Skip to main content

ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ 6 ημέρες 24/12 απο 655.00

ΠΡΑΓΑ – ΒΙΕΝΝΗ  6 ημέρες

Πράγα – Παλιά Πόλη – Καστρούπολη – Κάρλοβι Βάρι – Τσέσκυ Κρούμλοβ – Βιέννη – Σένμπρουν – Μπρατισλάβα

1η Ημέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΑΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ

Πτήση για την Βιέννη. Άφιξη και αναχώρηση οδικώς για τη “Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων”, την Πράγα. Ακολουθεί πεζή ξενάγηση στην παλιά πόλη. Θα δούμε το συγκρότημα κτιρίων που απαρτίζουν το παλιό Δημαρχείο, το αστρονομικό ρολόι του 1400 με τους αποστόλους που εμφανίζονται στα μπλε παραθυράκια στο πάνω μέρος, τον ύψους 65 μ. Πύργο της Πυρίτιδας και την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου πάνω από τον Μολδάβα με τα 30 αγάλματα. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεση σας.

2η Ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας συνεχίζεται στη μαγευτική καστρούπολη, με τον ενυπωσιακό Γοτθικό ναό του Αγίου Βίτου και την «βασιλική» του Αγίου Γεωργίου. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτα στην πόλη. Το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου, που στηρίζεται στην παντομίμα και τον εκπληκτικό συντονισμό των ηθοποιών του, που θα δείτε μόνο στην Πράγα.

3η Ημέρα: ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία. Γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών της. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. Επιστροφή στην Πράγα. Βράδυ ελεύθερο.

4η Ημέρα: ΠΡΑΓΑ – ΤΣΕΣΚΥ ΚΡΟΥΜΛΟΒ - ΒΙΕΝΝΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βιέννη. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τη δεύτερη πιο όμορφη πόλη της Τσεχίας το Τσέσκυ Κρούμλοβ. Χείμαρροι του ποταμού Βολτάβα τρέχουν σε πολλά σημεία αυτής της μεσαιωνικής πόλης η οποία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς απότ ην Ουνέσκο. Θαυμάστε τα καλοδιατηρημένα γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού κτήρια, τις εκκλησίες και τα στενά δρομάκια της. Συνεχίζουμε για τη Βιέννη.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας για να γνωρίσετε την πόλη του βαλς και της κλασικής μουσικής. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι μία πόλη που μαγεύει κάθε επισκέπτη με τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και την αγορά της.

5η Ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ - ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ

Πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση μας. Θα επισκεφθούμε την περίφημη Ρίνγκστρασε στο κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε την Όπερα και τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ. Επίσης, θα δούμε το Κοινοβούλιο, το νεογοτθικό δημαρχείο, την ατμοσφαιρική Βοτίβκιρχε και εν συνεχεία το ανάκτορο Μπελβεντέρε και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το σήμα κατατεθέν της πόλης. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στα ανάκτορα-μουσείο του Σένμπρουν, που ο πλούτος και η διακόσμησή τους κλέβουν κάτι από τη φήμη των Βερσαλλιών. Απόγευμα ελεύθερο. Για αγορές βρεθείτε στον πεζόδρομο της Κερτνερστράσσε ή περιπλανηθείτε στην περίφημη και ξακουστή Μαριαχιλφερστράσσε, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης. Για το βράδυ, προτείνουμε μια βόλτα στην περιοχή του Ρινγκ με τα φωταγωγημένα μέγαρα ή δείπνο στον περιστρεφόμενο πύργο Ντονάουτουρμ απολαμβάνοντας τη μαγευτική θέα της νυχτερινής Βιέννης.

6η Ημέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρόγευμα και λίγος χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Στην περιήγησή μας θα δούμε το ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου κ.α.. Χρόνος στη διάθεσή σας για αγορές και προαιρετικές επισκέψεις μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Περιλαμβάνονται: • Αεροπορικά εισιτήρια • Ξενοδοχεία 4* • Πρόγευμα καθημερινά • Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο εξωτερικού • Εκδρομές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται • Ασφάλιση Επαγγελματικής & Αστικής Ευθύνης • Συνοδός στο τόπο προορισμού.ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δεν περιλαμβάνονται: • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.


Σημείωση: • Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά από αυτές • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα • Το 5ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνει την 3η μέρα και η επιστροφή είναι από την Βιέννη (χωρίς την επίσκεψη στην Μπρατισλάβα).

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 655.00

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ +175.00

ΠΑΙΔΙΚΟ 595.00

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ 145.00