Skip to main content

Κυανή Ακτή & Προβηγκία Αναχωρήσεις: 10.02, 17.02, 24.02, 09.03, 23.03,

 

 

 Τα διαμάντια της Νότιας Γαλλίας - Γαλλική Ριβιέρα

Νίκαια, Εζ, Μονακό – Μόντε Κάρλο,  Αντίμπ, Κάννες,  Πορτ Γκριμώ, Αιξ ον Προβόνς, Μασσαλία

5 Ημέρες Απευθείας πτήσεις με την Air France

 


 

 

Ένα 5ήμερο πρόγραμμα στην ωραιότερη περιοχή της Γαλλίας, στα διαμάντια της όπως τα αποκαλούν οι Γάλλοι. Με ήπιο κλίμα τον χειμώνα & χωρίς τον καλοκαιρινό συνωστισμό και την κυκλοφοριακή συμφόρηση, είναι μιά καλή ευκαιρία για να βρεθεί κανείς σε περιοχές όπως στην πάντα χαρούμενη και ζωντανή Νίκαια, στη «μουσική» Αντίμπ, στις Κάννες των Καλλιτεχνών, στο χλιδάτο Μοντε Κάρλο, στην Μεσαιωνική Προβηγκία και την δυναμική Μασσαλία. Με αφετηρία λοιπόν τη Νίκαια και με ένα καλό, κεντρικό ξενοδοχείο σας καλεί, να γνωρίσετε καταπληκτικά μέρη και να διασκεδάσετε.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ EKΔΡΟΜΗΣ

 

1η μέρα: Αθήνα – Νίκαια, πτήση και ξενάγηση.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Νίκαια με απ’ ευθείας πτήση. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην καρδιά της πόλης. Προηγουμένως θα κάνουμε μια σύντομη πανοραμική ξενάγηση γνωριμίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στην ειδυλλιακή περιοχή κατά μήκος της περίφημης Promenade des Anglais. Γύρο από το ξενοδοχείο μας & στην καρδιά της πόλης στην πλατεία Σαλεγιά, στην παλιά Νίκαια (πρόποδες ακρόπολης) θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια και γραφικά καφέ για το δείπνο σας. Διανυκτέρευση.

 

2η μέρα : Νίκαια, Εζ, Μόντε Κάρλο

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση 09:00 για να γνωρίσουμε την ανατολική περιοχή της Κυανής ακτής. Πρώτος σταθμός το Εζ, ένα χωριό που στέκει ως μεσαιωνικό στολίδι άγριας γοητείας, αλώβητο σε εποχές εν μέσω κρημνώδους τοπίου. Θα επισκεφθούμε το τοπικό αποστακτήριο αρωματοποιίας (Fragonard) και παρασκευής καλλυντικών και αρωμάτων πασίγνωστα σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε περνώντας από το γεφύρι του Βαρ για να καταλήξουμε στην Καν Συρ Μερ, παλιό κουρσάρικο επίνειο των προγόνων του Αλβέρτου και Ρενιέ του Μονακό. Ευκαιρία για ένα γεύμα, τα τοπικά εδέσματα βρίθουν από φουά γκρα με τρούφα, σαλάτες νισουάζ κ.α. Συνεχίζουμε για το Μονακό και το Μόντε Κάρλο. Απογευματινή 3ωρη ξενάγηση γνωριμίας με το Πριγκιπάτο του Μονακό και το Μόντε Κάρλο. Θα ανεβούμε με ανελκυστήρες στην κορυφή του βράχινου λόφου, δίπλα στο Ωκεανογραφικό Μουσείο Ζακ Υβ Κουστώ (είσοδος προαιρετική λόγω του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για την επίσκεψη) και τους εξωτικούς κήπους. Εξωτερική επίσκεψη του παλατιού των Γκριμάλντι και της αλλαγής της φρουράς. Είσοδος στον Καθεδρικό ναό που βρίσκεται θαμμένη η Γκρέυς Κέλλυ και στη συνέχεια θα αποθανατίσουμε τη δύση του ήλιου με τη φαντασμαγορική θέα της μαρίνας με τις πολυτελείς θαλαμηγούς της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα: Νίκαια, Αντίμπ, Κάννες, Πορτ Γκριμώ, Σαιν Τροπές.

