Skip to main content

ΣΙΚΕΛΙΑ, ΤΑΟΡΜΙΝΑ Πάσχα 2019 από 545.00

Ένα νέο πρόγραμμα με βάση/ορμητήριο την υπέροχη Ταορμίνα και επισκέψεις σε Παλέρμο, Μονρεάλε, Μεσσήνη, Ακράγαντα, Κατάνια, Αίτνα και Συρακούσες

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 26 Απριλίου
5 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Παλέρμο, Ξενάγηση - Μονρεάλε - Ταορμίνα/Λετογιάννι
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για το Παλέρμο. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Νορμανδών βασιλέων και το σκήνωμα της πολιούχου Αγίας Ροζαλίας, θα δούμε την γραφική Πιάτσα Πραιτόρια με το Δημαρχείο και το σιντριβάνι με τα αγάλματα, το λυρικό θέατρο Μάσσιμο, την μεγάλη πλατεία με το θέατρο Πολυτεάμα, το επιβλητικό Παλάτσο Ντέι Νορμάνι με το μοναδικό σε διακόσμηση παρεκκλήσι, την Μαρτοράνα και την παραλιακή λεωφόρο που σφύζει από ζωή. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το περίφημο Μονρεάλε, ο Καθεδρικός ναός του οποίου είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Το εσωτερικό του κοσμείται με ψηφιδωτά βυζαντινών και σικελών καλλιτεχνών. Συνεχίζουμε για την Ταορμίνα/Λετογιάννι. Τακτοποίηση σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία της αλυσίδας ParkHotels (www.parchotels.it), όπως το ARISTON στην πόλη της πανέμορφης Ταορμίνας ή το ANTARES στο γειτονικό προάστιο Λετογιάννι ή παρόμοιο της ίδιας αλυσίδας στην ευρύτερη περιοχή ή στο ξενοδοχείο CORALLO 4* (www.hotelcorallotaormina.it). Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ταορμίνα/Λετογιάννι - Μεσσήνη - Ταορμίνα/Λετογιάννι
Πρωινή αναχώρηση για τη Μεσσήνη, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους ως Ζάγκλη και λίγο αργότερα πήρε το σημερινό της όνομα, προς τιμήν της πελοποννησιακής Μεσσήνης. Επιστροφή στην πανέμορφη Ταορμίνα, όπου θα περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια της με τα νεοκλασικά αρχοντικά και θα καταλήξουμε στο επιβλητικό αρχαιοελληνικό της θέατρο (Teatro Greco) με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο πέλαγος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Ταορμίνα/Λετογιάννι - Αίτνα - Κατάνια - Ταορμίνα/Λετογιάννι
Σήμερα θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Η ονομασία Αίτνα προέρχεται πιθανόν από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει "καίγομαι". Θα μεταβούμε οδικώς μέχρι τους πρόποδες του βουνού και θα ανεβούμε με τελεφερίκ στην κορυφή, όπου με ειδικό όχημα θα δούμε από κοντά μικρούς ή μεγάλους κρατήρες, ενεργούς και μη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Κατάνια, την δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Σικελίας, το "αντίπαλο δέος" του Παλέρμο, ένας γαστρονομικός παράδεισος, αλλά και η πόλη που θεωρείται ότι έχει την καλύτερη νυχτερινή ζωή σε ολόκληρο το νησί. Άφιξη και ξενάγηση της "Citta Nera" (Μαύρη Πόλη), καθώς η λάβα του ηφαιστείου αποτέλεσε υλικό δόμησης των κτιρίων της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα δούμε τις μπαρόκ πλατείες, τα ασπρόμαυρα μέγαρα, τον Καθεδρικό ναό, το σιντριβάνι του ελέφαντα, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο Βία Ετνέα (Via Etnea, οδός Αίτνας), το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την όπερα Μάσιμο Μπελίνι κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ταορμίνα/Λετογιάννι - Ακράγαντας - Ταορμίνα/Λετογιάννι
Πρωινή αναχώρηση για την ιστορική "Κοιλάδα των Ναών" του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε στην Ιερά Οδό της αρχαίας πόλης και θα "ακουμπήσουμε" τους ναούς της Ήρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή, των Διόσκουρων και του Ολυμπίου Διός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ταορμίνα/Λετογιάννι - Συρακούσες - Κατάνια - Αθήνα
Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την αρχαιοελληνική πόλη των Συρακουσών, όπου θα δούμε τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού της πάρκου, όπως το αρχαίο ελληνικό θέατρο, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το περίφημο "Αφτί του Διονύσου". Συνεχίζουμε προς το ιστορικό κέντρο των Συρακουσών, το νησάκι της Ορτυγίας, όπου θα δούμε τον ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη, την πηγή της Αρετούσας και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Κατάνια και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 26 Απριλίου    5 μέρες

                                          CORALLO 4*          ANTARES 4*        ARISTON 4*
Τιμή κατ΄ άτομο
Δίκλινο                                     545                         595                      745
3ο άτομο έως 12 ετών             395                         445                      495
Μονόκλινο                                645                         745                      845
Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking: € 200*

* Στο κόστος αυτό περιλαμβάνονται οι φόροι διαμονής και δεν πληρώνονται επί τόπου στα ξενοδοχεία

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ, ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
    ΑΘΗΝΑ-ΠΑΛΕΡΜΟ Α3 4096 11.00΄-11.50΄
    ΚΑΤΑΝΙΑ-ΑΘΗΝΑ   Α3 4097 19.00΄-21.35΄
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της αλυσίδας ParkHotels
  • Μπουφέ πρόγευμα και ένα δείπνο καθημερινά (Ημιδιατροφή)  
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, επισκέψεις βάσει προγράμματος
  • Τοπικοί ξεναγοί σε Ακράγαντα, Παλέρμο, Συρακούσες
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, check points/φόροι πόλεων, parking(200 €)
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα, τελεφερίκ και ειδικό όχημα στην Αίτνα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα