Skip to main content

ΛΟΝΔΙΝΟ 24 – 28/10 2014 (5 ΜΕΡΕΣ)

ΛΟΝΔΙΝΟ   24 – 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 (5 ΜΕΡΕΣ)

Ξενάγηση Πόλης – Βρετανικό Μουσείο - Γουίνζορ  με κεντρικο ξενοδοχειο!

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΤΙΜΗ

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

(ΜΑΖΙ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ)

Holiday Inn Bloomsbury 4****

€ 788

€ 1148

 

€ 568

 

 

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβάνονται :

Αεροπορικά εισιτήρια Aθήνα – Λονδίνο – Αθήνα  με την Βritish Airways

4διαν/σεις στο ξενοδοχείο Ηοliday Inn Bloomsbury 4****

Πρόγευμα καθημερινά  

Μεταφορές αεροδρόμιο – ξενοδοχείο – αεροδρόμιο 

Πανοραμική Ξενάγηση πόλης & Ξενάγηση στο Βρετανικό Μουσείο (ελληνικά εκθέματα)

Εκδρομή στο Κάστρο του Γουίνζορ 

Υπηρεσίες Ελληνόφωνου αντιπροσώπου μας 

Ασφάλεια αστικής ευθύνης και καλής εκτέλεσης ταξιδιού

ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται: 

Φόροι αεροδρομίων Ελλάδας και Αγγλίας  και ασφάλεια ατυχημάτων € 155. Οι είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, πάρκα (πληρώνονται επιτόπου), γεύματα, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ποτά και οτιδήποτε  δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

Οι πτήσεις μας με την Βritish Airways

24/10/14       ΑΘΗΝΑ – ΛΟΝΔΙΝΟ           14.50 – 16.40

28/10/14       ΛΟΝΔΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ           18.55 – 00.30 *

(*άφιξη την επόμενη μέρα)

 

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ          5 μέρες

 

1. ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ & ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λονδίνο. Μια μητρόπολη γεμάτη ζωή που αλλάζει  και διαφοροποιείται συνεχώς, συνδυάζοντας το  παρελθόν με το παρόν. ‘Αν έχεις κουραστεί από το Λονδίνο, έχεις κουραστεί από την ζωή’ είχε πει ο Samuel Johnson.  Με την άφιξή σας θα σας περιμένει ο αντιπρόσωπός μας για να αρχίσουμε τη γνωριμία  μας με το Λονδίνο. Θα ξεκινήσουμε από το φημισμένο αριστοκρατικό Κensington, το Knightsbridge όπου θα απολαύσουμε τα Harrods με τις εντυπωσιακές βιτρίνες του, θα διασχίσουμε το πιο πολυσύχναστο πάρκο της Ευρώπης, το Hyde Park και θα περάσουμε από το παλάτι Buckingham, το Αββαείο του Westminsterκαι την Πλατεία του Κοινοβουλίου, με το έμβλημα – ρολόι το Big Ben,  θα απολαύσουμε την επιβλητική ατμόσφαιρα της Βρετανικής πρωτεύουσας. Το London Eye, ο μεγαλύτερος τροχός του κόσμου, το City του Λονδίνου, οι ουρανοξύστες της ανατολικής πλευράς, με το υψηλότερο κατασκεύασμα της δυτικής Ευρώπης,  το Shard of Glass, θα μαγνητίσουν τα βλέμματα μας. Για τη συνέχεια, μια ακόμη πλευρά του μεσαιωνικού αλλά και του βικτωριανού Λονδίνου, ο περίφημος Πύργος του Λονδίνου και οι γέφυρες Tower Bridge και London Bridge θα αποτελέσουν τον επόμενο σταθμό μας. Θα κλείσουμε την πρώτη μας γνωριμία με την εντυπωσιακή πόλη με την επίσκεψη των μαρμάρων του Παρθενώνα στο Βρετανικό μουσείο, την περίφημη συλλογή αρχαιοτήτων, στο τρίτο σημαντικότερο μουσείο σε  όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο σας. Απόγευμα και βράδυ ελεύθερο.

