Skip to main content

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΠΡΑΓΑ 5 ημέρες 29/12 απο 625.00

ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΠΡΑΓΑ 5 ημέρες
Κρακοβία – Αλατωρυχεία Βιελίτσκα – Πράγα – Καστρούπολη

Αναχωρήσεις: 29/12

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΓΑ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πτήση για την Πράγα. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για την Κρακοβία. Με την άφιξη θα ξεκινήσει η γνωριμίας μας με την πόλη. Θα έλθουμε στο λόφο Βαβέλ, για να δούμε το βασιλικό παλάτι, τον γειτονικό Καθεδρικό ναό γοτθικού ρυθμού, όπου είναι ενταφιασμένοι οι βασιλείς και βέβαια θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Παναγίας με τον περίφημο κεντρικό βωμό που φιλοτέχνησε ο Γερμανός γλύπτης VeitStob. Ακολουθεί το επιβλητικό Δημαρχείο, και η κύρια πλατεία της αγοράς - η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Πολωνίας-, φτιαγμένη το 1527, η οποία έχει μείνει άθικτη μέχρι σήμερα. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή σας.

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ
Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για τα αλατωρυχεία Βιελίτσκα που αποτελούν μοναδικό κειμήλιο στην ιστορία των ορυχείων. Στις υπόγειες στοές θα δούμε εκκλησίες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, μικρές φωσφορίζουσες λίμνες και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών τα οποία είναι αληθινά καλλιτεχνήματα μαραγκών της παλιάς εποχής και προσδίδουν στο αλατωρυχείο μια γοητεία η οποία προσελκύει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, εδώ και αιώνες να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό έργο τέχνης. Επιστροφή στην Κρακοβία και απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση σας. Περιηγηθείτε στη γοητευτική πόλη, περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια γύρω από τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, με μήκος 200 μέτρα, η οποία περιστοιχίζεται από εντυπωσιακά κτίρια, το εμπορικό κέντρο και την υπαίθρια αγορά. Κάντε τις αγορές σας στα φινετσάτα καταστήματα και απολαύστε τον καφέ σας σε κάποιο από τα γραφικά καφέ της πόλης.

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΠΡΑΓΑ

Πρόγευμα και σήμερα αποχαιρετούμε την Κρακοβία και αναχωρούμε για την Πράγα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα. Χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ διασκεδάστε σε τοπικές Τσέχικες μπυραρίες με σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.

4η HΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ & ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Πρόγευμα. Σήμερα θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό κάστρο Χράτσανυ, με κύρια αξιοθέατα το μοναστήρι Λορέτο, το ναό του Αγίου Βίτου, με τα περίφημα βιτρώ του και το “Δρομάκι των Αλχημιστών”. Θα δούμε τα κυριότερα σημεία της όμορφης Καστρούπολης και θα επιστρέψουμε στην πόλη. Στη μία πλευρά του Μολδάβα θα δούμε τη γραφική συνοικία Μάλα Στράνα και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, θα περάσουμε κατόπιν την αγαλματοστόλιστη γέφυρα του Καρόλου – σύμβολο της τσέχικης πρωτεύουσας - και στην άλλη πλευρά του ποταμού θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, την ιστορική πλατεία της Πράγας με το παλιό Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι κ.ά. Απόγευμα ελεύθερο. Για το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών του, που θα δείτε μόνο στην Πράγα.

5η Ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα. Χρόνος στη διάθεσή σας μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια • Ξενοδοχεία 4* • Πρόγευμα καθημερινά •Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο – ξενοδοχείο εξωτερικού • Εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται • Ασφάλιση Επαγγελματικής & Αστικής Ευθύνης • Συνοδός στο τόπο προορισμού


Δεν περιλαμβάνονται: • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους. • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση: • Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά από αυτές ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων .

Κρακοβία – Πράγα

29/12

Sympozjum 4* /Courtyard Marriott Flora 4* ήπαρόμοια

δικλινο

625

επιβ.μονοκλινου

320

παιδι

595

φοροι

145

Πρωινό

TravelService
(Ναυλωμένη πτήση)