Παραμονή Χριστουγέννων και σήμερα θα πάρουμε τον δρόμο που μας οδηγεί μέχρι το Σαιν Τροπές. Θα περάσουμε από την Αντίμπ (αρχαία Αντίπαλη) και με αργό περπάτημα θα εξερευνήσουμε τα γραφικά σοκάκια της. Βόλτα στο παζάρι, στο μουσείο του Πικάσο (εξωτ) στο σπίτι του Καζαντζάκη (εξωτ), στις συντεχνίες των βαφέων, ραπτών και βυρσοδεψείων, το αρχαιολογικό μουσείο (εξωτ) με τις ελληνορωμαϊκές αρχαιότητες κλπ. Στην συνέχεια 12:00 περίπου θα αναχωρήσουμε για τις Κάννες γνωστή και ως πόλη των αστέρων του Σινεμά. Με το ειδικό τραινάκι θα ανεβούμε μέχρι τη Παναγία της Ελπίδος για μια αξέχαστη εμπειρία. Στη συνέχεια βλέπουμε το γνωστό κτήριο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τη παραλιακή “ Κρουαζέτ” με τους Φοίνικες, τη rue St. Antoine και τα πολυτελή ξενοδοχεία, που εντυπωσιάζουν και τραβούν τη προσοχή μας.   Η συνέχεια θα μας φέρει στο Πορτ Γκριμώ, ένα μικρό χωριό – φρούριο – της δυναστείας των Γκριμάλντι, σκαρφαλωμένο στους βράχους με θέα τον κόλπο του Σαιν Τροπές. Ήδη από το πάρκιν του λεωφορείου, βλέπουμε τα πλήθη να γλιστρούν προς το ποίμνιο του «Αγ. Τορπετίου», ( εξ ού και η ονομασία) αποκεφαλισθέντος στους διωγμούς του Νέρωνος. Ο θρύλος λέγει, μέχρι κι ο σκύλος & ο κόκορας, που οι ειδωλολάτρες έσπρωξαν σε βάρκα με την κάρα του Αγίου, τον σεβάστηκαν. Εδώ δοξάστηκε και η Μπριζίτ Μπαρντώ και τι άλλο να πει κανείς. Ξεκινάμε πεζοί τη βόλτα μας να γνωρίσουμε ότι μπορούμε περισσότερο. Ευκαιρία τώρα τον χειμώνα που η κίνηση είναι μικρότερη. Επιστροφή στη Νίκαια από τον αυτοκινητόδρομο. Διανυκτέρευση.

 

 

4η μέρα: Νίκαια, Αιξ ον Προβάνς, Μασσαλία.

