Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ & ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ από 395€ σεπ-οκτ 2014

Κρούσεβατς , Βελιγράδι, Ζάγκρεπ, Λουμπλιάνα, ΛίμνεςΠλίβιτσε, Ζαντάρ, Σίμπενικ, Σπλίτ, Μόσταρ, Ντουμπρόβνικ, Κότορ , Μπούτβα, Δυρράχειο

Από 395€

Με ημιδιατροφή

Αναχ. 13, 21, 27/09 & 05, 11, 19, 25/10

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΚΡΟΥΣΕΒΑΤΣ

Συγκέντρωση, επιβίβαση στο λεωφορείο και άμεση αναχώρηση για το Κούρσεβατς στη Σερβία   αφού περάσουμε τον απαραίτητο έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό . Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.    

2η ημέρα: ΚΟΥΡΣΕΒΑΤΣ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Πρωινό αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγηση πόλης όπου θα επισκεφθούμε το φρούριο Καλεμέγκταν, τον Πύργο Neboja που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου, τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό θέατρο, το αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, τη μεγαλύτερη Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ευρώπη, τον Άγιο Σάββα, το μνημειακό κέντρο του Τίτο και το Κοινοβούλιο. Τελευταίος προορισμός μας η πρωτεύουσα της Κροατίας, το κοσμοπολίτικο Ζάγκρεμπ. Θα δούμε τη λεωφόρο Κύριλλου και Μεθόδιου, την πλατεία του Αγ. Μάρκου με το Θυρεό της χώρας, και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω Πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός και η Αρχιεπισκοπή και θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια. Στην συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ– (ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ)

Πρωινό και αναχωρούμε για την Λουμπλιάνα, την πρωτεύουσα της Σλοβενίας. Χτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, με έντονα στοιχεία από την Αυστριακού τύπου αρχιτεκτονική σε αρκετά κτίρια. Με την άφιξη, θα δούμε το παλαιό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό που δεσπόζουν την πόλη κ.α.. Επιστροφή στο Ζάγκρεμπ το απόγευμα. Δείπνο & διανυκτέρευση.  

4η ημέρα: ΖΑΓΚΡΕΜΠ –ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ –ΖΑΝΤΑΡ -ΣΙΜΠΕΝΙΚ

Πρωινό και σήμερα θα επισκεφτούμε τις Λίμνες Πλίβιτσε που είναι στην κυριολεξία ένα θαύμα της φύσης, απερίγραπτης ομορφιάς. Ανακηρύχθηκε το 1979 από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο δρυμός των λιμνών Πλίτβιτσε είναι ιδιαίτερα γνωστός για τους πάμπολλους μικρούς και μεγάλους υδάτινους εντυπωσιακούς καταρράχτες, που δημιουργούν πέφτοντας 16 μεγάλες και πολλές μικρότερες, γαλαζοπράσινες πεντακάθαρες λίμνες μέσα στις οποίες κολυμπούν ψάρια και φυτρώνουν νούφαρα και ορχιδέες. Χρόνος ελεύθερος για να αποθανατίσετε το πανέμορφο τοπίο. Στη συνέχεια αναχώρηση για τηνπαραλιακή Πόλη της Κροατίας, την πόλη Ζαντάρ. Είναι μια τουριστική πόλη και τα σημαντικά της αξιοθέατα είναι ο οκτάγωνος πυργωτός ναός του Αγίου Δονάτου (9ος αι.) με το εντυπωσιακό καμπαναριό του, ο καθεδρικός ναός της Αγίας Αναστασίας (9ος-12ος αι.)σε ρυθμό τρίκλιτης βασιλικής με δύο τεράστια κυκλικά βιτρό, καθώς και η Ρωμαϊκή αγορά που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, στη πλακόστρωτη πλατεία Ζελένι. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε το πρώτο πανεπιστήμιο του Ζαντάρ που ιδρύθηκε το1396, σα μέρος μοναστηριού Βενεδικτίνων μοναχών. Τέλος άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Σίμπενικ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: ΣΙΜΠΕΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ – ΜΟΣΤΑΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Πρωινό και αναχώρηση για το Σπλίτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Είναι μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Μόσταρ, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη. Μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή στην κοιλάδα του ποταμού Νερέτβα, θα φτάσουμε στην γραφική πόλη με την Οθωμανική γέφυρα (Στάρι Μόστ). Το όνομα της πόλης οφείλεται στην Παλιά Γέφυρα (Στάρι Μοστ) και τους πύργους στις άκρες της, που ονομάζονται "φύλακες της γέφυρας" (μοστάρι). Η γέφυρα, είχε χτιστεί επί οθωμανικής κυριαρχίας καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας και ξαναχτίστηκε με βάση το αρχικό σχέδιο το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και αγορές στο ιστορικό κέντρο. Τελευταίος σταθμός για σήμερα το Ντουμπρόβνικ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο(περιοχή) τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρωινό και η ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ αρχίζει. Η πόλη αυτή αποτελεί «το κόσμημα της Αδριατικής» και φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη της. Βρίσκεται υπό την προστασία της Ουνέσκο και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και κληρονομιάς. Είναι η πόλη με την παλιά ονομασία «Ραγκούσα» βγαλμένη από μεσαιωνικό παραμύθι. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη, είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του Αγ. Βλασίου – προστάτη της πόλης – με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, τη μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκιανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης, από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία. Δίπλα του βρίσκεται το δημαρχείο και απέναντί του ο καθεδρικός ναός με το θησαυροφυλάκιο. Στην συνέχεια ακολουθεί (προαιρετική) κρουαζιέρα στα νησιά Ελαφίτη (νησιά Kolocep - Lopud - Sipan) όπου πήρε το όνομα της από την ελληνική λέξη «ελάφι». Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε πανέμορφες παραλίες όπου τα νερά της Αδριατικής χαϊδεύουν κάποια από τα σαγηνευτικά ακρογιάλια. Δαντελωτές και ξελογιάστρες ακτές αποτελούν ένα από τα δώρα που γενναιόδωρα χάρισε η καταπράσινη φύση όπου κυριαρχεί σε αυτά τα νησιά. Επιπλέον μπορείτε να θαυμάσετε τις πανάκριβες επιβλητικές βίλλες που κοσμούν τα νησιά. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – (ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ)-ΔΥΡΡΑΧΕΙΟ

Πρωινό και σήμερα θα κατευθυνθούμε προς τις εκπληκτικές ακτές του Μαυροβουνίου, Άγιο Στέφανο, Μπούτβα, (που σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα). Πρώτος μας σταθμός, η παλιά πόλη του Κότορ. Είναι πράγματι ένα μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, είναι μια πολύ παλαιά πόλη, αλλά πολύ καλά διατηρημένη αν και κτίστηκε μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα. Βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο, από τους πιο όμορφους κόλπους των ακτών του Μαυροβουνίου, που ορισμένοι του αποδίδουν την έννοια του μεγαλύτερου, νοτιότερου και ομορφότερου φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χιλιομέτρων, που ξεκινά από τη θάλασσα και φθάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνα και ακριβώς απέναντι σ’ αυτόν βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Λουκά. Λίγο πιο κάτω είναι το αξιόλογο μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκιπα Πέτροβιτς, το οποίο χρησιμοποιούσε και ο Ναπολέων Βοναπάρτης σαν θερινή κατοικία του. Η συνέχεια θα μας φέρει στη Μπούτβα, στην παλαιότερη πόλη των ακτών του Μαυροβουνίου που αναφέρεται και στις τρεις τραγωδίες του μεγάλου Έλληνα λυρικού Σοφοκλή, σύντομη περιήγηση και ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας βόλτες και αγορές.. Τέλος αναχώρηση για το Δυρράχειο. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: ΔΥΡΡΑΧΕΙΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΕΚΔΡΟΜΗ

ΗΜ.

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

€             ΔΙΚΛΙΝΟ

€                 ΠΑΙΔΙΚΟ

€                   ΜΟΝ/ΝΟ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ                         ΔΑΛΜΑΤΙΚΩΝ ΑΚΤΩΝ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ & ΣΕΡΒΙΑ

8

13, 21, 27/09 & 05, 11, 19, 25/10

395 €

_

545 €

3* & 4*                                                    Με διανυκτέρευση                           στο Τρέμπινιε

Ημιδιατροφή

465 €

_

595 €

3* & 4*                                                       Με διανυκτέρευση στο Ντουμπρόβνικ

Περιλαμβάνονται :

  • Μεταφορές–περιηγήσεις και ξεναγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο αρχηγό – συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης.
  • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήριο καραβιού για νησιά Ελαφίτη
  • Φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.