Skip to main content

Μικρή Γαλλία, 6 ημέρες, από 798,00 - Καλοκαίρι 2014

ΜΙΚΡΗ ΓΑΛΛΙΑ  6 μέρες
 
ΠΑΡΙΣΙ – ΚΟΙΛΑΔΑ & ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ - ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ



Κάστρα Λίγηρα (Σαμπόρ – Μπλουά – Σομόν – Αμπουάζ - Σενονσώ ) – Βρετάνη (1 διαν.) - Μοντ Σεν Μισέλ - Σεν Μαλό -  Ντοβίλ - Τρουβίλ - Oνφλέρ - Παρίσι (4 διαν) - Λούβρο - Βερσαλλίες – Mίνι κρουαζιέρα Σηκουάνα

 1. ΑΘΗΝΑ - ΠΑΡΙΣΙ – (ΣΑΜΠΟΡ – ΜΠΛΟΥΑ – ΣΟΜΟΝ – ΑΜΠΟΥΑΖ - ΣΕΝΟΝΣΩ) – ΒΡΕΤΑΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για να θαυμάσουμε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο, διασχίζοντας τον  ‘Κήπο της Γαλλίας’, την Κοιλάδα του Λίγηρα, με τα περίφημα Κάστρα του. Περνώντας από την καταπράσινη περιοχή απ΄όπου περνάει ο Λίγηρας, πρώτα θα επισκεφθούμε το κάστρο Chambord, το μεγαλύτερο Κάστρο της περιοχής, με στρογγυλούς Πύργους και 440 δωμάτια & την αναγεννησιακή αρχιτεκτονική.  Στη συνέχεια θα περάσουμε από τη Μπλουά με τον εντυπωσιακό Καθεδρικό της γοτθικού ρυθμού. Στο δρόμο μας θα δούμε και τα κάστρα Σομόν και Αμπουάζ (εξωτερικά). Ακολουθεί επίσκεψη στο ωραιότερο ίσως Κάστρο της περιοχής, το Chenonceau, που είναι κτισμένο πάνω στον Σερ, παραπόταμο του Λίγηρα, σε αναγεννησιακό ρυθμό και με πλούσιο εσωτερικό (ταπισερί, πίνακες και έπιπλα του 16ου αιώνα). Το κάστρο χτίστηκε από τον Ερρίκο τον Β για την ερωμένη του Ντιάν Ντε Πουατιέ (1513-1521). Η εικόνα του κάστρου όπως καθρεπτίζεται στο νερό, θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη. Aργά το βράδυ θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο στην ευρύτερη περιοχή της Βρετάνης.

2. ΒΡΕΤΑΝΗ   (  ΜΟΝΤ ΣΕΝ ΜΙΣΕΛ - ΣΕΝ ΜΑΛΟ – ΝΤΟΒΙΛ – ΤΡΟΥΒΙΛ – ΟΝΦΛΕΡ) - ΠΑΡΙΣΙ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο σας. Θα ξεκινήσουμε νωρίς το πρωί για το καταπληκτικό Μον Σεν Μισέλ, το οποίο ανακηρύχτηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco. Βρίσκεται πάνω σε βραχώδες νησάκι δίπλα στην ακτή και στην κορυφή του Πύργου του βρίσκεται το αβαείο (μοναστήρι) και το επίχρυσο άγαλμα του Αγίου Μιχαήλ. Από κάτω μέσα από τα Τείχη, βρίσκεται το μικρό γραφικό χωριό με στριμωχτά σπιτάκια με αετώματα. Συνεχίζουμε για το Σαν Μαλό, λιμάνι στη Μάγχη και όμορφο οχυρό πάνω σε γρανίτη, δίπλα στην ακτή, με άθικτα σχεδόν Τείχη και θαυμάσιους Πύργους. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Νορμανδία. Ήπιο κλίμα, υπέροχος ουρανός, τεράστιες παραλίες με άμμο που εναλλάσσονται με απότομους βράχους στο χρώμα του ατσαλιού, είναι τα στοιχεία ενός σκηνικού που θα σας μαγέψει! Πρώτα θα επισκεφθούμε τη Ντοβίλ, την πιο κοσμική λουτρόπολη της Νορμανδίας, με πολλούς όμορφους κήπους και πλούσια τουριστική υποδομή. Δίπλα της η δίδυμή της πόλη Τρουβίλ, που τις χωρίζει ο ποταμός Τουκ και τις ενώνει γέφυρα. Αναχώρηση κατόπιν για τη  Ονφλέρ (εδώ μπορούμε να γευματίσουμε, ατομικά έξοδα). Η πόλη φαίνεται να ιδρύθηκε από τους Βίκινγκς πριν από 1000 χρόνια. Ορμητήριο για την εξερεύνηση και τον εποικισμό  (Καναδάς, Αφρική, κεντρική Αμερική) το 17ο και 18ο αιώνα, η πόλη γίνεται σημαντικό καλλιτεχνικό κέντρο το 19ο αιώνα: Gustave Courbet, Claude Monet, Charles Baudelaire. Θα δείτε την εξαιρετικά καλοδιατηρημένη παλιά πόλη, το γραφικό παλιό λιμάνι και την μοναδική ολόξυλη εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης. Αναχώρηση κατόπιν για το Παρίσι. Άφιξη αργά το βράδυ & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