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από τον αυτοκινητόδρομο για τη λουτρόπολη Εξ, ευρισκόμενη στα 170 χλμ. Μεταξύ αβαείων αγωνιζομένων για μεταρρυθμίσεις ενάντια στη σήψη των Πάπων αφ’ ενός, και τροβαδούρων που έψαλλαν στην Καταλωνίζουσα διάλεκτο του ΟΚ αφ’ ετέρου με τους 150.000 Ακιτεξένιους κάτοικους της η Αιξ ον Προβάνς έχει να επιδείξει μία ένδοξη ιστορία. Ρωμαίοι που ήρθαν για τα ιαματικά λουτρά της, Οι Πάπες με τα τάγματα των Μοναχών, Ιππότες Ιωαννίτες και τόσοι άλλοι. Οι σύγχρονοι την επαινούν όπως ο Ζολά & ο Χέμινγκουέη, ιμπρεσιονιστές όπως ο Πωλ Σεζάν έρχονται να την ζωγραφίσουν και εκατομμύρια επισκέπτες να δουν από κοντά τις ομορφιές της «Φλωρεντίας της Προβηγκίας» (La Florence Provencalle). Θα βαδίσουμε στη γειτονιά Μαζαρέ, στην κουρ Μιραμπώ, προς το τεράστιο σιντριβάνι - τη Ροτόντα και τέλος στην πλατεία του Δημαρχείου - παλιά σιταποθήκη – με τον Ωρολογόπυργο που στέκει σε Βίγλα του 1510. Φυσικά τριγύρω βλέπει κανείς καταπληκτικά μέγαρα αριστοκρατών της Γοτθικής και αναγεννησιακής περιόδου. Συνεχίσουμε για άλλα 30 χλμ. περίπου και φθάνουμε στη Μασσαλία, χρησιμοποιώντας συγκλονιστικές αερογέφυρες πάνω από το λιμενοβραχίονα του Κόλπου των Λεόντων. Το πιο ακμαίο λιμάνι της Μεσογείου, κουρασμένο από το έγκλημα, τους μετανάστες, το τσιμέντο & τον θόρυβο, έχει κι ένα πιο αρχαίο τμήμα, που τραβά επιτυχώς την προσοχή μας. Ψηλαφούμε διθυραμβικές αψίδες & μετάλλια. Αναστηλωμένα (εν μέρει) τα δίδυμα οχυρά Αγ. Ιωάννη & Αγ. Νικολάου. Πιο πέρα, η Νοτρ Νταμ ντε λα Γκαρντ, σε άριστο σημείο καθεπόπτευσης, αγναντεύει το Σατώ Ντ’ Ιφ, (φυλακή του Κόμη Μοντεκρίστο, σύμφωνα με μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου Δουμά) και το σημαντικό μουσείο της Ναυτιλίας & Οικονομίας. Ο «δρόμος της Κανναβουργίας» (έφτιαχναν σχοινιά καραβιών) είναι το καμάρι προεστών, καπεταναίων & εμιγκρέδων. Οι αγορές ρούχων στο θηριώδες Λαφαγιέτ. Το σούρουπο θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας στη Νίκαια. Διανυκτέρευση.

 

5η μέρα: Νίκαια – Αθήνα, πτήση.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πρωινή απ ευθείας πτήση για την Αθήνα.

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

 

 

 

 

Κόστος κατ άτομο:

 

Σε δίκλινο

€ 499.-

Επιβάρυνση μονόκλινο

€ 180.-

Φόροι αεροδρομίων

€ 185.-

 

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

η τιμη ισχυει για ελαχιστη συμμετοχη 15 ατομων . η εκδρομη πραγματοποιειται και για λιγοτερο αριθμο ατομων (ακομα και 10 Και δεν ακυρωνεται. στην περιπτωση όμως μικροτερησ των 15 ατομων συμμετοχησ η εκδρομη πραγματοποιειται με επιβαρυνση +89 €.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

-         Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Νίκαια – Αθήνα απ’ ευθείας πτήσεις της Air France.

-   4 Διανυκτερεύσεις στη Νίκαια στο κεντρικό ξενοδοχείο ΝΗ Nice 4*.

-   Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

-   Όλες οι μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Νίκαιας.

-   3 Ολοήμερες εκδρομές – ξεναγήσεις.

-   Ξενάγηση στη Νίκαια.

-   Έμπειρος αρχηγός /συνοδός του γραφείου μας με γνώσεις της περιοχής.

-   Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

- Φόροι 169 euro , φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.

 

 

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 13:00-15:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων ως τις 12:00 της ημέρας αναχώρησης.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να τροποποιήσουν τα δρομολόγια και τους τύπους των αεροσκαφών χωρίς καμιά προειδοποίηση.
  • Στα αεροπορικά ταξίδια το βάρος των αποσκευών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα (20) είκοσι κιλά και οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν μόνο μια χειραποσκευή των (5) πέντε κιλών στην καμπίνα του αεροσκάφους. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κάθε επιβάτης πρέπει να φέρει τη δική του αποσκευή.
  • Όταν στο πρόγραμμα σας ορίζεται διατροφικό πακέτο ημιδιατροφής, αυτό ξεκινά με το πρωινό την επόμενη ημέρα από την πρώτη διανυκτέρευση στον προορισμό και λήγει με το δείπνο ή γεύμα της προηγούμενης ημέρας πριν την αναχώρηση.
  • Στην περίπτωση που η μετάβαση στο τελικό προορισμό γίνεται μέσω ενδιάμεσου σταθμού και περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, αυτή γίνεται με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας και σαν διατροφικό πακέτο περιλαμβάνει μόνο πρωινό (ακόμα και αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή)