Skip to main content

BELLA NAPOLI, ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΑΜΑΛΦΙΤΑΝΑ – ΚΑΠΡΙ - ΡΩΜΗ Πάσχα 2020 από 675,00

6ημ.

Νάπολη, Αμάλφι, Ποζιτάνο, Κάπρι, Πομπηία, Ρώμη, Βατικανό.

Αναχωρήσεις: 15, 21, 28 Απριλίου ’20 & 05 Iουνίου ’20

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –  ΝΑΠΟΛΗ        

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Καμπανίας, τη Νάπολη, το μεγαλύτερο λιμάνι της Νότιας Ιταλίας, τρίτη μεγαλύτερη πόλης της χώρας μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο, μια πόλη πολύβουη και γεμάτη αντιθέσεις. Το ιστορικό κέντρο της Νάπολης είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και έχει ανακηρύχτηκε σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Υπήρξε πρωτεύουσα δουκάτων, βασιλείων και μιας μεγάλης Αυτοκρατορίας, ιδιαίτερα τις εποχές της Αναγέννησης και του Διαφωτισμού.

Στην πανοράμική μας περιήγηση θα βρεθούμε στην συνοικία Ρaccanapoli, με τα  στενά γραφικά δρομάκια της αλλά και τον πολυσύχνα στο δρόμο Via San Biaggio, που διασχίζει την πόλη. Θα δούμε τον  γορθικό Καθεδρικό Ναό της πόλης που είναι αφιερωμένος στον πολιούχο San Gennaro, το Καστέλλο ντελ Ουόβο, το Βασιλικό Παλάτι, τη Στοά του Ουμπέρτου και την παλαιότερη όπερα στην Ευρώπη: το Θέατρο Σαν Κάρλο. Τέλος θα βρεθούμε στο Λόφο Ποσίλλιπο απ’ όπου θα έχουμε μία υπέροχη πανοραμική θέα της Νάπολης και του Βεζούβιου. Χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το Μητροπολιτικό Μουσείο Σανσεβερίνο, διάσημο για τα ξεχωριστά πέπλα με διαφανείς λεπτομέρειες λαξευμένες σε μαρμάρινα αγάλματα. Mεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο της επιλογή  σας. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:  ΝΑΠΟΛΗ –  ΠΟΖΙΤΑΝΟ – ΑΜΑΛΦΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Τυρρηνικό Πέλαγος. Πρώτη μας επίσκεψη το γραφικό Ποζιτάνο, ένας οικισμός-βεράντα στο απέραντο γαλάζιο, και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια του. Στη συνέχεια, αναχώρηση για το Αμάλφι, χτισμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου στην Κοστιέρα Αμαλφιτάνα, μία από τις πλέον συγκλονιστικές ακτές της Ευρώπης. Στην περιπατητική μας περιήγηση θα δούμε τα αρχοντικά σπίτια, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ανδρέα με βυζαντινά, αραβικά και γοτθικά αρχιτεκτονικά στοιχεία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ  - ΚΑΠΡΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Νωρίς το πρωί θα πάρουμε το ταχύπλοο για το μαγευτικό νησί Κάπρι, που με τις ρωμαϊκές επαύλεις, τα αγάλματα, τα λουτρά, τις εκκλησίες, τις κρεμαστές σκάλες που καταλήγουν στη θάλασσα μέσα σε μια οργιώδη και πολύχρωμη μεσογειακή βλάστηση, θυμίζει σκηνικό άλλης εποχής. Προτείνουμε επίσης και μια επίσκεψη στη Γαλάζια Σπηλιά. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΠΟΜΠΗΙΑ - ΡΩΜΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας, που θάφτηκε από τη λάβα και τη στάχτη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα δούμε μεταξύ άλλων την Πόρτα Μαρίνα, την αρχαία αγορά, το θέατρο, τους ναούς του Δία και του Απόλλωνα, τα λουτρά, τις πολυτελείς επαύλεις με τις περίφημες τοιχογραφίες (1ος αι. π.Χ.), που μας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωγραφικής του αρχαίου κόσμου. Αναχώρηση για την Αιώνια Πόλη, τη Ρώμη. Άφιξη, μεταφορά, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΡΩΜΗ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η περιήγηση της πόλης, θα αρχίσει με την επίσκεψη μας στο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο του κόσμου, και την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η ρωμαϊκή αγορά ήταν η καρδιά της αρχαίας Ρώμης και το κέντρο εξουσίας μιας αυτοκρατορίας που εκτεινόταν στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου. Σήμερα, αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ευρώπης. Συνεχίζουμε με τον λόφο του Καπιτωλίου και την Πιάτσα Βενέτσια με το ογκώδες μνημείο αφιερωμένο στον Βίκτωρα Εμμανουήλ Β’, τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας, στο οποίο βρίσκεται και το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, τη φημισμένη Φοντάνα Ντι Τρέβι και τέλος την πολύβουη Πιάτσα ντι Σπάνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΡΩΜΗ  -  ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, για να ξεναγηθούμε στα περίφημα μουσεία του, με εκθέματα που περιλαμβάνουν διάσημα αγάλματα του αρχαίου κόσμου και της Αναγέννησης, όπως το σύμπλεγμα του Λαοκόοντα, τον Απόλλωνα του Μπελβεντέρε, έργα των Τζιότο, Ραφαήλ, Ντα Βίντσι, Καραβάτζιο κ.ά. Περνώντας από τους περίφημους Διαδρόμους των Κηροπηγίων, των Ταπισερί, των Γεωγραφικών Χαρτών και τις Αίθουσες με τις νωπογραφίες του Ραφαήλ, θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα με τη θρυλική οροφή ζωγραφισμένη από τον Μιχαήλ Άγγελο. Ακολούθως, θα περάσουμε στη μεγαλόπρεπη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, χτισμένη πάνω στον τάφο του Αποστόλου Πέτρου, όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε την Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου και το κιβώριο που δεσπόζει πάνω από τον παπικό βωμό, έργο του Μπερνίνι. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Ρώμης  για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

