Skip to main content

ΑΓΓΛΙΑ – ΣΚΩΤΙΑ – ΧΑΪΛΑΝΤΣ 7 HMEΡΕΣ

Λονδίνο – Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον – Μάντσεστερ – Τσέστερ – Αγγλικές Λίμνες ( Γουίντερμιρ ) – Γλασκόβη –Λοχ Λόμοντ– Φορτ Γουίλιαμ - Λοχ Νες – Ίνβερνες

 

1η Ημέρα : Ελλάδα – Λονδίνο –

Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον – Μάντσεστερ ( 340χλμ. )

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Λονδίνο . Άφιξη στο Λονδίνο και αναχώρηση με προορισμό την επαρχία της Αγγλίας. Θα επισκεφθούμε δυο σημαντικές πνευματικές πόλεις πριν φθάσουμε στην περιοχή του Μάντσεστερ όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια των κολεγίων και να πάρουμε μια γεύση από τον τρόπο ζωής των φοιτητών στο δεύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε μια γραφική διαδρομή στην επαρχία της Αγγλίας που θα μας οδηγήσει στην κωμόπολη του Στράτφορντ απόν Έιβον, την γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, ενός από τους μεγαλύτερους δραματουργούς και θεατρικούς συγγραφείς. Εκεί θα έχουμε το χρόνο να γευματίσουμε σε κάποια παραδοσιακή παμπ με θέα τον ποταμό Έιβον. Το σπίτι που μεγάλωσε ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ και άλλα αξιοθέατα μπορούν να γεμίσουν τον ελεύθερο μας χρόνο . Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό το ξενοδοχείο μας στην περιοχή του Μάντσεστερ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση .

 

2η Ημέρα : Μάντσεστερ - Τσέστερ – Αγγλικές Λίμνες ( Γουίντερμιρ ) – Γλασκόβη ( 465χλμ. )

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε νωρίς με προορισμό την πανέμορφη περιοχή των αγγλικών λιμνών. Πρώτα όμως θα επισκεφθούμε την αρχαία ρωμαϊκή πόλη του Τσέστερ. Τα περίφημα ρόους και ο καθεδρικός της πόλης θα μας εντυπωσιάσουν στην πεζή μας περιήγηση. Συνεχίζουμε βορειότερα για να φθάσουμε στο Γουίντερμιρ , ένα από τα ωραιότερα παραλίμνια θέρετρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε προαιρετικά όσοι επιθυμούμε μια μικρή κρουαζιέρα 45 λεπτών και φυσικά αρκετό ελεύθερο χρόνο για γεύμα σε κάποιο εστιατόριο στις όχθες της ομώνυμης και μεγαλύτερης λίμνης του Εθνικού πάρκου Λέικ Ντίστρικτ. Αναχώρηση με προορισμό τη Γλασκόβη, το περίφημο πάλαι ποτέ ναυπηγικό κέντρο της Σκωτίας. Άφιξη αργά το απόγευμα στη Γλασκόβη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση.

 3η Ημέρα : Γλασκόβη –Λοχ Λόμοντ– Φορτ Γουίλιαμ - Λοχ Νες – Ίνβερνες ( 280χλμ. )

Μετά το πρόγευμα θα αποχαιρετήσουμε τη Γλασκόβη αφού περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατά της όπως την πλατεία Τζώρτζ με τα επιβλητικά της Βικτοριανά κτίρια , το κτίριο του πανεπιστημίου και κάποιες σύγχρονες αρχιτεκτονικές όψεις της Γλασκόβης του 21ου αιώνα. Έπειτα θα αναχωρήσουμε με προορισμό την «πρωτεύουσα» των Χάϊλαντς , το Ίνβερνες. Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας το χωριό Λας στις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης της Σκωτίας Λοχ Λόμοντ. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε το τοπίο πίνοντας ένα τσάι σε παραδοσιακό σκωτσέζικο καφέ. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε βορειότερα για να φθάσουμε στην πόλη Φορτ Γουίλιαμ , στους πρόποδες του βουνού Μπεν Νέβις , τη ψηλότερη κορφή της Σκωτίας. Εκεί θα γευματίσουμε και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε, κινούμενοι κατά μήκος του περίφημου Καληδόνιου καναλιού, για την περίφημη λίμνη Λοχ Νες με τη Νέσι ,το θρυλικό τέρας, όπου ο «μύθος» της ζει στη λίμνη από τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 1950. Αφού ανακαλύψουμε οι ίδιοι αν πρόκειται περί μύθου ή πραγματικότητας θα αναχωρήσουμε για τον τελικό μας προορισμό , το Ίνβερνες . Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 4η Ημέρα : Ίνβερνες –

Κάστρο Μπλερ – Πιτλόχρυ –

Εδιμβούργο ( 250 χλμ.)

