Skip to main content

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ! ΑΠΟ 258,00

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΧΩΡΙΑ ΠΙΝΔΟΥ:

Ασπροποταμίτικα-Κόζιακα Σπήλαιο Θεόπετρας-Λίμνη Πλαστήρα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 18/04

Μ. Παρασκευή: Αθήνα-Λίμνη Ταυρωπού-Καλαμπάκα Αναχώρηση για το φράγμα Πλαστήρα. Περιήγηση στα όμορφα χωριά της λίμνης Ταυρωπού: θα δούμε Μεσενικόλα, Μορφοβούνι (γενέτειρα του Ν. Πλαστήρα), Κρυονέρι, Μπεζούλα, Νεοχώρι, Μπελοκομίτη και φράγμα. Προαιρετικό φαγητό με θέα τη λίμνη. Toπίο ονειρικό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Επιτάφιος. Δείπνο.

Μ. Σάββατο: Σπήλαιο Θεόπετρας-Ασπροποταμίτικα Χωριά Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το νέο εντυπωσιακό Σπήλαιο Θεόπετρας, στο οποίο βρέθηκαν τα πιο παλιά αποτυπώματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Ελλάδα, καθώς και ο πρώτος σκελετός, ο οποίος με τη μέθοδο της ραδιοχρονολόγησης στα οστά χρονολογείται στα 14.500 χρόνια. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα Ασπροποταμίτικα χωριά της Πίνδου αρχίζοντας από την Καστανιά, όπου το 1943 έγινε το Βαλκανικό Συνέδριο Ανταρτών. Συνεχίζουμε στα Δολιανά με τη μοναδική τρίκλιτη Βασιλική εκκλησία στην Ελλάδα του Τιμίου Σταυρού με τους 13 τρούλους. Έπειτα θα δούμε την Κρανιά με την παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (1865) και τα παραδοσιακά μονότοξα πέτρινα γεφύρια. Ανηφορίζουμε κατά μήκος του Αχελώου προς τις πηγές του, μέχρι τον παραδοσιακό διατηρητέο οικισμό Χαλίκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ανάσταση. Αναστάσιμο δείπνο.

Κυριακή Πάσχα: Καλαμπάκα-Πασχαλινό γλέντι Μετά το πρωινό περιήγηση στην Καλαμπάκα και επίσκεψη στα Μετέωρα, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τη Μεγίστη Μονή και τη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Πασχαλινό γεύμα-γλέντι-χορός. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην πόλη των Τρικάλων, όπου θα περιηγηθούμε στο Άλσος του Πρ. Ηλία, στο κάστρο μέχρι τη συνοικία Βαρούσι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Δευτέρα Πάσχα: Χωριά του Κόζιακα: Πύλη-Πόρτα Παναγιά-Ελάτη-Περτούλι Πρωινή εξόρμηση στα ορεινά θέρετρα της Πίνδου, στα χωριά του Κόζιακα. Μέσω μιας υπέροχης διαδρομής, στο πέρασμά μας θα βρεθούν βυζαντινέςεκκλησίες, τοξωτά γεφύρια, πυκνά δάση. Οι στάσεις μας θα είναι στην Πύλη, στηνΠόρτα Παναγιά (βυζαντινή εκκλησία), στη γέφυρα του Αγ. Βησσαρίωνα, στην Ελάτη (μέσα σε αιωνόβιαπλατάνια και τρεχούμενα νερά), στοΠερτούλι (με τα χαρακτηριστικά πέτρινα σπίτια) και το Νεραϊδοχώρι. Πορεία επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

√ Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν √ Διαμονή στο ξενοδοχείο √ Ημιδιατροφή καθημερινά, Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα-γλέντι στη θέση της ημιδιατροφής √ Αρχηγός/συνοδός

Divani Meteora Hotel 4* Sup Καλαμπάκα

Κάτω από τους επιβλητικούς βράχους των Μετεώρων, σε ένα εξαίσιο τοπίο, που εμπνέει το δέος για το μοναδικό θαύμα της φύσης που έχει συντελεστεί εκεί. Στην είσοδο της Καλαμπάκας, μόλις 200μ. από την κεντρική πλατεία, πρόσφατα ανακαινισμένο ριζικά, με εσωτερική πισίνα και Spa, εστιατόριο, μπαρ και δωμάτια.

Κόστος κατ’ άτομο Ημιδιατροφή

2/κλινο

3ο άτομο

1/κλινο

παιδί 0-6

παιδί 6-12

*Conn (2+2)

18-21/4 4ήμερη πούλμαν

258€

199€

380€

95€

180€

914€