Skip to main content

Αγγλία - Σκωτία - Χάϊλαντς 1 Μαΐου, 19 Ιουνίου 8,9 μέρες

8 ή 9 μέρες Εδιμβούργο - Τσέστερ - Λίμνη Γουίντερμιρ - Γλασκόβη - Λοχ Λόμοντ - Φορτ Αουγκούστους - Λοχ Νες - Ινβερνές - Κάστρο Μπλερ - Πιτλόχρυ - Mάντσεστερ - Αποστακτήριο Ουίσκι - Ντάραμ - Υόρκη - Λιντς - Αγγλικές Λίμνες - Λονδίνο. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με μπουφέ & τέσσερα δείπνα συνολικά.

 

Μέρα:
Αθήνα – Λονδίνο – Οξφόρδη – Στράτφορντ Απόν Έιβον – Μάντσεστερ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για το Λονδίνο με την AEGEAN. Άφιξη και αναχώρηση για την Οξφόρδη. Θα θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια των κολεγίων και θα πάρουμε μια γεύση από τον τρόπο ζωής των φοιτητών. Αναχώρηση για το Στράτφορντ Απόν Έιβον, τη γενέτειρα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Περιηγήση στα σημαντικότερα αξιοθέατα. Άφιξη αργά το απόγευμα στο Μάντσεστερ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

Μέρα:
Μάντσεστερ – Τσέστερ - Αγγλικές Λίμνες (λίμνη Γουίντερμιρ) – Γλασκόβη

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Τσέστερ, όπου θα περιηγηθούμε στα περίφημα ρόους, τον καθεδρικό και τα κόκκινα τείχη της πόλης. Αναχώρηση για την περιοχή των αγγλικών λιμνών το Εθνικό πάρκο Λέικ Ντίστρικτ. Ελεύθερος χρόνος. Άφιξη στη Γλασκόβη κ περιήγηση για να δούμε την πλατεία Τζωρτζ, το κτίριο του πανεπιστημίου και κάποιες σύγχρονες αρχιτεκτονικές όψεις της. Αργά το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

Μέρα:
Γλασκόβη - Λοχ Λόμοντ - Φορτ Αουγκούστους - Λοχ Νες - Ινβερνές

Πρόγευμα και θα αναχωρήσουμε για τα μαγευτικά Χάιλαντς. Πρώτος σταθμός το χωριό Λας στις όχθες της λίμνης Λοχ Λόμοντ. Συνεχίζουμε, κατά μήκος των αλληλοδιαδεχόμενων λιμνών, του περίφημου Καλυδωνίου καναλιού. Στάση για μεσημεριανό γεύμα στο χωριό Φορτ Αουγκούστους στην περίφημη λίμνη Λοχ Νες με τη Νέσι,το θρυλικό τέρας. Τελικός σταθμός το Ινβερνές. Σύντομη περιήγηση και ανναχώρηση για το ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο.

 

Μέρα:
Ινβερνές – Κάστρο Μπλερ – Αποστακτήριο ουίσκι – Πιτλόχρυ – Εδιμβούργο

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Εδιμβούργο. Πρώτος σταθμός το Κάστρο Μπλερ. Επίσκεψη στο γραφικό χωριό Πιτλόχρυ και ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό αλλά και για να επισκεφθούμε (έξοδα ατομικά) κάποιο παραδοσιακό σκοτσέζικο αποστακτήριο ουίσκι. Το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο.

 

Μέρα:
Εδιμβούργο - ξενάγηση με επίσκεψη στο Κάστρο Εδιμβούργου

Πρόγευμα και αναχώρηση για την πόλη του Εδιμβούργου. Θα δούμε το παλάτι του Χόλιρουντ, την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας στη Σκωτία, θα συνεχίσουμε δια μέσου του Βασιλικού Μιλίου της παλιάς πόλης με αξιοθέατα όπως το Τόλμπουθ, την οικία του Τζον Νοξ, τον καθεδρικό του Αγίου Τζάιλς κ.α. για να καταλήξουμε στο κάστρο του Εδιμβούργου. To βράδυ (έξοδα ατομικά), σκωτσέζικη βραδιά με γκάιντες και παραδοσιακούς χορούς με τις ανάλογες τοπικές ενδυμασίες.