2. ΛΟΝΔΙΝΟ  (προαιρετική ΟΛΟΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟ  ΣΤΡΑΤΦΟΡΝΤ)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Εναλλακτικά, μπορείτε ακόμη να ακολουθήσετε την προαιρετική εκδρομή στην Οξφόρδη, πασίγνωστη πανεπιστημιούπολη, θεμέλιο της Αγγλοσαξονικής παιδείας. Θα επισκεφτούμε κολλέγια όπως το Balliol, που  από το 1263 έχει την φήμη των πιο πολιτικά ενεργών φοιτητών, έως το πασίγνωστο από τις ταινίες του Harry Potter, Christchurch College. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τα χωριά των Cotswolds, χαρακτηριστικότερο δείγμα της αγγλικής επαρχίας, θα φτάσουμε στο πανέμορφο και γραφικό Στράτφορντ, πανέμορφο και γραφικό, κτισμένο στις όχθες του Avon, την πόλη που γεννήθηκε και δημιούργησε ο θεατροφιλόσοφος Σαίξπηρ. Αξίζει ένας περίπατος στα μικρά στενά σοκάκια, με τα χαρακτηριστικά σπίτια ή μια βαρκάδα στον ποταμό Έιβον. Μπορούμε να δούμε επίσης το γενέθλιο σπίτι του Σαίξπηρ και το Βασιλικό θέατρο.. Χρόνος  ελεύθερος  για αγορές σουβενίρ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Λονδίνο. Tο βράδυ βρεθείτε στο WestEndκαι απολαύστε κάποιο από τα καταπληκτικά musicals! Θα σας προτείναμε μερικές από τις κλασσικές αλλά και κάποιες από τις πιο καινούριες παραστάσεις, τα ΗοtSpots του West End: Θα ξεκινήσουμε από το ‘Φάντασμα της Όπερας’ του Αndrew Lloyd Webber, που φέτος κλείνει 26 χρόνια συνεχών παραστάσεων, αλλά δεν θα λέγαμε όχι και στον γεννημένο χορευτή, ‘Billy Elliot’ στο θέατρο Victoria Palace. Για τους λάτρεις του μιούζικαλ, σας περιμένει στο Prince Edward, ο Φρανκυ Βαλι και τα αδέρφια του για να σας τραγουδήσουν την ιστορία των Four Seasons, στο περίφημο μιούζικαλ ‘Jersey Boys’. Tιμές: από 30-85 αγγλικές λίρες, αναλόγως των θέσεων. Υπάρχουν και ευκαιρίες της τελευταίας στιγμής στη Λέστερ Σκουέρ.

3. ΛΟΝΔΙΝΟ  (ελεύθερη μέρα και προαιρετικός ΒΡΑΔΥΝΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ)

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο  σας. Hμέρα ελεύθερη. Το πρόβλημα δεν είναι τί να κάνετε, αλλά τί να προκάνετε! Κάντε έναν περίπατο σε ένα από τα πολλά καταπράσινα πάρκα του Λονδίνου:στο HydeParkκαι το KensingtonGardens, στο RegentsParkμε τον Ζωολογικό Κήπο, στο StJamesPark, αλλά και στους Βοτανικούς Κήπους (KewGardens)..  Ίσως δεν υπάρχει άλλη πόλη με τόσα πολλά και ειδικά μουσεία, με τόσες σημαντικές πινακοθήκες. Η γέφυρα MillenniumBridgeδιασχίζει τον Τάμεση από το ναό του Αγίου Παύλου ως την πινακοθήκη TateModern(δωρεάν είσοδος), που περιλαμβάνει έργα του Τζάκσον Πόλοκ, του Άντι Γουόρχολ και άλλων. Θα θαυμάσετε έργα από Ρενουάρ μέχρι Ραφαήλ στην Εθνική Πινακοθήκη, τραπέζια του IsamuNoguchiκαι καπέλα του PhilipTreacyστο Μουσείο Ντιζάιν. Υπάρχουν περίπου 300 εκθεσιακοί χώροι και μουσεία, σε πολλά από τα οποία η είσοδος είναι ελεύθερη. Από Μουσεία, επιλέξτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας (δωρεάν είσοδος), το Μουσείο Βικτώριας και Αλβέρτου, το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Μαντάμ Τυσό, και άλλα. Επίσης όπερα, μπαλέτο, κλασική μουσική και θέατρο παγκοσμίου φήμης. Το βράδυ μπορείτε προαιρετικά να ακολουθήσετε τον βραδυνό γύρο της πόλης: Το Λονδίνο είναι ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή μεγαλούπολη με τόσο διαφορετικές αρχιτεκτονικά συνοικίες. Το Mayfair με τα περίφημα ραφεία της Σαβιλ Ροου, το Chelsea με την περίφημη Kings Road, το Westminster με τις γεωργιανές γειτονιές του 18ου αι.,  οι φωτισμένες γέφυρες του Τάμεση, θα αποτελέσουν την απαρχή της βραδιάς. Επίσης θα δούμε το Soho, το CoventGarden, την Πλατεία Leicester, κ.α.

