Skip to main content

Η άλλη Γαλλία... 6/10 και 27/10/14


8 μέρες Περπινιάν - Καρκασόν - Τουλούζη - Μπορντό -Λιμόζ - Αβινιόν - Λυών - Αιξ-αν-Προβάνς - Μασσαλία. Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*- 4* με πρωινό καθημερινά και στη Βαρκελώνη με ημιδιατροφή.
Πρόγραμμα (8 μέρες)

06/10/2014 εώς 13/10/2014   -    27/10/2014 εώς 03/11/2014


Ημέρα 1     Αθήνα - Βαρκελώνη - Περπινιάν - Καρκασόν - Τουλούζη    
    Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για τη Βαρκελώνη. Άφιξη και αναχώρηση για το Περπινιάν. Αναχώρηση προαιρετικά για την πόλη του Περπινιάν. Άφιξη και ακολουθεί περιήγηση στο κέντρο της πόλης. Η σημερινή πρωτεύουσα της περιφέρειας του Ρουσιγιόν έφτασε σε εντυπωσιακή άνθηση τον 13ο και 14ο αιώνα επί των βασιλέων της Μαγιόρκας. Το οχυρωμένο Palais de Rois, αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα της ευημερίας της πόλης. Στην πλατεία de la Loge του Περπινιάν θα ανακαλύψουμε και ένα από τα ωραιότερα κτίσματα της πόλης τη στοά Loge de mer. Εκεί όπου τα Πυρηναία καταλήγουν στη Μεσόγειο, ξεκινά η παραλιακή οδός που εκτείνεται κατά μήκος της βραχώδους Cote Vermeille. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη τις Καρκασόν. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην Καστρούπολη της γαλλικής Καταλονίας. Μια πόλη επηρεασμένη από δύο λαούς, αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου με αξέχαστες εικόνες και πανέμορφα τοπία. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από το λόφο της πόλης και θα συνεχιστεί στο κάστρο με το διπλό κυκλικό τείχος ενισχυμένο με πολεμίστρες και αμέτρητους πυργίσκους. Επόμενη και τελευταία πόλη για σήμερα η όμορφη Τουλούζη, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι, τη Μασσαλία και τη Λυών. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γαρούνα ανάμεσα στη Μεσόγειο θάλασσα και το Ατλαντικό Ωκεανό κοντά στα Πυρηναία Όρη και τα σύνορα με την Ισπανία. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κέντρο δορυφορικής τεχνολογίας και αστροναυτικής βιομηχανίας της Ευρώπης καθώς και έδρα της αεροκατασκευαστικής εταιρείας Airbus. Με σχεδόν 100.000 φοιτητές είναι η Τρίτη στη σειρά Γαλλική πόλη με το μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας .  

 
Ημέρα 2     Τουλούζη - Λούρδη - Τουλούζη (προαιρετική)    
    Πρόγευμα και επίσκεψη στην Λούρδη, που είναι κτισμένη σε ένα ειδυλλιακό τοπίο, στους πρόποδες των Πυρηναίων. Πέντε εκατομμύρια πιστών απ’ όλο τον κόσμο φθάνουν κάθε χρόνο στη Λούρδη για προσκύνημα. Στην ξενάγηση που ακολουθεί, θα επισκεφθούμε το Σπίτι και το Μουσείο της Μπερναντέ Σομπιρού και το θαυματουργό σπήλαιο στο οποίο της φανερωνόταν η Παναγία. Η ιστορία της εκκλησίας έχει ως εξής: στις 11 Φεβρουαρίου 1858, η δεκατετράχρονη Μπερναντέτ Σουμπιρού μάζευε κοντά στη σπηλιά ξύλα. Εκεί είδε μια γυναίκα ντυμένη στ' άσπρα. Αυτό επαναλήφθηκε 17 φορές. Στις 25 Μαρτίου η γυναίκα είπε στη μικρή: "είμαι η άσπιλη σύλληψη" και ότι πρέπει να ιδρύσουν εκκλησία προς τιμή της. Τότε μια πηγή αναπήδησε κάτω από το χέρι της Μπερναντέτ. Η πηγή βγάζει 100.000 λίτρα νερό την ημέρα. Το 1882 εγκαταστάθηκε κοντά στην εκκλησία, ιατρικό γραφείο, το οποίο γνωματεύει αν μια θεραπεία είναι θαύμα. Οι εμφανίσεις της Παναγίας στη Λούρδη μας υπενθυμίζουν την αγάπη του Θεού, ο οποίος δεν εγκαταλείπει ποτέ τα παιδιά του και με την Πρόνοιά του οδηγεί τα βήματά τους προς τη σωτηρία. Στη συνέχεια θα κάνουμε την ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού, ανεβαίνοντας το λόφο όπου υπάρχουν και οι 15 αναπαραστάσεις του μαρτυρίου Ιησού. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