 

Μέρα:
Εδιμβούργο – Ντάραμ – Υόρκη – Λιντς

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Ντάραμ, με τον καθεδρικό Ναό και το κτίριο του πανεπιστημίου που φιλοξενείται στο κάστρο της πόλης. Χρόνος για γεύμα και βόλτα στο ποτάμι. Αναχώρηση για την Υόρκη, με το μεσαιωνικό τείχος της να φθάνει τα πέντε μέτρα ύψος περιβάλλοντας την παλιά πόλη με τα πέτρινα σοκάκια. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και δείπνο.

 

Μέρα:
Λιντς – Κέμπριτζ - Λονδίνο

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Λονδίνο με ενδιάμεση στάση το Κέμπριτζ, τη δεύτερη Πανεπιστημιούπολη της Αγγλίας. Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα κολέγια, όπως το Τρίνιτι Χολ, Κουίνς Κόλετζ και την Μεγάλη Εκκλησία της Παναγίας. Ελεύθερος χρόνος για όσους τους ενδιαφέρει μία βαρκάδα στο ποταμό Καμ (έξοδα ατομικά). Αναχώρησηε για το Λονδίνο. 'Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή (έξοδα ατομικά) στο νυχτερινό Λονδίνο.

 

Μέρα:
Λονδίνο – ξενάγηση πόλεως - Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και γνωριμία με την Βρετανική πρωτεύουσα. Θα διασχίσουμε το Χάυντ Παρκ, την μαρμάρινη Αψίδα, το αριστοκρατικό Μέιφαιρ, την πλατεία Πικαντίλι, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το κτίριο του Κοινοβουλίου, το Μπιγκ Μπεν. Η περιήγηση μας ολοκληρώνεται στο Βρετανικό Μουσείο για να επισκεφθούμε τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Χρόνος ελεύθερος χρόνος και αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής

Τιμή κατ' άτομο
Αναχώρηση 1 Μαΐου, 19 Ιουνίου 8,9 μέρες
     
 ΠΑΣΧΑ
 8 μέρες9 μέρες
 SMART PRICE έως 12/4 SMART PRICE έως 12/4 
Δίκλινο995109510951195
3ο ατ. έως 12 ετ.795895895995
Μονόκλινο1365146515601660
     
 ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ
 8 μέρες9 μέρες
 SMART PRICE έως 12/4 SMART PRICE έως 12/4 
Δίκλινο975107510751175
3ο ατ. έως 12 ετ.775875875975
Μονόκλινο1345144515401640
Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 165 € περίπου 
Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη 60 € και από άλλες πόλεις 120 € με την AEGEAN
 

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Λονδίνο – Αθήνα με την AEGEAN AIRLINES
     Επτά (7) ή οκτώ ( 8 ) διαν/σεις σε ξενοδοχεία 3*,4*
     Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία σε μπουφέ
     Τέσσερα δείπνα συνολικά (εκτός Εδιμβούργου & Λονδίνου)
     Μεταφορές, εκδρομές και μετακινήσεις με πολυτελή τουριστικά λεωφορεία βάση προγράμματος
     Ξεναγήσεις και περιηγήσεις βάση προγράμματος
     Ταξιδιωτικά έντυπα – χάρτες
     Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
     Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας και τοπικοί αντιπρόσωποι
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων • Φιλοδωρήματα και αχθοφορικά • Ποτά και αναψυκτικά • Είσοδοι σε μουσεία κάστρα, κρουαζιέρες και συναφείς χώρους και ότι άλλο ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
Σημειώσεις:
     Η ροή των εκδρομών, περιηγήσεων & ξεναγήσεων που περιγράφονται ανωτέρω ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, χωρίς να παραλειφθεί κάτι . Το 9 ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη μέρα στο Λονδίνο .