Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 8ημ. ΟΚΤ-ΝΟΕ απο 485€

ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 8ημ.

Μόνο 485 €

Με δώρο 07 δείπνα

Αναχ : 18,22 & 28/10 - 09,16 & 23/11

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ !!!!!!!

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ - ΡΩΜΗ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τη πόλη της Αναγέννησης τη Φλωρεντία. Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο & διανυκτέρευση.

2η ημέρα:  ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (ξενάγηση) –ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό. Στην πρωινή επίσκεψη μας θα δούμε το Πάλατι Ουφίτσι που στεγάζει ένα από τα παλαιότερα μουσεία-πινακοθήκες στο κόσμο, την Εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε που είναι μία από τις σημαντικές εκκλησίες της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο –έδρα της τοπικής κυβέρνησης και Δημαρχείο της πόλης, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής, και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι που βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός της Ευρώπης, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέτζο και καφέ σε μία από τις πιο ιστορικές πλατείες της πόλης, την Πλατεία της Δημοκρατίας. Στην συνέχεια αναχώρηση για την πόλη των Δόγηδων και των Καναλιών τη Βενετία. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο(περιοχή Ηπειρωτικής Βενετίας) τακτοποίηση στα δωμάτια .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή επίσκεψη στη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χρισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Τέλος θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα:  ΒΕΝΕΤΙΑ  - ΒΕΡΟΝΑ – ΠΙΖΑ –ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ

Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, όπου θα θαυμάσουμε την Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια της σημερινής μας διαδρομής ο κεκλιμένος πύργο της Πίζας, ένα από τα πιοπολυφωτογραφημένα μνημεία του κόσμου. Μαζί με τον πύργο «δένουν» αρμονικά το βαπτιστήριο και ο καθεδρικός Ναός. Τελευταίος μας προορισμός το Μοντεκατίνι . Φημίζεται για τα ιαματικά του λουτρά και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και για ιατρικούς λόγους. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα:   ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ -ΣΙΕΝΑ - ΡΩΜΗ

Πρωινό και θα κατευθυνθούμε σε μια από εκείνες τις λιγοστές πόλεις που διερωτάται κανείς πως κατόρθωσαν να παραμείνουν ανέγγιχτες από τη φθορά του χρόνου και την ανθρώπινη παρέμβαση, την μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, την κεντρική πλατεία που πλαισιώνει αρμονικά το Δημαρχείο και θεωρείται από τις ομορφότερες πλατείες της Ιταλίας. Θα δούμε ακόμη μεσαιωνικά αρχοντικά, στενά καλντερίμια, πανέμορφες εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό . Τέλος αναχώρηση για τηνΑιώνια πόλη, τη Ρώμη. Αφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΡΩΜΗ (πανοραμική ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η ξενάγηση θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους Aαρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Στην πλατεία Βενετίας θα μας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνεχίζουμε για την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια και τέλος τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι. Τέλος θα επισκεφθούμε το Βατικανό το μικρότερο κρατίδιο του κόσμου που βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου η μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανοσύνης. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΡΩΜΗ (Μουσεία Βατικανού)

Πρωινό και μεταφορά στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, που θα ξεναγηθούμε στα μουσεία του Βατικανού, από τα σημαντικότερα του κόσμου. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοταπήτων, των Γεωγραφικών χαρτών, τα Δωμάτια που έχει διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ με την περίφημη Σχολή των Αθηνών και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα σας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο απ΄ όπου παίρνουμε την πτήση της επιστροφής

*Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*

Περιλαμβάνονται:

  Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρώμη - Αθήνα με Αlitalia

  Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*

  Πρωινό μπουφέ καθημερινά & (7) γεύματα ή δείπνα

  Περιηγήσεις, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής

  Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας

 Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας

  Τοπικός ξεναγός για τα Μουσεία Βατικανού και στη Φλωρεντία

  Δημοτικοί φόροι Ρώμης (18 €) –Φλωρεντία ( 4€) Μοντεκατίνι (2,40€) Βενετία (3,40) (σύνολο 31 €)

  Φ.Π.Α. , Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :

  Φόροι αεροδρομίων (145€)

  Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται

  Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

  Check point (20€) , Βαπορέτο Βενετίας (15 €)

  Είσοδος Μουσεία Βατικανού μαζί με τα ακουστικά 21 €