   
Ημέρα 3     Τουλούζη - Μπορντό    
    Πρωινό και μετά από μια σύντομη περιήγηση στην Τουλούζη αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του κρασιού, το ιστορικό Μπορντώ. Το Μπορντό (γαλλ. Bordeaux ) είναι πόλη της Ν. Δ. Γαλλίας στην ιστορική περιοχή της Ακουιτανίας, πρωτεύουσα του νομού Ζιρόντ. Είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του ποταμού Γκαρόν. Είναι ένα απ' τα πολυπληθέστερα κέντρα της Γαλλίας. Το λιμάνι του είναι απ' τα σπουδαιότερα της Γαλλίας και η πόλη, που η θέση της είναι μακριά απ' τα γαλλογερμανικά σύνορα, έγινε έδρα διάφορων κυβερνητικών υπηρεσιών στους τρεις τελευταίους γαλλογερμανικούς πολέμους. Σήμερα, έχει ναυπηγεία, χυτήρια, βιομηχανία μεταλλουργίας και αναπτυγμένη γεωργία, γνωστή για τα περίφημα κρασιά Μπορντό περιήγηση μας περιλαμβάνει το λιμάνι με τα ιστορικά κτίρια ων 12-15 αιώνα και στην συνέχεια το κέντρο τις πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.


Ημέρα 4     Μπορντό    
    Το Μπορντό είναι πόλη της Ν. Δ.Γαλλίας στην ιστορική περιοχή της Ακουιτανίας, πρωτεύουσα του νομού Ζιρόντ. Είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του ποταμού Γκαρόν . Είναι ένα απ' τα πολυπληθέστερα κέντρα της Γαλλίας. O πληθυσμός του ιστορικού κέντρου της πόλης αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία από 215.363 κατοίκους σε 925.000 κατοίκους ενώ ο πληθυσμός ολόκληρης της πόλης συμπεριλαμβανομένων και των προαστίων φτάνει τους 1.200.000 κατοίκους. Στον πληθυσμό της, εκτός από Γάλλους συμπεριλαμβάνονται και συμπαγείς ομάδες αλλοδαπών (Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, Γερμανοί, Βορειοαφρικανοί). Τον 12ο αιώνα έγινε επαρχία του Αγγλικού βασιλείου μετά τον γάμο της κληρονόμου του δουκάτου Ελεονώρας της Ακουιτανίας με τον Γαλλόφωνο βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκο Πλανταγενέτη που αμέσως μετά ανέβηκε στον Αγγλικό θρόνο ως Ερρίκος Β’. Επί της κυριαρχίας των Πλανταγενετών (12ος – 15ος αιώνας) η πόλη έγινε σημαντικό εμπορικό κέντρο παραγωγής κρασιού, ενώ κτίσθηκε ο καθεδρικός ναός του Αγίου Ανδρέα. Ο βασιλιάς Εδουάρδος Γ’ την όρισε σαν ανεξάρτητο κρατίδιο υπό την έμπιστη σ’ αυτόν ηγεσία του μεγαλύτερου γιου του Εδουάρδου του μαύρου πρίγκιπα (1362 – 1372)Το λιμάνι του είναι απ' τα σπουδαιότερα της Γαλλίας και η πόλη, που η θέση της είναι μακριά απ' τα γαλλογερμανικά σύνορα, έγινε έδρα διάφορων κυβερνητικών υπηρεσιών στους τρεις τελευταίους γαλλογερμανικούς πολέμους. Σήμερα, έχει ναυπηγεία, χυτήρια, βιομηχανία μεταλλουργίας και αναπτυγμένη γεωργία, γνωστή για τα περίφημα κρασιά Μπορντό.


Ημέρα 5     Μπορντό - Λιμόζ - Λυών    
    Πρωινό και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις, για την Λιμόζ. Η Λιμόζ ιδρύθηκε ως Αουγκουστορίτουμ από τον Καίσαρα Αύγουστο γύρω στο 10 π.Χ. επί σημαντικού σταυροδρομιού, και στο εσωτερικό της κατασκευάσθηκαν πολυάριθμα Ρωμαϊκά μνημεία: μια γέφυρα από πέτρα επί της αρχικής ποτάμιας διάβασης, μια ρωμαϊκή αγορά στην λοφώδη πλευρά της, αρκετές θέρμες, ένα τεράστιο αμφιθέατρο, που είχε ως σκοπό να παραγκωνίσει τα αντίστοιχα στην Αρλ και την Νιμ, ένα θέατρο στις όχθες του Ποταμού Βιέν, ένας ορθογώνιος ευθυγραμμισμένος δρόμος και πολυτελείς κατοικίες. Από τις αρχές του 4ου αιώνα, η πόλη άρχισε σταδιακά να εγκαταλείπεται από τους κατοίκους της και υπέστη λεηλασία. Ο Άγιος Μαρτιάλ, ο πρώτος επίσκοπος της Λιμόζ, προσηλύτισε τους κατοίκους της περιοχής και η μνήμη του εορταζόταν στο αββαείο, το οποίο πλούτισε από τις επισκέψεις προσκυνητών. Το αββαείο κέρδισε την ανεξαρτησία του από την επισκοπή της Λιμόζ τον 9ο αιώνα, και έγινε διάσημο για την βιβλιοθήκη του, τη δεύτερη μεγαλύτερη στη Γαλλία μετά το Κλουνύ και το συγγραφείο του, καθώς και ως μία από τις γενέτειρες της πολυφωνικής μουσικής. Κατά τον Μεσαίωνα η Λιμόζ έγινε γνωστή για τα σμάλτα επί χαλκού, τα οποία εξάγονταν σε όλο τον Χριστιανικό κόσμο. Το 1771 ανακαλύφθηκε στο Σεν-Υριέ-λα-Πέρς, πλησίον της Λιμόζ, πηλός από καολινίτη, εκλεπτυσμένος λευκός πηλός απαραίτητος για την κατασκευή πορσελάνης. Κάτω από την ώθηση του προοδευτικού οικονομολόγου Τυργκό, που είχε οριστεί διοικητικός αξιωματούχος στην φτωχή και απομονωμένη αυτή περιοχή, αναπτύχθηκε μια νέα βιομηχανία κεραμικής και η πορσελάνη της Λιμόζ έγινε διεθνώς γνωστή κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη τις Γαλλίας , την Λυών . Βρίσκεται στην συμβολή των ποταμών Ροδανού (Rhône) και Σον (Saône). Ξεκινάμε την περιήγηση μας από τον λόφο Φουρβιέρ και στην συνέχεια, βρίσκεται στο κέντρο της πόλης που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο ποταμούς λίγο πριν την συμβολή τους. Έχει την ονομασία presq'île (σχεδόν νησί), λόγω του ότι μοιάζει με χερσόνησο, και κυριαρχείται από την πλατεία Μπελκούρ (Place Bellecour), στο κέντρο της οποίας βρίσκεται το άγαλμα του Λουδοβίκου ΙΔ'. Στο μοντέρνο ανατολικό τμήμα της πόλης κυριαρχεί ο ουρανοξύστης της Παρ-Ντιε (Part-Dieu), κέντρο του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της πόλης, καθώς και ο ένας από τους δύο σιδηροδρομικούς σταθμούς. Το βόρειο τμήμα της πόλης περιέχει το πάρκο του Τετ ντ'ορ (Parc de la Tête d'or).Χρόνος ελεύθερος στην διάθεση μας. Διανυκτέρευση.


