Skip to main content

Ιρλανδία, 6 ημέρες, από 755,00 - Καλοκαίρι 2014

Ιρλανδία - 6 ημέρες!

Αναχωρήσεις: 24/7, 14/8, 28/8, 4/9 και 18/9

... από 755,00 με ημιδιατροφή καθημερινά!

Ημέρα 1:  Αθήνα - Δουβλίνο - Άθλον
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για το Δουβλίνο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο στην πόλη του Άθλον, στην καρδιά της Ιρλανδίας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2:  Άθλον (Δουβλίνο)
Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην γνωριμία μας με την πόλη του Δουβλίνου, την πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας. Πόλη κοσμοπολίτικη και σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο που προσφέρει αμέτρητες επιλογές από μουσεία, γκαλερί και θέατρα. Η βόλτα μας στην πόλη θα μας δώσει την ευκαιρία να θαυμάσουμε την αρχιτεκτονική της , από μεσαιωνική και Γεωργιανή ως τα πιο σύγχρονα κτίρια. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Τρίνιτυ Κόλετζ, το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας το οποίο ιδρύθηκε το 1592 από την Βασίλισσα Ελισάβετ την 1η και αρχικά βρισκόταν εκτός των τειχών της πόλης. Σήμερα το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην πλατεία College Green απέναντι από το Ιρλανδικό Κοινοβούλιο και εκτείνεται σε έκταση 47 στρεμμάτων. Οι βιβλιοθήκες του περιλαμβάνουν γύρω στους 200.000 τόμους βιβλίων και πάρα πολλά σπάνια χειρόγραφα. Η επόμενη επίσκεψη μας είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Πατρικίου, προστάτη του Δουβλίνου. Η περιήγηση μας στην πόλη δεν θεωρείται πλήρης αν δεν επισκεφθούμε το Guiness Storehouse, το παλιό εργοστάσιο παρασκευής της φημισμένης ιρλανδέζικης μπύρας Guiness, που έχει πλέον μετατραπεί σε μουσείο, όπου ξετυλίγονται όλα τα στάδια της παρασκευής. Στο τέλος της ξενάγησης, θα δοκιμάσουμε και αυθεντικές μπύρες Guinesss, στο διάσημο Gravity bar, που εκτός των άλλων διαθέτει και πανοραμική θέα της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3:  Άθλον
Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί. Κτισμένη στις όχθες του ποταμού Σάνον στην καρδιά της χώρας το Άθλον είναι μια από τις πιο γοητευτικές και ζωντανές πόλεις της Ιρλανδίας. Το ομώνυμο Κάστρο δεσπόζει στην δεξιά όχθη που είναι μια μαγευτική πλευρά της πόλης με στενά δρομάκια, πολύχρωμα σπίτια, καλαίσθητες γκαλερί, παλιά βιβλιοπωλεία, ιστορικές παμπ και μοντέρνα εστιατόρια. Η αριστερή όχθη φιλοξενεί το οικονομικό κέντρο της πόλης. Επισκεφθείτε το Κάστρο που χτίστηκε το 1129 σαν ξύλινη κατασκευή αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο αμυντικό πέτρινο φρούριο. Μην παραλείψετε να πιείτε μια μπύρα στην πιο παλιά παμπ της Ιρλανδίας, το Sean's Bar που σύντομα θα χαρακτηριστεί η πιο παλιά στον κόσμο από το βιβλίο Γκίνες μιας και δεν έχει βρεθεί πουθενά στον κόσμο παλαιότερη. Η επίσημη ημερομηνία έναρξης της παμπ είναι το 900 μ.Χ! Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4:  Άθλον (Γκώλγουει - Κονεμάρα)
Ημέρα στην διάθεση σας για να χαλαρώσετε στο ξενοδοχείο σας απολαμβάνοντας την πισίνα και τα σπα. Για όσους το επιθυμούν προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ιρλανδίας, την Κονεμάρα και την πολύχρωμη πόλη του Γκώλγουει. Τοπία απίστευτης άγριας ομορφιάς θα ξετυλιχθούν μπροστά μας. Γη γεμάτη λίμνες, ποτάμια, βουνά και μικρά χωριά διάσπαρτα, είναι χωρίς αμφιβολία το πιο άγριο και συγχρόνως το πιο ρομαντικό κομμάτι της Ιρλανδίας. Το Γκώλγουει, αρχικά ένα μικρό ψαροχώρι μεταμορφώθηκε στο πέρασμα των χρόνων σε μια υπέροχη αρχοντική πόλη με βικτωριανά μνημεία, την βουλή των Όλστερ και φυσικά τις ιστορικές συνοικίες με τις ιρλανδέζικες παμπ. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Ημέρα 5:  Άθλον (Κρουαζιέρα στο ποτάμι και Κλομακνόις)
Σήμερα θα απολαύσουμε μια εκδρομή στο μοναστηριακό σύμπλεγμα του Κλομακνόις, ένα από τα δημοφιλέστερα μνημεία της Ιρλανδίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Επιβίβαση σε σκάφος και ακολουθώντας το ρεύμα του ποταμού Σάνον μέσα από μια ειδυλλιακή καταπράσινη διαδρομή θα μεταφερθούμε σε λιγότερο από μισή ώρα από την μοντέρνα Ιρλανδία στην Ιρλανδία του 6ου αιώνα. Το Μοναστήρι του Κλομανκνόις ιδρύθηκε το 546 μ.Χ και λόγω της στρατηγικής του θέσης έγινε κατά την διάρκεια του 9ου αιώνα το σημαντικότερο μορφωτικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας το οποίο επισκέπτονταν σπουδαστές και μελετητές από όλη την Ευρώπη. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Ημέρα 6:  Δουβλίνο - Αθήνα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

 

Τιμές κατ' άτομο:

Αναχωρήσεις: 24/7, 14/8, 28/8, 4/9, 18/9

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

755 €

955 €

395 €

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 4* sup. κεντρικά. Sheraton Athlone 4* sup ή Radisson Blu Hotel Athlon 4*sup
  • Διατροφή: Πρωινό και δείπνο καθημερινά (εξαιρ. ποτά)
  • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες