Skip to main content

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΥΜΒΡΙΑ & ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ απο 535 σεπ-οκτ 2014

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΥΜΒΡΙΑ &

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ 8ημ.

Περούτζια * Ασίζη * Γκούμπιο * Σιένα * Σαν Τζιμινιάνο * Μοντεκατίνι * Λούκα * Πίζα * Φλωρεντία *

Μόνο 535€

Με ημιδιατροφή

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσας). Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

‘Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ούμβριας τη Περούτζια. Στην περιήγησή μας στην Κόρσο Βανούτσι θα δούμε την Ρόκα Παολίνα, τα δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Νοβέμπρε με την Φοντάνα Ματζόρε, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντζο και το μέγαρο των Πριόρι. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο (περιοχή), τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΑΣΙΖΗ – ΓΚΟΥΜΠΙΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πανέμορφη Ασίζη, γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, ιδρυτή του θρησκευτικού τάγματος των Φραγκισκανών. Μέσα από τα τείχη της πόλης θα επισκεφθούμε την επιβλητική Βασιλική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην συνέχεια αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωρίο Γκούμπιο σημαντική Ρωμαϊκή αποικία με το Ρωμαϊκό θέατρο ,το PallazoΤorreκαι τον Καθεδρικό Ναό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, τη μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Σαν Τζιμινιάνο μία από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, διάσημη για τη μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που διακρίνονται από μεγάλη απόσταση. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μοντεκατίνι, που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες λουτροπόλεις της Ιταλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μία ξεχωριστή μέρα μας περιμένει με επισκέψεις σε οχυρωμένα χωριά, καλοδιατηρημένες πόλεις και ειδυλλιακά τοπία. Πρώτη επίσκεψη η μεσαιωνική Λούκα γνωστή για τα ανέπαφα τείχη της. Θα επισκεφθούμε την Πιάτσα ντελ Μερκάτο, που διατηρεί το σχήμα του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου και τον Καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου. Επόμενη επίσκεψη η Πίζα με τα μεσαιωνικά τείχη που περιβάλλουν την πόλη και το πιο πολυφωτογραφημένο μνημείο της τον κεκλιμένο Πύργο που βρίσκεται δίπλα στο Βαφτιστήρια και στο Καθεδρικό Ναό. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η Φλωρεντία θεωρείται ως η γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης και είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική της και όλη η πόλη έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Στην πρωινή πανοραμική επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε τη γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο –έδρα της τοπικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο και καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης, την Πλατεία της Δημοκρατίας. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ –ΑΝΚΟΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσα). Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα ( Θες/νικη).

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€             ΔΙΚΛΙΝΟ

€                 ΠΑΙΔΙΚΟ

€                   ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ & ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΥΜΒΡΙΑ

8

21/09                                 & 05,25/10

535 €

485 €

660 €

Perugia Plaza 4* &                     Raffaello Florence 4*

Ημιδιατροφή

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και       μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά ( ημιδιατροφή εκτός πλοίου ).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Τοπικός ξεναγός στη Φλωρεντία
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία περίπου 2€ το άτομο τη βραδιά

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*