Skip to main content

Ρώμη 4 ημέρες Αγ. Πνεύματος 2014, από 440,00

ΡΩΜΗ & ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ
4ΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ  
 
Αναχώρηση: 6 Ιουνίου
 
 
 
1η μέρα: Αθήνα – Ρώμη (Rome by night)
 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* και χρόνος στην διάθεσή σας για την πρώτη γνωριμία με το κέντρο της  «Αιώνιας Πόλης».Περπατήστε στους εμπορικούς δρόμους της Ρώμης οι οποίοι είναι γεμάτοι με μερικά από τα πιο σικ καταστήματα και μπουτίκ μόδας κορυφαίων σχεδιαστών, με κυριότερες την ViaV. Veneto, τη ViaSistina και τις οδούς ViaCondotti(την Πέμπτη λεωφόρο της Ρώμης) και την ViadelBabuino στην οποία η ανάμειξη προϊόντων υψηλής μόδας και αντικών την καθιστά από τις πιο κομψές οδούς της Ρώμης. Προαιρετικά το βράδυ μπορείτε να συμμετάσχετε στοROMEBYNIGHT, μία τρίωρη νυχτερινή περιήγηση στη Ρώμη, για να ζήσετε την μαγεία της πόλης υπό το φως των άστρων (κόστος συμμετοχής 25€, για συμμετοχή 7-8 ατόμων).
 
2η μέρα: Ρώμη (ξενάγηση πόλης - Βασιλική Αγ. Πέτρου / Βατικανό)
 
Πρωινή ξενάγηση στην Ρώμη όπου θα μεταφερθούμε στο κέντρο της πόλης, παίρνοντας μια πρώτη γεύση της πόλης-μουσείο από τα τείχη του Μάρκου Αυρήλιου που θα δούμε στην διαδρομή μας. Θα ξεναγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης ξεκινώντας από την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Θα δούμε την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια, μητέρας του Ναπολέων Βοναπάρτη. Θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από το δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, τον ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας με το Κολοσσαίο. (H ξενάγηση στα μουσεία του Βατικανού είναι προαιρετική και πραγματοποιείται κατόπιν συνεννοήσεως με τον ξεναγό μας.)
 
3η μέρα: Ρώμη (Φλωρεντία / CastelRomano/ Κατακόμβες / Τίβολι)
 
Ημέρα ελεύθερη. Προαιρετικά μπορείτε να επιλέξετε ολοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία (κόστος συμμετοχής  85€, για συμμετοχή 7-8 ατόμων), η πόλη που είναι συνώνυμη με την τέχνη, μια πόλη-ύμνο στην Αναγέννηση. Επίσης προαιρετικά μπορείτε να επισκεφθείτε το CastelRomanoOutlet  Designer(25€) που βρίσκεται μόλις 25 χλμ. από το κέντρο της πόλης με πάνω από 100 επώνυμα μαγαζιά, με προσφορές που ξεκινούν από -30% έως -70% όλο τον χρόνο και  Κυριακές ανοικτά.
Ακόμη μία προαιρετική εκδρομή είναι στις κατακόμβες της Αγίου Καλλίστου, όπου θα δούμε τις κρύπτες των Πάππων, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας και τους τάφους των πρώτων χριστιανών ή στο Τίβολι και την Villa d' Este  (κόστος συμμετοχής 30€, για συμμετοχή 7-8 ατόμων). Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία παράσταση των «OrchestraIVirtuosidell'operadiRoma» και δείτε διάσημες όπερες στον τόπο όπου δημιουργήθηκαν! Κρατήσεις και εκδόσεις εισιτηρίων από το γραφείο μας. 
                                                                                                         
4η μέρα: Ρώμη - Αθήνα
 
Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μεταφοράς μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.
 
 
 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
6 - 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014
 
    Ξενοδοχεία
Buenos Aires3*
Villa Grazioli 4*
Ludovisi Palace 4*
Empire Palace 4*
Rose Garden 4*sup
Κατ’ άτομο σε δίκλινο
440 €
485 €
550
595
Μονόκλινο
595
645
750
795
Παιδικό έως 11 ετών
410
455
520
565
Επιπλέον νύχτα
κατ’άτομο σε δίκλινο
70
85 €
110
130 €
           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Υπάρχει δυνατότητα και 5ήμερου προγράμματος.
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:         Αεροπορικά εισιτήρια * 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 3*/ 4* * Μεταφορέςαπό και προς τ’ αεροδρόμιο * Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης * Ξενάγηση στη Βασιλική του Αγ. Πέτρου * Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:  Φόροι αεροδρομίων € 145 * Είσοδοι μουσείων, φιλοδωρήματα  * Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα  * Κόστος εισόδου στα μουσεία / Βατικανό  * Ακουστικά για την ξενάγηση του Αγίου Πέτρου  * Ο νέος φόρος της πόλης της Ρώμης €3 (για τα 4* ξενοδοχεία)/€2 (για τα 3* ξενοδοχεία) την ημέρα ανά άτομο.
                              
ΣΗΜΕΙΩΣΗ :                     Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων  και μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας.