Skip to main content

BENELUX 23/12 8 ημέρες από 685€

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

(Βέλγιο – Ολλανδία – Λουξεμβούργο)

23-30 Δεκεμβρίου 2014

Τρείς ξεχωριστές αλλά εξ ίσου μαγευτικές χώρες!!!

Μοντέρνες πόλεις με εντυπωσιακά κτήρια, πολύβουες πλατείες, μουσεία με εξαιρετικής σημασίας εκθέματα, όμορφους επιβλητικούς ναούς και θαυμάσια κουζίνα. Ένα ταξίδι γεμάτο εικόνες που νοιώθεις κάποιες στιγμές πως γύρισες πίσω τη μηχανή του χρόνου!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 1η ημέρα :  ΑΘΗΝΑ-ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Απευθείας πτήση για το Άμστερνταμ. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Για όσους το επιθυμούν ο αρχηγός μας θα είναι διαθέσιμος να σας συνοδέψει σε μία βόλτα στα περίφημα κόκκινα φανάρια, την γνωστή Red Light District! Διανυκτέρευση.

2η ημέρα :  ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΜΒΕΡΣΑ- ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τo Bέλγιο. Πρώτος μας σταθμός η Αμβέρσα το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, στην πολυπληθέστερη επαρχία της. Στην σύντομη περιήγησή μας θα δούμε εξωτερικά το Μουσείο Καλών Τεχνών, το Ναυτικό Μουσείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Δημαρχείο. Συνεχίζουμε για Βρυξέλλες. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ με την συνοδεία του ελληνόφωνου ξεναγού θα μεταβούμε πεζή ή με τράμ στη Μεγάλη Πλατεία για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα :  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ξενάγηση πόλης

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη ξενάγηση μας στη Βελγική πρωτεύουσα όπου θα δούμε την Grand Place, το άγαλμα Manneken Pis, το Heysel Stadium , το Atomium και το Mini Europe όπου θα θαυμάσετε τα αξιοθέατα της Ευρώπης σε μινιατούρα 1/12, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken και τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, το Γιαπωνέζικο Πύργο και τη Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα :  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό και αναχώρηση για μια ξεχωριστή εκδρομή. Σαν βγαλμένο απο κάποιο παραμύθι απρόσμενα ζεστό και κοσμοπολίτικο, το κρατίδιο του Λουξεμβούργου μας ανοίγει την καρδιά. Ο δρόμος μας οδηγεί από τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλώ. Στην συνέχεια της διαδρομής μας προς το μικρότερο κρατίδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες τις Αρδένες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας δίπλα στον ποταμό Μάους θα διακοπεί μόνο για λίγο καθώς θα σταματήσουμε σε μια από τις πιο όμορφες Βελγικές πόλεις, την Ντινάντ για καφέ. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων, του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φτάνοντας στον προορισμό μας θα αντικρύσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και στην οποία περιδιαβαίνοντας θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Σύντομη στάση στο μεσαιωνικό κάστρο της περιοχής για φωτογραφίες σε σκηνικό που θυμίζει ταινία εποχής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στις Βρυξέλλες. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα :  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ –ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΠΡΥΖ ΚΑΙ ΓΑΝΔΗ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για να επισκεφθούμε τις δύο πιο όμορφες πόλεις του Βελγίου. Πρώτα τη Μπρυζ όπου θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, τη πολύ-φωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους κήπους Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι της πόλης. Κατόπιν αναχώρηση για τον επόμενο μας σταθμό, τη Γάνδυ με τα μεσαιωνικά κτίρια, τα στολισμένα με σημαίες, που καθρεφτίζονται στα γραφικά κανάλια της. Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη, όπου θα δούμε έργα του Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπός και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Θα δούμε το κάστρο των ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Επιστροφή στις Βρυξέλλες το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ – ΝΤΕΛΦΤ - ΧΑΓΗ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Ολλανδία. Πρώτη μας στάση στο μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου, το Ρόττερνταμ, με τους ουρανοξύστες, τα μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας οικοδομήματα και τις εντυπωσιακές γέφυρες Willem & Erasmus. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ντέλφτ, την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, ιστορική πόλη με το πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και τους μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς της. Τελευταία επίσκεψη για σήμερα θα είναι στη Χάγη, έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο «Παλάτι της Ειρήνης», μοναδικής αξίας κτήρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες καθώς και τη μεγαλύτερη και κοσμική παραλία της Ολλανδίας την “Scheveningen”. Άφιξη στο Άμστερνταμ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη των καναλιών, των διαμαντιών και των ποδηλάτων. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ξενάγηση πόλης-CosterDiamonds (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΜΑΡΚΕΝ-ΒΟΛΕΝΤΑΜ)

Πρωινό. Στην περιήγηση που θα ακολουθήσει, θα δούμε το Δημαρχείο, την Όπερα, τα  ανάκτορα, τη λουλουδαγορά, το Νομισματοκοπείο, τις κεντρικές πλατείες Βατερλό και Νταμ, τον μεγαλοπρεπή Σιδηροδρομικό σταθμό και το Εθνικό Μουσείο που είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Κατόπιν επίσκεψη στο μεγαλύτερο εργοστάσιο επεξεργασίας διαμαντιών του Άμστερνταμ, CosterDiamonds, όπου θα μυηθούμε στα μυστικά της κοπής των διαμαντιών και θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε ένα μέρος από τη μεγάλη συλλογή του οίκου. Σε ένα ατελείωτο κοκτέϊλ αξιοθέατων, σας προτείνουμε να ακολουθήσετε μια μίνι κρουαζιέρα  για μια μοναδική και αξέχαστη βόλτα στα κανάλια! Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας για να επισκεφθείτε τα μουσεία VanGogh και Rijks. Για όσους επιθυμούν προαιρετικά αναχώρηση για εκδρομή στα γραφικά ψαροχώρια Μάρκεν και Βόλενταμ,  όπου μπορούμε να βιώσουμε την εμπειρία της αγροτικής Ολλανδίας, μέσα σε καταπράσινο, πεντακάθαρο και τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Θα εχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε σουβενίρ σε προσιτές τιμές, να γευθούμε τοπικές σπεσιαλιτέ και να γνωρίσουμε τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής των εύγεστων ολλανδικών τυριών. Επιστροφή στο Άμστερνταμ. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει χωρίς καμία παράλειψη για την καλύτερη εκτέλεση της εκδρομής.

Αναχωρήσεις

Ξενοδοχεία

Κόστος κατ' άτομο σε

Δίκλινο

Μονόκλινο

Παιδί έως 12 ετών
(extra bed)

8ήμερο

23-30 Δεκεμβρίου’14

NH BRUSSELS CITY CENTRE 4*

ή παρόμοιο

www.nh-hotels.com

NOVOTEL AMSTERDAM CITY 4* ήπαρόμοιοwww.novotelamsterdamcity.com

685€

905€

655€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Άμστερνταμ – Αθήνα με την KLM
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στις Βρυξέλλες και στο Άμστερνταμ.
  • Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά.
  • Υπηρεσίες τοπικού ελληνόφωνου αντιπροσώπου του γραφείου μας.
  • Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

 Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Φόροι αεροδρομίων 160€.
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και τα μουσεία.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 Παρατηρήσεις:

  • Δεν περιλαμβάνονται αποσκευές, ρωτήστε μας για το πως θα μπορέσετε να τις συμπεριλάβετε χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

 ΠΤΗΣΕΙΣ KLM AIRLINES

AΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ 17:00-19:40 KL1576

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ 12:00-16:10 KL1575