Skip to main content

ΠΑΡΙΣΙ «πόλη του Φωτός» & ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 10 μέρες / 9 νύχτες απο 595€ σεπ-οκτ 2014

Αόστα * Παρίσι * Λούβρο * Βερσαλλίες * Ντίσνευλαντ * Στρασβούργο *Μιλάνο

Μόνο 595€

Αναχ. 15,29/09 & 19/10

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας / Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Aνκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΑΝΚΟΝΑ – ΑΟΣΤΑ

Άφιξη στo λιμάνι της Ανκόνα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Αόστα. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΑΟΣΤΑ – ΠΑΡΙΣΙ Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Πόλη του Φωτός, το Παρίσι. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.  

4η μέρα ΠΑΡΙΣΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή πανοραμική ξενάγηση και θα δούμε το Τροκαντερό, τον Πύργο του Άιφελ, την μεγαλύτερη αψίδα του κόσμου, την Αψίδα του Θριάμβου, την διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το Μικρό και το Μεγάλο Παλάτι, την πλατεία Ομονοίας (το σημείο που διαδραματίστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας της Γαλλικής επανάστασης), την εκκλησία της Αγία Μαγδαληνής, πολυσύχναστα Μπουλεβάρτα, το εντυπωσιακό κτίριο της Όπερας, τις φημισμένες πυραμίδες του Λούβρου, την Γαλλική Ακαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, την νέα γέφυρα Ποντ Νεφ, το Δημαρχείο της πόλης, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, το Πάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, την εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαν Ζερμαίν ντε Πρε με τα διάσημα καφέ, τη Σχολή Καλών Τεχνών, τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό που σήμερα έχει μετατραπεί στο μουσείο Ορσέ και τέλος το περίφημο πολεμικό μουσείο, όπου είναι θαμμένος ο Ναπολέων, γνωστό ως το μέγαρο των Απομάχων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ FRAGONARD -ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στο μουσείο του Λούβρου ένα από τα τρία μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εκθέματα από την αρχαιότητα μέχρι και τα μέσα του 19ου αιώνα. Θα επισκεφθούμε πτέρυγες που καλύπτουν την ελληνική τέχνη (Αφροδίτη της Μήλου), την Ρωμαϊκή τέχνη καθώς επίσης και τμήματα της πινακοθήκης του Λούβρου με αναφορές στην αναγέννηση (Τζοκόντα), στο νεοκλασικισμό (David) και στο ρομαντισμό (Delacroix). Επόμενη επίσκεψη το Μουσείο Αρωμάτων Fragonard. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο κτίριο του 19ου αιώνα, το οποίο χτίστηκε από τον Joseph Lesoufaché, μαθητή του Garnier. Tέλος θα επισκεφθούμε το προάστιο των Βερσαλλιών, πρωτεύουσα της Γαλλίας για περισσότερα από 100 χρόνια. Τα ανάκτορα των Βερσαλλιών σήμερα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unescο. Θα επισκεφθούμε τα βασιλικά διαμερίσματα και τους κήπους του LeNotre που αποτέλεσαν το πρότυπο των περισσοτέρων Βασιλικών Οίκων της Ευρώπης. Επιστροφή νωρίς το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Για το βράδυ σας προτείνουμε να διασκεδάσετε στο περίφημο καμπαρέ του Παρισιού “ParadisLatin”. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ –DISNEYLAND

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στο θαυμαστό κόσμο του DISNEY, ένα από τα δημοφιλέστερα πάρκα διασκέδασης. Ένα τεράστιο θεματικό πάρκο με πολλές δραστηριότητες. Ανήκει στην εταιρεία Walt Disney και λειτούργησε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1992. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον Πύργο της Ωραίας Κοιμωμένης, να ταξιδέψουμε στην χώρα του Πήτερ Παν των Πειρατών την Καραϊβικής και του Πινόκιο, να ζήσουμε την περιπέτεια της Άγριας Δύσης, στο Βουνό των Κεραυνών και να περπατήσουμε στα βήματα του Ιντιάνα Τζόουνς. Για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μουσειακούς χώρους όπως του περίφημο μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης Pompidou με μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις, το Μουσείο Rodin με γλυπτά του γνωστού καλλιτέχνη καθώς επίσης και της μούσας του CamilleClaudel καιτο Ιμπρεσιονιστικό Μουσείο του Ορσέ, πρώην σιδηροδρομικό σταθμό που είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Ευρώπης. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ -ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.Αναχώρηση για το Στρασβούργο που βρίσκεται στις δυτικές όχθες του Ρήνου, και είναι η πρωτεύουσα της λιλιπούτειας επαρχίας της Αλσατίας καθώς και συμπρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου μετά τις Βρυξέλλες. Εδώ εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Θα κάνουμε την περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο, που ονομάζεται «Μικρή Γαλλία», με τα κανάλια της, τις γέφυρες, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια. Θα δούμε τον Καθεδρικός Notre Dame με το αστρονομικό ρολόι και την πλατεία Δημοκρατίας. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΒΑΣΙΛΕΙΑ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο.

Διασχίζοντας την Ελβετία θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τις πόλεις Βασιλεία και Λουκέρνη. Νωρίς το απόγευμα άφιξη στο Μιλάνο. Στην πανοραμική περιήγηση που ακολουθεί θα δούμε τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό Duomo, τη Στοά του Βιτώριο Εμμανουέλε και την περίφημη Λυρική Σκηνή « Σκάλα του Μιλάνου». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.  

9η μέρα : ΜΙΛΑΝΟ– ΑΝΚΟΝΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για λιμάνι της Ανκόνα, όπου το πλοίο της επιστροφής μας περιμένει. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η μέρα : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας ( Ηγουμενίτσας). Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα ( Θεσσαλονίκη).

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€            ΔΙΚΛΙΝΟ

€                 ΠΑΙΔΙΚΟ

€                   ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΠAΡΙΣΙ "πόλη του φωτός" ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

10

15,29/09                         & 19/10        

595 €

525 €

785 €

3* & 4*

Πρωινό

Περιλαμβάνονται:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και       μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα - Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Πρωινό καθημερινά. (εκτός πλοίου)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (10€)
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν*