Skip to main content

Σερβία - Βοσνία & Ερζεγοβίνη - Μοντενέγκρο - Αλβανία πουλμαν απο

Σε τούτη την πολυσύνθετη νοτιοδυτική «γειτονιά» των Βαλκανίων, αφήνουμε πίσω τις προκαταλήψεις και βιώνουμε μια μοναδική, δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία. Εδώ θα γνωρίσουμε διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και αντιλήψεις, «βαδίζοντας» ταυτόχρονα στο παρελθόν και στο μέλλον, στην Ανατολή και στη Δύση…


ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ: Ρώμη - Φλωρεντία - Βενετία - Σιένα - «Δρόμος κρασιού» στην Τοσκάνη - Ορβιέτο - Μονταλτσίνο

ΗΜ/ΝΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ: 19/07, 12/08, 30/08  -  με πουλμαν 8 μερες


1η ΗΜΕΡΑ Αθήνα - Νις (870 χλμ.)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ στην Νις.


2η ΗΜΕΡΑ Νις-Σαργκάν - Παραδοσιακό χωριό Κουστουρίτσα (Μέκαβνικ) - Βίσενγκραντ - Σαράγεβο (499 χλμ.)  

Πρωινό και αναχώρηση για τη Βοσνία. Διασχίζοντας την Σουμαντίγια, την πιο όμορφη περιοχή της Σερβίας, θα καταλήξουμε στο Σαργκάν, όπου θα επισκεφθούμε τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, ένα μοναδικό υπαίθριο μουσείο όπου θα θαυμάσουμε παλιές μηχανές και βαγόνια. Συνεχίζουμε για το βραβευμένο παραδοσιακό καλλιτεχνικό χωριό του Κουστουρίτσα με τα ξύλινα κουκλίστικα σπίτια, φτιαγμένα από αυθεντικές βλάχικες καλύβες της περιοχής, που απλώνονται σε δρομάκια και πλατείες με ονόματα όπως οδός Φεντερίκο Φελίνι, Μπρους Λη, Ερνέστο Τσε Γκεβάρα κ.λπ. Χρόνος για γεύμα. Συνεχίζουμε για το Βίσενγκραντ με το διάσημο γεφύρι του Δρίνου. Άφιξη στην «Ιερουσαλήμ της Ευρώπης», το Σαράγεβο. Είναι η πόλη με τη μεγαλύτερη θρησκευτική ποικιλία: έχει Μουσουλμάνους, Χριστιανούς και Εβραίους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.


3η ΗΜΕΡΑ Σαράγεβο (ξενάγηση)  

Πρωινό και ξεκινάμε για τη ξενάγηση της πρωτεύουσας της Βοσνίας. Θα ξεναγηθούμε στην παλιά πόλη με το δημαρχείο - σύμβολο της πόλης και το παλιό παζάρι Bas Carsija. Χρόνος ελεύθερος στο Σαράγεβο


4η ΗΜΕΡΑ Σαράγεβο - Μόσταρ – Τρεμπίνιε (241χλμ)  

Αναχωρούμε για το Μόσταρ γνωστό ως «μαργαριτάρι της Βοσνίας». Θα επισκεφτούμε την παλιά πόλη και την περίφημη παλιά γέφυρα σήμα κατατεθέν της πόλης και προστατευμένο από την Unesco. Χρόνος για γεύμα. Το απόγευμα καταλήγουμε στο Τρεμπίνιε. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


5η ΗΜΕΡΑ Ντουμπρόβνικ – Κότορ - Άγιος Στέφανος - Ποντγκόριτσα (191 χλμ)  

Άφιξη αργά το πρωί στο ιστορικό Ντουμπρόβνικ. (Περιήγηση) Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό, το Κυβερνείο και πολλά Μεσαιωνικά κτίρια προστατευόμενα από την UNESCO . Αφήνουμε την Κροατία και αναχωρούμε για το Μοντενέγκρο Σύντομη περιήγηση στο Κότορ και κατευθυνόμαστε για τον Άγιο Στέφανο όπου θα έχουμε μια στάση για καφέ & φωτογραφίες. Αφιξη νωρίς το βραδάκι στην Ποντγκόριτσα & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


6η ΗΜΕΡΑ Ποντγκόριτσα – Τσετίνιε - Ποντγκόριτσα (190χλμ)  

Μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε την ιστορική πρωτεύουσα του Μοντενέγκρο Τσετίνιε, όπου θα δούμε το παλάτι του Βασιλιά Νικόλα, το Μπλε παλάτι, και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Επιστροφή στην Ποντγκόριτσα και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Μοντενέγκρο την Ποντγκόριτσα στα κυριότερα αξιοθέατα όπως τη γέφυρα, το παλάτι, το εθνικό θέατρο, την πινακοθήκη, και τη ρωμαϊκή πλατεία. Στην συνέχεια Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στο κέντρο της πόλης και επιστροφή στο ξενοδοχείο.


7η ΗΜΕΡΑ Ποντγκόριτσα - Κρούγε - Τίρανα - Δυρράχιο (219 χλμ.)  

Στη διαδρομή για την Αλβανία θα συναντήσουμε την Κρούγε, γνωστή για την αντίστασή της κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κάστρο και το μουσείο του Σκετερμπέη. Χρόνος για φαγητό. Στη διαδρομή μας για το Δυρράχιο θα επισκεφθούμε την πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα. Περιήγηση στην πρωτεύουσα με τα αναπαλαιωμένα κτίρια στην κεντρική πλατεία, την Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Προεδρικό Μέγαρο, το Εθνικό Ποδοσφαιρικό Στάδιο και το Μουσείο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Δυρράχιο.


8η ΗΜΕΡΑ Δυρράχιο - Κρυσταλλοπηγή - Αθήνα  

Πρωινή αναχώρηση και πορεία μέσω Κρυσταλλοπηγής προς την Αθήνα. Άφιξη το βράδυ.

Κόστος κατ’ άτομο 2κλινο 1κλινο Παιδί
19/7  499€  +140€  479€
12 & 30/8  525€  +140€  479€

 

Περιλαμβάνονται

• Εισιτήρια πλοίων Πάτρα-Ανκόνα/Ανκόνα-Πάτρα σε 4/κλινες εσωτερικές καμπίνες
• με κοινοπραξία ΑΝΕΚ/Superfast & Minoan
• Μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν
• 5 νύχτες διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
• Πρωινό μπουφέ καθημερινά
• 5 δείπνα ήτοι ημιδιατροφή
• Περιηγήσεις/ ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
• Ασφάλιση αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική
• Αρχηγός/συνοδός

Δεν περιλαμβάνονται

• Check Point 20€
• Είσοδοι μουσείων και ιστορικών αρχαιολογικών χώρων, εισιτήρια πλοιαρίου και τρένου στο Τσίνκουε Τέρρε
• Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
• Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
• Από 01/01/2011 ισχύει νέος φόρος της πόλης της Ρώμης 3€ την ημέρα ανά άτομο, στη Φλωρεντία 4€ την ημέρα & στη Βενετία, ο οποίος καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο


Σημειώσεις

1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
2. Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή)