Skip to main content

Μόναχο και Σάλτσμπουργκ, Απρίλιος - Ιούνιος 2014, από 495,00

Μόναχο και Σάλτσμπουργκ!
τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο, Αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή
4 ημέρες

 

 
1η ημέρα: Αθήνα-Μόναχο (Ξενάγηση πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση για τη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο μια μοντέρνα διεθνής πόλη με καρδιά και μακρά παράδοση. Άφιξη και απευθείας ξέναγηση της πόλης, ξεκινώντας με το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μονάχου Allianz Arena, το Ολυμπιακό κέντρο όπου έλαβαν χώρα οι Ολυμπιακοί αγώνες του 1972, το Μουσείο της BMW, την 'Όπερα, το Πανεπιστήμιο, την Αψίδα της Νίκης κα. πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Κατόπιν με τα πόδια, θα δούμε  την πλατεία του Καρόλου Stachus, την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, τον Καθεδρικό ναό αφιερωμένο στην Παρθένο Μαρία την Frauenkirche, την εντυπωσιακή κεντρική πλατεία Marienplatz με το νεογοτθικό Δημαρχείο να δεσπόζει στην καρδιά της. Εν συνεχεία, θα δούμε τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά εδώδιμων προϊόντων από όλο τον κόσμο την Viktualienmarkt και ολοκληρώνουμε με τα χειμερινά ανάκτορα της οικογένειας Βίτελσμπαχ το Residenz με τους ξεχωριστούς κήπους και την πλατεία με τα αγάλματα των 2 λιονταριών να δεσπόζουν αποτελώντας σύμβολο της Βαυαρίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο & για το βράδυ επιλέξτε να επισκεφτείτε μια απο τις πιο φημισμένες Μπυραρίες «Hofbräuhaus» με την υπέροχη μπύρα, θαυμάσιους μεζέδες και ζωντανή μουσική από ντόπιους μουσικούς ντυμένους με παραδοσιακή Βαυαρική ενδυμασία.
 
2η ημέρα: Μόναχο - Σάλτσμπουργκ με το τρένο!
Πρόγευμα και σήμερα μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία σας προσφέρουμε! Απο το κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου, θα επιβιβαστείτε στο τρένο και μετά απο μια 2ωρη διαδρομή βρίσκεστε στη πόλη που γεννήθηκε ο μεγάλος μουσουργός Μότζαρτ & η «Μελωδία της Ευτυχίας», το Σάλτσμπουργκ. Παραμυθένιο σκηνικό, μουσεία γεμάτα ιστορία, γοτιθικοί καθεδρικοί, επιβλητικές όπερες, πολυτελή παλάτια, περίτεχνη αρχιτεκτονική που παίζει μεταξύ μπαρόκ και Αναγέννησης είναι στοιχεία που σίγουρα θα μας εντυπωσιάσουν στη πόλη αυτή. Περπατήστε στη πόλη για να δείτε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον υπέροχο Καθεδρικό ναό, την μικρή όπερα, το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ και φυσικά την οδό Γκετράιντε-γκάσσε, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες κα. Αργά το απόγευμα επιβίβαση στο τρένο για την διαδρομή επιστροφής σας στο Μόναχο.
 
3η  μέρα: Μόναχο (Μουσεία & shopping)
Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Αν είστε λάτρης της τέχνης επισκεφτείτε τη Παλιά Πινακοθήκη με συλλογή έργων που υπογράφουν οι Durer, Bruegel, Botticelli και El Greco ή τη Νέα Πινακοθήκη όπου φιλοξενεί έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως Van Gogh, Gaugin, Degas, Rennoir κα. Επίσης, σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συλλογή γερμανικών έργων τέχνης του 19ου αιώνα στο Deutsches Museum,  γεμάτο τεχνολογικούς θησαυρούς και θεωρείται το πλουσιότερο μουσείο μηχανικής και τεχνολογίας στον κόσμο.  Αν πάλι λατρεύετε το shopping και δε σας τρομάζουν οι τιμές στις βιτρίνες, τα πολυτελή καταστήματα και οι  διάσημοι οίκοι μόδας της αριστοκρατικής λεωφόρου Maximilianstrasse θα σας βάλουν σίγουρα σε πειρασμό για  σικάτες αγορές. Για το βράδυ απολαύστε διαφορετικά είδη μπύρας με την συνοδεία λουκάνικων, κότσι και  πρέτσελ σε ενα απο τα πολλά ιστορικά βαυαρικά στέκια.
 
4η μέρα: Μόναχο - Αθήνα
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μονάχου για τη πτήση της επιστροφής.
 
 
                                                                               
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014
Ξενοδοχεία
WINTERS MUNICH 3*
REGENT MUNICH 4*
Κατ’ άτομο σε δίκλινο:
495
575
Mονόκλινο: 
595
695
Παιδικό έως 11 ετών:
465
545
Επιπλέον νύχτα
κατ ‘ατομο σε δίκλινο
 € 50
75
 
 
ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Αεροπορικά εισιτήρια *3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3* / 4*  *Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο *Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης  * Εισιτήριο τρένου απο/προς το Σάλτσμπουργκ  * Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Φόροι αεροδρομίων € 145 *Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά  *Ό τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
                              
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων  και μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας. Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων και εορτών.