Skip to main content

Σκωτία: Εδιμβούργο, Χάϊλαντς Καλοκαιρι 2021 απο 745€

27/05, 17/06 08/07, 22/07 29/07, 05/08, 12/08, 19/08 26/08, 09/09, 23/09     5 Ημερες

 

Το ταξίδι με μια ματιά… 

  • Απευθείας πτήσεις με Aegean Airlines
    Αθήνα – Εδιμβούργο – Αθήνα
  • Διαμονή σε κεντρικά 4* ξενοδοχεία
    3 διανυκτερεύσεις στο RADISSON BLU EDINBURGH / NOVOTEL CENTRE EDINBURGH 4*
    1 διανυκτέρευση στο MERCURE INVERNESS 4* / GLEN MOHR 3*sup
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Πανοραμική ξενάγηση στην πόλη του Εδιμβούργου
  • Εσωτερική επίσκεψη στο περίφημο κάστρο στου Εδιμβούργου
  • Εκδρομή στην άγρια φύση των Χάιλαντς με τις γραφικές λίμνες Λόμοντ και Νες και τα ψαροχώρια Φορτ Ουίλιαμ και Φορτ Αουγκούστους
  • Επίσκεψη στο κάστρο Μπλερ Άθολ
  • Γνωριμία με το Αβιεμορ και το χωριό Πίτλοχρυ με τα αποστακτήρια ουίσκυ
  • Επίσκεψη σε αποστακτήριο ουίσκι
  • Περιήγηση στη κλασική φοιτητούπολη της Γλασκόβη
  • Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας

 

Ημέρα 1η: Αθήνα ή Θεσσαλονίκη – Εδιμβούργο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Εδιμβούργο με απευθείας πτήση. Άφιξη αργά το βράδυ και μεταφορά στο κεντρικό μας ξενοδοχείο Radisson Blu 4*s που θα μας φιλοξενήσει για 3 βράδια.