3. ΠΑΡΙΣΙ ( ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ & ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΣΗΚΟΥΑΝΑ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο.  Σήμερα θα απολαύσουμε μια πανοραμική ξενάγηση στα αξιοθέατα του Παρισιού. Θα ξεκινήσουμε από το έμβλημα της πόλης, τον Πύργο του Άιφελ και το Τροκαντερό όπου θα έχουμε χρόνο να βγάλουμε αναμνηστικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, τη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων που το βράδυ είναι γιορτινά φωτισμένη, το μικρό και το μεγάλο παλάτι, την Πλας Κονκόρντ, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, το Μουσείο του Λούβρου με τις φημισμένες πυραμίδες του, τη Γαλλική Ακαδημία, το Δικαστικό Μέγαρο, τη νέα γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο. Σειρά έχει η επιβλητική Notre Dame (Παναγία των Παρισίων) καθεδρικός γοτθικού ρυθμού, με τα περίφημα γλυπτά και το εντυπωσιακό βιτρώ, το Πάνθεον, οι πολύχρωμοι κήποι του Λουξεμβούργου, η περιοχή Σαιν Ζερμαίν με τις καλλιτεχνικές γειτονιές και τη Σχολή Καλών Τεχνών. Μετά το τέλος της ξενάγησης, για μια διαφορετική άποψη του Παρισιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εισιτήρια που σας δώσαμε για τα Bateaux Parisiens, για μια μικρή κρουαζιέρα στον Σηκουάνα (χωρίς μεταφορές προς/από τις προβλήτες). Τα πλοιάρια αναχωρούν κάθε μία ώρα περίπου με εκκίνηση μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ. Θα κυλήσετε απαλά κάτω από θρυλικές γέφυρες και θα δείτε γωνιές ιστορικές που δεν βλέπονται, παρά μόνο με πλοιάριο. Σχετικά κοντά βρίσκεται το Μουσείο d’Orsay, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1898 ως κτήριο κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού. Εκεί στεγάζονται εκθέματα γλυπτικής, ζωγραφικής, αντικειμένων έργων τέχνης (Objets d' Art), αρχιτεκτονικής, φωτογραφίας και γραφικών τεχνών.
To βράδυ βγείτε μια βόλτα και θαυμάστε τη λεωφόρο Champs-Elysées από την Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe) μέχρι την Πλατεία της Ομονοίας (Place de la Concorde). Επίσης πολύ ξεχωριστά μπορείτε να περάσετε το βράδυ σας στη γραφική Μονμάρτη, την αγαπημένη περιοχή των καλλιτεχνών με την ομώνυμη εκκλησία της Σακρ – Κερ, χτισμένη πάνω στο λόφο. Τα σοκάκια της Μονμάρτης προσφέρονται για περιπλάνηση και είναι πλημμυρισμένα από μικρά μπιστρό και καφέ για ποτό, φαγητό και διασκέδαση.

4. ΠΑΡΙΣΙ (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΛΟΥΒΡΟΥ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο σας. Σήμερα θα έχουμε ξενάγηση στις Βερσαλλίες και στο Μουσείο του Λούβρου. Τα ανάκτορα-πρότυπο των περισσοτέρων παλατιών στην Ευρώπη σας περιμένουν. Θα δούμε τα βασιλικά διαμερίσματα και την αίθουσα των καθρεφτών, μήκους 70 μέτρων. Στις οροφές και στους τοίχους δεσπόζουν οι τοιχογραφίες και άλλα διάφορα έργα τέχνης από τους καλύτερους ζωγράφους της Ευρώπης εκείνης της εποχής, με ανεκτίμητη αξία. Το Ανάκτορο των Βερσαλλιών είναι γνωστό και για τους τεράστιους κήπους του μαζί με πολλά συντριβάνια και αγάλματα.  Στη συνέχεια επιστρέφοντας στην πόλη θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Λούβρου. Εκεί σας περιμένουν μαζί με άλλα εκθέματα, οι τρεις Βασίλισσες του Λούβρου, η Αφροδίτη της Μήλου, η Νίκη της Σαμοθράκης και η αινιγματική Τζοκόντα του Ντα Βίντσι. Συνεχίστε αν θέλετε και στις άλλες πτέρυγες του μουσείου. Υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη για μια γνωριμία με τη γοητευτική αγορά του Παρισιού. Αξίζει να επισκεφθείτε τα πολυκαταστήματα Galleries Lafayette και Printemps αξιοποιώντας και τις εκπτωτικές κάρτες που σας έχουμε δώσει.

5. ΠΑΡΙΣΙ (ελεύθερη μέρα - προαιρετική εκδρομή στη ΝΤΙΣΝΕΥΛΑΝΤ)
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο σας. Σήμερα προαιρετικά μπορείτε να μας ακολουθήσετε στον μαγικό κόσμο των παιχνιδιών, την Disneyland, που δημιουργήθηκε σ' ένα απέραντο χώρο με λίμνες, δάση και κανάλια, σε λιγότερο από μια ώρα από το Παρίσι. Εντυπωσιακές παρελάσεις, παραμυθένια  παλάτια  και  ολοζώντανες φιγούρες του Ντίσνεϋ σας μεταφέρουν στον κόσμο της φαντασίας. Ταξιδέψτε με τους Πειρατές της Καραϊβικής ή τον Ιντιάνα Τζόουνς στην ‘Χώρα της Περιπέτειας’, χαθείτε στο άπειρο μ' ένα διαστημόπλοιο στο ‘Βουνό του Διαστήματος’. Ανεβείτε στα άλογα του ‘Καρουσέλ του Λάνσελοτ’, συναντήστε τον Πινόκιο, το Ντάμπο το ελεφαντάκι, τη Χιονάτη και τους εφτά νάνους στη ‘Χώρα της Φαντασίας’. Δίπλα στο πάρκο της Ντίσνευλαντ, ανακαλύψτε το μαγεμένο κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης στο Πάρκο Walt Disney Studios, το οποίο αποτελείται από 4 θεματικές ενότητες που προτείνουν υπέροχες ατραξιόν και θεάματα που κόβουν την ανάσα. Από τα top θεάματα είναι τα Crush’s Coaster, Stitch, Rock’n’Roller Coaster, κ.ά. Το απόγευμα επιστροφή στο Παρίσι. Το βράδυ, για να θυμάστε για πάντα τη βραδινή ζωή του Παρισιού, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το φαντασμαγορικό σώου του Paradis Latin, στο θέατρο που το έχει σχεδιάσει ο Άιφελ, με πρωταγωνίστριες καλλίγραμμες χορεύτριες, με παραδοσιακό γαλλικό χορό καν-καν, ζογκλέρ, και διασκεδαστικό showman…

6. ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο.  Ετοιμάζετε τα πράγματά σας (πριν τις 12 το μεσημέρι) και τα τοποθετείτε στον ειδικό χώρο φύλαξης αποσκευών του ξενοδοχείου σας. Μην ξεχάσετε να επιβεβαιώσετε την ώρα συγκέντρωσής σας για τη μεταφορά στο αεροδρόμιο. Αξιοποιείστε τον ελεύθερο χρόνο σας μέχρι την αναχώρησή σας (αναλόγως με την πτήση) για αγορές, επισκέψεις σε μουσεία, ή ανακαλύψτε και φωτογραφίσετε το δικό σας Παρίσι! Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το  Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Ζώρζ Πομπιντού με τους καλύτερους Ιμπρεσιονιστές και την πολυσύχναστη πλατεία του. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Τέλος του όμορφου ταξιδιού σας!

 

6 ημέρες – Αναχωρήσεις: 16, 22/7 και 2, 19, 27/8

 

2κλινο

1κλινο

Παιδί (2-11 ετ.)

Φόροι, Ασφαλ. και άλλα

*BEST PRICE

€ 798

€ 1128

€ 748

€ 155

Κανονική τιμή

€ 848

€ 1178

€ 798

 

*BEST PRICE: Για κρατήσεις μέχρι 35 μέρες πριν την αναχώρηση & για περιορισμένο αριθμό θέσεων

 

Σημειώσεις:  1) Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό, η σειρά των διαν/σεων των ξεναγήσεων/ επισκέψεων και των υπηρεσιών μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, 2) Το πρόγραμμα μπορεί να γίνει και 5ήμερο με μία ελεύθερη μέρα λιγότερη στο Παρίσι.

Στις  τιμές περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια  Aθήνα-Παρίσι-Αθήνα σε οικονομικό ναύλο    
  • 1 διαν/στη στην ευρύτερη περιοχή της Βρετάνης   σε ξενοδοχείο 3***  
  •  4 διαν/σεις στο Παρίσι σε ξενοδοχείo 4**** 
  • Πρόγευμα καθημερινά στα ξενοδοχεία 
  •  Εισιτήριο για μίνι-κρουαζιέρα στο Σηκουάνα με τα πλοιάρια Μπατώ Παριζιέν (χωρίς μεταφορές προς και από τις προβλήτες)  
  • Πανοραμική ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα του Παρισιού   
  • Ξενάγηση  στο Μουσείο του Λούβρου και  επίσκεψη  στις Βερσαλλίες 
  • Ομαδική ταξιδιωτική  ασφάλεια αστικής ευθύνης και καλής εκτέλεσης 
  • Εκπτωτικά κουπόνια για αγορές στα Galleries Lafayette 
  • Ταξιδιωτικά έντυπα και χάρτης της πόλης 
  • Υπηρεσίες τοπικού μας αντιπροσώπου μας  
  • ΦΠΑ


Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνονται :
Φόροι αεροδρομίων Ελλάδας και Γαλλίας  € 155, είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αξιοθέατα, γεύματα, φιλοδωρήματα, ποτά και οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.