Skip to main content

ΓΕΝΕΥΗ 4ΗΜΕΡΟ απο 695 €

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

1 Σεπτεμβρίου - 21Οκτωβρίου 2014

1η μέρα: Αθήνα - Γενεύη, ξενάγηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & απευθείας πτήση για τη κοσμοπολίτισσα της Ελβετίας, τη Γενεύη όπου υποδέχεται τους επισκέπτες σε ένα υπέροχο σκηνικό δίπλα στη λίμνη Leman με τα ιστιοπλοϊκά, με τον Ροδανό ποταμό να τη χωρίζει στα δύο και φόντο τις Άλπεις. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υποδοχή από τον Ελληνόφωνο ξεναγό και γνωριμία με την ζωηρή ελβετική πόλη. Θα ξεκινήσουμε από την ευρωπαϊκή έδρα των Ηνωμένων Εθνών, πολυάριθμων Διεθνών Οργανισμών και γενέτειρα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, συνεχίζοντας τη περιήγηση μας ανάμεσα στα πολυάριθμα πάρκα κατά μήκος της αριστερής όχθης της λίμνης Λεμάν, με θέα το λιμάνι με τα ιστιοπλοϊκά και τα εντυπωσιακά κτίρια στη βόρεια όχθη της λίμνης. Στην είσοδο θα σας επιφυλάξει την πιο όμορφη υποδοχή το Λουλουδάτο Ρολόι, φτιαγμένο από άπειρα λουλούδια, το οποίο εξυμνεί τη μακρόχρονη ελβετική παράδοση στην ωρολογοποιία, πριν καταλήξουμε στο τεράστιο σιντριβάνι-σύμβολο Jet d'Eau, όπου πετάει το νερό σε ύψος τρεις φορές μεγαλύτερο από το άγαλμα της Ελευθερίας. Σκαρφαλωμένη, πάλι, ψηλότερα, στην αριστερή όχθη του Ροδανού, βρίσκεται η Παλιά Πόλη της Γενεύης, με τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Πέτρου όπου χρειάστηκε εβδομήντα χρόνια για να ολοκληρωθεί καθώς και το Δημαρχείο της, όπου γράφτηκε η Πρώτη Συνθήκη της Γενεύης. Περπατήσετε ανάμεσα στα στενά δαιδαλώδη δρομάκια, όπου στεγάζονται υπέροχα καταστήματα με αντίκες, πάμπολλες γκαλερί και ορισμένα από τα πλέον παραδοσιακά μπιστρό της πόλης.

2η μέρα: Γενεύη …. & τα περίχωρα της !                                                                                                                   Πρόγευμα και ημέρα στη διάθεση σας. Σε μικρή απόσταση από τη Γενεύη, μπορείτε να απολαύσετε τις βόλτες σας Η «ολυμπιακή πρωτεύουσα» όπως αποκαλούν τη Λοζάνη, σε εξίσου μαγευτική τοποθεσία με τη Γενεύη, αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω σε λόφους στο κέντρο της λίμνης Leman, αγναντεύει απέναντι τη Γαλλία με τις άλλοτε καταπράσινες & άλλοτε χιονισμένες Άλπεις. Διαθέτει μια παραμυθένια, πεζοδρομημένη στο μεγαλύτερο μέρος της Παλιά Πόλη, καταπράσινη παραλίμνια περιοχή και μια γαστρονομική κουλτούρα που δεν θα σας αφήσει αδιάφορους. Λίγο πιο έξω, νοτιοδυτικά και χτισμένη στη λίμνη της Γενεύης, θα συναντήσετε το κοσμοπολίτικο θέρετρο Montreux, γνωστό και ως «διαμάντι της ελβετικής Ριβιέρας», το οποίο ελκύει πολλούς επισκέπτες. Μια βόλτα στην παραλιακή είναι must, όπως και η επίσκεψη στο μεσαιωνικό κάστρο Chateau de Chillon, το οποίο χτίστηκε για τους δούκες της Σαβοΐας και φιγουράρει σήμερα ανάμεσα στα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της χώρας. Κοντά στο Montreux, στο δρόμο προς τη Λοζάνη, βρίσκεται και το εξίσου δημοφιλές θέρετρο Vevey, η τελευταία κατοικία του Τσάρλι Τσάπλιν αλλά και κέντρο της αυτοκρατορίας της εταιρείας Nestle. Μη χάσετε την ανοιχτή αγορά που οργανώνεται στην πλατεία Grande Place κάθε Τρίτη και Σάββατο.

3η μέρα: Γενεύη                                               

Μετά το πρόγευμα ημέρα ελεύθερη για προσωπικές δραστηριότητες. Περπατήστε στη rue du Rhoneκαι στους τριγύρω πεζοδρόμους, όπου σε μόλις λίγα μέτρα θα βρείτε το «παράδεισο» με εκθαμβωτικά κοσμήματα, ρολόγια πολυτελείας, ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, γκαλερί, παλαιοπωλεία.Αν αγαπάτε τα ρολόγια, οφείλετε στον εαυτό σας μια επίσκεψη στο Μουσείο Ωρολογοποιίας ή εναλλακτικά επιλέξτε να επισκεφτείτε τους Βοτανικούς Κήπους, πριν βρεθείτε στο Καθεδρικό του Αγ. Πέτρου και ανεβείτε τα σκαλιά που οδηγούν στην κορυφή του καμπαναριού για να απολαύσετε τη θέα στην πόλη και στις Άλπεις. Εάν αναζητάτε κάτι πιο... ζωηρό, κατευθυνθείτε στην Paquis και τη Les Grottes, τις πιο φάνκι γειτονιές της Γενεύης, που εκτείνονται βορειοανατολικά του σταθμού Cornavin και μέχρι τα πολυτελή ξενοδοχεία της δεξιάς όχθης της λίμνης. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα έθνικ εστιατόρια και μπαρ της πόλης με εξαιρετικά ντόπια προϊόντα, που σίγουρα θα ικανοποιήσουν τα πιο απαιτητικά γούστα.

4η μέρα: Γενεύη - Αθήνα                                                                                                                 

Πρόγευμα και αποχαιρετήστε την κοσμοπολίτισσα Ελβετίδα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.

                                                               

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

1 Σεπτεμβρίου - 21Οκτωβρίου 2014

Ξενοδοχεία

Cristal Design 3*

Warwick 4*

Κατ’ άτομο σε δίκλινο:

695 €

795 €

Μονόκλινο:

865 €

1025 €

Παιδικό έως 11 ετών:

665 €

765 €

Επιπλέον νύχτα κατ’ άτομο

σε δίκλινο δωμάτιο

80 €

125 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Αεροπορικά εισιτήρια * 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4* *Μεταφορές από και
προς τ’ αεροδρόμιο *Ελληνόφωνη ξενάγηση πόλης *Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Φόροι αεροδρομίων € 135 *Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, φιλοδωρήματα,
αχθοφορικά * δημοτικός φόρος πόλης *Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως
προαιρετικό.

                              

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων.
Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας. Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους
εκθέσεων, συνεδρίων και εορτών. Για πτήσεις Aegean επιβάρυνση από υπόλοιπο δίκτυο πόλεων 85 €.