Ημέρα 6     Λυών - Αβινιόν - Αρλς - Αιξ-αν-Προβάνς - Μεσσαλία    
    Πρωινό και αναχώρηση για να δούμε τις ποιο βασικές πόλεις τις Προβηγκίας .Πρώτη η Αβινιόν που είναι μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς τις UNESCO, το Παπικό Παλάτι, το Επισκοπικό Συγκρότημα, η Γέφυρα της Αβινιόν είναι τα ποιο χαρακτηριστικά αξιοθέατα τις πόλης. Συνέχεια έχει η Arles , η πόλη σύμβολο ως μεγάλο λιμάνι στις εκβολές του ποταμού Ροδανού. Η Άρλ διαθέτει σημαντική κληρονομιά της ρωμαϊκής εποχής, τα οποία ανακηρύχθηκαν το 1981 μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO όπως Το Ρωμαϊκό Θέατρο, την αρένα ή Αμφιθέατρο τη ρωμαϊκή νεκρόπολη, τις Θέρμες του Κωνσταντίνου. Το μεσημέρι θα μας βρει στην Αιξ-αν-Προβάνς ή συντομότερα Αιξ (γαλλ. Aix-en-Provence,), σύντομη περιήγηση στην πόλη , στον καθεδρικό ναό , στην περίφημη οδό Μιραμπό. Αναχώρηση για την Μασσαλία Φημισμένο κέντρο τεχνών, πολιτισμού και μουσικής. Κατέχει ιστορικό και ναυτικό μουσείο, 5 μεγάλες αίθουσες τέχνης, αναρίθμητες καφετέριες, σινεμά, εστιατόρια. Γνωστότερα θέατρα τα Κριέ, Γυμνάσιο, Τουρσκί. Σημαντικότερη μουσική αίθουσα η Αλκαζάρ, που λειτουργεί από το 1960.Κυρίαρχη θέση στην πόλη κατέχει το κτίριο της όπερας. Λειτουργεί όλους τους μήνες εκτός από τους θερινούς, ανεβάζοντας 6 - 7 όπερες ετησίως. Ο εθνικός ύμνος της Γαλλίας, η «Μασσαλιώτιδα», πήρε το όνομά του από τους Μασσαλιώτες στρατιώτες που τραγουδούσαν τον ύμνο αυτό στους δρόμους του Παρισιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.    


Ημέρα 7     Μεσσαλία - Βαρκελώνη ( 508 χλμ.)
    Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την Βαρκελώνη με ενδιάμεσες στάσεις. Ξενάγηση με μια πανοραμική άποψη της πόλης, ξεκινώντας από το λιμάνι της Βαρκελώνης. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στην κεντρική Ramplas και στη γοτθική συνοικία. Θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού από τον λόφο Μοντζουίκ, θα επισκεφθούμε το Πάρκο Γκουέλ, τον καμβά δημιουργίας του διάσημου Γκαουντί, το λιμάνι της Βαρκελώνης, τη Γοτθική συνοικία και επίσης το αξιόλογο έργο του Gaudi, Σαγκράδα Φαμίλια. Τελευταία μας στάση το Ολυμπιακό χωριό και το Ολυμπιακό στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες το 1992. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.    


Ημέρα 8     Βαρκελώνη - Αθήνα    
    Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας για τη πτήση της επιστροφή στην Αθήνα.  

 
Περισσότερες πληροφορίες


Πτήσεις:
Αθήνα – Βαρκελώνη:  08:20-10:35
Βαρκελώνη   – Αθήνα:  11:20-15:20

Κόστος προαιρετικής εκδρομής : 45 €

Τιμοκατάλογοι
Ξενοδοχείο: 3*- 4* HOTELS IN TOULOUSE
    06/10/2014 εώς 13/10/2014     27/10/2014 εώς 03/11/2014
Δίκλινο     € 760.00     € 760.00
Μονόκλινο     € 1040.00     € 1040.00


Περιλαμβάνονται

    Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής Αθήνα – Βαρκελώνη – Αθήνα
    Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
    Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού. Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν.
    Διαμονή σε ξενοδοχεία 3*- 4* σε δίκλινο δωμάτιο
    2 διανυκτερεύσεις στην Toulouse με πρωινό
    2 διανυκτερεύσεις στο Bordeaux με πρωινό
    1 διανυκτέρευση στην Lyon με πρωινό
    1 διανυκτέρευση στην Μασσαλία με πρωινό
    1 διανυκτέρευση στην Βαρκελώνη με ημιδιατροφή ( Calella Del Mar )
    Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
    Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας. Ταξιδιωτική ασφάλεια. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται

    Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται. Επιπλέον γεύματα, ποτά στα γεύματα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.