Ημέρα 2η: Εδιμβούργο (ξενάγηση πόλης και επίσκεψη στο κάστρο)
Καταπράσινα πάρκα και κανάλια στην καρδιά της πόλης και εμπορικοί δρόμοι που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από την Oxford Street. Κάστρα, παλάτια, λόφοι με συγκλονιστική θέα και pubs που σερβίρουν μπύρες, αυθεντικό ουίσκι και σκωτσέζικες σπεσιαλιτέ. Είναι πολλά αυτά που θα δείτε και θα ζήσετε στο Εδιμβούργο που αποτελεί πρωτεύουσα της Σκωτίας από το 1437 και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της. Κέντρο του Διαφωτισμού με προσωπικότητες όπως ο οικονομολόγος Άνταμ Σμιθ όπου πολύς κόσμος πίστευε πως η πόλη θα επηρέαζε το Λονδίνο πολιτισμικά με τον ίδιο τρόπο που επηρέασε στο παρελθόν η Αθήνα τη Ρώμη. Η όμορφη παλιά πόλη έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική της αρχιτεκτονική και πολλά κτίρια από την εποχή της Μεταρρύθμισης ενώ η νέα πόλη δημιουργήθηκε ως λύση για τον υπερπληθυσμό της παλιάς. Σκωτσέζικο πρωινό και ξενάγηση στην πόλη. Θα ξεκινήσουμε με την νέα -γεωργιανού τύπου- πόλη που άρχισε να χτίζεται στα μέσα του 8ου αιώνα γύρω από τρεις μεγάλους παράλληλους δρόμους βόρεια της μεσαιωνικής πόλης. Θα δούμε πολλά όμορφα ιστορικά κτήρια και πλατείες με υπέροχες αναλογίες που δεν έχουν χάσει τίποτα από την παλιά μεγαλοπρέπειά τους. Στη συνέχεια θα ανεβούμε το Λόφο Κάρλτον, με το παρατηρητήριο της πόλης, το Μνημείο αφιερωμένο στο ναύαρχο Νέλσον και το Εθνικό Μνημείο για τους νεκρούς των Ναπολεόντειων πολέμων. Επόμενη στάση μας το Παλάτι του Χόλιροουντ, επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία. Στο τέλος της ξενάγησής θα επισκεφθούμε το παγκοσμίου φήμης Κάστρο του Εδιμβούργου για να δούμε το Βασιλικό Παλάτι με το Σκοτσέζικο Στέμμα, το Σπαθί, το Σκήπτρο και τη μυθική Λίθο του Πεπρωμένου, το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας, τις Στοές των Φυλακών, το Μνημείο Σκοτσέζικου Εθνικού Πολέμου. Το κάστρο ατενίζει την σκωτσέζικη πρωτεύουσα από την κορυφή της παλιάς πόλης, εκεί που καταλήγει το Βασιλικό Μίλι και πίσω από τις οχυρώσεις του, κρύβει τα πετράδια του Στέμματος, το Μουσείο Πολέμου και φυσικά τα Βασιλικά Διαμερίσματα. Το παλαιότερο κομμάτι του Κάστρου, το Εκκλησάκι της Αγίας Μαργαρίτας, είναι χτισμένο τον 12ο αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η: Εδιμβούργο (προαιρετική εκδρομή στο κάστρο Στέρλινγκ)
Μέρα ελεύθερη. Αξίζει να περπατήσετε το βασιλικό μίλι. Η μεγάλη «φλέβα» της παλιάς πόλης, το Royal Mile είναι μία διαδρομή που ενώνει τέσσερις δρόμους, για να οδηγήσει τα βήματά μας από χαμηλά στο Κοινοβούλιο της Σκωτίας μέχρι την κορυφή, το Κάστρο του Εδιμβούργου. Και στο ενδιάμεσο… πολλά κι ενδιαφέροντα: Υπόγειες pub, μικρομάγαζα με σουβενίρ, μικρά μουσεία, στενάκια με hipster καταστήματα και στο μέσο περίπου της διαδρομής, ο Καθεδρικός του St Giles. Οι ντόπιοι τον αποκαλούν High Kirk – θα τον ξεχωρίσετε από το τρομακτικό του ύψος, τα υπέροχα βιτρό και, στο εσωτερικό του, τα μνημεία εκατοντάδων επιφανών Σκωτσέζων.
Εναλλακτικά προτείνουμε προαιρετική επίσκεψη στο κάστρο Στέρλινγκ. Το Κάστρο που βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη πόλη, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά κάστρα στη Σκωτία, τόσο από ιστορική, όσο και από αρχιτεκτονική άποψη. Είναι τοποθετημένο στην κορυφή του Λόφου του Κάστρου, έναν απόκρημνο βράχο που αποτελεί μέρος του οροπεδίου του Στέρλινγκ. Η στρατηγική του θέση το έχει κάνει σημαντικό οχυρό από την αρχαιότητα ενώ τα περισσότερα από τα κύρια κτίρια του κάστρου χρονολογούνται από τον 15ο & 16ο αιώνα. Αρκετοί Σκωτσέζοι Βασιλείς και Βασίλισσες έχουν στεφθεί στο Στέρλινγκ, μεταξύ αυτών και η Μαρία Στιούαρτ το 1542, ενώ άλλοι γεννήθηκαν ή πέθαναν εκεί. Το κάστρο πολιορκήθηκε τουλάχιστον οκτώ φορές, συμπεριλαμβανομένων αρκετών κατά τη διάρκεια των Πολέμων για την Ανεξαρτησία της Σκωτίας και σήμερα είναι αναγνωρισμένο ως αρχαίο μνημείο και τουριστικό αξιοθέατο που το διαχειρίζεται η Υπηρεσία της Ιστορικής Σκωτίας.
Το Εδιμβούργο είναι ιδιαίτερα γνωστό για το ομώνυμο φεστιβάλ του, που ξεκίνησε το 1947 και που αποτελείται από μια σειρά γεγονότων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη. Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνει θεατρικές παραγωγές και μουσικές παραστάσεις υψηλού κύρους, φιλοξενώντας παγκοσμίως γνωστούς συνθέτες, μαέστρους και ορχήστρες. Μην παραλείψετε να παρακολουθήσετε κάποια από αυτές εάν υπάρξουν διαθέσιμα εισιτήρια. Το Εδιμβούργο ακόμη έχει μεγάλο αριθμό νυχτερινών κέντρων, μπυραριών και εστιατορίων. Οι περιοχές του Εδιμβούργου που παραδοσιακά είχαν πιο έντονη νυχτερινή ζωή είναι η Λόθιαν Ρόουντ, η Γκράσμαρκετ και η συνέχειά της, η Κάνονγκειτ, στην παλιά πόλη. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο ανερχόμενες περιοχές γνωστές για τη νυχτερινή τους ζωντάνια είναι η Τζόρτζ Στριτ στη νέα πόλη καθώς επίσης και η περιοχή δίπλα στη θάλασσα στο Λιθ.