(Για την ξενάγηση στα Μουσεία Βατικανού θα πρέπει πριν την αναχώρηση σας να δηλώσετε συμμετοχή και να προπληρώσετε το κόστος εισόδου (30€ για ενήλικες και 20€ για παιδιά μέχρι 18 ετών). Υποχρεωτική κράτηση και προπληρωμή εισόδου τουλάχιστον 10 μέρες πριν την επίσκεψη. Σε άλλη περίπτωση δεν υπάρχει δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την είσοδός σας στα Μουσεία του Βατικανού).

Hotel San Severino (περιοχή του Σαλέρνο χωρίς δημοτικούς φόρους)  & Ηotel American Palace Rome Mε ημιδιατροφή 

  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                                                        675  €                                 
  • Τιμή σε μονόκλινο                                                                    800 €
  • Παιδικό (μέχρι 12 ετών)                                                            625 €
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων & Check Points   175€

Royal Continental Hotel Napoli & Ηotel Albani Rome Mε πρωινό μπουφέ

  • Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                                                     795  €                                 
  • Τιμή σε μονόκλινο                                                                1.045 €
  • Παιδικό (μέχρι 12 ετών)                                                        725 €
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων & Check Points  175€

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα  –  Νάπολη & Ρώμη – Αθήνα με την Aegean Airlines.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε  ξενοδοχεία της επιλογή σας 4*.
  • Πρωινό  μπουφέ καθημερινά. 
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Τοπικός  ξεναγός στην Πομπηία & Μουσεία Βατικανού.
  • Κρουαζιέρα στο Αμάλφι & Ποζιτάνο.
  • Εισιτήρια πλοίου γις το Κάπρι.
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων & Check Points.
  • Είσοδοι σε μουσεία, σε αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά ( Νάπολη 3,5€, Ρώμη 6€).

Πτήσεις

  • Αναχώρηση :   A3  680   Αθήνα – Νάπολη               08.25    09.10 
  • Επιστροφή   :  Α3  655    Ρώμη   – Αθήνα                 20.00    23.00

Σημείωση

  • Στην αναχώρηση 05/06 η πτήση της επιστροφής είναι Α3 653  Ρώμη – Αθήνα  22.00-00.55