκανική εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και το κάστρο να δεσπόζει από μακριά στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Επιστροφή και δείπνο στο ξενοδοχείο.

4η μέρα: Λιουμπλιάνα - Λίμνη και Κάστρο Μπλέντ - Μίνι βαρκάδα
Πρόγευμα και αναχωρούμε για το ειδυλλιακό τοπίο της λίµνης Μπλεντ µε το νησάκι στη μέση, τα μεσαιωνικά χωριουδάκια φωλιασμένα στις βουνοκορφές των Άλπεων. Θα επισκεφτούμε το φημισμένο κάστρο του Μπλεντ, όπου από ψηλά η θέα της λίμνης είναι μαγική. Προαιρετικά όσοι επιθυμείτε, ακολουθεί μιας ώρας περίπου βαρκάδα στη λίμνη (κόστος ατομικό). Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας μέχρι τη επιστροφή μας στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Για το βραδινή σας βόλτα επισκεφτείτε  τη περιοχή Presernov µε τις πολλές καφετέριες και µπαράκια.

5η μέρα: Λιουμπλιάνα - Βελιγράδι
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Βελιγράδι, αφού προηγουμένως περάσουμε από τη Κροατία στη κοιλάδα της Πανονίας με ενδιάμεσους σταθμούς για καφέ ή φαγητό. Το απόγευμα άφιξη στο Βελιγράδι, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: Βελιγράδι - Δείπνο στη Σκαντάρλια
Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου. Ξεκινώντας από το φρούριο Καλεμεγκτάν, θα περπατήσουμε στη κεντρική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, θα δούμε τη Μητρόπολη, θα περάσουμε τον ποταμό Σάββα για το Νέο Βελιγράδι, θα δούμε τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, θα περάσουμε από τις αριστοκρατικές περιοχές του Βελιγραδίου και θα σταματήσουμε στην ημιτελή εκκλησία του Αγίου Σάββα, μια από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες, που όταν τελειώσει θα είναι από τις επιβλητικότερες στο κόσμο. Θα περάσουμε από τα καταστρεμμένα κτήρια του πολέμου, την βουλή και τη πλατεία της Δημοκρατίας. Απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε εστιατόριο με μουσική, στη γνωστή περιοχή Σκαντάρλια, περιοχή που θυμίζει τη Πλάκα της Αθήνας με τις ρομαντικές μουσικές να εντυπωσιάζουν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

7η μέρα: Βελιγράδι - Πύργος Άβαλα - Αθήνα
Πρόγευμα, παράδοση των δωματίων. Νωρίς το μεσημέρι αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την περιοχή Άβαλα, το πλησιέστερο προς το Βελιγράδι όρος, να θαυμάσουμε το φυσικό περιβάλλον αλλά και να ανεβούμε στο ομώνυμο πύργο για να δούμε το Βελιγράδι πανοραμικά. Επιστροφή στο Νέο Βελιγράδι όπου θα επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα, όπου θα έχετε χρόνο στα διάθεση σας για ψώνια, καφέ ή δείπνο (προαιρετικά). Μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής.

   

Κατ’ άτομο σε δίκλινο:

695 €

Μονόκλινο:

845 €

Παιδικό έως 11 ετών:

395 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Βελιγράδι-Αθήνα με AIRSERBIA
  • Δυο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο Panorama4* ή παρόμοιο στο Ζάγκρεμπ
  • Δυο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο RadissonBlu 4* ή παρόμοιο στη Λιουμπλιάνα
  • Δυο (2) διαν/σεις στο ξενοδοχείο QueensAstoria 4* ή παρόμοιο στο Βελιγράδι
  • Πρωινό μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή)  
  • Δείπνο με συνοδεία μουσικής στη περιοχή Σκαντάρλια (μέρος ημιδιατροφής)
  • Μεταφορές, εκδρομές περιηγήσεις ως αναλυτικό πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις με Ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό
  • Αρχηγός-συνοδός τοπικός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Κόστος εισόδου στο κάστρο Μπλέντ
  • Κόστος εισόδου & καραβάκι στις Λίμνες Πλίτβιτσε
  • Κόστος αποσκευής έως 23 κιλά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων € 150
  • Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτων/δείπνων
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.