Ημέρα 4η: Εδιμβούργο (Γλασκόβη - Λοχ Λόμοντ - Λοχ Νες) - Ινβερνές
Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εντυπωσιακή άγρια φύση των Χάιλαντς. Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για το Ινβερνές. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας η Γλασκόβη, η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας που μπορεί να ζει στη σκιά του Εδιμβούργου, έχει όμως διαμορφώσει τη δική της προσωπικότητα και σε κερδίζει αμέσως με τα υπέροχα κτίρια της και τη δική της ιδιαίτερη αύρα. Σύντομη περιήγηση της πόλης που αρχιτεκτονικά ονομάζεται το Σικάγο της Ευρώπης. Στη πόλη βρίσκεται και η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά. Σημαντικά αξιοθέατα η πλατεία Τζωρτζ με τα επιβλητικά Βικτωριανά κτήρια, το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης και ο καθεδρικός Ναός του Αγίου Μάνγκο. Συνεχίζουμε για το χωριό Λας, στις όχθες της ομορφότερης λίμνης της Σκωτίας Λοχ Λόμοντ. Αρχίζουμε να διασχίζουμε τα Χάιλαντς (ηφαιστιογενή βραχώδη υψίπεδα) περνώντας μέσα από το θεαματικό φαράγγι του Γκλένκοου, το ψαροχώρι Φορτ Γουίλιαμ για να φτάσουμε στο Φορτ Αγκούστους. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό γεύμα αλλά και για να δούμε πώς ενώνονται οι λίμνες Λόχ Όικχ και Λοχ Νες με τις τεχνητές δεξαμενές και το κανάλι της Καλυδωνίας. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας ταξιδεύοντας παράλληλα με τις μαγευτικές λίμνες της Σκοτίας και την γνωστή σε όλους Λοχ Νες, φτάνουμε στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς, το Ινβερνές. Επίσκεψη στην πόλη και αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 5η: Ινβερνές (Άβιεμορ- Κάστρο Μπλερ-Πιτλόχρυ – Περθ) – πτήση επιστροφής
Πρωινό ελεύθερο στην πόλη. Αναχώρηση στην συνέχεια για το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου για τη βραδινή πτήση μας, όλη η μέρα όμως δικιά μας για να γνωρίσουμε νέα υπέροχα μέρη. Πρώτη στάση στην διαδρομή μας η πόλη Άβιεμορ, το τουριστικό θέρετρο που βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Cairngorms στα Χάιλαντς της Σκωτίας. Η πόλη είναι δημοφιλής για σκι και άλλα χειμερινά σπορ, καθώς και για πεζοπορία στα βουνά Cairngorm. Συνεχίζουμε για στάση σε ένα από τα πλέον αξιόλογα κάστρα της Σκωτίας, το περίφημο κάστρο Μπλερ Άθολ στην ομώνυμη περιοχή. Το κάστρο εντυπωσιάζει τόσο σαν εικόνα όσο και σαν ιστορία. Από το 1269 ανήκει στην οικογένεια Άθολ με τον μοναδικό ιδιωτικό στρατό Χαϊλάντερς. Στο εσωτερικό μπορείτε να δείτε πίνακες, έπιπλα, κυνηγετικά τρόπαια και όπλα των Άθολ και να φανταστείτε πως θα ήταν να ζείτε σε ένα τέτοιο κάστρο. Η έκταση των κήπων είναι 2500 εκτάρια και είναι ένα από τα λίγα λευκά κάστρα της Σκωτίας. Μετά θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό Πιτλόχρυ, γνωστό για τα αποστακτήρια ουίσκι. Δεν θα παραλείψουμε επίσκεψη σε ένα από αυτά και γευστική δοκιμή του «νερού της ζωής» όπως λένε οι λάτρεις το ουίσκυ. Η πόλη είναι επίσης γνωστή και για την καλλιέργεια της καφέ πέστροφας. Θα συνεχίσουμε για το Περθ, μια πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τάι, με περίπου 50.000 κατοίκους, που είναι και η ιστορική κομητεία του Πέρθσαϊρ.
Η παρουσία του αββαείου του Scone, έδρα της «Πέτρας της Μοίρας» όπου στέφθηκε ο βασιλιάς των Σκωτσέζων, ενίσχυσε την πρώιμη έντονη σημασία της πόλης. Μετά το τέλος της περιήγησής μας και χορτασμένοι από όλα αυτά που είδαμε σήμερα αλλά και τις προηγούμενες μέρες, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου για την μεταμεσονύχτια πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Ελλάδα τα ξημερώματα της 6ης μέρας.

Ημέρα 6η: Αθήνα / Θεσσαλονίκη
Άφιξη στην Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη με επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων +75€.
Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -100€.

 

ΤΙΜΕΣ

27/05, 17/06, 08/07, 22/07   ΣΕ Δίκλινο 745€
Μονόκλινο 1.045€
Φόροι 250€

29/07, 05/08, 12/08, 19/08    ΣΕ  Δίκλινο 785€
Μονόκλινο 1.135€
Φόροι 250€

26/08, 09/09, 23/09 Δίκλινο   ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ 765€
Μονόκλινο 1.065€
Φόροι 250€

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Aegean Airlines.
  • Διαμονή: Επιλεγμένα ξενοδοχεία ως ακολούθως ή παρόμοια: RADISSON BLU EDINBURGH / NOVOTEL CENTRE EDINBURGH 4* & MERCURE INVERNESS 4* / GLEN MOHR 3*sup.
  • Γεύματα: Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδος στο κάστρο του Εδιμβούργου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίε

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Τέλη εισόδων: Εκτός από τα αναφερόμενα στο πρόγραμμα.

  • Φιλοδωρήματα.

  • Αχθοφορικά.
  • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€.
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

Πτήσεις: Aegean Airlines

Ημ/νία Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
1η μέρα Αθήνα – Εδιμβούργο 20:50 23:05
5η μέρα Εδιμβούργο – Αθήνα 23:55 05:50

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

Θεσ/νίκη – Αθήνα 17:55 18:45
Αθήνα – Θεσ/νίκη 06:55 07:45