4. ΛΟΝΔΙΝΟ 

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο σας. Μπορείτε να αφιερώστε τη σημερινή ημέρα σε αγορές! Το Λονδίνο έχει τα περισσότερα καταστήματα διεθνών σχεδιαστών από το Παρίσι. Από τη Marble Arch στα δυτικά, μέχρι τη High Holborn στα ανατολικά, η Οxford Street εκτείνεται επί 2,5 χλμ., σχηματίζοντας ίσως τον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο του κόσμου. Τα μεγάλα πολυκαταστήματα του Λονδίνου, όπως τα Selfridges, Harrods, HarveyNicholsθα σας εντυπωσιάσουν με την πολυτέλειά τους. Αν είστε λάτρης της μόδας, θα βρείτε όλα τα μαγαζιά γνωστών εταιριών στην πολυσύχναστη OxfordStreet(με πάνω από 300 καταστήματα!), BondStreetκαι RegentStreet. Στην JermynStreetθα βρείτε αντρική ένδυση. Για πιο  trendyατμόσφαιρα βρεθείτε στην CarnabyStreet, καθώς είναι το στέκι των νέων ταλέντων της μόδας και του design. Στο ΝottingHillθα βρείτε ασυνήθιστα και vintageρούχα, σπάνιες αντίκες, σε μια πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα. 

5. ΛΟΝΔΙΝΟ ( ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΚΟ ΧΩΡΙΟ & ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΓΟΥΙΝΖΟΡ) - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο.  Σήμερα θα μεταφερθούμε λίγο έξω από το Λονδίνο, στο Γουίνζορ για να γνωρίσουμε τη μόνιμη κατοικία, τα τελευταία 860 χρόνια, της Βασιλικής οικογένειας. Κτισμένο το πανέμορφο χωριό στις όχθες του Τάμεση, διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική του 18ου αιώνα, ενώ το επιβλητικό Κάστρο δεσπόζει στο χώρο. Στην επίσκεψή  μας στο Κάστρο  του Γουίνζορ  δεν περιλαμβάνεται  η είσοδος  σε αυτό (πληρώνεται τοπικά). Αν είναι κλειστός ο Πύργος λόγω διαμονής επισήμων, θα δοθεί χρόνος για επίσκεψη στο χωριό και για αγορές. Στη συνέχεια, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα. Τέλος του όμορφου ταξιδιού στη γοητευτική πόλη.

Σημείωση: Η σειρά των υπηρεσιών/ εκδρομών μπορεί να αλλάξει αναλόγως των πτήσεων και για την καλύτερη διεξαγωγή του ταξιδιού. Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι στα μουσεία και στα αξιοθέατα. Οι προαιρετικές εκδρομές πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχει επιτόπου συμμετοχή.

 

 

 

Ολοήμερη Εκδρομή στην Οξφόρδη &  Stratford Upon Avon       

Η μαγεία της Αγγλικής φύσης σε συνδυασμό με την παράδοση της Αγγλοσαξονικής εκπαίδευσης. Γνωρίστε την πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης, ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστημιακά κέντρα στον κόσμο σήμερα, ζώντας την ατμόσφαιρα της μεσαιωνικής και βικτωριανής εποχής όπως ακριβώς αυτές ξεπηδούν μέσα από τις ταινίες του HarryPotterκαι της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων. Άλλωστε και τα δυο είναι γυρισμένα στο Κολλέγιο Christchurch. Περιδιαβείτε τα πανεπιστήμια και τα Γεωργιανά σοκάκια της πόλης και ακούστε τα μυστικά της ζωής στην αγγλική επαρχία. Στη συνέχεια, μια αξέχαστη διαδρομή μέσα από τα γραφικά χωριά των Κότσγουολντς  θα μας οδηγήσει στην πόλη του Ουίλιαμ  Σαίξπηρ, το Στράτφορντ Απόν Έηβον, όπου θα δούμε την κατοικία και τον τάφο του. Αργά  το απόγευμα  επιστροφή  στο Λονδίνο.

Tιμή  κατ’ άτομο :  € 85 ενήλικας   / € 63 παιδί κάτω των 15 ετών (70 λίρες ενήλικας /  50 λίρες για παιδί κάτω των 15 ετών).    Περιλαμβάνεται η μεταφορά και η ξενάγηση από Ελληνόφωνο συνοδό.

 

Βραδυνός Πανοραμικός - Γύρος του Λονδίνου  (τακτικές  αναχωρήσεις)

Το Λονδίνο δεν ζει μόνον το πρωί. Ζει κυρίως το βράδυ. Για αυτό λοιπόν ετοιμάσαμε για εσάς μια διαφορετική περιήγηση από ότι   έχετε δει μέχρι τώρα. Θα δούμε το περίφημο Mayfair, το Chelsea με την περίφημη  Kings  Road, ο δρόμος που σύμφωνα με την Αγκάθα Κρίστι, μένει ο Ηρακλής  Πουαρώ, τις φωτισμένες γέφυρες του Τάμεση, το  περίφημο Σόχο, το Covent  Garden, την LeicesterSquare, και άλλα.

Tιμή  κατ’ άτομο :  € 46 ενήλικας / € 26 παιδί κάτω των 15 ετών ( 35 λίρες ενήλικας  / 20 λίρες για παιδί κάτω των 15 ετών).   

Περιλαμβάνεται η μεταφορά και η ξενάγηση από Ελληνόφωνο συνοδό.