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της Σκωτίας , το Εδιμβούργο. Πρώτος σταθμός στο σημερινό μας ταξίδι το περίφημο Κάστρο Μπλερ. Σε στρατηγική θέση από το 1269 φιλοξενεί την οικογένεια των Άθολ με το μοναδικό στην Ευρώπη ιδιωτικό στρατό «Χαϊλάντερς του Άθολ». Μετά το τέλος της επίσκεψής μας θα αναχωρήσουμε για το γραφικό χωριό Πιτλόχρυ που είναι γνωστό στους επισκέπτες για τα αποστακτήρια ουίσκυ που φιλοξενεί όπως και για την καλλιέργεια της καφέ πέστροφας. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε αλλά και να επισκεφθούμε παραδοσιακό σκοτσέζικο αποστακτήριο του «νερού της ζωής». Αργά το απόγευμα και αφού διασχίσουμε την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ , θα φθάσουμε στο Εδιμβούργο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 5η Ημέρα : Εδιμβούργο – ξενάγηση με επίσκεψη στο Κάστρο Εδιμβούργου

Μετά το πρόγευμα , αναχώρηση για τη ξενάγηση της πόλης του Εδιμβούργου , της «Αθήνας του Βορρά» όπως την αποκαλούν .Θα ξεκινήσουμε από την νέα πόλη Γεωργιανής εποχής , μέσα από τις κομψές οδούς και ημισελήνους της για να θαυμάσουμε την υπέροχη αυτή αρχιτεκτονική και να ακούσουμε τις ιστορίες αυτών που έζησαν και βασίλευσαν εκεί . Έπειτα θα οδηγηθούμε στο λόφο Κάρλτον, από όπου θα έχουμε μια πανοραμική και καλύτερη άποψη της πόλης του Εδιμβούργου. Θα κατηφορίσουμε για να βρεθούμε στο παλάτι του Χόλιρουντ , την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στην Σκωτία. Θα συνεχίσουμε δια μέσου του ιστορικού Βασιλικού Μιλίου της παλιάς πόλης και από αξιοθέατα όπως το Τόλμπουθ, την οικία του Τζον Νοξ , τον καθεδρικό του Αγίου Τζάιλς και πολλά άλλα ώσπου θα καταλήξουμε στο κάστρο του Εδιμβούργου το οποίο και θα επισκεφτούμε για να δούμε τα κοσμήματα του Στέμματος. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας είμαστε ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Πρίνσες Στριτ , εμπορικό δρόμο της νέας πόλης με τα καταστήματα και την υπέροχη θέα της παλιάς πόλης. Προαιρετικά θα μπορέσουμε να πάρουμε μέρος σε μια σκωτσέζικη βραδιά με γκάιντες και παραδοσιακούς χορούς με τις ανάλογες τοπικές ενδυμασίες. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα : Εδιμβούργο – Ντάραμ – Υόρκη – Λιντς ( 320 χλμ. )

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας και θα πάρουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στα νοητά σύνορα της Σκωτίας με την Αγγλία. Ολιγόλεπτη στάση για φωτογραφίες με Σκοτσέζους παραδοσιακά ντυμένους και υπό τους ήχους της γκάιντας να «προστατεύουν» την πατρίδα τους και περνάμε στα Αγγλικά εδάφη. Επόμενη στάση στο ταξίδι μας είναι το Ντάραμ. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον ωραιότερο καθεδρικό Ναό ρομανικού και γοτθικού μαζί ρυθμού που όταν ηχούν οι καμπάνες του ακούγονται σε απόσταση 7 μιλίων και το κτίριο του πανεπιστημίου που φιλοξενείται στο κάστρο της πόλης . Θα έχουμε χρόνο για γεύμα και βόλτα στο ποτάμι που αγκαλιάζει σε σχήμα δακτυλιδιού την παλιά πόλη. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Υόρκη, την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Αγγλίας. Το μεσαιωνικό τείχος της που φθάνει τα πέντε μέτρα ύψος περιβάλλει την παλιά πόλη με τα πέτρινα σοκάκια και τον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό κάθετου γοτθικού ρυθμού με τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη συλλογή βιτρό στη Βρετανία . Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα : Λιντς – Κέμπριτζ –Λονδίνο - Ελλάδα ( 355 χλμ. )

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας με προορισμό το Λονδίνο. Πρώτη στάση του ταξιδιού μας η περίφημη πανεπιστημιούπολη του Κέμπριτζ. Θα περιηγηθούμε ανάμεσα στα κτίρια των Κολλεγίων που συνθέτουν ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστήμια του κόσμου που χρονολογείται από το 13ο αιώνα. Το Κινγκς Κόλετζ , το Τρίνιτι Χολ , το Κουίνς Κόλετζ και άλλα θα είναι αυτά που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε. Θα έχουμε χρόνο να γευματίσουμε και να δοκιμάσουμε προαιρετικά μια μικρή βαρκάδα στον ποταμό Κεμ με φοιτητές να κωπηλατούν για μας για λίγο παραπάνω χαρτζιλίκι. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για το Λονδίνο. Αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Ελλάδα. Άφιξη στο αεροδρόμιο με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης για Λονδίνο.

• Διαμονή (06) διανυκτερεύσεις στην Αγγλία και Σκωτία σε ξενοδοχεία 4*.

• Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία σε μπουφέ.

• Δείπνο με μενού τριών πιάτων καθημερινά στα ξενοδοχεία.

• Μεταφορές, εκδρομές και μετακινήσεις με πολυτελή τουριστικά λεωφορεία βάση προγράμματος.

• Ξεναγήσεις και περιηγήσεις βάση προγράμματος.

• Ταξιδιωτικά έντυπα – χάρτες.

• Ασφάλεια αστικής ευθύνης tour operator.

• Έμπειροι αρχηγοί του γραφείου μας και τοπικοί αντιπρόσωποι.

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

• Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

• Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα , κρουαζιέρες και συναφείς χώρους.

• Ποτά , αναψυκτικά και ότι άλλο ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.

Σημείωση:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις, ψυχαγωγικά προγράμματα και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις πτήσεις σας, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΚΑΙ 9 ΗΜΕΡΗ ΜΕ 2 ΕΠΙΠΛΕΟΝ

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΔΩ!!