Skip to main content

Ρώμη – (Φλωρεντία) 5 ημερες 24/12 απο 435.00

  Ρώμη – (Φλωρεντία) – Μουσεία Βατικανού – Άγιος Πέτρος – Κατακόμβες

1η ημέρα : ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ρώμη. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγηση μας Πρώτη μας στάση στο Κολοσσαίο, στο μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Ρώμης και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου που χτίστηκε λίγο πριν ο Κωνσταντίνο μεταφέρει την πρωτεύουσα στην Κωνσταντινούπολη. Συνεχίζουμε με την ρωμαϊκή αγορά, την καρδιά των οικονομικών συναλλαγών της αρχαίας Ρώμης , τη φυλακή του Μαμερτίνου (όπου σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση φυλακίστηκε ο Άγιος Πέτρος),το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια όπου θα σας εντυπωσιάσει το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρ Εμμανουήλ Β΄, τον πρώτο βασιλιά της σύγχρονης ενωμένης Ιταλίας, που είναι επίσης και το μνημείο του  Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκετε μπροστά από τον λόφο του Καπιτωλίου, τον πιο σημαντικό από τους επτά ιστορικούς λόφους που ήταν χτισμένη η αρχαία πόλη. Το τέλος της σημερινής μας ξενάγηση θα μας βρεί στην ξακουκούστη Φοντάνα ντι Τρέβι τη μεγαλύτερη και διασημότερη κρήνη της Ρώμης για να βγάλουμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες και την γραφική Πιάτσα ντι Σπάνια . Μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Για το ελεύθερο βράδυ πρόταση μας είναι (προαιρετικά) το Roma By Night, για να γνωρίσετε την μαγεία της φωτισμένης Ρώμης σε μια τρίωρη νυκτερινή ξενάγηση. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΡΩΜΗ (ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ)(290ΧΛΜ)

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε ολοήμερη εκδρομή στη Φλωρεντία, την πόλη που γαλούχησε την Αναγέννηση. Θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Λουλουδιών, το Βαπτιστήριο, την πλατεία Ντέλλα Σινιόρα, το Παλάτσο Βέκκιο, τους κήπους Μπόμπολι και τα ανάκτορα Πίτι και Στρότσι. Για την συνέχεια, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την ανοικτή αγορά του Σαν Λορέντζο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ - ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ

Πρωινό και η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στο Βατικανό το παγκόσμιο κέντρο του Καθολικισμού. Ξεκινάμε με επίσκεψη στα μουσεία του Βατικανού. Οι πάπες έχουν συγκεντρώσει εκθέματα και θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας που ξεκινούν από την Ετρούσκικη εποχή και φθάνουν μέχρι τη μοντέρνα τέχνη. Θα θαυμάσουμε το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, την αίθουσα των ζώων, του Απόλλωνα, τον διάδρομο των κηροπηγίων, των τοιχοτάπητων, την Αίθουσα με τους γεωγραφικούς χάρτες, τις αίθουσες που έχει ζωγραφίσει και διακοσμήσει ο μεγάλος ζωγράφος Ραφαήλ και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τις μεγαλοφυείς τοιχογραφίες του Μιχαήλ Αγγέλου που θεωρούνται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της παγκόσμιας ζωγραφικής όλων των εποχών. Μετά θα περάσουμε στην Βασιλική που Αγίου Πέτρου, την μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, που θα μας εντυπωσιάσει με τον πλούτο και την επιβλητικότητα της. Μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά και τον τρούλο του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον Παπικό Βωμό έργο του Μπερνίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το γραφικό Τραστέβερε. Διανυκτέρευση.

 4η ημέρα: ΡΩΜΗ(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)

Πρωινό και η ημέρα ελεύθερη να κάνετε τις αγορές σας από την Ρώμη. Επισκεφτείτε τους γνωστούς οίκος μόδας γύρω από την Πιάτσα ντι Σπάνια (ViaCondotti και ViaBabuino) έως την Πίάτσα ντελ Πόπολο ή επισκεφτείτε τις γνωστές υπαίθριες αγορές (Κάμπο ντι Φίορι) και φυσικα μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα μοναδικά παγωτά στις παραδοσιακές Gellateria (Τropicalice και GelateriaValentino) καθώς και τις λαχταριστές πίτσες (Sforno, και Antica Stabia Pizzeria).Τέλος μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Βίλλα Μποργκέζε με τους θαυμαστούς κήπους.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΡΩΜΗ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου ακολουθεί η πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται :

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ρώμη - Αθήνα.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΩΡΑΡΙΟ ΠΤΗΣΕΩΝ

ΦΟΡΟΙ

24/12

CICERONE 4*

435

335

140

Πρωινό

ALITALIA         24/12 ATH-ROM 06:00 - 07:05 28/12 ROM-ATH 14:50 - 17:55

145